Προς το περιεχόμενο

Η Nothing επιβάλλει πενθήμερη παρουσία στο γραφείο, προκαλώντας αντιδράσεις

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 minutes ago, Dinos1973 said:

να αναζητήσουν ένα περιβάλλον εργασίας που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις τους, ειστε ελευθεροι δεν σας αναγκαζει κανενας!

για σενα 6ωρο και 12 ωρο και να λες ευχαριστω εκτος αν εισαι micromanager και σε νοιαζει μονο η παρτη σου.γιατι καποιος νοιαζεται και για τους εργαζομενους ειδικα αν θες να κανουν το κατι παραπανω.αλλα αν καποιος δεν μπορει να σκεφτει παω πασο.και δυστυχως εχω περασει απο πολλους αχρηστους team leader? γιατι αχρηστοι?γιατι απολυθηκαν ολοι τους ευτυχως γιατι κοιταγαν τον ευατο τους

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και γιατί να πάρω Ελληνες υπαλλήλους να μου κάνουν την δουλειά απο το σπίτι, αν μπορώ να πάρω Ινδούς ή Κινέζους ή Βούλγαρους  υπαλλήλους να μου κάνουν την ίδια δουλειά απο το σπίτι με πεντροδεκάρες ?

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 1
  • Thanks 2
  • Haha 2

22 minutes ago, thanasis00 said:

Πραγματικά ελπίζω να μην είσαι manager/αφεντικό κάπου, γιατί λυπάμαι τους ανθρώπους που δουλεύουν κάτω από σένα με αυτή η νοοτροπία.

Όταν η οργάνωση μιας εταιρείας δουλεύει σωστά, και αποδίδει όπως απέδιδε προ κόβιντ που ήταν όλοι γραφείο (και πολλές φορές ακόμα καλύτερα γιατί με το wfh ξεχειλώνουν και τα ωράρια), ποιος ο λόγος να ξυπνήσεις νωρίτερα, να κάνεις commute 1-2 ώρες, ανάλογα που είναι η εταιρεία, και για ποιο λόγο η εταιρεία να χαλάσει λεφτά για ενοίκια/ρεύμα/νερά/υπηρεσίες ίντερνετ/γραφεία κλπ, ενώ μπορεί να γλιτώσει ένα μεγάλο μέρος αυτού του κόστους; Για να εξυπηρετήσει το άπληστο συναίσθημα των αφεντικών που θέλουν να βλέπουν τους δούλους τους από κοντά για να τους ελέγχουν; 

Στο καλό και να μας γράφετε σε αυτές τις εταιρίες. 

Ή μήπως θες ο εργαζόμενος να μετακομίσει και δίπλα από τα γραφεία της εταιρείας για να μην έχει και χρόνο στο commute? Σε ένα 5λεπτάκι να είναι εκεί ή να μπορείς να του χτυπάς το κουδούνι του σπιτιού αν αργήσει 5 λεπτά να έρθει γραφείο; Ο χαμένος χρόνος στο commute γιατί δεν υπολογίζεται στο χρόνο εργασίας; Και ξαφνικά ο εργαζόμενος εκεί που δίνει 8 ώρες με wfh θα δίνει μετά 10-11 ώρες, έτσι για τη ψυχή της μάνας του; Α ξέχασα, με το air condition και τη δερμάτινη καρέκλα  στο γραφείο αποκτά το χρόνο του πίσω... Σκέψου λίγο καλύτερα πριν αρχίσεις να λες πράγματα για ξεβόλεμα και βλακείες.

Σε όσες εταιρείες έχω δουλέψει από το γραφείο, οι ωφέλιμες ώρες δουλειάς ζήτημα να ήταν 4-5 ώρες τη μέρα, και αυτές με πολύ μπλα μπλα και συνεννοήσεις με συναδέλφους. Δεν καταλαβαίνετε ότι όσο καταπιέζετε τους εργαζομένους, τόσο λιγότερο θα δουλεύουν.

οταν ησουν στο γραφειο προcovid γιατι δεν τα ελεγες αυτα; οταν σου προσφεραν την δουλεια γιατι δεν ειπες οχι για τους παραπανω λογους;

1 minute ago, poulinos said:

για σενα 6ωρο και 12 ωρο και να λες ευχαριστω εκτος αν εισαι micromanager και σε νοιαζει μονο η παρτη σου.γιατι καποιος νοιαζεται και για τους εργαζομενους ειδικα αν θες να κανουν το κατι παραπανω.αλλα αν καποιος δεν μπορει να σκεφτει παω πασο.και δυστυχως εχω περασει απο πολλους αχρηστους team leader? γιατι αχρηστοι?γιατι απολυθηκαν ολοι τους ευτυχως γιατι κοιταγαν τον ευατο τους

θα ηθελες! με εταιρικο αυτοκινητο και ολα πληρωμενα, business class, και bonus.....εσεις ασχοληθειτε με τα remote!

• Like 1
  • Haha 7

Μόλις τώρα, Eloy είπε

Και γιατί να πάρω Ελληνες υπαλλήλους να μου κάνουν την δουλειά απο το σπίτι
αν μπορώ να πάρω Ινδούς υπαλλήλους να μου κάνουν την δουλειά απο το σπίτι με πεντροδεκάρες ?

Γιατί ειδικά οι Ινδοί με πενταροδεκάρες είναι απίστευτα χαμηλού επιπέδου. Για αυτό και το offshoring έχει μείνει στάσιμο πλην από κάποιες χαμαλοδουλειές που δεν υπάρχει ιδιαίτερο θέμα να τις δώσουν εκεί.

Εντελώς άσχετο με την κουβέντα μας βέβαια

• Like 8
  • Thanks 1

2 minutes ago, Eloy said:

Και γιατί να πάρω Ελληνες υπαλλήλους να μου κάνουν την δουλειά απο το σπίτι
αν μπορώ να πάρω Ινδούς υπαλλήλους να μου κάνουν την δουλειά απο το σπίτι με πεντροδεκάρες ?

και Φιλιππινεζους, και Ινδονησιους, κλπ κλπ.

1 minute ago, BlueBlade said:

Γιατί ειδικά οι Ινδοί με πενταροδεκάρες είναι απίστευτα χαμηλού επιπέδου. Για αυτό και το offshoring έχει μείνει στάσιμο πλην από κάποιες χαμαλοδουλειές που δεν υπάρχει ιδιαίτερο θέμα να τις δώσουν εκεί.

ενω ο Ελληνας ειναι υψηλοτατου.....στο 1 δις που ειναι η Ινδια και σε συνολο πανω απο 3δις η Ασια, ανετα εχεις καλους !!!!

• Like 1

40 minutes ago, Tasos19s said:

Αν δεν κανείς τίποτα στο γραφείο έχει και ανώτερους που μπαίνουν βγαίνουν δεν μπορείς να είσαι ξάπλα στον καναπέ και να βλέπεις τηλεόραση 

Η στην βεράντα και κάποια στιγμή Όταν μπορέσω θα το δω…

Μα και στο γραφείο να είσαι, ακόμα και άλλοι (ανώτεροι ή συνάδελφοι) να πηγαίνοέρχονται, μια χαρά μπορείς να κάνεις και καλά οτι δουλεύεις, ενώ στην ουσία να μην κάνεις τίποτα. Το έχω δει το σενάριο ουκ ολίγες φορές.

Συνεπώς, η μόνη διαφορά αν κάποιος δεν δουλεύει, είναι οτι απο το σπίτι μπορεί να κάνει οτιδήποτε γουστάρει, ενώ στο γραφείο θα πρέπει να "καμουφλάρει" την απραξία του. Η ουσία είναι όμως, οτι και στις δυο περιπτώσεις, η παραγωγικότητα είναι ακριβώς η ίδια.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 minutes ago, Tasos19s said:

Κλασσικα θα ήσουν από αυτούς που Μόνο εμείς δουλεύουμε 

Αν δεν κανείς τίποτα στο γραφείο έχει και ανώτερους που μπαίνουν βγαίνουν δεν μπορείς να είσαι ξάπλα στον καναπέ και να βλέπεις τηλεόραση 

Οι εταιρείες δηλαδή είναι χαζές; 
Θα έκλειναν τα μεγαθήρια θα είχαν ένα περίπτερο για γραφείο και όλοι από το σπίτι 

Για εκεί πάει η δουλειά όσο περνάνε τα χρόνια αλλά έλα που μάλλον δεν είναι τόσο παραγωγικός ο υπάλληλος από το σπίτι 

Αφού δεν έχετε πρόβλημα με την επίβλεψη και δουλεύετε τότε τι σας πειράζει να ξυπνήσετε 6:30 η ώρα και να πάτε στην εργασία σας; 
Τζάμπα θέρμανση εκεί η δροσισμος, τζάμπα νερό, τζάμπα τηλέφωνο και Ίντερνετ, τζάμπα ηλεκτρονικός υπολογιστής και καρέκλα δερμάτινη 

Τι σας πειράζει; 

Προσπαθώ να καταλάβω εαν είσαι τρολ ή σε πειράζει που λόγω της φύσης της εργασίας σου δεν μπόρεσες να εργαστείς απομακρυσμένα.
Ελπίζω το πρώτο....

Παρόλα αυτά θα σου απαντήσω. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει, ότι επίβλεψη υπάρχει και όταν εργάζεσαι από το σπίτι. Πως? μα από ΄το ότι τηρείς τα deadlines που έχεις για να παραδώσεις ένα έργο.
Επίσης, προσωπικά εργάζομαι ποιο συγκεντρωμένος από το σπίτι, γιατί δεν ακούω τις λαλακίες που λέει ο καθένας στο γραφείο. 

24 minutes ago, Tasos19s said:

Υπάλληλος είμαι και ξυπνάω κάθε μέρα 6:45 και πάω στην δουλειά μου 

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο ντόρος 

Αυτη είναι η πολιτική της εταιρείας και άμα δεν αρέσει ας βρουνε άλλου δουλειά 

Με το μέρος του υπαλλήλου είναι συνήθως γιατί κι εγώ μια ζωή υπάλληλος είμαι αλλά κάποιες φορές όχι δεν έχουμε δίκιο 

Τέλος, όχι  δεν γουστάρω να ξυπνάω από τις 6:30 για να πάω στο γραφείο.  Δεν υπάρχει λόγος. 
Δηλαδή με έβαλαν να εργάζομαι από το σπίτι,  που σημαίνει ότι "έφεραν το γραφείο σπίτι μου", έστρωσα την ζωή μου με αυτό τον τρόπο και τώρα θα το αλλάξουν πάλι? Όχι , δεν πάει έτσι. Και αν οι εργαζόμένοι είναι ψιλο-ενωμένοι σε μια εταιρεία, τέτοιες συμπεριφορές γυρίζουν 
μπούμερανγκ στην διοίκηση.

Επεξ/σία από AonDuine
  • Like 7
  • Thanks 1

3 minutes ago, Dinos1973 said:

θα ηθελες! με εταιρικο αυτοκινητο και ολα πληρωμενα, business class, και bonus.....εσεις ασχοληθειτε με τα remote!

α.δεν μπορω να δουλεψω remote αν διαβασες πιο πανω.για σενα το plus μπορει να ειναι να εχεις εταιρικο αμαξι

για αλλον να δουλευει remote. δεξου οτι ο καθενας εχει αλλες αναγκες. και το προβλημα δεν ειναι αυτο. το θεμα ειναι γιατι να πας δουλεια οταν μπορεις να την κανεις απο το σπιτι εφοσον η αποδοση σου φαινεται απο πολλους δεικτες. υποτιθεται οτι εχουμε 2024 και προσπαθουμε ολοι για κατι καλυτερο.πχ περισσοτερο χρονο με υην οικογενεια κτλ.μερικες εταιρειες συμφωνουν και σου λενε πχ 4ημερο γιατι νοιαζονται για τον υπαλληλο.και αντι να λεμε μπραβο επιδιωκουμε το αναποδο.αφου εγω δεν δουλευω  remote να πεθανει η κατσικα του γειτονα.και αφου εγω δεν δουλευω 4ημερο η εταιρεια να τους γαμησει ολους.αντι να χαιρεστε που εγινε αυτο με το remote και υπαρχουν εναλλακτικες για καλυτερη ζωη προσπαθειτε να το βγαλετε σκαρτο.

αν εσυ δουλευεις 10ωρο να μην κοιταξουμε να δουλευεις 8ωρο αλλα να λεμε καλα να παθεις και ναι ολοι 10ωρο να δουλευουμε

• Like 4
  • Thanks 3

1 minute ago, poulinos said:

α.δεν μπορω να δουλεψω remote αν διαβασες πιο πανω.για σενα το plus μπορει να ειναι να εχεις εταιρικο αμαξι

για αλλον να δουλευει remote. δεξου οτι ο καθενας εχει αλλες αναγκες. και το προβλημα δεν ειναι αυτο. το θεμα ειναι γιατι να πας δουλεια οταν μπορεις να την κανεις απο το σπιτι εφοσον η αποδοση σου φαινεται απο πολλους δεικτες. υποτιθεται οτι εχουμε 2024 και προσπαθουμε ολοι για κατι καλυτερο.πχ περισσοτερο χρονο με υην οικογενεια κτλ.μερικες εταιρειες συμφωνουν και σου λενε πχ 4ημερο γιατι νοιαζονται για τον υπαλληλο.και αντι να λεμε μπραβο επιδιωκουμε το αναποδο.αφου εγω δεν δουλευω  remote να πεθανει η κατσικα του γειτονα.και αφου εγω δεν δουλευω 4ημερο η εταιρεια να τους γαμησει ολους.αντι να χαιρεστε που εγινε αυτο με το remote και υπαρχουν εναλλακτικες για καλυτερη ζωη προσπαθειτε να το βγαλετε σκαρτο.

αν εσυ δουλευεις 10ωρο να μην κοιταξουμε να δουλευεις 8ωρο αλλα να λεμε καλα να παθεις και ναι ολοι 10ωρο να δουλευουμε

Βλεπω οτι οταν ανεβαινει τετοιο θεμα τραβατε χοντρα ζορια.....εσεις ξερετε τον λογο!

Ξεσπαθώνουν ξανά οι επιχειρηματίες του insomnia για το πως θέλει ένας επιχειρηματίας να λειτουργεί την δική του επιχείρηση...

• Like 1
  • Haha 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, BlueBlade said:

To "απίστευτα χαμηλού επιπέδου" είναι μύθος πιά... Στο 2024 είμαστε.  Και θα του κάνω και αύξηση απο πενταροδεκάρες σε ένα ολόκληρο δολλάριο την ημέρα αν τα πάει καλά... - θα βάλει όλη την οικογένεια να τον βοηθάει...

Επεξ/σία από Eloy
  • Haha 2

7 minutes ago, Dinos1973 said:

δεν σε αναγκασε κανενας! ειστε ελευθερος να πατε οπου καλυπτουν τις απαιτησεις σας!

Αυτό ακριβώς κάνουμε. Είδες κάποιον να ζορίζεται; Απλό σχολιασμό κάνουν όλοι.

8 minutes ago, Dinos1973 said:

υπαρχουν πολλες πορτοκαλιες.......

Σε εταιρείες να δεις. Χαμός γίνεται από ζήτηση για mid και senior θέσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό που πληρώνουν και πολλαπλάσιους μισθούς απ' ότι εδώ και δεν έχουν και μυαλά του 1960. Ας μείνουν μια ζωή με τους junior υπαλλήλους τους στα μίζερα γραφειάκια τους της κακιάς ώρας που τα χρυσοπλήρωσαν επειδή νόμιζαν πως το commercial real estate θα συνέχιζε για πάντα την ανοδική του πορεία. Το ότι η αγορά έχει γίνει πλέον παγκόσμια ευνοεί (μεταξύ άλλων) και ορισμένους εργαζομένους, απλά αυτό τσούζει και ορισμένες εταιρείες, και ορισμένους υπαλλήλους. Δεν πειράζει, θα ζήσουμε μια χαρά και χωρίς αυτούς.

• Like 3

51 minutes ago, Tasos19s said:

Κλασσικα θα ήσουν από αυτούς που Μόνο εμείς δουλεύουμε 

Οι εταιρείες δηλαδή είναι χαζές; 
Θα έκλειναν τα μεγαθήρια θα είχαν ένα περίπτερο για γραφείο και όλοι από το σπίτι 

Για εκεί πάει η δουλειά όσο περνάνε τα χρόνια αλλά έλα που μάλλον δεν είναι τόσο παραγωγικός ο υπάλληλος από το σπίτι 

Αφού δεν έχετε πρόβλημα με την επίβλεψη και δουλεύετε τότε τι σας πειράζει να ξυπνήσετε 6:30 η ώρα και να πάτε στην εργασία σας; 
Τζάμπα θέρμανση εκεί η δροσισμος, τζάμπα νερό, τζάμπα τηλέφωνο και Ίντερνετ, τζάμπα ηλεκτρονικός υπολογιστής και καρέκλα δερμάτινη 

Τι σας πειράζει; 

Πιο ότι να'ναι πεθαίνεις, τόσο ανάξιο σχολιασμού σχόλιο

• Like 1

3 λεπτά πριν, ektordesign είπε

Πιο ότι να'ναι πεθαίνεις, τόσο ανάξιο σχολιασμού σχόλιο

Δεν ξέρεις εσύ, δεν θες να μάθεις μπαλίτσα από τους άρχοντες επιχειρηματίες και Managers (ούτε στα όνειρα τους όμως) που έχουν πλακώσει εδώ μέσα.

Η πλάκα είναι ότι κάτι σοβαρό δεν έχουν πει. Ο ένας μας έκανε και μια δήλωση ότι έχει εταιρικό αμάξι και business class.... Το ότι να' ναι το λες και λίγο.

• Like 3
  • Haha 2

7 λεπτά πριν, AonDuine είπε

Προσπαθώ να καταλάβω εαν είσαι τρολ ή σε πειράζει που λόγω της φύσης της εργασίας σου δεν μπόρεσες να εργαστείς απομακρυσμένα.
Ελπίζω το πρώτο....

Παρόλα αυτά θα σου απαντήσω. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει, ότι επίβλεψη υπάρχει και όταν εργάζεσαι από το σπίτι. Πως? μα από ΄το ότι τηρείς τα deadlines που έχεις για να παραδώσεις ένα έργο.
Επίσης, προσωπικά εργάζομαι ποιο συγκεντρωμένος από το σπίτι, γιατί δεν ακούω τις λαλακίες που λέει ο καθένας στο γραφείο. 

Τέλος, όχι  δεν γουστάρω να ξυπνάω από τις 6:30 για να πάω στο γραφείο.  Δεν υπάρχει λόγος. 
Δηλαδή με έβαλαν να εργάζομαι από το σπίτι,  που σημαίνει ότι "έφεραν το γραφείο σπίτι μου", έστρωσα την ζωή μου με αυτό τον τρόπο και τώρα θα το αλλάξουν πάλι? Όχι , δεν πάει έτσι. Και αν οι εργαζόμένοι είναι ψιλο-ενωμένοι σε μια εταιρεία, τέτοιες συμπεριφορές γυρίζουν 
μπούμερανγκ στην διοίκηση.

Δεν το θεωρώ απλά παράλογο μια εταιρεία τον κόσμο που πληρώνει να τον θέλει εκεί 

Πληρωνει και έχει κανόνες 

Οποιος δεν τους δέχεται μπορεί να βρει κάτι άλλο 

Δεν μου φαίνεται κακό 

Δεν έχει καμία σχέση η δουλειά μου με δουλειές γραφείων και ειδικό από το σπίτι 

Σίγουρα όλοι θα θέλαμε να δουλεύουμε από το σπίτι για πολλούς και διάφορους λόγους άρα όταν μας ξεβολεύουν λέμε ότι είναι κακοί 

Τελος πάντων είναι καλύτερα για την κίνηση του χρήματος οι υπάλληλοι να πηγαίνουν στις θέσεις τους 

Κινειται το χρήμα 

Κατασκευαζονται κτιρια

Συντηρηση αυτών 

Εξοδα αυτών και λοιπά και λοιπα  

Αλλιως να κλειστούμε όλοι τα σπίτια και εντάξει 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...