Προς το περιεχόμενο

Wi fi calling χρέωση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

22 λεπτά πριν, nikos_evg28 είπε

Μιλαω για την περίπτωση που και οι 2 ομιλουντεσ είναι συνδεδεμένοι δε δίκτυο WiFi.Δεν κάνω το έξυπνο ούτε εκτίθεμαι δε μιλάω στο ευρωκοινοβούλιο ως τεχνικός για το παραπάνω θέμα .Μίλαω ως κατανλωτης που σίγουρα ξέρει περισσότερα από την εξυπηρετηση καταναλωτών της Vodafone

Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ημιμαθής και άσχετος με το αντικείμενο είσαι. 

Δηλαδή μέσω του wifi ξαφνικά ο παροχος παύει σαν ενδιάμεσος;;; 🤣🤣🤣

Καλή τύχη με το δικηγορικό γραφείο 

• Like 1
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, poulinos είπε

αυτο αποφασισαν αυτο επραξαν.αν δεν θες αλλαξε εταιρεια ή φτιαξε μια δικη σου.και εγω θα θελα 5g ακομα και στο υπογειο αλλα δεν.

εχεις υπογραψει για ολα αυτα που εχεις δεχτει .

τα δεδομενα στο wifi calling δεν ειναι του παροχου αλλιως δεν θα ηταν  wifi calling. εισαι σε  wifi ασχετο με τον παροχο.αρα δεν μπορει να σου χρεωσει κινηση data και καποιος θα ελεγε δεν εχω  free data αρα θελω να χρεωθω κληση.εσυ θες data.αλλοι δεν εχουν πακετα  data.οποτε κανε και καταγγελια κανε και οτι θες. τπτ δεν θα βγει

Ναι ρε παιδιά αυτό λέω ότι κάνουν ότι θέλουν στην Ελλάδα οι 3 εταιρίες.Και όλα αυτά επειδή το δεχόμαστε.Εννοειται ότι άλλαξα εταιρεία αλλά όλες έχουν την ίδια πολιτική αφού είναι από τα μεγαλύτερα  καρτέλ οι 3 αυτοί.Δε νομίζω να θέλει κανεις να χρεώνεται ως ομιλία γιατί η τιμή είναι τούαχιστον 10 πλασια για αυτό και σε χρεώνουν ομιλία άλλωστε.Το δορυφορικό Ίντερνετ των ίδιων εταιρειών που στηρίζεται στην ίδια αρχή λειτουργιασ (επειδή χρησιμοποιώ και αυτό)δε σε χρεώνει ομιλία μόνο δεδομένα όταν πραγματοποιείς κλήσεις μέσω voip διότι εκει είναι πολύ υψηλές οι τιμές όποτε τους συμφέρει.Γενικα κάνουν ότι τους συμφέρει και όχι ότι συμφέρει εμάς τους καταναλωτές.Αν είστε ικανοποιημένοι εσείς πάω πάσο

Επεξ/σία από nikos_evg28
  • Haha 1

1 λεπτό πριν, nikos_evg28 είπε

Ναι ρε παιδιά αυτό λέω ότι κάνουν ότι θέλουν στην Ελλάδα οι 3 εταιρίες.Και όλα αυτά επειδή το δεχόμαστε.Εννοειται ότι άλλαξα εταιρεία αλλά όλες έχουν την ίδια πολιτική αφού είναι από τα μεγαλύτερα  καρτέλ οι 3 αυτοί.Δε νομίζω να θέλει κανεις να χρεώνεται ως ομιλία γιατί η τιμή είναι τούαχιστον 10 πλασια για αυτό και σε χρεώνουν ομιλία άλλωστε.Το δορυφορικό Ίντερνετ των ίδιων εταιρειών που στηρίζεται στην ίδια αρχή λειτουργιασ (επειδή χρησιμοποιώ και αυτό)δε σε χρεώνει ομιλία μόνο δεδομένα όταν πραγματοποιείς κλήσεις μέσω voip διότι εκει είναι πολύ υψηλές οι τιμές όποτε τους συμφέρει

Το δορυφορικό ίντερνετ ειναι δεδομένα ,πως θα χρεώσει ομιλία;

• Like 1

15 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Το δορυφορικό ίντερνετ ειναι δεδομένα ,πως θα χρεώσει ομιλία;

Το WiFi calling δεδομένα δεν είναι εφόσον είναι ενεργοποιημένο και στους 2;Αυτό ρωτάω;

• Haha 1

1 λεπτό πριν, nikos_evg28 είπε

Το WiFi calling δεδομένα δεν είναι εφόσον είναι ενεργοποιημένο και στους 2;Αυτό ρωτάω;

Το έχουμε απαντήσει 100 φορές.

17 λεπτά πριν, nikos_evg28 είπε

Ναι ρε παιδιά αυτό λέω ότι κάνουν ότι θέλουν στην Ελλάδα οι 3 εταιρίες.Και όλα αυτά επειδή το δεχόμαστε.Εννοειται ότι άλλαξα εταιρεία αλλά όλες έχουν την ίδια πολιτική αφού είναι από τα μεγαλύτερα  καρτέλ οι 3 αυτοί.Δε νομίζω να θέλει κανεις να χρεώνεται ως ομιλία γιατί η τιμή είναι τούαχιστον 10 πλασια για αυτό και σε χρεώνουν ομιλία άλλωστε.Το δορυφορικό Ίντερνετ των ίδιων εταιρειών που στηρίζεται στην ίδια αρχή λειτουργιασ (επειδή χρησιμοποιώ και αυτό)δε σε χρεώνει ομιλία μόνο δεδομένα όταν πραγματοποιείς κλήσεις μέσω voip διότι εκει είναι πολύ υψηλές οι τιμές όποτε τους συμφέρει.Γενικα κάνουν ότι τους συμφέρει και όχι ότι συμφέρει εμάς τους καταναλωτές.Αν είστε ικανοποιημένοι εσείς πάω πάσο

Το δορυφορικό Internet δηλαδή δεν χρησιμοποιεί τις επίγειες κεραίες για ομιλία, αλλά δεδομένα μέσω δορυφόρου; Είσαι σίγουρος για αυτά που λες; Ακούγοντας δορυφορικό Internet νομίζω το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό είναι η χρήση επίγειας κεραίας για μεταφορά φωνής.

Το VoWiFi δεν είναι VOiP. Το VoWiFI είναι υπηρεσία που σου προσφέρει ο πάροχος δωρεάν για καλύτερη ποιότητα κλήσεων, και ελάφρυνση στο φόρτο των δικτύων, την ώρα που φυσικά δεν είναι απλό στην υλοποίηση. Και οι "ξένοι" που δεν είναι καρτελ σαν τους δικούς μας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αντιμετωπίζουν το VoWiFi, οπότε μιας και μπήκες στα δικαστήρια, ρίξε μια μήνυση και στους άλλους.

https://www.nomios.com/resources/what-is-vowifi/

2 λεπτά διάβασμα και θα σου λυθούν όλες οι απορίες, τις οποίες δε θες να λύσεις βέβαια, αλλα λέμε τώρα.

• Like 1

21 minutes ago, nikos_evg28 said:

εχεις μια λαθος προσεγγιση στο θεμα voice and data.2ον και βασικο.ειναι καρτελ εδω και χρονια και δεν θα αλλαξει.οπως ειδες παλια ανανεωση ανα χρονο πλεον ανα μηνα σχεδον.προσωπικα παιζω με απεριοριστα και εχω ηρεμια.και e sim και wifi calling οταν ειμαι εκτος ευρωπαικης ενωσης. παλια ειχα καρτα αλλα με κουρασε ως τελειωσαν τα giga ωχ το ενα ωχ το αλλο.και εχω και κανα 10 ευρω σε viber out just in case.

στην πραξη ολα ειναι data.β.το wifi calling θεωρειται ομιλια γιατι πολυ απλα ειναι το ιδιο στο 99 τοις 100 με το gsm. αλλιως βαζεις data και παιζεις viber,teams,whatsapp

36 λεπτά πριν, salss είπε

37 λεπτά πριν, salss είπε

38 λεπτά πριν, salss είπε

Μείνε απλά στο θέμα χωρίς χαρακτηρισμούς είναι περιττοί και αχρείαστοι πιστεύω.Δεν είπα ποτε ότι ότι ο πάροχος πάει να είναι ενδιάμεσος ούτε ότι πρέπει να μίαμε τσάμπα.Ειπα ότι οι κλήσεις μέσω WiFi calling εφόσον είναι ενεργοποιημένη η υπηρεσια και στους δυο είναι δεδομένα και πρέπει να χρεώνονται ως τέτοια.Εσυ ως σχετικός μου λες ότι δεν είναι δεδομένα;

1 λεπτό πριν, papp0us είπε

Το δορυφορικό Internet δηλαδή δεν χρησιμοποιεί τις επίγειες κεραίες για ομιλία, αλλά δεδομένα μέσω δορυφόρου; Είσαι σίγουρος για αυτά που λες; Ακούγοντας δορυφορικό Internet νομίζω το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό είναι η χρήση επίγειας κεραίας για μεταφορά φωνής.

Το VoWiFi δεν είναι VOiP. Το VoWiFI είναι υπηρεσία που σου προσφέρει ο πάροχος δωρεάν για καλύτερη ποιότητα κλήσεων, και ελάφρυνση στο φόρτο των δικτύων, την ώρα που φυσικά δεν είναι απλό στην υλοποίηση. Και οι "ξένοι" που δεν είναι καρτελ σαν τους δικούς μας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αντιμετωπίζουν το VoWiFi, οπότε μιας και μπήκες στα δικαστήρια, ρίξε μια μήνυση και στους άλλους.

https://www.nomios.com/resources/what-is-vowifi/

2 λεπτά διάβασμα και θα σου λυθούν όλες οι απορίες, τις οποίες δε θες να λύσεις βέβαια, αλλα λέμε τώρα.

Αυτό προσπαθώ να μου πει κάποιος τοση ώρα;Δλδ στο vowifi όταν μιλάνε 2 άτομα και είναι συνδεδεμένα σε WiFi παρεμβάλλεται κεραία;Η είναι μόνο δεδομένα που διακινούνται μέσω router? Μπορείς να μου απαντήσεις σ  αυτό; 

• Haha 1

Μόλις τώρα, nikos_evg28 είπε

Αυτό προσπαθώ να μου πει κάποιος τοση ώρα;Δλδ στο vowifi όταν μιλάνε 2 άτομα και είναι συνδεδεμένα σε WiFi παρεμβάλλεται κεραία;Η είναι μόνο δεδομένα που διακινούνται μέσω router? Μπορείς να μου απαντήσεις σ  αυτό; 

Όλα μπορεί να συμβούν. Τι σου βεβαιώνει εσένα οτι ο συνομιλητής σου είναι σε WiFi ή όχι; Θα έπρεπε να του πεις "πήγαινε βρες ένα WiFi να συνδεθείς για να μιλήσουμε;" Αν εσυ μιλώντας με κάποιος γινόταν διακοπή, και έχανες το WiFi πως θα σου φαινόταν να μη μπορούσες να μιλήσεις με κανέναν ή να διακοπτόταν η κλήση;

Το αν είναι απλά μέσω WiFi είναι πολύ εύκολο να το ανακαλύψεις μόνος σου. Πάρε τηλέφωνο κάποιον όντας συνδεδεμένος στο WiFi σου, και μετά κλείσε το ρούτερ σου. Συνεχίζει η κλήση; Συνεχίζει. Προφανέστατα λοιπόν, δεν είναι απλά "απο router σε router"

Αν δε συμφωνείς με τη λειτουργία του VoWiFi, μπορείς πάντα να επιλέξεις ένα πακέτο VoIP και να μιλάς μέσω αυτού. Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες που το υποστηρίζουν, π.χ το Viber. Δε χρειάζεται να κάθεσαι να σε κοροιδεύει το καρτέλ, πάρε την υπόθεση στα χέρια σου.

4 λεπτά πριν, nikos_evg28 είπε

Και μόνο που όταν κουνίεσαι ελάχιστα αλλάζει απο wifi calling σε gsm και το ανάποδο έπρεπε να σου έχει λύσει την απορία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, papp0us είπε

Όλα μπορεί να συμβούν. Τι σου βεβαιώνει εσένα οτι ο συνομιλητής σου είναι σε WiFi ή όχι; Θα έπρεπε να του πεις "πήγαινε βρες ένα WiFi να συνδεθείς για να μιλήσουμε;" Αν εσυ μιλώντας με κάποιος γινόταν διακοπή, και έχανες το WiFi πως θα σου φαινόταν να μη μπορούσες να μιλήσεις με κανέναν ή να διακοπτόταν η κλήση;

Το αν είναι απλά μέσω WiFi είναι πολύ εύκολο να το ανακαλύψεις μόνος σου. Πάρε τηλέφωνο κάποιον όντας συνδεδεμένος στο WiFi σου, και μετά κλείσε το ρούτερ σου. Συνεχίζει η κλήση; Συνεχίζει. Προφανέστατα λοιπόν, δεν είναι απλά "απο router σε router"

Αν δε συμφωνείς με τη λειτουργία του VoWiFi, μπορείς πάντα να επιλέξεις ένα πακέτο VoIP και να μιλάς μέσω αυτού. Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες που το υποστηρίζουν, π.χ το Viber. Δε χρειάζεται να κάθεσαι να σε κοροιδεύει το καρτέλ, πάρε την υπόθεση στα χέρια σου.

Πάλι δε μου απαντάς στην απλή ερώτηση που έθεσα.Η κλήση θα έπρεπε να συνεχίζει όταν χαθεί το WiFi αλλά αυτό δε συμβαίνει ποτε δοκίμασε το κι εσυ να δεις. Θα ήθελα να με χρεώσει για ομιλία μόνο εφόσον πέσει το router όπως λες συνεχίσει η κλήση.Αλλιως μονο δεδομένα και πιθανώς μια μικρή  μηνιαία χρεωση  γγια την υπηρεσία.

Επεξ/σία από nikos_evg28
  • Sad 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...