Προς το περιεχόμενο

Wi fi calling χρέωση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Engimek είπε

Και στον πάροχο κινητής πληρώνεις διότι σου παρέχει την υποδομή.

Και στο μανάβη πληρώνεις όταν αγοράζεις πατάτες γιατί και αυτός πλήρωσε για αυτές.

(Δεν κάνω πλάκα, πραγματικά δεν μπορώ να δω που πάει το επιχείρημα)

Νομίζω το έχουν αναφέρει και άλλοι. Κάθε επιχείρηση έχει το δικό της μοντέλο. Το viber βγάζει λεφτά από το πρόγραμμα viber out όπου όντως χρεώνει για τις κλήσεις εκτός εφαρμογής. Και από το viber wallet αν "προκόψει".

Ναι πληρώνω και στο μανάβη πληρώνω και για τις κλήσεις WiFi calling τα δεδομένα που κατανάλωσα μέσω του WiFi hotspot μου αυτό λέω.Και ότι θα έπρεπε να χρεώνεται ως υπηρεσία  γιατί (ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ)όχι ομως ως παραδοσιακή πατροπαράδοτη κληση ομιλίας η οποία χρησιμοποιεί το κοστοβόρο δίκτυο πομπών κεραιών κέντρων μεταγωγής κτλπ.Κατανοητο αυτό που λέω;

Επεξ/σία από nikos_evg28
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ολα αυτα τα τραβαμε , γιατι θελεις να πουλησεις πραματεια στις αγγελιες. Και επειδη δεν εχεις απεριοριστο χρονο ομιλιας στο προγραμμα της κορης ... Ενταξει , λογικα καποιες αμαρτιες πληρωνουμε εδω περα ομαδικα ... το καταλαβαινω.

Μόλις τώρα, nikos_evg28 είπε

Και ότι θα έπρεπε να χρεώνεται ως υπηρεσία  γιατί (ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ)όχι ομως ως παραδοσιακή πατροπαράδοτη κληση ομιλίας η οποία χρησιμοποιεί το κοστοβόρο δίκτυο ποκο σ κεραιών κέντρων μεταγωγής κτλπ

Το βλέπεις ανάποδα. Κινητή ή σταθερή (gsm / landline) έχει και η κουτσή Μαρία, διαθέσιμο 24/7. Και το γεγονός ότι το μέσο επικοινωνίας είναι τόσο διαδεδομένο θα το πληρώσεις.

Viber δεν έχουν όλοι. Ή δεν έχουν συνέχεια δεδομένα/wifi ανοικτό. Οπότε το  viber (και οι παρεμφερείς εφαρμογές) σου δίνουν το τυράκι της δωρεάν επικοινωνίας μέσω της εφαρμογής για να εδραιώσουν πελατεία και να κερδίσουν από άλλα πράγματα που χρεώνουν.

Δες το και αλλιώς. Λες ότι θα έπρεπε να χρεώνεται ως υπηρεσία. Ε αυτό κάνουν. Υπάρχει χρονοχρέωση όπου πληρώνεις με τα διαθέσιμα λεπτά ομιλίας σου. Τόσο θέλουν τόσο χρεώνουν.

(παραδέχομαι ότι "τσίμπησα"... αλλά ως εδώ)

2 λεπτά πριν, mphxths είπε

Ολα αυτα τα τραβαμε , γιατι θελεις να πουλησεις πραματεια στις αγγελιες. Και επειδη δεν εχεις απεριοριστο χρονο ομιλιας στο προγραμμα της κορης ... Ενταξει , λογικα καποιες αμαρτιες πληρωνουμε εδω περα ομαδικα ... το καταλαβαινω.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις,αλλά οποίος δει όλη τη συνομιλία  θα διαπιστώσει ότι δεν έχω πάρει καμία απάντηση (μόνο ο poulinos μου είπε θα μου απαντήσει τεχνικά αργότερα)στο ερώτημα μου τι διαφορά έχει τεχνικά  μια κλήση μέσω vowifi εφόσον δε παρεμβληθεί κεραία και μια κλήση viber και πως δικαιολογούνται οι υπέρογκες χρεώσεις ομιλίας της Vodafone ενώ η κλήση αποτελείται από δεδομένα.Δεν έχω κάτι να πουλήσω ούτε ξέρω αν βοηθάμε τα σχόλια στις πωλήσεις αλλά ευχαριστω και πάλι όσους αφιερώνουν χρόνο να μου απαντήσουν

Το Viber έχει επιλέξει να μην χρεώνει τις κλήσεις καθώς βασίζεται στις διαφημίσεις για να έχει έσοδα.

Άρα δεν είναι δωρεάν. Κάποιος πληρώνει τις διαφημίσεις για να παρέχεται σε εμάς δωρεάν η υπηρεσία.

Συνεπώς δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ των δύο υπηρεσιών.

Επιπλέον, το WiFi calling δεν μπήκε στην cosmote με μαγικό τρόπο. Η cosmote ενσωμάτωσε την τεχνολογία στο δίκτυο της με δικούς της πόρους. Συνεπώς έχει κάθε δικαίωμα να χρεώνει τις κλείσεις σε αυτό όπως όλες τις υπόλοιπες.

• Like 1

4 λεπτά πριν, Engimek είπε

Το βλέπεις ανάποδα. Κινητή ή σταθερή (gsm / landline) έχει και η κουτσή Μαρία, διαθέσιμο 24/7. Και το γεγονός ότι το μέσο επικοινωνίας είναι τόσο διαδεδομένο θα το πληρώσεις.

Viber δεν έχουν όλοι. Ή δεν έχουν συνέχεια δεδομένα/wifi ανοικτό. Οπότε το  viber (και οι παρεμφερείς εφαρμογές) σου δίνουν το τυράκι της δωρεάν επικοινωνίας μέσω της εφαρμογής για να εδραιώσουν πελατεία και να κερδίσουν από άλλα πράγματα που χρεώνουν.

Δες το και αλλιώς. Λες ότι θα έπρεπε να χρεώνεται ως υπηρεσία. Ε αυτό κάνουν. Υπάρχει χρονοχρέωση όπου πληρώνεις με τα διαθέσιμα λεπτά ομιλίας σου. Τόσο θέλουν τόσο χρεώνουν.

(παραδέχομαι ότι "τσίμπησα"... αλλά ως εδώ)

Συγνωμη αλλά το «τόσο θέλουν τόσο χρεώνουν» κατά την ταπεινή άποψη μου  είναι πολύ λάθος λογική που μας έχει οδηγήσει εδώ που είμαστε, τελευταίοι στην Ευρώπη σε υπηρεσίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, nikos_evg28 said:

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις,αλλά οποίος δει όλη τη συνομιλία  θα διαπιστώσει ότι δεν έχω πάρει καμία απάντηση (μόνο ο poulinos μου είπε θα μου απαντήσει τεχνικά αργότερα)στο ερώτημα μου τι διαφορά έχει τεχνικά  μια κλήση μέσω vowifi εφόσον δε παρεμβληθεί κεραία και μια κλήση viber και πως δικαιολογούνται οι υπέρογκες χρεώσεις ομιλίας της Vodafone ενώ η κλήση αποτελείται από δεδομένα.Δεν έχω κάτι να πουλήσω ούτε ξέρω αν βοηθάμε τα σχόλια στις πωλήσεις αλλά ευχαριστω και πάλι όσους αφιερώνουν χρόνο να μου απαντήσουν

Επτα ποστς παραπανω υπαρχει λινκ που αναλυει πως δουλευει το vowifi. Λεει πραγματα που σου γραψανε εδω και 5 σελιδες ολοι. Αλλα εσυ δεν γουσταρεις να καταλαβεις ή δεν θελεις να καταλαβεις για εγωιστικους κυριως λογους. Απλα απο ενα σημειο και περα , θα πουμε οτι τρολλαρεις για να σε δικαιολογησουμε. Γιατι δεν υπαρχει αλλη λογικη εξηγηση για την σταση σου.

Επεξ/σία από mphxths

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, fotis1997 είπε

Το Viber έχει επιλέξει να μην χρεώνει τις κλήσεις καθώς βασίζεται στις διαφημίσεις για να έχει έσοδα.

Άρα δεν είναι δωρεάν. Κάποιος πληρώνει τις διαφημίσεις για να παρέχεται σε εμάς δωρεάν η υπηρεσία.

Συνεπώς δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ των δύο υπηρεσιών.

Επιπλέον, το WiFi calling δεν μπήκε στην cosmote με μαγικό τρόπο. Η cosmote ενσωμάτωσε την τεχνολογία στο δίκτυο της με δικούς της πόρους. Συνεπώς έχει κάθε δικαίωμα να χρεώνει τις κλείσεις σε αυτό όπως όλες τις υπόλοιπες.

Αυτό ακριβώς γίνεται έχουν κερδίσει το δικαίωμα να χρεώνουν ότι θέλουν και όσο θέλουν επειδή είναι μόνο 3 εταιρείες και έχουν συνεννοηθεί να έχουν την ίδια πολιτική.Το ότι θεωρούμε ότι είναι δικαίωμα τους χωρίς να τα ψάχνουνε όλα είναι το  προβλημα δυστυχως 

11 λεπτά πριν, mphxths είπε

Επτα ποστς παραπανω υπαρχει λινκ που αναλυει πως δουλευει το vowifi. Λεει πραγματα που σου γραψανε εδω και 5 σελιδες ολοι. Αλλα εσυ δεν γουσταρεις να καταλαβεις ή δεν θελεις να καταλαβεις για εγωιστικους κυριως λογους. Απλα απο ενα σημειο και περα , θα πουμε οτι τρολλαρεις για να σε δικαιολογησουμε. Γιατι δεν υπαρχει αλλη λογικη εξηγηση για την σταση σου.

Καλά στο internet ήξερα να μπω κι εγω να τα διαβάσω δε χρειαζόταν να ανοίξω το θέμα εδώ να ανταλλάξω απόψεις.Εσυ αντί να απαντήσεις στο ερώτημα μου τεχνικά μου κανεις ψυχανάλυση,καλοδεχούμενη κι αυτή.Προσπαθεις παςη θυσία να καταλάβεις τι συνωμοσία  κρύβεται πίσω από το θέμα που άνοιξα για φανεί ότι είσαι σαΐνι  και με ξεσκέπασες

Ειδες ξέρω να κάνω και εγώ τον έξυπνο εεεε Σορρυ τον ψυχολόγο ήθελα να πω 😂

Επεξ/σία από nikos_evg28

12 minutes ago, nikos_evg28 said:

δε χρειαζόταν να ανοίξω το θέμα εδώ να ανταλλάξω απόψεις.

Xρειαζοταν για να τρολλαρεις. Ολοι απαντησανε στο ερωτημα σου , απλα εσυ δεν αποδεχεσαι διαφορετικη αποψη απο την δικη σου. Γιατι το κανεις αυτο , μπορω να στο αναλυσω ψυχολογικα ;) 

14 minutes ago, nikos_evg28 said:

το δικαίωμα να χρεώνουν ότι θέλουν και όσο θέλουν

Ελευθερη αγορα λεγεται. Το πεινιρλι στον φουρνο της γειτονιας μου κανει 2.50 ευρω και στο αεροδρομιο 5.40. Οπως βλεπεις , ο καθενας χρεωνει ο,τι γουσταρει !!

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, mphxths είπε

Xρειαζοταν για να τρολλαρεις. Ολοι απαντησανε στο ερωτημα σου , απλα εσυ δεν αποδεχεσαι διαφορετικη αποψη απο την δικη σου. Γιατι το κανεις αυτο , μπορω να στο αναλυσω ψυχολογικα ;) 

Ελευθερη αγορα λεγεται. Το πεινιρλι στον φουρνο της γειτονιας μου κανει 2.50 ευρω και στο αεροδρομιο 5.40. Οπως βλεπεις , ο καθενας χρεωνει ο,τι γουσταρει !!

Είναι τραγικά λάθος αυτό που λες ως καταναλωτής εκτός αν είσαι ο ceo της Vodafone.Με απογοητεύει απίστευτα αυτή η λογική που έχετε οι περισσότεροι λυπάμαι,είναι κρίμα.Θεωρητικα υπάρχει ελεύθερη αγορά στους παρόχους αλλά πρακτικά είναι 3 εταιρίες μόνο,οι οποίες έχουν δημιουργήσει καρτέλ είναι ξεκάθαρο αυτό και αποδεικνύεται πολύ ευκολα απλά δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα με αυτή νοοτροπία που έχουμε

Επεξ/σία από nikos_evg28
  • Sad 1

47 λεπτά πριν, nikos_evg28 είπε

Ναι πληρώνω και στο μανάβη πληρώνω και για τις κλήσεις WiFi calling τα δεδομένα που κατανάλωσα μέσω του WiFi hotspot μου αυτό λέω.Και ότι θα έπρεπε να χρεώνεται ως υπηρεσία  γιατί (ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ)όχι ομως ως παραδοσιακή πατροπαράδοτη κληση ομιλίας η οποία χρησιμοποιεί το κοστοβόρο δίκτυο πομπών κεραιών κέντρων μεταγωγής κτλπ.Κατανοητο αυτό που λέω;

35 λεπτά πριν, nikos_evg28 είπε

να σου απαντήσουν τεχνικά;;; τι ακριβώς να σου απαντήσουν τεχνικά;;; στην αρχή πετάς κάτι κοτσάνες περί κέντρων μεταγωγης που δεν παρεμβάλλονται κατ εσε αφού μόνο κεραιες κινητής αφού 🤣🤣🤣

λες και θα καταλάβεις γιατί σε κόβω και λίγο έως πολύ άσχετο αλλά τεσπα:

Screenshot_20240824_120339_LinkedIn.jpg.63c57799901e2fe0727ec6febe9e7f0a.jpg

50€

• Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, salss είπε

να σου απαντήσουν τεχνικά;;; τι ακριβώς να σου απαντήσουν τεχνικά;;; στην αρχή πετάς κάτι κοτσάνες περί κέντρων μεταγωγης που δεν παρεμβάλλονται κατ εσε αφού μόνο κεραιες κινητής αφού 🤣🤣🤣

λες και θα καταλάβεις γιατί σε κόβω και λίγο έως πολύ άσχετο αλλά τεσπα:

Screenshot_20240824_120339_LinkedIn.jpg.63c57799901e2fe0727ec6febe9e7f0a.jpg

50€

Απλώς απάντησε μου τι διαφορά έχει σε σχέση με το viber και θα σου στειλω το 50€ μέσω viber pay Δεν είπα ποτε ότι είμαι σχετικό ούτε ότι είναι το αντικείμενο μου.Αν εσυ είσαι ευχαρίστως αν θέλεις φυσικά να μου εξηγήσεις 😂

Επεξ/σία από nikos_evg28
  • Haha 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...