Προς το περιεχόμενο

Η Nothing επιβάλλει πενθήμερη παρουσία στο γραφείο, προκαλώντας αντιδράσεις

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 hours ago, iwnas28 said:

θα προσπαθησω να σου απαντησω χωρις ιχνος ειρωνειας αν κ μου ειναι αρκετα δυσκολο με αυτα που γραφεις.

Μιλας για επιλογες...

επιλογη μου ειναι εαν εχω αχρηστο μανατζερ ο οποιος προσποιειται οτι παραγει εργο ώντας πανω απο το κεφαλι μου 24/7?

μηπως πρεπει να αλλαζω δουλειες συνεχως μεχρι οτου πετυχω εναν μανατζερ ?

επιλογη μου ειναι οτι τα ενοικια εχουν φτασει στο θεο?

Ωραια τα τσιτατα ολα ειναι επιλογες κτλ, το θεμα ειναι οτι στον πραγματικο κοσμο οι διαθεσιμες επιλογες επηρεαζονται σε μεγαλο βαθμο απο την πραγματικοτητα στην οποια ζεις

Οποίος δεν μπορεί να γίνει μάνατζερ, ψάχνει για τον σωστό μάνατζερ….. μάστορα σε λίγο θα βγεις σύνταξη και ακόμα θα παραμένεις στάσιμος ψάχνοντας τον μάνατζερ!

2 hours ago, Bakxos said:

Εννοείται ότι όλοι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν. Και εννοείται η κάθε εταιρεία είναι ελεύθερη να αποφασίζει την πολιτική της όμως η διαφωνία εδώ έχει να κάνει κυρίως με αυτούς που πιστεύουν ότι αν είσαι σπίτι δεν είσαι παραγωγικός. 

Δεν θα πω πολλά πράγματα απλά επειδή δουλεύω κάτι σαν hybrid όποτε πάω γραφείο γελάω. Ξεκινάμε υποτίθεται 9:00 οι περισσότεροι έρχονται 9:30 και λένε το κλασικό της κίνησης μετά να ανοίξουν pc να κάνουν καφέ αντε καμιά βλακεια με συνάδελφο πάει 11 στη 1 Lunch break 2 ξεκινάνε ξανά 5 ετοιμάζονται για φεύγα. Στο ενδιάμεσο 3 4 φορές τσιγάρο να βγούνε έξω από το κτήριο καφέ μετά το φαγητό. Και έτσι περνάει η μέρα. Εγώ στο σπίτι 8 πιάνω δουλειά τις περισσότερες 1 με 2 σταματάω και συνεχίζω όσο πάει. Γι αυτό και αποφάσισα να πηγαίνω εταιρεία μια φορά τη βδομάδα και αν. 

Είναι πολλές εταιρείες έτσι και πολλοί άνθρωποι δεν χρειάζονται να έχουν κάποιον από πάνω τους για να δουλέψουν 

Γραφείο που ο υπάλληλος εμφανίζετε στο 9:30 και λέει την ατάκα τις  κινήσεις τότε καταλαβαίνεις τι μπου…λο εταιρία είναι!!

• Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 minutes ago, Dinos1973 said:

... Γραφείο που ο υπάλληλος εμφανίζετε στο 9:30 και λέει την ατάκα τις  κινήσεις τότε καταλαβαίνεις τι μπου…λο εταιρία είναι!!

... και τι μάνατζερ έχει... :) :) :)

Επεξ/σία από Eloy

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μισ ερώτηση..

Με ποιους τροπους σε παρακολουθουν η εταιρείες αν δουλευεις απομακρυσμενα;; εννοω αν καθεσαι και δεν εισαι παραγωγικος..πχ πόσες φορες κινείται το ποντίκι στο pc ?  Εχουν κανενα προγραμμα να βλεπουν ολες τις απομακρυσμενες οθονες ?

Επεξ/σία από sakisaudi
  • Like 2

48 minutes ago, Dinos1973 said:

Οποίος δεν μπορεί να γίνει μάνατζερ, ψάχνει για τον σωστό μάνατζερ….. μάστορα σε λίγο θα βγεις σύνταξη και ακόμα θα παραμένεις στάσιμος ψάχνοντας τον μάνατζερ!

Γραφείο που ο υπάλληλος εμφανίζετε στο 9:30 και λέει την ατάκα τις  κινήσεις τότε καταλαβαίνεις τι μπου…λο εταιρία είναι!!

Μάστορα γνωριζόμαστε κ από χθες κ ξέρεις ποτέ βγαίνω στη σύνταξη ;

ή εάν εχω  από κάτω μου αλλά άτομα τα οποία κατευθύνω στη δουλειά μου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δουλεύοντας απο το σπίτι, δουλεύεις περισσότερο - αλλά είναι για μη δημιουργικές δουλειές που δουλεύουν με τυφλοσούρτη πάνω σε τυποποιημένα πράγματα. Αυτό που κάνεις τώρα, είναι αυτό που θα κάνεις αύριο και του χρόνου. Αν δεν δουλεύεις σε γραφείο δεν μαθαίνεις την δουλειά, δεν μαθαίνεις πως δουλεύει το σύστημα και πως εμπλέκονται στην πράξη η δουλειά του ενός με την δουλειά του άλλου. Θυμάστε οι παλιότεροι τις γυναίκες με την ραπτομηχανή στο σπίτι, που ερχόταν το αυτοκίνητο και τους άφηνε μια κούτα με ρουχα κι αυτές άνοιγαν κουμπότρυπες ? Αυτό χρειαζόταν να κάνουν αυτό έκαναν μέχρι την επόμενη κούτα. Αυτό κάνει και η δουλειά απο το σπίτι. Καμμία εξέλιξη, καμμία νέα ιδέα, καμμία καινοτομία, καμμία συμβουλή απο συνάδελφο, καμμία εμπειρία απο τρικλοποδιές, κανένας προβληματισμός απο προβλήματα που συνάντησαν οι άλλοι, καμμία επαφή με την ουσία της δουλειάς που εκτελείς. Αρκει να μην χρειάζεται να ξυπνούν απο τις 6-7 και να μην παίρνουν λεωφορεία και ο μισθός να πέφτει στην ώρα του.  Να θυμάστε, αυτοί που εξελίσσονται και κάνουν την διαφορά σε όλες τις δουλειές είναι αυτοί που "πάνε γραφείο" ακόμα κι αν τους ανήκει το κτίριο...

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 1
  • Thanks 2
  • Confused 1

2 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Θα σου πω ότι στο χώρο μας είμαστε νούμερο 1 εταιρεία μακράν πολύ από τον δεύτερο. 

Γι αυτό και πιστεύω είμαστε πιο χαλαρά 

• Like 1

5 ώρες πριν, atypicalcoder είπε

Αδερφέ Ελλάδα μένεις? μάλλον όχι.

Εδώ αδερφέ αρκετοί κάνουν πως σε πληρώνουν οπότε λογικό και ο άλλος να κάνει πως δουλεύει.

Καλά και αυτή την δικαιολογία έχω βαρεθεί να την ακούω "γλιτώνω 1 ώρα λέει στο πήγαινε έλα". Τι να πει ο άλλος που είναι 2 και 3 ώρες στο πόδι για τον βασικό. Το να απαιτείς 0 χρόνο για την διαδρομή το βρίσκω αστείο και εγωιστικό. Όπως και το "θέλω να είμαι 100% remote και δεν θέλω να βλέπω τη φάτσα των συναδέλφων μου" το βρίσκω φουλ λάθος γιατί δείχνει ότι είναι παρτάκηδες.

Καλά ωραία λογική αυτή... Ναι Ελλάδα μένω πλέον, αλλά αποφεύγω το δράμα όπως το περιγράφεις.

5 ώρες πριν, akiskar123 είπε

οι ερευνες δειχνουν οτι οταν δουλευεις remote εισαι πιο χαρουμενος αλλα κ πιο παραγωγικος.

Συμφωνώ και το έχω βιώσει και εγώ για σύντομο χρονικό διάστημα, μετά επεδίωκα την φυσική παρουσία και την συναναστροφή στο γραφείο. Εμένα αυτό με γέμιζε

• Like 2

4 hours ago, sakisaudi said:

Μισ ερώτηση..

Με ποιους τροπους σε παρακολουθουν η εταιρείες αν δουλευεις απομακρυσμενα;; εννοω αν καθεσαι και δεν εισαι παραγωγικος..πχ πόσες φορες κινείται το ποντίκι στο pc ?  Εχουν κανενα προγραμμα να βλεπουν ολες τις απομακρυσμενες οθονες ?

Ναι και κάποιοι senior dev που δουλεύουν από το σπίτι έφτιαξαν εφαρμογή να φαίνεται ότι δουλεύει το ποντίκι.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγγνώμη και πάλι αλλά από τις απαντήσεις ορισμένων φαίνεται η τεράστια ασχετοσύνη με την σύγχρονη εργασία. Κανεις δεν χρειάζεται να σε παρακολουθεί. Υπάρχουν συγκεκριμένα task που πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένο χρόνο. Αν δεν....... αποτύχαμε όλοι μαζί και αν γίνει αυτό μας κλαίνε οι ρέγγες. Επομένως είτε σπίτι είτε γραφείο έχεις τον ίδιο χρόνο να τελειώσεις το project το task την εργασία ή ότι άλλο σε αναθέσουν. 

Το micromanagement έχει πεθάνει προπολου. Ξεκολλάτε ορισμένοι. 

Επεξ/σία από Bakxos
  • Like 4

10 hours ago, Bakxos said:

Συγγνώμη και πάλι αλλά από τις απαντήσεις ορισμένων φαίνεται η τεράστια ασχετοσύνη με την σύγχρονη εργασία. Κανεις δεν χρειάζεται να σε παρακολουθεί. Υπάρχουν συγκεκριμένα task που πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένο χρόνο. Αν δεν....... αποτύχαμε όλοι μαζί και αν γίνει αυτό μας κλαίνε οι ρέγγες. Επομένως είτε σπίτι είτε γραφείο έχεις τον ίδιο χρόνο να τελειώσεις το project το task την εργασία ή ότι άλλο σε αναθέσουν. 

Το micromanagement έχει πεθάνει προπολου. Ξεκολλάτε ορισμένοι. 

Φυσικά εάν είστε freelancer με μπλοκάκι…..

Στις 23/8/2024 στις 9:45 ΜΜ, poulinos είπε

και εγω δεν μπορω remote λογω φυσης δουλειας αλλα  δεν σημαινει οτι θελω να ψοφισει η κατσικα του γειτονα.

σκεψου οτι πας πιο γρηγορα στην δουλεια σου και ενα πιο καθαρο περιβαλλον πολης οσο γινεται

Μόλις τώρα, harispao είπε

Πρώτον δεν υπάρχει η λέξη remote απομακρυσμένα είναι και είναι πιο πιασάρικη και όχι τηλεκοντρόλ...

Δεύτερον δεν θέλω να ψοφήσει η κατσίκα κανενός.

Τρίτον πολύ μυγιάγγιχτοι είσαστε ορισμένοι και έχετε γνώμη επί παντός επιστητού.

Τέταρτον σε μια επιχείρηση καλύτερα είναι η φυσική παρουσία του εργαζόμενου για πάρα πολλούς λόγους που δεν είναι επί του παρόντος.

Ο καθένας στήνει μια επιχείρηση όπως αυτός θεωρεί σωστό,τα βρίσκει με τον εκάστοτε εργαζόμενο,συνάπτουν μια συμφωνία και ξεκινάνε.

Από το σπίτι ,στο γραφείο δεν ενδιαφέρει αυτοί ξέρουν...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, harispao said:

Πρώτον δεν υπάρχει η λέξη remote απομακρυσμένα είναι και είναι πιο πιασάρικη και όχι τηλεκοντρόλ...

Δεύτερον δεν θέλω να ψοφήσει η κατσίκα κανενός.

Τρίτον πολύ μυγιάγγιχτοι είσαστε ορισμένοι και έχετε γνώμη επί παντός επιστητού.

Τέταρτον σε μια επιχείρηση καλύτερα είναι η φυσική παρουσία του εργαζόμενου για πάρα πολλούς λόγους που δεν είναι επί του παρόντος.

Ο καθένας στήνει μια επιχείρηση όπως αυτός θεωρεί σωστό,τα βρίσκει με τον εκάστοτε εργαζόμενο,συνάπτουν μια συμφωνία και ξεκινάνε.

Από το σπίτι ,στο γραφείο δεν ενδιαφέρει αυτοί ξέρουν...

εσυ πιστευεις οτι ειναι καλυτερα απο κοντα με χ επιχειρηματα και αλλοι οτι καλυτερα απο μακρυα με ψ επιχειρηματα.

εννοειται οτι ο καθενας στηνει μια εταιρεια οπως θελει και οπως εγραψα πιο πανω λουζεται τις συνεπειες.

ο αλλος μπορει να εχει εταιρεια και να θεωρει σωστο να μην πληρωνει υπερωριες. εσυ μπορει να θεωρησεις οτι αυτος ξερει.εγω οχι.

αν εσυ θες να πας να δουλεψεις σε αυτον ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ το ξερεις εσυ.

ποσες αποφααεις εχουν παρθει απο ατομα που ξερουν και η εταιρεια πατωσε. βλεπε x(twitter)

οσο για την λεξη  remote που λες δεν υπαρχει τοτε δεν θα λεγαμε remote desktop, remote management.  το remote ισον τηλεχειριστηριο δεν υφιστατε. remote control ( controller) ειναι και βγαινει απο το απομακρυσμενη διαχειριση.

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 2

5 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Φυσικά εάν είστε freelancer με μπλοκάκι…..

Και οι μισθωτές δουλειές έτσι είναι, απλά υπάρχει μια φιλοσοφία ότι αφού σε πληρώνω για 8 ώρες πρέπει 8 ώρες να δείχνεις ότι δουλεύεις και τελικά δουλεύονται όλοι.

Όταν ξεπεραστεί το ζήτημα του ότι η δουλειά δεν είναι κάτι που πάει "με το κιλό" το micromanagement μειώνεται θεαματικά.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει να έχεις και ομάδα που όλοι την παλεύουν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια τηλεεργασία απο μια άλλη τηλεεργασία μπορεί να διαφέρουν σε πολλά  - ειδικά όταν είναι απο το σπίτι... Υπάρχουν δουλειές όπως αυτές των ενοχλητικών τηλεφώνων που δεχόμαστε για διάφορες υπηρεσίες που γίνονται άνετα απο το σπίτι. Υπάρχουν δουλειές που ο εργαζόμενος έχει αναλάβει ένα έργο-τυφλοσούρτη και πρέπει να το τελειώσει σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο - κι αυτό μπορεί να γίνει απο το σπίτι. Υπάρχουν και δουλειές που μπορούν να γίνουν απο το σπίτι αλλά όταν γίνονται απο το γραφείο τελειώνουν πιο γρήγορα και τυχόν προβλήματα ή ερωτήσεις επιλύονται πιο άμεσα, απλά ρωτόντας στο διπλανό γραφείο...

Υπάρχει και η τελευταία μόδα, οπου υπάλληλοι που είναι ενοχλητικοί ή προκλητικοί, κλπ , αλλά απαραίτητοι, τους βάζει η εταιρία δουλειά στο σπίτι και ξεμπερδεύει μ'αυτούς... (αυτό το έχω δει να συμβαίνει κι όλοι έμειναν ικανοποιημένοι)... Βέβαια, δεν είναι για καλό σε βάθος χρόνου, του τηλεεργαζόμενου αυτό...

Επεξ/σία από Eloy

51 minutes ago, Eloy said:

τελειώνουν πιο γρήγορα και τυχόν προβλήματα ή ερωτήσεις επιλύονται πιο άμεσα, απλά ρωτόντας στο διπλανό γραφείο...

δικοπο μαχαιρι αυτο διοτι πολλα ατομα ειναι ενοχλητικα με 2 τροπους.

α.ερωτηση καθε 3 λεπτα.κοινως αφου σε ειδα μπροστα μου να σε ρωτησω τα παντα. παθων και εγω.

β.κοινωνικα ατομα που νομιζουν οτι ειμαστε οικογενεια και πρεπει καθε πρωι να σου πουν την ιστορια της ζωης τους με αποτελεσμα να μην αποδιδεις οσο πρεπει επειδη ο αλλος εχει ορεξη για συζητηση. κοινως για να περασει το δικο του 8ωρο πρεπει εμενα να μου πρηξει τα συκωτακια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...