redmedusa Δημοσ. 23 Αυγούστου Δημοσ. 23 Αυγούστου Αγόρασα τη TCL 55C805 πριν από μερικούς μήνες στα 650€ και τη σύνδεσα με ένα gaming PC (R5 5600+RX 6700XT) μέσω ενός ακριβού καλωδίου HDMI 2.1. Με το Game Master "On" η οθόνη γίνεται αισθητά πιο σκοτεινή. Το εργαλείο Windows HDR Calibration μετρά μόλις 400 nits μέγιστη φωτεινότητα. Έχει όλα τα καλούδια gaming όπως το ALLM, αλλά γίνεται τόσο σκοτεινή που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της μέρας, ακόμη και στο σκοτεινό σαλόνι μου. Το πιο σημαντικό είναι οτι το εφε true HDR έχει φύγει λογο της πολύ χαμηλής μέγιστης φωτεινότητας. Ουσιαστικά, το Game Master μετατρέπει την οθόνη HDR σε οθόνη SDR. Πώς μπορώ να διορθώσω αυτό το πρόβλημα; Τα 400nits είναι πολύ χαμηλά για ένα διαφημιζόμενο πάνελ 1300nits. Πιστεύω ότι το όριο των 400 nits σε φωτεινότητα τοποθετείται τεχνητά εκεί με κάποιο τρόπο. Ίσως έχει να κάνει με το HGIG που είναι απενεργοποιημένο στη λειτουργία Game Master; Ο τρόπος για να το διορθώσετε είναι να απενεργοποιήσετε το Gamer Master, το οποίο αυξάνει τη μέγιστη φωτεινότητα στα 1630 nits, μετρούμενη με το εργαλείο Windows HDR Calibration. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι το Freesync είναι απενεργοποιημένο και το input lag αυξάνεται σημαντικά. Ανεξάρτητα από το framerate, το input lag είναι τόσο υψηλό που τα παιχνίδια τα νιώθω σαν 40 fps σε απόκριση. Ακόμη και χωρίς αυτό το τεράστιο πρόβλημα, συνολικά, τα χρώματα φαίνονται αφύσικα, η ευκρίνεια κίνησης είναι πιθανώς ισοδύναμη με μια οθόνη παιχνιδιών budget (150 ευρώ) και η αίσθηση του HDR δεν είναι τόσο wow, σαν ένα μισό βήμα μεταξύ SDR και αληθινού HDR. Το ξέρω γιατί η οθόνη μου Acer 170hz VA MiniLED (384 ζώνες, 1300 nits max) είναι πραγματικά εξαιρετική σε φωτεινά HDR highlights και τις έχω συγκρίνει. Αυτή η τηλεόραση ακόμα και στα καλύτερά της δεν είναι τόσο εντυπωσιακή, αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Οι ισχυρισμοί είναι παραπλανητικοί και αυτή η τηλεόραση δεν αξίζει την τιμή της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα