Προς το περιεχόμενο

Η Nothing επιβάλλει πενθήμερη παρουσία στο γραφείο, προκαλώντας αντιδράσεις

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 ώρες πριν, akiskar123 είπε

Ειναι επιστημονικά αποδεδειγμένο οτι ο άνθρωπος γινεται παραγωγικός μετα τις 8 ωρες εργασιας μαζι με ενα αφεντικο πανω απ το κεφαλι του εννοειται,δεν υπαρχει καλυτερο πραγμα απο το να ξυπνας 1 μιση ωρα πριν το ωραριο σου να τρως,να πλενεσαι,να σε χτυπαει το κρυο(σφιγγει το δερμα) η η ζεστη(φευγουν οι τοξινες)στην σταση του λεωφορειου η εαν εχεις αμαξι να δινεις λεφτα σου στην βενζινη,να τρως 2 ωρες στο να πας κ να γυρισεις,δεν καταλαβα φιλε μου ετσι ειναι η ζωη κ αν σ'αρεσει...

Τεμπεληδες,χαραμοφαιδες που θελετε να εχετε λιγες εξτρα ωρες για την προσωπικη σας ζωη η για την οικογενεια σας,ντροπη σας.

Κλασικός μέσος Έλληνας που δραματοποιεί τα πάντα ειρωνεύοντας .... 

Επιλογές είναι όλα έτσι δεν είναι? Το να μένεις τόσο μακριά από τη δουλειά σου και να ταλαιπωρείσαι κάθε ημέρα? 

Το να χρειάζεσαι όντως κάποιον υπεύθυνο πάνω από το κεφάλι σου να σε παρακολουθεί, γιατί κανείς δε σε εμπιστεύεται να σου αναθέσει μια δουλειά και να την κάνεις όντως σωστά ?

Πραγματικά, χαραμοφάιδες και τεμπέληδες και βάρος σε μια επιχείρηση υπάρχουν πάρα πολλοί είναι πλειοψηφία, οι υπόλοιποι είμαστε λιγότεροι...  

Η ζωή είναι γεμάτη επιλογές: Επιλογή είναι δουλεύεις για την εταιρεία κάποιου άλλου , επιλογή είναι να παριστάνεις ότι δουλεύεις σκληρά από απόσταση, επιλογή να μένεις 1μιση ώρα μακριά από την πολυπόθητη εργασία σου, επιλογή είναι να γκρινιάζεις αντί να κάνεις πράγματα, επιλογή είναι και να τα αλλάξεις όλα αυτά. 

Από δικαιολογίες όμως οι περισσότεροι σκίζετε

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

22 minutes ago, OmertaLTD said:

Επιλογές είναι όλα έτσι δεν είναι? Το να μένεις τόσο μακριά από τη δουλειά σου και να ταλαιπωρείσαι κάθε ημέρα? 

Το να χρειάζεσαι όντως κάποιον υπεύθυνο πάνω από το κεφάλι σου να σε παρακολουθεί, γιατί κανείς δε σε εμπιστεύεται να σου αναθέσει μια δουλειά και να την κάνεις όντως σωστά ?

Πραγματικά, χαραμοφάιδες και τεμπέληδες και βάρος σε μια επιχείρηση υπάρχουν πάρα πολλοί είναι πλειοψηφία, οι υπόλοιποι είμαστε λιγότεροι...  

Η ζωή είναι γεμάτη επιλογές: Επιλογή είναι δουλεύεις για την εταιρεία κάποιου άλλου , επιλογή είναι να παριστάνεις ότι δουλεύεις σκληρά από απόσταση, επιλογή να μένεις 1μιση ώρα μακριά από την πολυπόθητη εργασία σου, επιλογή είναι να γκρινιάζεις αντί να κάνεις πράγματα, επιλογή είναι και να τα αλλάξεις όλα αυτά. 

Από δικαιολογίες όμως οι περισσότεροι σκίζετε

θα προσπαθησω να σου απαντησω χωρις ιχνος ειρωνειας αν κ μου ειναι αρκετα δυσκολο με αυτα που γραφεις.

Μιλας για επιλογες...

επιλογη μου ειναι εαν εχω αχρηστο μανατζερ ο οποιος προσποιειται οτι παραγει εργο ώντας πανω απο το κεφαλι μου 24/7?

μηπως πρεπει να αλλαζω δουλειες συνεχως μεχρι οτου πετυχω εναν μανατζερ ?

επιλογη μου ειναι οτι τα ενοικια εχουν φτασει στο θεο?

Ωραια τα τσιτατα ολα ειναι επιλογες κτλ, το θεμα ειναι οτι στον πραγματικο κοσμο οι διαθεσιμες επιλογες επηρεαζονται σε μεγαλο βαθμο απο την πραγματικοτητα στην οποια ζεις

• Like 1

14 λεπτά πριν, iwnas28 είπε

θα προσπαθησω να σου απαντησω χωρις ιχνος ειρωνειας αν κ μου ειναι αρκετα δυσκολο με αυτα που γραφεις.

Μιλας για επιλογες...

επιλογη μου ειναι εαν εχω αχρηστο μανατζερ ο οποιος προσποιειται οτι παραγει εργο ώντας πανω απο το κεφαλι μου 24/7?

μηπως πρεπει να αλλαζω δουλειες συνεχως μεχρι οτου πετυχω εναν μανατζερ ?

επιλογη μου ειναι οτι τα ενοικια εχουν φτασει στο θεο?

Ωραια τα τσιτατα ολα ειναι επιλογες κτλ, το θεμα ειναι οτι στον πραγματικο κοσμο οι διαθεσιμες επιλογες επηρεαζονται σε μεγαλο βαθμο απο την πραγματικοτητα στην οποια ζεις

Ναι επιλογή είναι να αλλάξεις εργασιακό περιβάλλον και δεν θα έπρεπε  σου ακούγεται ξένο, εφόσον είναι η κατάστασή σου αυτή...  Έχεις αλλάξει άλλη φορά εργασία ή σου είναι φόβος μήπως χάσεις την βόλεψη σου? Που θες να καταλήξεις δλδ ότι όλοι οι μάνατζερ είναι ίδιοι? Λίγο εγκλωβιστικό αυτό. 

Δηλαδή για να καταλάβω δεν θα ήθελες να αλλάξεις εσύ δουλειά, αλλά να αλλάξει ο μανατζέρ σου. Μιλάω δυστυχώς για πράγματα που μπορεί να δραστηριοποιηθεί ο καθένας για τον εαυτό του... δεν υπαρχουν μαγικές λύσεις. 

Για το θέμα του ενοικίου δεν γνωρίζω την κατάσταση που βιώνεις ώστε να σου απαντήσω κατάλληλα, παρ όλα αυτά γνωρίζω πολύ καλά πως λύσεις βρίσκονται, αρκεί να θες να αλλάξεις τα πράγματα.

Ναι ωραία είναι να τα λες ακόμα πιο ωραία να τα κάνεις και να αντιλαμβάνεσαι τι εστί πραγματικότητα και τι μπορείς να κάνεις γι αυτή. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν το ξέρουμε όλοι, αλλά μπορείς να διαμορφώσεις την ζωή σου προς το καλύτερο σιγά σιγά.

Ευχαριστώ για την όμορφη απάντηση το εκτιμώ, επειδή έχω βρεθεί σε τέτοιες καταστάσεις τίποτα δεν είναι ανέφικτο, εμείς το ορίζουμε το μέλλον μας. Και όχι δεν είμαι life coach ή κάτι τέτοιο.

Είναι κρίμα να βλέπουμε μόνο το αδιέξοδο

• Like 1

53 λεπτά πριν, OmertaLTD είπε

Δεν δραματοποίησα τιποτα,αυτα που εγραψα ειναι η πραγματικοτητα για τον μεσο εργαζομενο που εχοντας την επιλογη να εργαστει απο το σπιτι εφοσον το επιτρεπει η φυση της δουλειας του μπορει να τα αποφυγει κ να εχει μια πιο ηρεμη ζωη,περισσοτερο χρονο γ τον εαυτο του κ την οικογενεια του και αυτη την επιλογη πατε καποιοι να την βγαλετε σκαρτη,ειτε οτι γινεσαι καταθλιπτικος ειτε οτι δεν εισαι παραγωγικος κοκ.

εβαλα 5 ερευνες που λενε οτι ανθρωποι που δουλευουν 100% remote η εστω hybrid ειναι πιο χαρουμενοι αλλα το προσπερνατε κ αυτο...ο καθενας οπως την βρισκει...γουσταρεις να πηγαινεις στο γραφειο κ να χανεις 2 ωρες πηγαινε ελα;μαγκια σου,εγω θελω ν εχω την επιλογη οταν ειναι αυτο δυνατον...

Πολυ αναλυση για το τιποτα,για πραγματα αυτονοητα.

4 λεπτά πριν, akiskar123 είπε

Δεν δραματοποίησα τιποτα,αυτα που εγραψα ειναι η πραγματικοτητα για τον μεσο εργαζομενο που εχοντας την επιλογη να εργαστει απο το σπιτι εφοσον το επιτρεπει η φυση της δουλειας του μπορει να τα αποφυγει κ να εχει μια πιο ηρεμη ζωη,περισσοτερο χρονο γ τον εαυτο του κ την οικογενεια του και αυτη την επιλογη πατε καποιοι να την βγαλετε σκαρτη,ειτε οτι γινεσαι καταθλιπτικος ειτε οτι δεν εισαι παραγωγικος κοκ.

εβαλα 5 ερευνες που λενε οτι ανθρωποι που δουλευουν 100% remote η εστω hybrid ειναι πιο χαρουμενοι αλλα το προσπερνατε κ αυτο...ο καθενας οπως την βρισκει...γουσταρεις να πηγαινεις στο γραφειο κ να χανεις 2 ωρες πηγαινε ελα;μαγκια σου,εγω θελω ν εχω την επιλογη οταν ειναι αυτο δυνατον...

Πολυ αναλυση για το τιποτα,για πραγματα αυτονοητα.

Δεν την βγάζω σκάρτη σαν επιλογή, ίσα ίσα που είναι ένα βήμα μπροστά για τις θέσεις που θα μπορούσαν επι του πρακτέου να είναι remote. 

Εγώ επικρίνω αυτούς που κάνουν ότι δουλεύουν , παίζοντας το  και θιγμένοι που εν ώρα εργασίας κωλοβαράνε περιμένοντας να κυλήσει η ώρα, προφανώς εις βάρος μια επιχείρησης. Αυτοί καθιστούν αβέβαιο το μέλλον της τηλεργασίας που πολύ θα βοηθούσε τον κόσμο. 

Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ούτε καλά δείγματα, στην Ελλάδα τουλάχιστον.

Όντως πολύ ανάλυση για πράγματα αυτονόητα, αλλά υπάρχουν και τα αρνητικά του θέματος που έγκεινται κυρίως στην ακεραιότητα των εργαζόμενων.

• Thanks 2

1 λεπτό πριν, OmertaLTD είπε

Εγώ επικρίνω αυτούς που κάνουν ότι δουλεύουν

Ναι αλλα εγω δεν αναφερθηκα σε αυτο το κομματι που μου λες τωρα απλα περιέγραψα με γλαφυρό ύφος το τι κανει ο μεσος εργαζομενος στην ελλαδα.

Οταν το ωραριο σοτυ ειναι 8-4 κ πρεπει να ξυπνησεις απο τις 7 ισως κ πιο πριν για να εισαι στην ωρα σου,οταν θα σχολασεις 4 κ θα εισαι σπιτι 5 στην καλυτερη γιατι αυτες τις χαμενες ωρες να μην τις διαθεσεις οπως εσυ γουσταρεις οταν εχεις την επιλογη,αυτο λεω κ οι ερευνες δειχνουν οτι οταν δουλευεις remote εισαι πιο χαρουμενος αλλα κ πιο παραγωγικος.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, OmertaLTD είπε

Δεν την βγάζω σκάρτη σαν επιλογή, ίσα ίσα που είναι ένα βήμα μπροστά για τις θέσεις που θα μπορούσαν επι του πρακτέου να είναι remote. 

Εγώ επικρίνω αυτούς που κάνουν ότι δουλεύουν , παίζοντας το  και θιγμένοι που εν ώρα εργασίας κωλοβαράνε περιμένοντας να κυλήσει η ώρα, προφανώς εις βάρος μια επιχείρησης. Αυτοί καθιστούν αβέβαιο το μέλλον της τηλεργασίας που πολύ θα βοηθούσε τον κόσμο. 

Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ούτε καλά δείγματα, στην Ελλάδα τουλάχιστον.

Όντως πολύ ανάλυση για πράγματα αυτονόητα, αλλά υπάρχουν και τα αρνητικά του θέματος που έγκεινται κυρίως στην ακεραιότητα των εργαζόμενων.

Αδερφέ Ελλάδα μένεις? μάλλον όχι.

Εδώ αδερφέ αρκετοί κάνουν πως σε πληρώνουν οπότε λογικό και ο άλλος να κάνει πως δουλεύει.

22 λεπτά πριν, akiskar123 είπε

Ναι αλλα εγω δεν αναφερθηκα σε αυτο το κομματι που μου λες τωρα απλα περιέγραψα με γλαφυρό ύφος το τι κανει ο μεσος εργαζομενος στην ελλαδα.

Οταν το ωραριο σοτυ ειναι 8-4 κ πρεπει να ξυπνησεις απο τις 7 ισως κ πιο πριν για να εισαι στην ωρα σου,οταν θα σχολασεις 4 κ θα εισαι σπιτι 5 στην καλυτερη γιατι αυτες τις χαμενες ωρες να μην τις διαθεσεις οπως εσυ γουσταρεις οταν εχεις την επιλογη,αυτο λεω κ οι ερευνες δειχνουν οτι οταν δουλευεις remote εισαι πιο χαρουμενος αλλα κ πιο παραγωγικος.

Καλά και αυτή την δικαιολογία έχω βαρεθεί να την ακούω "γλιτώνω 1 ώρα λέει στο πήγαινε έλα". Τι να πει ο άλλος που είναι 2 και 3 ώρες στο πόδι για τον βασικό. Το να απαιτείς 0 χρόνο για την διαδρομή το βρίσκω αστείο και εγωιστικό. Όπως και το "θέλω να είμαι 100% remote και δεν θέλω να βλέπω τη φάτσα των συναδέλφων μου" το βρίσκω φουλ λάθος γιατί δείχνει ότι είναι παρτάκηδες.

Επεξ/σία από atypicalcoder

Παιδιά, σε όποιον δεν αρέσει η δουλειά εκτός σπιτιού - διότι έτσι γουστάρει ο εργοδότης που πληρώνει - είναι ελεύθερος να πάει αλλού ή να ασχοληθεί με κάτι άλλο...

• Like 1

7-15 Δημόσιο 

η δουλειά είναι Αθήνα , η συνάδελφος μένει Ραφήνα 

στις 9 που έρχεται με τα μέσα, και φεύγει 14:30…  είμαστε ΟΚ 

Εννοείται 9 είναι επιτόπου καφές και τσιγάρο 

τώρα τα άλλα είναι λεπτομέρειες 

Εννοείται ότι όλοι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν. Και εννοείται η κάθε εταιρεία είναι ελεύθερη να αποφασίζει την πολιτική της όμως η διαφωνία εδώ έχει να κάνει κυρίως με αυτούς που πιστεύουν ότι αν είσαι σπίτι δεν είσαι παραγωγικός. 

Δεν θα πω πολλά πράγματα απλά επειδή δουλεύω κάτι σαν hybrid όποτε πάω γραφείο γελάω. Ξεκινάμε υποτίθεται 9:00 οι περισσότεροι έρχονται 9:30 και λένε το κλασικό της κίνησης μετά να ανοίξουν pc να κάνουν καφέ αντε καμιά βλακεια με συνάδελφο πάει 11 στη 1 Lunch break 2 ξεκινάνε ξανά 5 ετοιμάζονται για φεύγα. Στο ενδιάμεσο 3 4 φορές τσιγάρο να βγούνε έξω από το κτήριο καφέ μετά το φαγητό. Και έτσι περνάει η μέρα. Εγώ στο σπίτι 8 πιάνω δουλειά τις περισσότερες 1 με 2 σταματάω και συνεχίζω όσο πάει. Γι αυτό και αποφάσισα να πηγαίνω εταιρεία μια φορά τη βδομάδα και αν. 

Είναι πολλές εταιρείες έτσι και πολλοί άνθρωποι δεν χρειάζονται να έχουν κάποιον από πάνω τους για να δουλέψουν 

• Like 1
  • Thanks 1

54 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε

Καλά και αυτή την δικαιολογία έχω βαρεθεί να την ακούω "γλιτώνω 1 ώρα λέει στο πήγαινε έλα". Τι να πει ο άλλος που είναι 2 και 3 ώρες στο πόδι για τον βασικό. Το να απαιτείς 0 χρόνο για την διαδρομή το βρίσκω αστείο και εγωιστικό. Όπως και το "θέλω να είμαι 100% remote και δεν θέλω να βλέπω τη φάτσα των συναδέλφων μου" το βρίσκω φουλ λάθος γιατί δείχνει ότι είναι παρτάκηδες.

Ποια δικαιλογια εχεις βαρεθει;την πραγματικότητα;δουλευω για τον βασικο +εξτρα για βραδυ κ αργιες  κ για να παω  απο κ προς την εργασια μου ξοδευω 2 μιση ωρες την ημερα στους δρομους κ ειμαι κ εγωιστης κ παρτακιας κιολας; που εαν μπορουσα να γλυτωσω αυτο χασιμο χρονου με remote εργασια θα ηταν οτι καλυτερο;

Διαβαζετε τι γραφετε;δεν απαιτεις να δουλευεις remote σε οποια δουλεια πας αλλα οταν σ δινεται η επιλογη εννοειται οτι προσωπικα θα διαλεξω την εργασια απο το σπιτι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Eloy said:

Παιδιά, σε όποιον δεν αρέσει η δουλειά εκτός σπιτιού - διότι έτσι γουστάρει ο εργοδότης που πληρώνει - είναι ελεύθερος να πάει αλλού ή να ασχοληθεί με κάτι άλλο...

και μετα η καθε εταιρεια:μα δεν βρισκουμε ατομα να δουλεψουν . η εταιρεια παει για πουλημα. με κλανιες δεν βαφεις αυγα.δεν γινεται να μην προσφερεις τιποτα πχ τηλεργασια,εκπαιδευση,μισθο και να θες να εχεις σοβαρη εταιρεια. την ιδια μαλακια εκαναν εκει που δουλευω και εφυγαν πολλοι.και τωρα βεβαια  αναγκαζονται να δωσουν πολυ καλυτερα λεφτα για να ερθει ατομο.και βαλαν και εκπαιδευσεις στο πλανο.

αλλα ναι για ολα φταιει το remote..

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Bakxos είπε

Εννοείται ότι όλοι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν. Και εννοείται η κάθε εταιρεία είναι ελεύθερη να αποφασίζει την πολιτική της όμως η διαφωνία εδώ έχει να κάνει κυρίως με αυτούς που πιστεύουν ότι αν είσαι σπίτι δεν είσαι παραγωγικός. 

Δεν θα πω πολλά πράγματα απλά επειδή δουλεύω κάτι σαν hybrid όποτε πάω γραφείο γελάω. Ξεκινάμε υποτίθεται 9:00 οι περισσότεροι έρχονται 9:30 και λένε το κλασικό της κίνησης μετά να ανοίξουν pc να κάνουν καφέ αντε καμιά βλακεια με συνάδελφο πάει 11 στη 1 Lunch break 2 ξεκινάνε ξανά 5 ετοιμάζονται για φεύγα. Στο ενδιάμεσο 3 4 φορές τσιγάρο να βγούνε έξω από το κτήριο καφέ μετά το φαγητό. Και έτσι περνάει η μέρα. Εγώ στο σπίτι 8 πιάνω δουλειά τις περισσότερες 1 με 2 σταματάω και συνεχίζω όσο πάει. Γι αυτό και αποφάσισα να πηγαίνω εταιρεία μια φορά τη βδομάδα και αν. 

Είναι πολλές εταιρείες έτσι και πολλοί άνθρωποι δεν χρειάζονται να έχουν κάποιον από πάνω τους για να δουλέψουν 

Η αλήθεια είναι όταν είσαι hybrid (κατά δική σου βούληση το πότε πας), όταν καίγεσαι κάθεσαι σπίτι για να μην χάσεις χρόνο με τη μετακίνηση ή για να μην σε περιορίσει το ωράριο αν ξέρεις ότι θα χρειαστείς περισσότερο χρόνο, όταν θες να κάνεις λίγο socializing και είσαι χαλαρός πας στη δουλειά.

Για το τσιγάρο που λες κι εγώ καπνίζω, δεν μπορώ πλέον σε κανένα εργασιακό χώρο να ανάψω τσιγάρο πάνω από το PC μου, οπότε όταν είμαι γραφείο θα βγω 5 φορές έξω σίγουρα.

Αλλα κανείς δεν ασχολείται με αυτό, όπως και κανείς δεν ασχολείται με το τι κάνω σπίτι όσο η δουλειά γίνεται, αν δε γινόταν θα ήταν το πρόβλημα.

Επίσης ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του χούγια, εγώ πχ όπως είπα πάω για τσιγάρο (μόνο για τη νικοτίνη όχι για να πιάσω τη πάρλα), αλλά όσο δουλεύω τρώω ελάχιστα και συνήθως κάτι μικρό πάνω από το γραφείο, αυτό που κάνουν κάποιοι που πάνε για φαγητό 40 λεπτά μου φαίνεται παράξενο παρόλα αυτά οκ γίνεται..

Άλλοι δεν σηκώνουν κωλο για 8-9 ώρες πλην ενδεχομένως του φαγητού, άλλοι θέλουν ανά 1.5 ώρα να ξεπιαστούν.. το θεωρώ παρωχημένο να σχολιάζεται η όποια συμπεριφορά, το μόνο που έχει σημασία είναι να βγαίνει η δουλειά

Επεξ/σία από logistoulis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...