Προς το περιεχόμενο

Προστασια δικτυου απο ανεπιθυμητους

klipitiklopos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 ώρες πριν, gorge18 είπε

Βλέπεις από cloud τότε. Και οχι και απο καλο, γιατι διαβαζοντας για xm-eye καταλαβαινω οτι δεν ειναι και κανενα σοβαρο καθως ολα τα noname καταγραφικα το ιδιο εχουν...

Και για εσένα που ψάχνεις τα κενά. Αυτό είναι τι πιο σημαντικό...

Yπαρχει καποιος τροπος να αλλαξει αυτο;

Οπως με αυτον που ανεφερες πριν με το ανοιγμα πορτων;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, klipitiklopos είπε

Yπαρχει καποιος τροπος να αλλαξει αυτο;

Οπως με αυτον που ανεφερες πριν με το ανοιγμα πορτων;

Εξαρτατε απο το ποσο πολυ φοβασαι. Αν εισαι οπως εμενα λεω δεν εχω να κρυψω κατι απο τους κινεζους κλπ οποτε καλα ειμαι με το cloud. Αν εισαι ετσι και ετσι πρεπει να ανοιξεις πορτες στο ρουτερ να βαλεις dns και να μπαινεις απο το dns να το βλεπεις απο εξω. Μεγαλη αλλαγη στην εμπιρια θεασης. Αν τωρα φοβασαι οπως διαβαζω παραπανω. βγαλε το ιντερνετ απο το καταγραφικο... 

8 λεπτά πριν, gorge18 είπε

Εξαρτατε απο το ποσο πολυ φοβασαι. Αν εισαι οπως εμενα λεω δεν εχω να κρυψω κατι απο τους κινεζους κλπ οποτε καλα ειμαι με το cloud. Αν εισαι ετσι και ετσι πρεπει να ανοιξεις πορτες στο ρουτερ να βαλεις dns και να μπαινεις απο το dns να το βλεπεις απο εξω. Μεγαλη αλλαγη στην εμπιρια θεασης. Αν τωρα φοβασαι οπως διαβαζω παραπανω. βγαλε το ιντερνετ απο το καταγραφικο... 

Δεν με νοιαζει για τους Κινεζους, αλλα να αποκλεισω τον ελεγχο του καταγραφικου απο καποιον που θελει και μπορει να το κανει.

Επειδη ειμαι ασχετος, υπαρχει καποιος οδηγος για το πως βαζεις dns?

6 λεπτά πριν, klipitiklopos είπε

Δεν με νοιαζει για τους Κινεζους, αλλα να αποκλεισω τον ελεγχο του καταγραφικου απο καποιον που θελει και μπορει να το κανει.

Επειδη ειμαι ασχετος, υπαρχει καποιος οδηγος για το πως βαζεις dns?

Κοιτα. Αν ειναι καποιος που θελει και μπορει τοτε δεν υπαρχει τροπος να προστατευθείς.. Το εχεις εκτος ιντερνετ. 

Για dns και πορτες δεν μπορω να εξηγήσω απο εδω. αλλα σου λεω και να το κανεις δεν θα εχει την εμπειρία του cloud που εισαι τωρα.

Αλλη λυση ειναι να βαλεις κανενα σοβαρο καταγραφικο με κρυπτογράφηση στην μεταδοση. τα hikvision το εχουν αυτο. ισως και αλλα. 

34 λεπτά πριν, gorge18 είπε

Κοιτα. Αν ειναι καποιος που θελει και μπορει τοτε δεν υπαρχει τροπος να προστατευθείς.. Το εχεις εκτος ιντερνετ. 

Για dns και πορτες δεν μπορω να εξηγήσω απο εδω. αλλα σου λεω και να το κανεις δεν θα εχει την εμπειρία του cloud που εισαι τωρα.

Αλλη λυση ειναι να βαλεις κανενα σοβαρο καταγραφικο με κρυπτογράφηση στην μεταδοση. τα hikvision το εχουν αυτο. ισως και αλλα. 

o.k. σε ευχαριστω πολυ.

Πάρε ένα router που να έχει vlans

Φτιάξε ένα vlan για τις συσκευές σου

Ένα άλλο για το καταγραφικό με τις κάμερες, έξυπνες συσκευές κλπ

https://blog.e-wireless.gr/ti-einai-to-vlan/

• Like 1

pfsense όπως ειπώθηκε ή κάποιο άλλο ρουτερ π.χ mikrotik.

Σετάρεις και ενα vpn και βλέπεις και τις κάμερές σου με ασφάλεια απο παντού και γενικά όλο το τοπικό σου δίκτυο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mpror είπε

pfsense όπως ειπώθηκε ή κάποιο άλλο ρουτερ π.χ mikrotik.

Σετάρεις και ενα vpn και βλέπεις και τις κάμερές σου με ασφάλεια απο παντού και γενικά όλο το τοπικό σου δίκτυο 

Το σκεφτηκα και εγω και ελεγα να το ρωτησω αν αντι για harware firewall θα μπορουσα να επελεγα το pfsense και τα vlans να υλοποιουνταν σε ρουτερ.

Παρεχει οντως ασφαλεια αυτη η λυση;

Ηδη εχω το καταγραφικο και τις καμερες σε ξεχωριστο switch, και ολα τα pc πανω στον ρουτερ με σκοπο αν δεν βρω λυση να διαχωρισω αυτα τα δυο αποσυνδεοντας το ιντερνετ απο το καταγραφικο.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις.

Edit: ψαχνοντας βρηκα οτι vlans διαθετουν τα mikrotik και τα dreytek.

Ποια ειναι πιο ευκολα στην παραμετροποιηση δεδομενου οτι τωρα μαθαινω;

Επεξ/σία από klipitiklopos

9 ώρες πριν, klipitiklopos είπε

Edit: ψαχνοντας βρηκα οτι vlans διαθετουν τα mikrotik και τα dreytek.

Ποια ειναι πιο ευκολα στην παραμετροποιηση δεδομενου οτι τωρα μαθαινω;

Τα mikrotik αρκετά πιο δύσκολα για κάποιον αρχάριο, αλλα πιστεύω αξίζουν με το παραπάνω. Εγώ θα πήγαινα σε αυτή τη λύση, αλλιώς σε ενα low power σερβερακι με ενα τετραπλό ethernet adapter και pfsense. Η δεύτερη λύση είναι πιο επεκτάσημη καθώς μπορείς να τρέξεις pfsense σε virtual machine μαζί με άλλα virtual machines που ίσως χρειαστείς σε ενα φυσικό μηχάνημα. Βλέπε ESXi.

Απο την άλλη και το draytek μια χαρα θα κάνει την δουλεια του. Εξαρτάται πόσο χρόνο θέλεις να διαθέσεις να ασχοληθείς

Καλησπερα, εχω δυο απο τις παρακατω καμερες και επειδη συνδεονται μεσω εφαρμογης στο ιντερνετ, προσπαθω να τις συνδεσω κατ'ευθειαν στο καταγραφικο, ομως δεν τις βλεπει με τιποτα.

Σαν πρωτοκολλο (ONVIF) το καταγραφικο το υποστηριζει πραγμα που το βλεπω οταν ειναι μεσω ρουτερ, ομως θελω προς το παρον να αποσυνδεσω το ιντερνετ απο το καταγραφικο και σε αυτην την περιπτωση δεν θα μπορω να εχω εικονα απο τις συγκεκριμενες δυο καμερες.

Υπαρχει καποια λυση;

P05-7-CPTZCAMERA-2.jpg.4c342e7d5c4d8eb89bdead6a71a302c2.jpgP05-7-CPTZCAMERA.jpg.cc94f67e82a78f3f5281c756c07bcf2f.jpg

Στις 5/9/2024 στις 11:44 ΜΜ, klipitiklopos είπε

Καλησπερα, εχω δυο απο τις παρακατω καμερες και επειδη συνδεονται μεσω εφαρμογης στο ιντερνετ, προσπαθω να τις συνδεσω κατ'ευθειαν στο καταγραφικο, ομως δεν τις βλεπει με τιποτα.

Σαν πρωτοκολλο (ONVIF) το καταγραφικο το υποστηριζει πραγμα που το βλεπω οταν ειναι μεσω ρουτερ, ομως θελω προς το παρον να αποσυνδεσω το ιντερνετ απο το καταγραφικο και σε αυτην την περιπτωση δεν θα μπορω να εχω εικονα απο τις συγκεκριμενες δυο καμερες.

Υπαρχει καποια λυση;

P05-7-CPTZCAMERA-2.jpg.4c342e7d5c4d8eb89bdead6a71a302c2.jpgP05-7-CPTZCAMERA.jpg.cc94f67e82a78f3f5281c756c07bcf2f.jpg

Κοιτα. Ειναι γενικα ενα προβλημα οτι παει ο κοσμος και παιρνει καμερες απο οπου ναναι γιατι ειναι φθηνες και μετα περιμενουν να κανουν πραγματα απο αυτες.. Θα γραψουν, θα σου στειλουν ειδοποίηση; ναι! ολα καλα! Τωρα αν εσυ ψαχνεις onvif, wdr και δεν ξερω τι αλλο. Μπορει και να μη τα καταφερεις ποτε. 

Δωστε απο την αρχη τα χρηματα για να φτιαξετε αυτο που απο την αρχη θελετε! Γιατι καταληγετε να δινετε τα 2πλασια..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, gorge18 είπε

Κοιτα. Ειναι γενικα ενα προβλημα οτι παει ο κοσμος και παιρνει καμερες απο οπου ναναι γιατι ειναι φθηνες και μετα περιμενουν να κανουν πραγματα απο αυτες.. Θα γραψουν, θα σου στειλουν ειδοποίηση; ναι! ολα καλα! Τωρα αν εσυ ψαχνεις onvif, wdr και δεν ξερω τι αλλο. Μπορει και να μη τα καταφερεις ποτε. 

Δωστε απο την αρχη τα χρηματα για να φτιαξετε αυτο που απο την αρχη θελετε! Γιατι καταληγετε να δινετε τα 2πλασια..

Καλησπερα, καταλαβαινω τι λες, ομως το δικτυο με τις καμερες και το nvr δεν στηθηκε απο την αρχη με την φιλοσοφια ο.κ. ξερω ακριβως τι να κανω, εχω το σχεδιο ετοιμο και προχωραω.

Αρχικα πηρα την μια απο τις 2 onvif για να εξοικειωθω με το θεμα καμερα, και για να δω αν μπορω να τα καταφερω δεδομενου οτι πρωτη φορα ερχομουν σε επαφη.

Επισης με βολευε το οτι ηταν ptz και μπορουσα να εποπτευω και αλλους χωρους του σπιτιου.

Μετα εκανα μια ανακαινιση στο σπιτι και προστεθηκαν και αλλοι χωροι οπου οι onvif δεν επαρκουσαν, οποτε αρχισα να ψαχνομαι για σταθερες καμερες και καταγραφικο οπου και παλι δεν ειχα καμια επαφη στο παρελθον, οποτε πηγα πειραματικα.

Δεστο σαν εισαγωγη στο θεμα καμερες και ασφαλεια για να αποκτησω τις γνωσεις.

Και αφου παρακολουθησα καποια video για σετ καμερων και nvr, προχωρησα σε αγορα, ομως τις onvif τις ειχα ηδη, οποτε αρχισα να ψαχνομαι αν γινεται και πως να τις συνδεσω στο καταγραφικο.

Δεν ηξερα ουτε οτι συνδεονται μεσω Κινεζικου cloud, εγω τις συνεδεσα μεσω ethernet, ενταξει σκεφτηκα περισσοτερη ασφαλεια.

Στην πορεια προεκυψαν καποια προβληματα ασφαλειας με την συνδεση του καταγραφικου που δεν μπορω να αναφερω δημοσια, δεν προκειται για ανασφαλειες αν με παρακολουθει ο Κινεζος, αλλα κατι σοβαροτερο.

Για αυτο σκεφτηκα να ρωτησω εδω ανθρωπους που εχουν τις γνωσεις και την εμπειρια και σας ευχαριστω για αλλη μια φορα ολους.

• Like 1

1 ώρα πριν, klipitiklopos είπε

Καλησπερα, καταλαβαινω τι λες, ομως το δικτυο με τις καμερες και το nvr δεν στηθηκε απο την αρχη με την φιλοσοφια ο.κ. ξερω ακριβως τι να κανω, εχω το σχεδιο ετοιμο και προχωραω.

Αρχικα πηρα την μια απο τις 2 onvif για να εξοικειωθω με το θεμα καμερα, και για να δω αν μπορω να τα καταφερω δεδομενου οτι πρωτη φορα ερχομουν σε επαφη.

Επισης με βολευε το οτι ηταν ptz και μπορουσα να εποπτευω και αλλους χωρους του σπιτιου.

Μετα εκανα μια ανακαινιση στο σπιτι και προστεθηκαν και αλλοι χωροι οπου onvif δεν επαρκουσαν, οποτε αρχισα να ψαχνομαι για σταθερες καμερες και καταγραφικο οπου και παλι δεν ειχα καμια επαφη στο παρελθον, οποτε πηγα πειραματικα.

Δεστο σαν εισαγωγη στο θεμα καμερες και ασφαλεια για να αποκτησω τις γνωσεις.

Και αφου παρακολουθησα καποια video για σετ καμερων και nvr, προχωρησα σε αγορα, ομως τις onvif τις ειχα ηδη, οποτε αρχισα να ψαχνομαι αν γινεται και πως να τις συνδεσω στο καταγραφικο.

Δεν ηξερα ουτε οτι συνδεονται μεσω Κινεζικου cloud, εγω τις συνεδεσα μεσω ethernet, ενταξει σκεφτηκα περισσοτερη ασφαλεια.

Στην πορεια προεκυψαν καποια προβληματα ασφαλειας με την συνδεση του καταγραφικου που δεν μπορω να αναφερω δημοσια, δεν προκειται για ανασφαλειες αν με παρακολουθει ο Κινεζος, αλλα κατι σοβαροτερο.

Για αυτο σκεφτηκα να ρωτησω εδω ανθρωπους που εχουν τις γνωσεις και την εμπειρια και σας ευχαριστω για αλλη μια φορα ολους.

Σε καταλαβαινω! Μη νομιζεις και εγω πριν 20 χρονια ετσι ξεκίνησα. Μεχρι που σταματησα να ακουω διαφορους (γιατι απλα δεν βοηθουσαν στην ουσια) και τα εκανα μονος.  

Απλα η γενικη συμβουλη ειναι αυτη. Μη πας στα φθηνα. Θα τα πληρώσεις ακριβά. 

Σκεψου οτι την στιγμη αυτη εχω στησει καμερες στην δουλεια μου που βρισκετε 15χλμ μακρια και τις βλεπω απο το σπιτι. Χωρις ιντερνετ. ειναι ip καμερες σε nvr κααταγραφικα (οχι Onvif που σε περιορίζει τις περισσοτερες φορες) και οι καμερες που εχω ειναι απο 80€ μεχρι 250€ η μια... 
Γιαυτο σου λεω, μη κοιτας τα φθηνα.. Μονο μπελαδες ειναι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, gorge18 είπε

Σε καταλαβαινω! Μη νομιζεις και εγω πριν 20 χρονια ετσι ξεκίνησα.

Απλα η γενικη συμβουλη ειναι αυτη. Μη πας στα φθηνα. Θα τα πληρώσεις ακριβά. 

Σκεψου οτι την στιγμη αυτη εχω στησει καμερες στην δουλεια μου που βρισκετε 15χλμ μακρια και τις βλεπω απο το σπιτι. Χωρις ιντερνετ. ειναι ip καμερες σε nvr κααταγραφικα (οχι Onvif που σε περιορίζει τις περισσοτερες φορες) και οι καμερες που εχω ειναι απο 80€ μεχρι 250€ η μια... 
Γιαυτο σου λεω, μη κοιτας τα φθηνα.. Μονο μπελαδες ειναι...

Ουτως η αλλως ειμαι σε φαση αλλαγης του εξοπλισμου, σε πρωτη φαση για ασφαλιση του δικτυου, και σε δευτερη να αλλαξω το καταγραφικο με καποιο σοβαροτερο.

Επειδη αυτην την φορα δεν θελω να κανω βιαστικες κινησεις, συλλεγω πληροφοριες για το πως ειναι καλυτερα να κινηθω, και βλεπω οτι εχω να μαθω παααρα πολλα, δεν ειναι ευκολο το "σπορ" για καποιον ασχετο.

Οι ερωτησεις που κανω για τον υπαρχοντα εξοπλισμο ειναι για το πως μπορω να τον σεταρω καλυτερα μεχρι να καταληξω για τις αλλαγες.

6 λεπτά πριν, klipitiklopos είπε

Οι ερωτησεις που κανω για τον υπαρχοντα εξοπλισμο ειναι για το πως μπορω να τον σεταρω καλυτερα μεχρι να καταληξω για τις αλλαγες.

Δεν εχεις πολες επιλογες (λειτουργείες) σε αυτη την κατηγορία. Αυτο φοβαμαι. Οτι αν πας σε κατι αλλο θα δεις τις λειτουργείες μερα και ισως να κανεις ιδια λαθη. Μπες και δες βιντεο απο συγκεκριμένες καμερες, nvr κλπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...