Προς το περιεχόμενο

Η Apple επιτρέπει στους Ευρωπαίους χρήστες να επιλέγουν περισσότερες προεπιλεγμένες εφαρμογές στο iPhone

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μας τα έχει κάνει τσουρέκια η EE. Ας ασχοληθούν και με κανένα ζήτημα υψηλής πολιτικής ή οικονομικής σημασίας και ας αφήσουν κατά μέρους τα επικοινωνιακά κόλπα ''πολέμου'' προς την Apple. Με τις τρανές επιλογές τους βιώνουμε ίσως την χειρότερη ύφεση & πληθωρισμό άνευ προηγουμένου, το ενεργειακό έχει ξεφύγει, η συντήρηση πολέμων (όπου μας βολεύει - για τα κατεχόμενα της Κύπρου ούτε κουβέντα) και ένα σωρό άλλα ζητήματα που χρήζουν επίλυσης εδώ και δεκαετίες. Φτάσαμε στο σημείο να μιλάμε για την κρίση του 2008 και να λέμε ''ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ''.. 

Και φυσικά η ρίζα του προβλήματος (για όλα όσα ζούμε) είναι η προεπιλεγμένη εφαρμογή κλήσεων/μηνυμάτων στο iOS. Ξεφτίλα και ντροπή.

Επεξ/σία από ramarg
  • Like 4
  • Thanks 2
  • Confused 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, Volga είπε

Αμ αυτό λέει, δεν το διάβασες;

Το οτι απενεργοποιείς στο Android την εφαρμογή, δεν την αφαιρούσε. Απλώς δεν στην εμφάνιζε. Τον χώρο στο δίσκο τον κράταγε.

Και στο iOS το ίδιο προβλέπω ότι θα γίνεται.

Τόσες εφαρμογές χρειάζονται ένα webview για να λειτουργήσουν. Δεν γίνεται να μείνεις χωρίς browser, θα σπάσει το σύμπαν.

Θα επιτρέψει η Apple σε τρίτο browser να παρέχει webview functionality στις εφαρμογές που το χρειάζονται; Χλωμό! Οπότε ο safari δεν φεύγει, απλά κρύβεται όπως και ο Chrome στο Android. Και ας την Apple να λέει...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Tlykog είπε

Σε αυτό δεν είμαι κατά. Δεν είναι κακό ο χρήστης να διαλέγει τις προεπιλεγμένες εφαρμογές στο κινητό του.  Απλά θα ήθελα να μπορώ να διαγράψω και όσες εφαρμογές δεν χρησιμοποιώ. Αυτό δεν το κάνει ούτε η Google, ούτε η MS.

Οι χρήστες που είναι στο οικοσύστημα και δεν έχουν απλά ένα iphone, θα κρατήσουν τις εφαρμογές της Apple. Συνεργάζονται θαυμάσια και προσφέρουν κορυφαία εμπειρία χρήσης σε όλο το οικοσύστημα.

Το κάνει και η μεν και η δε με λίγο πείραγμα στο κινητό.

Αλλά συμφωνώ σε αυτό που λες. Καλό θα ήτανε να σε αφήνουν να κρατάς εσύ όποια εφαρμογή θέλεις και όποια δεν θέλεις να την απεγκαθιστάς.

3 ώρες πριν, Volga είπε

Τεράστιο Μπράβο! Μακάρι και σε Android να το δούμε αυτό, γιατί ο Chrome, το Gmail κλπ, πρέπει να τα παντρευτούμε τα θέλουμε δεν τα θέλουμε.

Μπορώ να διαγράψω Chrome κλπ; Γιατί έχω καιρό που λείπω από Android και το έχω ψιλοχάσει.

Μπορείς αλλά θέλει να ασχοληθείς λίγο περισσότερο(Ρουτ).

Μπορείς αν θες να τα απενεργοποιήσεις χωρίς να πρέπει να κάνεις κάτι παραπάνω.

Καθίστε πρώτα να το φέρει και μετά μιλάμε. Γιατί το να λέει ότι θα σε αφήνει αν θες να απεγκαταστήσεις πλήρως ακόμα και βασικές Apple εφαρμογές δεν ξέρω πως ακριβώς θα το υλοποίηση. Αν πραγματικά σε αφήνει χωρίς ψιλά γράμματα τότε αυτό είναι μια πολύ καλή κίνηση και μακάρι να έρθει και στο Android στρατόπεδο.

Επεξ/σία από Paragontas-x

Αpple η πρωτη τεχνολογικη εταιρεία που ειναι σημείο αναφορας με μηδενικη τεχνολογική καινοτομία.

Σα να πουλας ενα αμαξι 5 χρονια το ιδιο να βαζεις abs 1η φορα ενω εχει ακομα μανιβελες στα παράθυρα κ να σε κάνουν ειδηση.

• Like 1
  • Confused 1
  • Haha 1

4 ώρες πριν, magicnumbers είπε

Αpple η πρωτη τεχνολογικη εταιρεία που ειναι σημείο αναφορας με μηδενικη τεχνολογική καινοτομία.

Σα να πουλας ενα αμαξι 5 χρονια το ιδιο να βαζεις abs 1η φορα ενω εχει ακομα μανιβελες στα παράθυρα κ να σε κάνουν ειδηση.

Δεν εχεις πολυ δικο φιλε.

Ειδικα οταν οι εννοιες smartphone, tablet, smartwatch, digital music store, οικοσυστημα συσκευων  οπως τις ξερουμε σημερα ξεκινησαν ή τελειοποιηθηκαν απ την εν λογω εταιρεια.

Και ναι σιγουρα παιζουν πολυ δυνατα και αλλοι εδω και χρονια με τα καλα τους και τα κακα τους και πλεον ειναι θεμα προτιμησης λειτουργικου κυριως.

Απλα τετοιου μεγεθους καινοτομιες απο τοτε που εκοψε η apple δεν βλεπεις πια...

Με κατι AI παιζουνε τωρα, γρηγορες φορτισεις, πενακια....

Το μονο πιο σοβαρο σχετικα προσφατο innovation εχει να κανει με τα foldables αλλα ακομα εχει δρομο μπροστα του για να τα προτιμησει καποιως ως μοναδικη συσκευη εναντι αλλων ναυαρχιδων..

• Like 1

7 ώρες πριν, cat1967 είπε

Ο χαμός γίνεται στα Samsung Xiaomi που το bloat έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο. Μιλάμε για δεκάδες εφαρμογές σαβουρες που δεν βγαίνουν εκτός αν πας με adbtools κλπ. Σε πιάνει ναυτία. 

Έχω samsung. Μπορείς να με βοηθήσεις να βρω το bloatware?

Επίσης για σενα θα βγάλουμε μια έκδοση χωρίς καν UI. Θα έχεις το CLI σου και θα μπορείς να κάνεις κλήσεις και ότι άλλο θες θα το προγραμματίζεις μόνος σου.

• Like 2

21 minutes ago, atypicalcoder said:

Επίσης για σενα θα βγάλουμε μια έκδοση χωρίς καν UI. Θα έχεις το CLI σου και θα μπορείς να κάνεις κλήσεις και ότι άλλο θες θα το προγραμματίζεις μόνος σου.

Το bloatware είναι το ότι έχεις εγκατεστμένες 2 εφαρμογές που κάνουν την ίδια δουλειά. Της google και το αντίστοιχου κατασκευαστή που αγοράζεις το τηλέφωνο. Επίσης σε όσα android έχω ανοίξει προσφάτως, πάντα στο setup, προσπαθεί να μου πουλήσει έξτρα εφαρμογές και παιχνίδια που πρέπει να κάνω skip.

• Like 2
  • Confused 3

1 ώρα πριν, KostasKri είπε

Το bloatware είναι το ότι έχεις εγκατεστμένες 2 εφαρμογές που κάνουν την ίδια δουλειά. Της google και το αντίστοιχου κατασκευαστή που αγοράζεις το τηλέφωνο. Επίσης σε όσα android έχω ανοίξει προσφάτως, πάντα στο setup, προσπαθεί να μου πουλήσει έξτρα εφαρμογές και παιχνίδια που πρέπει να κάνω skip.

Μια φορά καλύτερο το bloatware από το να μη μπορώ να βάλω όποια εφαρμογή γουστάρω στην συσκευή ΜΟΥ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, ramarg said:

Μας τα έχει κάνει τσουρέκια η EE. Ας ασχοληθούν και με κανένα ζήτημα υψηλής πολιτικής ή οικονομικής σημασίας και ας αφήσουν κατά μέρους τα επικοινωνιακά κόλπα ''πολέμου'' προς την Apple. Με τις τρανές επιλογές τους βιώνουμε ίσως την χειρότερη ύφεση & πληθωρισμό άνευ προηγουμένου, το ενεργειακό έχει ξεφύγει, η συντήρηση πολέμων (όπου μας βολεύει - για τα κατεχόμενα της Κύπρου ούτε κουβέντα) και ένα σωρό άλλα ζητήματα που χρήζουν επίλυσης εδώ και δεκαετίες. Φτάσαμε στο σημείο να μιλάμε για την κρίση του 2008 και να λέμε ''ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ''.. 

Και φυσικά η ρίζα του προβλήματος (για όλα όσα ζούμε) είναι η προεπιλεγμένη εφαρμογή κλήσεων/μηνυμάτων στο iOS. Ξεφτίλα και ντροπή.

Η ΕΕ επιβάλει κάτι minimal σε μια μεγάλη εταιρεία (apple) υπερ των καταναλωτών - insomnia: "δικτατορία, θέλουν να ελέγχουν τα πάντα, κάτω τα χέρια από την ελεύθερη αγορά"

Η ΕΕ δεν επιβάλει σε ξεχωριστά κράτη πολιτικές ενέργειας, εξωτερικής πολιτικής κλπ - insomnia: "δεν τους ενδιαφέρει να μας λύσουν τα προβλήματα, κηφήνες, μας αφήνουν να υποφέρουμε"

Τελικά αποφασίστε σε ποιους τομείς θέλετε την παρέμβαση της ΕΕ και διαμαρτυρηθείτε στον τοπικό σας ευρωβουλευτή, ψηφίσαμε πολύ αξιόλογα άτομα και φέτος και σίγουρα θα παίξουν μεγάλο ρόλο στις εξελίξεις.

Επεξ/σία από anonymous999
  • Like 3
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, KostasKri είπε

Απο την Samsung το μονο που δεν μπορεις να απεγκαταστησεις ειναι τα Μηνυματα(κακως), Καιρος(κακως αλλα το απενεργοποιεις) Smart Switch(εξαιρετικο αλλα το απενεργοποιεις αν θες), Samsung Store(καλως), Συλλογη(εξαιρετικο και συνεγαζεται αψογα με την Καμερα που εννοειται δεν βγαινει, Τηλεφωνο+Επαφες(εννοειται), Samsung Pass(καλως), Ημερολογιο(Καλο αλλα το απενεργοποιεις αν θες).

Οι google εφαρμογες εννοειται οτι ειναι αναντικαταστατες στην πλειοψηφια τους...

Επεξ/σία από ScorpioX777

11 hours ago, Paragontas-x said:

Για σου ρε Apple που αυτά που έχουν τα Android κινητά εδώ και χρόνια(Μην πω δεκαετίες) εσύ τα προσφέρεις τώρα και το επικοινωνείς λες και έκανες κάτι σπουδαίο που στην ουσία έκανες το αυτονόητο.

Έχετε δυσκολία κατανοήσεις κειμένου! Η apple αναγκάστηκε να τα κάνει από την ΕΕ! Για όλους εμάς είναι αδιάφορα! 

8 hours ago, ramarg said:

Η ΕΕ θα κάνει αυτό που θέλουν τα λόμπυ. 

• Like 1
  • Thanks 1

11 hours ago, Paragontas-x said:

Για σου ρε Apple που αυτά που έχουν τα Android κινητά εδώ και χρόνια(Μην πω δεκαετίες) εσύ τα προσφέρεις τώρα και το επικοινωνείς λες και έκανες κάτι σπουδαίο που στην ουσία έκανες το αυτονόητο.

δεν είναι θέμα τεχνολογίας αλλά στρατηγικής

3 ώρες πριν, atypicalcoder είπε

Ευχαρίστως να σε βοηθήσουμε. Η Samsung ειδικά είναι από τις χειρότερες, αν όχι η χειρότερη σε αυτό το κομμάτι. Σε παραπέμπω σε όλες τις διπλές Samsung εφαρμογές που έρχονται προεγκατεστημένες και κάνουν την ίδια δουλειά με αυτές της Google ή του κινητού. Ενδεικτικά θα έχεις δει κάποια ή όλες από τις:

Spoiler

Smart Switch

Samsung Pass

SmartThings

Samsung Members

Samsung Wallet

Samsung DeX

Game Launcher

Samsung Kids

Samsung Health

Samsung Global Goals

Galaxy Store

Find My Mobile

Samsung Internet

Samsung Health Monitor

Samsung Cloud

PENUP

Galaxy Themes

Microsoft Office

Samsung Notes

Microsoft Outlook

Bixby

LinkedIn

Επίσης μπορείς να ενημερωθείς για το ότι το λειτουργικό τρώει τον περισσότερο χώρο από κάθε άλλη εταιρία.

• Like 2
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, BadBoy είπε

Ευχαρίστως να σε βοηθήσουμε. Η Samsung ειδικά είναι από τις χειρότερες, αν όχι η χειρότερη σε αυτό το κομμάτι. Σε παραπέμπω σε όλες τις διπλές Samsung εφαρμογές που έρχονται προεγκατεστημένες και κάνουν την ίδια δουλειά με αυτές της Google ή του κινητού. Ενδεικτικά θα έχεις δει κάποια ή όλες από τις:

Απόκρυψη περιεχομένων

Smart Switch

Samsung Pass

SmartThings

Samsung Members

Samsung Wallet

Samsung DeX

Game Launcher

Samsung Kids

Samsung Health

Samsung Global Goals

Galaxy Store

Find My Mobile

Samsung Internet

Samsung Health Monitor

Samsung Cloud

PENUP

Galaxy Themes

Microsoft Office

Samsung Notes

Microsoft Outlook

Bixby

LinkedIn

Επίσης μπορείς να ενημερωθείς για το ότι το λειτουργικό τρώει τον περισσότερο χώρο από κάθε άλλη εταιρία.

Δεν ξέρω τι είναι όλα αυτά. Εγώ έχω: Smart Switch, Ζώνη AR, Microsoft 365, OneDrive, Samsung Free, Google Meet, Google Drive

Επιπλέον: Facebook, Spotify που για μένα είναι άχρηστες εφαρμογές αλλά για το 99% του κόσμου όχι. Άρα δεν τα λες καθόλου bloat.

Με απλά λόγια τα samsung δεν έχουν bloat απλά μερικοί θέλετε να βγει από το εργοστάσιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Επεξ/σία από atypicalcoder
  • Like 1
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...