nikos_evg28 Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, μήπως μπορεί να μου πει κάποιος για ποιο λόγο η Vodafone και πιθανώς και οι άλλες 2 εταιρείες κινητής χρεώνουν το WiFi calling ως κλήση ομιλίας;Το WiFi calling από όσο ξέρω χρησιμοποιεί μόνο δεδομένα μέσω της τεχνολογίας voip.Μου φαίνεται τελείως παράλογο και καταχρηστικό ενώ καταναλώνω δεδομένα και χρησιμοποιώ ένα δίκτυο WiFi (το οποίο φυσικά το πληρώνω δεν είναι δωρεαν),να με χρεώνουν ξανά για κλήση ομιλίας.Η ανίδεοι στην εξυπηρετηση καταναλωτών επιμένουν ότι το WiFi calling ενισχύει το σήμα του κινητού δικτύου(τελείως άσχετοι έτσι τους έχουν πει να λένε).Η τεχνολογία voip μας επίτρεπει να επικοινωνούμε μέσω internet καταναλώνοντας δεδομένα χωρίς να παρεμβάλλονται ραδιοκύματα ή κεραίες κινητής και οι εταιρείες το εκμεταλλεύονται και μας χρεώνουν κλήσεις ομιλίας αντί δεδομένων. Απαιτω όταν καταναλώνω δεδομένα να χρεώνομαι δεδομένα ενώ όταν είμαι εκτός εμβέλειας δικτύου WiFi και χρησιμοποιώ ραδιοκύματα να χρεώνομαι για ομιλία.Ειναι καταχρηστικό και απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει πρέπει να κάνουμε κάτι…Έχω ένα τελευταίο λογαριασμό στη vodafone ο οποίος έχει κλήσεις μόνο από WiFi calling και σκοπεύω να αλλάξω πάροχο χωρίς να πληρώσω και να περιμένω να κινηθούν νομικά εναντίον μου για να θέσω το θέμα. Έχω απευθυνθεί επίσης στον συνήγορο του καταναλωτή ελπίζω να βγάλω άκρη… Επεξ/σία 23 Αυγούστου από nikos_evg28 2 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xsterg Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου το wifi calling ειναι ευκολια που την προσφερουν οι εταιρειες κινητης. μπορει η κληση σου να βγαινει απο το ρουτερ σου, αλλα απασχολουνται και αλλα πραγματα και στοιχεια για την διεκπεραιωση της κλησης σου. πληρωνεις την υπηρεσια. την ιδια λογικη με εσενα μπορει να ειχαν και πριν απο 40-50 χρονια οταν αντικατασταθηκαν και τα τελευταια χειρικινητα κεντρα που υπηρχαν στην ελληνικη περιφερεια και απασχολουσαν τηλεφωνητρια που εκανε την δρομολογηση χειροκινητα, με καλωδιο και βυσμα. θα ειχε πει τοτε ο συνδρομητης "γιατι να πληρωνω αφου δεν υπαρχει τηλεφωνητρια πλεον και παρεμβαλεται το διεπιλογικο κεντρο του οτε". ε, κατι αντιστοιχο ερχεσαι και μας λες τωρα. πληρωνης για την υπηρεσια, για το οτι εχεις δικαιωμα να κανεις κληση, ανεξαρτητα απο που δρομολογειται. και φιλικα σου το λεω, μην περιμενεις δικαστικη δικαιωση για ενα τετοιο πραγμα. ειναι αστειο... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos_evg28 Δημοσ. 23 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 23 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Το WiFi που χρησιμοποιώ για να γίνει η κλήση δεν είναι δωρεάν το πληρώνω στην ίδια εταιρεία η σε μια από τος άλλες 2.Επισης το δορυφορικό τηλέφωνο της ιδιας εταιρειας το οποίο επίσης εχει την ίδια αρχή λειτουργίας (voip) γνωρίζω επειδή το χρησιμοποιώ και αυτό ότι σε χρεώνουν μόνο δεδομένα απλά σ αυτή την περίπτωση χρεώνεται ήδη πολύ ακριβά όποτε δεν τους ενδιαφέρει να βάλουν και άλλη χρέωση.Οταν αντικαταστάθηκαν τα τελευταία χειροκίνητα κέντρα πριν 50 χρόνια όπως λες ( δεν το γνωρίζω ακριβώς ποτε)το λογικό και τίμιο θα ήταν να πέσουν κατακόρυφα οι τιμές τότε.Εαν δε συνέβη ήταν φυσικά γιατί από τότε χρησιμοποιούσαν τη νέα τεχνολογία προς όφελος τους και αισχροκερδούσαν.Εμενα πάντως μου φαίνεται πολύ παράλογο και καταχρηστικό να χρησιμοποιώ δεδομένα και να χρεώνομαι για ομιλία.Αυτο για το οποίο δεν είναι σίγουρος είναι για το αν θα διεκδικήσουν το ποσό νομικά διότι είναι σχετικά μικρό. Επεξ/σία 23 Αυγούστου από nikos_evg28 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dtk-386 Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου σοβαρά τώρα???? 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos_evg28 Δημοσ. 23 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 23 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Το ίδιο ακριβως με το WiFi calling είναι και οι κλήσεις μέσω viber, What’s up κτλ οι οποίες χρεωνονται μόνο ως δεδομένα δεν καταλαβαίνω που είναι το παράλογο σ αυτό που λέω…Όταν μιλάς μέσω WiFi calling δε χρησιμοποιείς το δίκτυο πομπών κεραιών κέντρων μεταγωγής κτλπ για να μιλήσεις το οποίο προφανώς για να στηθεί και να συντηρηθεί έχει ένα κόστος.Ο λόγος που οι εταιρείες μας «προφέρουν» αυτή τη δυνατότητα είναι για γλυτώσουν κόστος επέκτασης του δικτύου τους χρησιμοποιώντας το ήδη υπάρχον δίκτυο WiFi μέσω voip που δεν τους κοστίζει απολύτως τίποτα. Επεξ/σία 23 Αυγούστου από nikos_evg28 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
somt Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου εγώ δε θα σε αποπάρω τεχνικά δεν εχεις αδικο αλλά δεν είναι ακριβώς μόνο data από το router σου όπως το viber, χρησιμοποιούνται και άλλοι ποροι για να δουλέψει όλο αυτό, πχ να κάνει handover την κλήση σου από το wifi στην κεραία αν μιλώντας φύγεις απ'το σπίτι, να λειτουργήσει η ίδια η κλήση κλπ. Είναι το κόστος εξοπλισμου για την υλοποίηση αυτης της τεχνολογίας που πρεπει να αποσβέσει ο παροχος γενικά μην το ψειρίζεις, χανεις τον χρόνο σου ο πάροχος αποφάσισε μια τιμή για την υπηρεσία που σου δίνει, υπέγραψες, την πήρες, γεια σας δε θα θεωρηθεί καταχρηστική επειδή εστειλες στο συνήγορο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xsterg Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου εδω ο συνηγορος δεν ασχολειται με ενα σωρο πραγματικα, υπαρκτα και εξωφθαλμα παρανομα πραγματα και περιμενεις να ασχοληθει με κατι τετοιο? κοιτα, ειναι χασιμο χρονου. εαν εχουμε κατι ουσιωδες και εγω μαζι σου, να διεκδικηθει. ας λυσουμε αλλα σοβαροτερα πραγματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos_evg28 Δημοσ. 23 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 23 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Το κόστος του εξοπλισμού που χρήσιμοποιουν οι πάροχοι για το WiFi calling είναι μηδαμινό μπροστά σ αυτά που χρεώνουν.Για να το λες πιθανότατα να υπάρχει η δυνατότητα αν μετακινηθεις η πέσει το WiFi να μεταπέσει η κλήση στην κεραία,εμενα παντως τόσα χρόνια δε μου έχει τύχει ποτε απλά πέφτει η κλήση αν χαθεί το WiFi.Αν για το δορυφορικό internet που είναι ακριβως ιδια τεχνολογία εκτός από δεδομένα σε χρέωνε και ομιλία δε θα ήταν παράλογο;Εφόσον κάποιος είναι σε εμβέλεια δικτύου WiFi και το χρησιμοποιεί για να πραγματοποιήσει κλήση (το οποίο ξαναλέω δεν είναι δωρεάν) θα πρέπει να χρεώνονται δεδομένα, εφόσον χρησιμοποιεί ραδιοκύματα ας χρεώνεται για ραδιοκύματα, απλό.Καλα σχεδόν είμαι σίγουρος ότι δεν θα ασχοληθεί ο συνήγορος του πολίτη έχεις δίκιο,αλλά το θέμα με το καρτέλ των 3 εταιρειών και η εκμετάλλευση που ανεχόμαστε τόσα χρόνια είναι πολύ σοβαρό θέμα θεωρω και γενικά αν χρεώνεται ως δεδομένα το WiFi calling θα πέσουν οι λογαριασμοί όλων κατά 30% και παραπάνω πιστεύω ,που είναι αρκετά σημαντικό.Οι πολιτικές τους όσο αφορά σχεδόν τα πάντα είναι ολόιδιες τα συμβόλαια και η τιμολόγηση είναι όλα ίδια δεν υπάρχει δυστυχως εναλλακτική,αν δεν υπογράψεις σε έναν από τους 3 μένεις χωρίς τηλέφωνο.Και για να γελάσουμε λίγο για να καταλάβετε τι κοροϊδία ανεχόμαστε μίλησα με διάφορους στην εξυπηρετηση πελατών και όλοι επέμεναν ότι το WiFi calling ενισχύει το σημα του ήδη υπάρχον δίκτυου και δεν είναι δεδομένα.Ετσι τους έχουν πει να λένε.Εναν συγκεκριμένο που τον κατεύθυνα προς τα κει παριστάνοντας ότι δε γνωρίζω προσπαθούσε να με πείσει ότι το WiFi calling ενισχύει το σημα των κεραιών της Vodafone και δεν έχει να κάνει με δεδομένα 😂 Επεξ/σία 23 Αυγούστου από nikos_evg28 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 1 hour ago, nikos_evg28 said: Το ίδιο ακριβως με το WiFi calling είναι και οι κλήσεις μέσω viber, What’s up κτλ οι οποίες χρεωνονται μόνο ως δεδομένα δεν καταλαβαίνω που είναι το παράλογο σ αυτό που λέω…Όταν μιλάς μέσω WiFi calling δε χρησιμοποιείς το δίκτυο πομπών κεραιών κέντρων μεταγωγής κτλπ για να μιλήσεις το οποίο προφανώς για να στηθεί και να συντηρηθεί έχει ένα κόστος.Ο λόγος που οι εταιρείες μας «προφέρουν» αυτή τη δυνατότητα είναι για γλυτώσουν κόστος επέκτασης του δικτύου τους χρησιμοποιώντας το ήδη υπάρχον δίκτυο WiFi μέσω voip που δεν τους κοστίζει απολύτως τίποτα. θα στο πω απλα.οτι να ναι. το wifi calling δεν βγηκε να αντικαταστησει τιποτα. βγηκε για να καλυψει ιδιαζουσες περιπτωσεις.και πολλες φορες εξυπηρετει και εσενα γιατι γλυτωνεις κοστος.ειτε mw ειτε κατι αλλο η κληση σου θα περασει απο χ hopes. αν αφησεις την ξεροκεφαλιαση και θες πραγματικα να μαθεις που σε συμφερει το wifi calling πες μου να σου πω δυο βαρβατες περιπτωσεις να δεις οτι στο συγκεκριμενο σου κανουν χαρη 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 3 ώρες πριν, nikos_evg28 είπε Καλησπέρα, μήπως μπορεί να μου πει κάποιος για ποιο λόγο η Vodafone και πιθανώς και οι άλλες 2 εταιρείες κινητής χρεώνουν το WiFi calling ως κλήση ομιλίας;Το WiFi calling από όσο ξέρω χρησιμοποιεί μόνο δεδομένα μέσω της τεχνολογίας voip.Μου φαίνεται τελείως παράλογο και καταχρηστικό ενώ καταναλώνω δεδομένα και χρησιμοποιώ ένα δίκτυο WiFi (το οποίο φυσικά το πληρώνω δεν είναι δωρεαν),να με χρεώνουν ξανά για κλήση ομιλίας.Η ανίδεοι στην εξυπηρετηση καταναλωτών επιμένουν ότι το WiFi calling ενισχύει το σήμα του κινητού δικτύου(τελείως άσχετοι έτσι τους έχουν πει να λένε).Η τεχνολογία voip μας επίτρεπει να επικοινωνούμε μέσω internet καταναλώνοντας δεδομένα χωρίς να παρεμβάλλονται ραδιοκύματα ή κεραίες κινητής και οι εταιρείες το εκμεταλλεύονται και μας χρεώνουν κλήσεις ομιλίας αντί δεδομένων. Απαιτω όταν καταναλώνω δεδομένα να χρεώνομαι δεδομένα ενώ όταν είμαι εκτός εμβέλειας δικτύου WiFi και χρησιμοποιώ ραδιοκύματα να χρεώνομαι για ομιλία.Ειναι καταχρηστικό και απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει πρέπει να κάνουμε κάτι…Έχω ένα τελευταίο λογαριασμό στη vodafone ο οποίος έχει κλήσεις μόνο από WiFi calling και σκοπεύω να αλλάξω πάροχο χωρίς να πληρώσω και να περιμένω να κινηθούν νομικά εναντίον μου για να θέσω το θέμα. Έχω απευθυνθεί επίσης στον συνήγορο του καταναλωτή ελπίζω να βγάλω άκρη… Γιατί δρομολογείται μέσα απο την κινητή τηλεφωνία.Eίναι παροχή της και όχι του παρόχου ίντερνετ που έχεις.Αλλωστε καλείς/σε καλούν στο νούμερο κινητής τηλεφωνίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos_evg28 Δημοσ. 23 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 23 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Δεν γλιτώνεις κανένα κόστος έχεις δει τις χρεώσεις του WiFi calling εκτός παγίου;Δεν καταλαβαίνω γιατί με λες ξεροκέφαλο και έχεις μια επιθετική τάση.(εκτος και αν είσαι στελεχος με παχυλό μισθό σε μια απο τις 3 εταιρείες εξαιτίας των οποίων έχουμε το 3ο πιο αργό και ακριβό internet στην Ευρώπη με βάση τα στατιστικά.Εγω έθεσα το θέμα για να μαθω και να παρω απαντήσεις από όσους ξέρουν περισσότερα…Ευχαριστως θα σε ακούσω και πιθανότατα να συμφωνήσω σε μια εμπεριστατωμένη αντίθετη από τη δίκη μου άποψη.Η επίσημη απάντηση της Vodafone ( με πήραν αφού συσκέφθηκαν και ρώτησαν κάποιον προϊστάμενο προφανώς) είναι ότι το WiFi calling δεν έχει καμία σχέση με δεδομένα απλά ενισχύει το σημα των κεραιών της Vodafone.Αν συμφωνείς με αυτό σε ακούω ίσως κάνω λάθος τι να πω… Επεξ/σία 23 Αυγούστου από nikos_evg28 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mene Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου Από την στιγμή που χρησιμοποιείς τον αριθμό σου για να καλέσεις, η κλήση από την εταιρία προς τον άλλο αριθμό γίνεται με τον ίδιο τρόπο, είτε εσύ χρησιμοποιείς κυψέλη, είτε WIFI calling. Άρα δεν γίνεται να μην σε χρεώνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos_evg28 Δημοσ. 23 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 23 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Το ίδιο λέμε, το μόνο που κάνει ο πάροχος κινητής είναι ένα reroute και αυτή την αναδρομολόγηση την πληρώνεις χρυσάφι.Θα ήταν λογικό να χρεώνεται ως υπηρεσία με ένα μικρό ποσό το μήνα όχι να χρεώνεται σαν να μίλησες μέσω του δικτύου κινητής.Απλα τους βολεύει περισσότερο να το χρεώνουν έτσι. Επεξ/σία 23 Αυγούστου από nikos_evg28 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
somt Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου ναι αλλά για να φτάσει στον άλλο η κλήση σου (που δεν ειναι σε wifi) δεσμεύεις και κεραια για κλήση που ξεκίνησες εσύ. Και αυτό πληρώνεται και τέλος πάντων, γιατί σου έχει κάτσει ότι το μόνο χρεώσιμο είναι οι κεραίες; είναι όλο το σύστημα επικοινωνίας, ασχέτως του τρόπου που γίνεται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 20 λεπτά πριν, nikos_evg28 είπε Δεν γλιτώνεις κανένα κόστος έχεις δει τις χρεώσεις του WiFi calling εκτός παγίου;Δεν καταλαβαίνω γιατί με λες ξεροκέφαλο και έχεις μια επιθετική τάση.(εκτος και αν είσαι στελεχος με παχυλό μισθό σε μια απο τις 3 εταιρείες εξαιτίας των οποίων έχουμε το 3ο πιο αργό και ακριβό internet στην Ευρώπη με βάση τα στατιστικά.Εγω έθεσα το θέμα για να μαθω και να παρω απαντήσεις από όσους ξέρουν περισσότερα…Ευχαριστως θα σε ακούσω και πιθανότατα να συμφωνήσω σε μια εμπεριστατωμένη αντίθετη από τη δίκη μου άποψη.Η επίσημη απάντηση της Vodafone ( με πήραν αφού συσκέφθηκαν και ρώτησαν κάποιον προϊστάμενο προφανώς) είναι ότι το WiFi calling δεν έχει καμία σχέση με δεδομένα απλά ενισχύει το σημα των κεραιών της Vodafone.Αν συμφωνείς με αυτό σε ακούω ίσως κάνω λάθος τι να πω… Τι παραπάνω χρεώση έχεις για το wifi calling?Μπας και ξεπέρασες τα δωρεάν λεπτά και σε χρεώνουν; Βάλε απεριόριστα να μην έχεις καμία χρέωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις