mphxths Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 1 minute ago, nikos_evg28 said: Απλώς απάντησε μου τι διαφορά έχει σε σχέση με το viber και θα σου στειλω το 50€ μέσω viber pay😂 Σιγα ρε χουβαρντα. Κρατα το 50αρικο να βαλεις χρονο ομιλιας στην κορη σου 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos_evg28 Δημοσ. 24 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, mphxths είπε Σιγα ρε χουβαρντα. Κρατα το 50αρικο να βαλεις χρονο ομιλιας στην κορη σου Της έκανα καινούργιο συμβόλαιο στη nova απεριοστα και στις 2 κόρες μου και πήρα 600€ δωροεπιταγές κοτσοβολο όποτε έχω περιθώρια ευχαριστώ😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 6 minutes ago, nikos_evg28 said: Της έκανα καινούργιο συμβόλαιο στη nova απεριοστα και στις 2 κόρες μου και πήρα 600€ δωροεπιταγές κοτσοβολο όποτε έχω περιθώρια ευχαριστώ😂 Eσυ δεν ελεγες σε προηγουμενο ποστ σου , οτι ολα αυτα τα κανουν οι παροχοι για να σε αναγκασουν να πας στα ακριβα τους unlimited πακετα ? Εκανες την κωλοτουμπιτσα και ενεδωσες ? Δεν το περιμενα απο σενα !!! χαχα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 1 ώρα πριν, nikos_evg28 είπε Ναι όταν το άλλο άτομο δεν είναι σε δίκτυο WiFi έχεις δίκιο διότι παρεμβάλλεται κεραία γι αυτό και οι κλήσεις viber out χρεώνονται,το είπα και σε προηγούμενα σχόλια ότι μιλάω για κλήσεις στις οποίες καταναλώθηκαν μόνο δεδομένα για να εκτελεστούν.Αν ξέρει κάποιος τη διαφορά στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Vodafone για το WiFi calling σε σχέση με το viber κτλ και γιατί το κόστος έχει τόσο μεγάλη διαφορά ας μου το πει αν θέλει.Διοτι το μόνο που έχω ακούσει μέχρι τώρα είναι ότι χρεώνουν γιατί έτσι θέλουν χωρίς καμία ανάλυση.Ευχαριστω H ουσία ειναι μία,μίλησες εκτός πακέτου δωρεαν λεπτών.Ας το έκανες με wifi calling,με σήματα καπνού ή με σημαίες όπως στα καράβια.Οπότε πρέπει να πληρώσεις.Την άλλη φορά θα είσαι πιο προσεκτικός. Mέχρι τότε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panatha1369 Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 16 ώρες πριν, nikos_evg28 είπε Καλησπέρα, μήπως μπορεί να μου πει κάποιος για ποιο λόγο η Vodafone και πιθανώς και οι άλλες 2 εταιρείες κινητής χρεώνουν το WiFi calling ως κλήση ομιλίας;Το WiFi calling από όσο ξέρω χρησιμοποιεί μόνο δεδομένα μέσω της τεχνολογίας voip.Μου φαίνεται τελείως παράλογο και καταχρηστικό ενώ καταναλώνω δεδομένα και χρησιμοποιώ ένα δίκτυο WiFi (το οποίο φυσικά το πληρώνω δεν είναι δωρεαν),να με χρεώνουν ξανά για κλήση ομιλίας.Η ανίδεοι στην εξυπηρετηση καταναλωτών επιμένουν ότι το WiFi calling ενισχύει το σήμα του κινητού δικτύου(τελείως άσχετοι έτσι τους έχουν πει να λένε).Η τεχνολογία voip μας επίτρεπει να επικοινωνούμε μέσω internet καταναλώνοντας δεδομένα χωρίς να παρεμβάλλονται ραδιοκύματα ή κεραίες κινητής και οι εταιρείες το εκμεταλλεύονται και μας χρεώνουν κλήσεις ομιλίας αντί δεδομένων. Απαιτω όταν καταναλώνω δεδομένα να χρεώνομαι δεδομένα ενώ όταν είμαι εκτός εμβέλειας δικτύου WiFi και χρησιμοποιώ ραδιοκύματα να χρεώνομαι για ομιλία.Ειναι καταχρηστικό και απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει πρέπει να κάνουμε κάτι…Έχω ένα τελευταίο λογαριασμό στη vodafone ο οποίος έχει κλήσεις μόνο από WiFi calling και σκοπεύω να αλλάξω πάροχο χωρίς να πληρώσω και να περιμένω να κινηθούν νομικά εναντίον μου για να θέσω το θέμα. Έχω απευθυνθεί επίσης στον συνήγορο του καταναλωτή ελπίζω να βγάλω άκρη… Το WiFi calling ειναι πιο πολυ σαν βοηθητικο οταν το κινητο δεν πιανει σημα..Αυτο ομως δεν σημαινει οτι εαν δεν εχεις καρτα θα παιρνεις δωρεαν τηλεφωνο..οπως το τελειο σημα που εδιναν παλιοτερα οι εταιριες κινητης μεσω 3g..μην μπερδευεις τη τεχνολογια γιατι και το viber whatsapp και skype οταν θες να παρεις τηλεφωνο σε επαφη που δεν εχει την αντιστοιχη εφαρμογη σε χρεωνουν και ας ειναι voip.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
salss Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 19 λεπτά πριν, nikos_evg28 είπε Απλώς απάντησε μου τι διαφορά έχει σε σχέση με το viber και θα σου στειλω το 50€ μέσω viber pay Δεν είπα ποτε ότι είμαι σχετικό ούτε ότι είναι το αντικείμενο μου.Αν εσυ είσαι ευχαρίστως αν θέλεις φυσικά να μου εξηγήσεις 😂 κράτα τα λεφτά σου γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν ξες τι γίνεται... λες οτι δεν είναι το αντικείμενο σου αλλά τις κοτσάνες τις έχεις για ψωμοτύρι. Παριστάνεις και από πάνω το χαζό αλλά θα στα πω: Το Wi-Fi χρησιμεύει ως RAN για πρόσβαση στα δίκτυα EPC και IMS της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Η συσκευή σου προσπαθει να συνδεθεί μέσω του S2b interface μέσω οποιουδήποτε wifi και o P-GW συνδυάζει το VOLTE με το wifi κατά τρόπο τέτοιο ώστε να γίνονται σωστά Handovers μεταξύ lte και wifi και να μην πεφτουν οι κλήσεις. Όλο αυτό λοιπόν κοστίζει και χάρη σου κάνει ο παροχος που στο παρέχει κιόλας περισσότερα εδω: https://carrier.huawei.com/en/technical-topics/core-network/Huawei-VoWiFi-technical-white-paper όταν έχουμε άγνοια καλό θα ναι να λείπουν οι εξυπναδουλες γιατί εκτιθομαστε 🙄 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos_evg28 Δημοσ. 24 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 41 λεπτά πριν, mphxths είπε Eσυ δεν ελεγες σε προηγουμενο ποστ σου , οτι ολα αυτα τα κανουν οι παροχοι για να σε αναγκασουν να πας στα ακριβα τους unlimited πακετα ? Εκανες την κωλοτουμπιτσα και ενεδωσες ? Δεν το περιμενα απο σενα !!! χαχα Αυτό προσπαθώ να πω τόση ώρα ότι δεν έχουμε επιλογές αυτό είναι το θέμα σε αναγκάζουν να πας εκει η δεν μπορείς να μιλάς.Η κόρη μου σπουδάζει εξωτερικό το τηλέφωνο που έχει εκει οι χρεώσεις το internet κτλ είναι το κάτι άλλο πίστεψε με Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_vbm_ Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, nikos_evg28 είπε Αυτό προσπαθώ να πω τόση ώρα ότι δεν έχουμε επιλογές αυτό είναι το θέμα σε αναγκάζουν να πας εκει η δεν μπορείς να μιλάς.Η κόρη μου σπουδάζει εξωτερικό το τηλέφωνο που έχει εκει οι χρεώσεις το internet κτλ είναι το κάτι άλλο πίστεψε με Εκεί το wifi calling δεν τρώει λεπτά ομιλίας από το πακέτο της; Ειλικρινής ερώτηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos_evg28 Δημοσ. 24 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 43 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε H ουσία ειναι μία,μίλησες εκτός πακέτου δωρεαν λεπτών.Ας το έκανες με wifi calling,με σήματα καπνού ή με σημαίες όπως στα καράβια.Οπότε πρέπει να πληρώσεις.Την άλλη φορά θα είσαι πιο προσεκτικός. Mέχρι τότε 44 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε H ουσία ειναι μία,μίλησες εκτός πακέτου δωρεαν λεπτών.Ας το έκανες με wifi calling,με σήματα καπνού ή με σημαίες όπως στα καράβια.Οπότε πρέπει να πληρώσεις.Την άλλη φορά θα είσαι πιο προσεκτικός. Mέχρι τότε Καλά εσυ θα πλήρωνες στη Vodafone ακόμα και τα σήματα καπνού είμαι σίγουρος 😂.Εγω πάλι δεν προτίθεμαι να πληρώσω και ούτε πρόκειται να γίνει κάτι πίστεψε με Μόλις τώρα, _vbm_ είπε Εκεί το wifi calling δεν τρώει λεπτά ομιλίας από το πακέτο της; Ειλικρινής ερώτηση. Δεν το έχω ψάξει αλλά πιθανότητα κι εκει έτσι είναι απλά οι χρέωσεις δεν είναι τόσο υψηλές.Ουτε ήξερα ότι χρεώνεται ως ομιλία τώρα το έψαξα ρωτησα και τη nova αν έχει την ίδια πολιτική με τη Vodafone σ αυτό το θέμα αλλά δεν μου έχουν απαντήσει ακόμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 15 hours ago, nikos_evg28 said: Το κόστος του εξοπλισμού που χρήσιμοποιουν οι πάροχοι για το WiFi calling είναι μηδαμινό μπροστά σ αυτά που χρεώνουν.Για να το λες πιθανότατα να υπάρχει η δυνατότητα αν μετακινηθεις η πέσει το WiFi να μεταπέσει η κλήση στην κεραία,εμενα παντως τόσα χρόνια δε μου έχει τύχει ποτε απλά πέφτει η κλήση αν χαθεί το WiFi.Αν για το δορυφορικό internet που είναι ακριβως ιδια τεχνολογία εκτός από δεδομένα σε χρέωνε και ομιλία δε θα ήταν παράλογο;Εφόσον κάποιος είναι σε εμβέλεια δικτύου WiFi και το χρησιμοποιεί για να πραγματοποιήσει κλήση (το οποίο ξαναλέω δεν είναι δωρεάν) θα πρέπει να χρεώνονται δεδομένα, εφόσον χρησιμοποιεί ραδιοκύματα ας χρεώνεται για ραδιοκύματα, απλό.Καλα σχεδόν είμαι σίγουρος ότι δεν θα ασχοληθεί ο συνήγορος του πολίτη έχεις δίκιο,αλλά το θέμα με το καρτέλ των 3 εταιρειών και η εκμετάλλευση που ανεχόμαστε τόσα χρόνια είναι πολύ σοβαρό θέμα θεωρω και γενικά αν χρεώνεται ως δεδομένα το WiFi calling θα πέσουν οι λογαριασμοί όλων κατά 30% και παραπάνω πιστεύω ,που είναι αρκετά σημαντικό.Οι πολιτικές τους όσο αφορά σχεδόν τα πάντα είναι ολόιδιες τα συμβόλαια και η τιμολόγηση είναι όλα ίδια δεν υπάρχει δυστυχως εναλλακτική,αν δεν υπογράψεις σε έναν από τους 3 μένεις χωρίς τηλέφωνο.Και για να γελάσουμε λίγο για να καταλάβετε τι κοροϊδία ανεχόμαστε μίλησα με διάφορους στην εξυπηρετηση πελατών και όλοι επέμεναν ότι το WiFi calling ενισχύει το σημα του ήδη υπάρχον δίκτυου και δεν είναι δεδομένα.Ετσι τους έχουν πει να λένε.Εναν συγκεκριμένο που τον κατεύθυνα προς τα κει παριστάνοντας ότι δε γνωρίζω προσπαθούσε να με πείσει ότι το WiFi calling ενισχύει το σημα των κεραιών της Vodafone και δεν έχει να κάνει με δεδομένα 😂 Εάν εσύ είσαι δίπλα στο router σου και χρησιμοποιείς το πληρωμένο wifi σου και ο συνομιλητής είναι σε camping στην Σκιάθο με σύνδεση π.χ Vodafone δεν θα χρησιμοποιηθεί το δίκτυο κινητής προς αυτόν? Εάν σε μπερδεύει τόσο απλά απενεργοποίησε το και χρησιμοποίησε τα δωρεάν λεπτά του πακέτου σου. -Το χω κάνει και εγω, όχι για το κόστος, αλλά μου φαινετε ότι μέσω κεραίας κινητής ακούγετε καλύτερα η συνομιλία.- Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_vbm_ Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2 λεπτά πριν, nikos_evg28 είπε Δεν το έχω ψάξει αλλά πιθανότητα κι εκει έτσι είναι απλά οι χρέωσεις δεν είναι τόσο υψηλές.Ουτε ήξερα ότι χρεώνεται ως ομιλία τώρα το έψαξα ρωτησα και τη nova αν έχει την ίδια πολιτική με τη Vodafone σ αυτό το θέμα αλλά δεν μου έχουν απαντήσει ακόμα Όπως σου ανέφερα και νωρίτερα, σε όλο τον πλανήτη το ίδιο ισχύει. Και υπάρχει λόγος, που σου εξήγησαν με λεπτομέρεια οι προλαλήσαντες... Αλλά εξακολουθείς να το παρομοιάζεις με το Viber. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkstopo Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Θα μπορούσες να έχεις δικιο μόνο όταν και τα 2 μέλη να είναι σε voip. υπαρχουν εταιρείες που δίνουν μόνο voip και πακέτα χρεώσεων. Όποτε… υπαρχουν ακόμα πακέτα? Δεν είναι απεριόριστα όλα? αν το παλέψεις πάντως βάλε και να μην πληρώνουμε ΦΠΑ στο τέλος κινητής. Φορολογούν τον φόρο παίζοντας με τις λέξεις. Επεξ/σία 24 Αυγούστου από dkstopo 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos_evg28 Δημοσ. 24 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 24 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, salss είπε κράτα τα λεφτά σου γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν ξες τι γίνεται... λες οτι δεν είναι το αντικείμενο σου αλλά τις κοτσάνες τις έχεις για ψωμοτύρι. Παριστάνεις και από πάνω το χαζό αλλά θα στα πω: Το Wi-Fi χρησιμεύει ως RAN για πρόσβαση στα δίκτυα EPC και IMS της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Η συσκευή σου προσπαθει να συνδεθεί μέσω του S2b interface μέσω οποιουδήποτε wifi και o P-GW συνδυάζει το VOLTE με το wifi κατά τρόπο τέτοιο ώστε να γίνονται σωστά Handovers μεταξύ lte και wifi και να μην πεφτουν οι κλήσεις. Όλο αυτό λοιπόν κοστίζει και χάρη σου κάνει ο παροχος που στο παρέχει κιόλας περισσότερα εδω: https://carrier.huawei.com/en/technical-topics/core-network/Huawei-VoWiFi-technical-white-paper όταν έχουμε άγνοια καλό θα ναι να λείπουν οι εξυπναδουλες γιατί εκτιθομαστε 🙄 Μιλαω για την περίπτωση που και οι 2 ομιλουντεσ είναι συνδεδεμένοι δε δίκτυο WiFi.Δεν κάνω το έξυπνο ούτε εκτίθεμαι δε μιλάω στο ευρωκοινοβούλιο ως τεχνικός για το παραπάνω θέμα .Μίλαω ως κατανλωτης που σίγουρα ξέρει περισσότερα από την εξυπηρετηση καταναλωτών της Vodafone 5 λεπτά πριν, dkstopo είπε Θα μπορούσες να έχεις δικιο μόνο όταν και τα 2 μέλη να είναι σε voip. υπαρχουν εταιρείες που δίνουν μόνο voip και πακέτα χρεώσεων. Όποτε… υπαρχουν ακόμα πακέτα? Δεν είναι απεριόριστα όλα? Αυτό λέω τοση ώρα ευχαριστώ 5 λεπτά πριν, dkstopo είπε Θα μπορούσες να έχεις δικιο μόνο όταν και τα 2 μέλη να είναι σε voip. υπαρχουν εταιρείες που δίνουν μόνο voip και πακέτα χρεώσεων. Όποτε… υπαρχουν ακόμα πακέτα? Δεν είναι απεριόριστα όλα? Ναι υπάρχουν ακόμα πακέτα απλά είναι απλά για να υπάρχουν έτσι και κανεις το λάθος στην Ελλάδα και δεν έχει απεριόριστο κάηκες 7 λεπτά πριν, @topos είπε Εάν εσύ είσαι δίπλα στο router σου και χρησιμοποιείς το πληρωμένο wifi σου και ο συνομιλητής είναι σε camping στην Σκιάθο με σύνδεση π.χ Vodafone δεν θα χρησιμοποιηθεί το δίκτυο κινητής προς αυτόν? Εάν σε μπερδεύει τόσο απλά απενεργοποίησε το και χρησιμοποίησε τα δωρεάν λεπτά του πακέτου σου. -Το χω κάνει και εγω, όχι για το κόστος, αλλά μου φαινετε ότι μέσω κεραίας κινητής ακούγετε καλύτερα η συνομιλία.- Αν χρησιμοποιηθεί το δίκτυο τη Vodafone να χρεωθώ αν όχι να μην χρεωθώ αυτό λέω τόσο απλά.Οι κλήσεις οι οποίες καταναλώνουν ΜΟΝΟ δεδομένα θα έπρεπε να έρχονται στο λογαριασμό ως δεδομένα όχι ως ομιλία .Δεν ξέρω γιατί ακούγεται τόσο παράλογο Επεξ/σία 24 Αυγούστου από nikos_evg28 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 11 λεπτά πριν, nikos_evg28 είπε Καλά εσυ θα πλήρωνες στη Vodafone ακόμα και τα σήματα καπνού είμαι σίγουρος 😂.Εγω πάλι δεν προτίθεμαι να πληρώσω και ούτε πρόκειται να γίνει κάτι πίστεψε με Mε την σιγουριά θα μείνεις.CU έχει η γυναίκα,cosmote εγω απο ελληνικά νούμερα.Eχει πακέτο με απεριόριστα λεπτά με 11,8€. Προφανώς δεν με νοιάζει τι προτίθεσαι να κάνεις . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 18 minutes ago, nikos_evg28 said: Οι κλήσεις οι οποίες καταναλώνουν ΜΟΝΟ δεδομένα θα έπρεπε να έρχονται στο λογαριασμό ως δεδομένα όχι ως ομιλία .Δεν ξέρω γιατί ακούγεται τόσο παράλογο αυτο αποφασισαν αυτο επραξαν.αν δεν θες αλλαξε εταιρεια ή φτιαξε μια δικη σου.και εγω θα θελα 5g ακομα και στο υπογειο αλλα δεν. εχεις υπογραψει για ολα αυτα που εχεις δεχτει . τα δεδομενα στο wifi calling δεν ειναι του παροχου αλλιως δεν θα ηταν wifi calling. εισαι σε wifi ασχετο με τον παροχο.αρα δεν μπορει να σου χρεωσει κινηση data και καποιος θα ελεγε δεν εχω free data αρα θελω να χρεωθω κληση.εσυ θες data.αλλοι δεν εχουν πακετα data.οποτε κανε και καταγγελια κανε και οτι θες. τπτ δεν θα βγει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις