Προς το περιεχόμενο

Η Nothing επιβάλλει πενθήμερη παρουσία στο γραφείο, προκαλώντας αντιδράσεις

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατάλαβα... Αν το κάνουν και οι υπόλοιποι, την κάτσαμε... Αντε να βρεις μετά κόσμο για raid στο WoW...

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 1
  • Confused 1
  • Haha 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

7 λεπτά πριν, Sorath είπε

Αν δεν κάνεις τίποτα στο σπίτι, δεν σε αποτρέπει κάτι απο το να μην κάνεις τίποτα και στο γραφείο.

Όσο για την παραγωγικότητα, αυτό που είδα, όταν έσκασε το work from home επι εποχής Covid, είναι να μου σκάνε e-mails, σε απίθανες ώρες (πχ μεσάνυχτα κτλ), σε Σ/Κ κτλ πράγμα που πριν δεν γινόταν. Και επειδή λόγω φύσεως του αντικειμένου μου, μιλούσα απευθείας με ~400άτομα, όλοι λέγανε οτι δουλεύουν ΠΟΛΥ παραπάνω απο οτι πριν στο γραφείο.

Κλασσικα θα ήσουν από αυτούς που Μόνο εμείς δουλεύουμε 

Αν δεν κανείς τίποτα στο γραφείο έχει και ανώτερους που μπαίνουν βγαίνουν δεν μπορείς να είσαι ξάπλα στον καναπέ και να βλέπεις τηλεόραση 

Η στην βεράντα και κάποια στιγμή Όταν μπορέσω θα το δω…

Οι εταιρείες δηλαδή είναι χαζές; 
Θα έκλειναν τα μεγαθήρια θα είχαν ένα περίπτερο για γραφείο και όλοι από το σπίτι 

Για εκεί πάει η δουλειά όσο περνάνε τα χρόνια αλλά έλα που μάλλον δεν είναι τόσο παραγωγικός ο υπάλληλος από το σπίτι 

3 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Προφανώς δεν έχεις δουλέψει σε εταιρεία remotely, ε;

Μόλις πέταξες έξω ένα σωρό θέσεις σε εταιρείες, project managers, delivery managers, scrum masters κλπ... Λες και ο εργαζόμενος δε λογοδοτεί σε κανέναν, και δουλεύει μόνο όποτε έχει όρεξη.

Ξυπνάτε λίγο με απόψεις άλλου αιώνα, που ο μόνος λόγος που ζητάνε επιστροφή στα γραφεία όλες οι μεγάλες εταιρείες είναι για να επιβλέπουν τους εργαζομένους και να νιώθουν ασφάλεια ότι αν τους βλέπουν συνέχεια, θα αποδίδουν και συνέχεια στα μέγιστα... Μόνο για καταπίεση είναι αυτή η αλλαγή πολιτικής.

Αφού δεν έχετε πρόβλημα με την επίβλεψη και δουλεύετε τότε τι σας πειράζει να ξυπνήσετε 6:30 η ώρα και να πάτε στην εργασία σας; 
Τζάμπα θέρμανση εκεί η δροσισμος, τζάμπα νερό, τζάμπα τηλέφωνο και Ίντερνετ, τζάμπα ηλεκτρονικός υπολογιστής και καρέκλα δερμάτινη 

Τι σας πειράζει; 

• Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 12
  • Haha 2

Πολύ βαβούρα για το τίποτα ειδικά όταν μιλάμε για τον κλάδο της τεχνολογίας που είναι άπειρες οι εταιρίες που προσφέρουν Remote για να δελεάσουν υποψηφίους.

Προσωπικά, αν μου πει η εταιρία ότι επιστρέφουμε όλοι 5/5 γραφείο πολύ απλά την ίδια στιγμή αρχίζω να στέλνω βιογραφικά και φιλάκια. Τόσο απλά και χωρίς βαβούρες. Δικαίωμα της εταιρίας να διαλέξει το μοντέλο που θέλει, δικαίωμα και τον υπαλλήλων να τους ρίξουν πιστόλι.

Απλά εγώ είμαι περίεργος που θα βρουν να τους αντικαταστήσουν όλους αυτούς. Γιατί επαγγελματίες με χρόνια εμπειρίας σε αυτόν τον κλάδο δεν θα βρεις που να έρχονται 5/5 στο γραφείο. Εκτός αν βολεύονται με Juniors, εκεί πάσο.

• Like 11
  • Thanks 2

12 minutes ago, Tasos19s said:

Καθίστε ρε παιδιά βλέπω ότι όλοι διαφωνείτε 

Καλα κάνουν αυτό είναι το σωστό 

Ποιος ο λόγος δηλαδή τόσος ντόρος; 
Εκεί είναι η εταιρεία εκεί πρέπει να είναι και οι υπάλληλοι 

Οποίος θέλει να δουλέψει από το σπίτι του ας καθίσει σπίτι του που είναι το κακό; 

Τους χάλασε την βόλεψη απλά εκεί που ξυπνούσαν ότι ώρα ήθελαν και έβγαζαν την δουλειά όποτε ήθελαν τώρα αναγκαστικά πρέπει να πηγαίνουν στην δουλειά 

Καμια σχέση δεν έχει η παραγωγή στην δουλειά από την παραγωγή στο σπίτι 

Θα αποδειχθεί κιόλας αν και αυτές οι μεγάλες εταιρείες με τον κορονοϊού σίγουρα θα το βρήκαν μπροστά τους 

μαρεσουν τα ποστ με full επιχειρηματα.πιο εμπεριστατωμενο πεθαινω.

εγω λεω να μην υπαρχει ουτε remote ουτε 5ημερη εργασια. 12 ωρο 7 ημερο.και υπνο στην εταιρεια.

το βασικο ειναι να βγαινει η δουλεια.αν εγω την βγαλω σε 3 ωρες η σε 5 η απο το σπιτι η απο το γραφειο δεν λεει κατι.σαν εταιρεια σε νοιαζει να βγαινει η δουλεια οπως πριν.αν γινεται αυτο οπως πριν τοτε ολα καλα.αλλα ειναι μερικοι micromanagers που θελουν να δικαιολογησουν την δουλεια τους, που δεν εχουν εμπιστοσυνη στο προσωπικο τους και νομιζουν οτι αμα βλεπουν τον εργαζομενο θα τρομαξει και θα κανει την δουλεια.να τον τσεκαρεις μπορεις και απο μακρυα.και για.να σε προλαβω οχι δεν ανηκω σε αυτους που δουλευουν remote διοτι απλα δεν γινεται remote.το να υπαρχει καποιο ειδος χαλαροτητας  λειτουργει εποικοδομητικα σε  πολλους.δεν αναφερω παραπανω.

• Like 9
  • Thanks 1

4 λεπτά πριν, Tasos19s είπε

Αφού δεν έχετε πρόβλημα με την επίβλεψη και δουλεύετε τότε τι σας πειράζει να ξυπνήσετε 6:30 η ώρα και να πάτε στην εργασία σας; 
Τζάμπα θέρμανση εκεί η δροσισμος, τζάμπα νερό, τζάμπα τηλέφωνο και Ίντερνετ, τζάμπα ηλεκτρονικός υπολογιστής και καρέκλα δερμάτινη 

Τι σας πειράζει; 

Πραγματικά ελπίζω να μην είσαι manager/αφεντικό κάπου, γιατί λυπάμαι τους ανθρώπους που δουλεύουν κάτω από σένα με αυτή η νοοτροπία.

Όταν η οργάνωση μιας εταιρείας δουλεύει σωστά, και αποδίδει όπως απέδιδε προ κόβιντ που ήταν όλοι γραφείο (και πολλές φορές ακόμα καλύτερα γιατί με το wfh ξεχειλώνουν και τα ωράρια), ποιος ο λόγος να ξυπνήσεις νωρίτερα, να κάνεις commute 1-2 ώρες, ανάλογα που είναι η εταιρεία, και για ποιο λόγο η εταιρεία να χαλάσει λεφτά για ενοίκια/ρεύμα/νερά/υπηρεσίες ίντερνετ/γραφεία κλπ, ενώ μπορεί να γλιτώσει ένα μεγάλο μέρος αυτού του κόστους; Για να εξυπηρετήσει το άπληστο συναίσθημα των αφεντικών που θέλουν να βλέπουν τους δούλους τους από κοντά για να τους ελέγχουν; 

Στο καλό και να μας γράφετε σε αυτές τις εταιρίες. 

Ή μήπως θες ο εργαζόμενος να μετακομίσει και δίπλα από τα γραφεία της εταιρείας για να μην έχει και χρόνο στο commute? Σε ένα 5λεπτάκι να είναι εκεί ή να μπορείς να του χτυπάς το κουδούνι του σπιτιού αν αργήσει 5 λεπτά να έρθει γραφείο; Ο χαμένος χρόνος στο commute γιατί δεν υπολογίζεται στο χρόνο εργασίας; Και ξαφνικά ο εργαζόμενος εκεί που δίνει 8 ώρες με wfh θα δίνει μετά 10-11 ώρες, έτσι για τη ψυχή της μάνας του; Α ξέχασα, με το air condition και τη δερμάτινη καρέκλα  στο γραφείο αποκτά το χρόνο του πίσω... Σκέψου λίγο καλύτερα πριν αρχίσεις να λες πράγματα για ξεβόλεμα και βλακείες.

Σε όσες εταιρείες έχω δουλέψει από το γραφείο, οι ωφέλιμες ώρες δουλειάς ζήτημα να ήταν 4-5 ώρες τη μέρα, και αυτές με πολύ μπλα μπλα και συνεννοήσεις με συναδέλφους. Δεν καταλαβαίνετε ότι όσο καταπιέζετε τους εργαζομένους, τόσο λιγότερο θα δουλεύουν.

• Like 11
  • Thanks 7

8 λεπτά πριν, poulinos είπε

το βασικο ειναι να βγαινει η δουλεια.αν εγω την βγαλω σε 3 ωρες η σε 5 η απο το σπιτι η απο το γραφειο δεν λεει κατι

Αμάν και εσύ, μην βάζεις δύσκολα σε κάθε Έλληνα βλαχοManager και "Εντεπρενουρ" του γλυκού νερού.

Είπαμε, ο υπάλληλος πρέπει να είναι με το μαστίγιο πάνω από τον υπολογιστή.

8 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Πραγματικά ελπίζω να μην είσαι manager/αφεντικό κάπου, γιατί λυπάμαι τους ανθρώπους που δουλεύουν κάτω από σένα με αυτή η νοοτροπία.

Σκέψου το άλλο βασικά, να μην είναι manager/αφεντικό. Αλλά να είναι ένας απλός υπάλληλος και να έχει τέτοιες απόψεις... Τουλάχιστον θλίψη...

• Like 12

7 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Όταν η οργάνωση μιας εταιρείας δουλεύει σωστά, και αποδίδει όπως απέδιδε προ κόβιντ που ήταν όλοι γραφείο (και πολλές φορές ακόμα καλύτερα γιατί με το wfh ξεχειλώνουν και τα ωράρια), ποιος ο λόγος να ξυπνήσεις νωρίτερα, να κάνεις commute 1-2 ώρες, ανάλογα που είναι η εταιρεία, και για ποιο λόγο η εταιρεία να χαλάσει λεφτά για ενοίκια/ρεύμα/νερά/υπηρεσίες ίντερνετ/γραφεία κλπ, ενώ μπορεί να γλιτώσει ένα μεγάλο μέρος αυτού του κόστους; Για να εξυπηρετήσει το άπληστο συναίσθημα των αφεντικών που θέλουν να βλέπουν τους δούλους τους από κοντά για να τους ελέγχουν; 

Στο καλό και να μας γράφετε σε αυτές τις εταιρίες. 

Ή μήπως θες ο εργαζόμενος να μετακομίσει και δίπλα από τα γραφεία της εταιρείας για να μην έχει και χρόνο στο commute? Σε ένα 5λεπτάκι να είναι εκεί ή να μπορείς να του χτυπάς το κουδούνι του σπιτιού αν αργήσει 5 λεπτά να έρθει γραφείο; Ο χαμένος χρόνος στο commute γιατί δεν υπολογίζεται στο χρόνο εργασίας; Και ξαφνικά ο εργαζόμενος εκεί που δίνει 8 ώρες με wfh θα δίνει μετά 10-11 ώρες, έτσι για τη ψυχή της μάνας του; Α ξέχασα, με το air condition και τη δερμάτινη καρέκλα  στο γραφείο αποκτά το χρόνο του πίσω... Σκέψου λίγο καλύτερα πριν αρχίσεις να λες πράγματα για ξεβόλεμα και βλακείες.

Σε όσες εταιρείες έχω δουλέψει από το γραφείο, οι ωφέλιμες ώρες δουλειάς ζήτημα να ήταν 4-5 ώρες τη μέρα, και αυτές με πολύ μπλα μπλα και συνεννοήσεις με συναδέλφους. Δεν καταλαβαίνετε ότι όσο καταπιέζετε τους εργαζομένους, τόσο λιγότερο θα δουλεύουν.

Υπάλληλος είμαι και ξυπνάω κάθε μέρα 6:45 και πάω στην δουλειά μου 

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο ντόρος 

Αυτη είναι η πολιτική της εταιρείας και άμα δεν αρέσει ας βρουνε άλλου δουλειά 

Με το μέρος του υπαλλήλου είναι συνήθως γιατί κι εγώ μια ζωή υπάλληλος είμαι αλλά κάποιες φορές όχι δεν έχουμε δίκιο 

• Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 23/08/2024 at 15:57, Tasos19s said:

Κλασσικα θα ήσουν από αυτούς που Μόνο εμείς δουλεύουμε 

Αν δεν κανείς τίποτα στο γραφείο έχει και ανώτερους που μπαίνουν βγαίνουν δεν μπορείς να είσαι ξάπλα στον καναπέ και να βλέπεις τηλεόραση 

Η στην βεράντα και κάποια στιγμή Όταν μπορέσω θα το δω…

Οι εταιρείες δηλαδή είναι χαζές; 
Θα έκλειναν τα μεγαθήρια θα είχαν ένα περίπτερο για γραφείο και όλοι από το σπίτι 

Για εκεί πάει η δουλειά όσο περνάνε τα χρόνια αλλά έλα που μάλλον δεν είναι τόσο παραγωγικός ο υπάλληλος από το σπίτι 

Τι σας πειράζει; 

επιβλεψη κανεις και remote εκτος αν δεν εισαι manager και εισαι @@ manager

On 23/08/2024 at 16:18, BlueBlade said:

Αμάν και εσύ, μην βάζεις δύσκολα σε κάθε Έλληνα βλαχοManager και "Εντεπρενουρ" του γλυκού νερού.

Είπαμε, ο υπάλληλος πρέπει να είναι με το μαστίγιο πάνω από τον υπολογιστή.

Σκέψου το άλλο βασικά, να μην είναι manager/αφεντικό. Αλλά να είναι ένας απλός υπάλληλος και να έχει τέτοιες απόψεις... Τουλάχιστον θλίψη...

boss-hits-his-employee-whip-600nw-1721497090.jpg

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 4

2 λεπτά πριν, poulinos είπε

επιβλεψη κανεις και remote εκτος αν δεν εισαι manager και εισαι @@ manager

Αυτό. Επειδή το κουράσαμε υπερβολικά πολύ.

Αν οι υπάλληλοι μιας εταιρίας ξυπνάνε όποτε γουστάρουν ή δεν βγάζουν την δουλειά που πρέπει. Υπεύθυνος για αυτό δεν ειναι ο υπάλληλος αλλά η διοίκηση/managers που αυτόματα κρίνονται άχρηστοι, ακόμα και για τα βασικά.

• Like 4

1 minute ago, BlueBlade said:

Αυτό. Επειδή το κουράσαμε υπερβολικά πολύ.

Αν οι υπάλληλοι μιας εταιρίας ξυπνάνε όποτε γουστάρουν ή δεν βγάζουν την δουλειά που πρέπει. Υπεύθυνος για αυτό δεν ειναι ο υπάλληλος αλλά η διοίκηση/managers που αυτόματα κρίνονται άχρηστοι, ακόμα και για τα βασικά.

οπως το ειπες.αν ο υπαλληλος remote τον παιζει ,αποδειξε το και διωξτον. με το να τον φοβεριζεις δεν καταφερνεις κατι.θα κανει τα bare minimum

• Like 4

1 hour ago, poulinos said:

εμπρος  πισω.κατα τα αλλα μας νοιαζει ο εργαζομενος και πανω απο ολα μας νοιαζει το περιβαλλον. (το ποσα αμαξια κυκλοφορουν καθε μερα εξω για λογους εργασιας)

download.jpeg

να αναζητήσουν ένα περιβάλλον εργασίας που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις τους, ειστε ελευθεροι δεν σας αναγκαζει κανενας!

7 minutes ago, Tasos19s said:

Υπάλληλος είμαι και ξυπνάω κάθε μέρα 6:45 και πάω στην δουλειά μου 

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο ντόρος 

Αυτη είναι η πολιτική της εταιρείας και άμα δεν αρέσει ας βρουνε άλλου δουλειά 

Με το μέρος του υπαλλήλου είναι συνήθως γιατί κι εγώ μια ζωή υπάλληλος είμαι αλλά κάποιες φορές όχι δεν έχουμε δίκιο 

σκοπος ειναι να πας μπροστα την εργασια και ακομα και στο 4ημερο οπως σε καποιες χωρες.αλλα στο ελλαδισταν 6ημερο και 12 ωρο και να λεμε και ευχαριστω.αν μπορεις να βγαλεις ακριβως την ιδια δουλεια απο το σπιτι γιστι να μην την κανεις απο το σπιτι?

• Like 2

33 minutes ago, thanasis00 said:

Προφανώς δεν έχεις δουλέψει σε εταιρεία remotely, ε;

Μόλις πέταξες έξω ένα σωρό θέσεις σε εταιρείες, project managers, delivery managers, scrum masters κλπ... Λες και ο εργαζόμενος δε λογοδοτεί σε κανέναν, και δουλεύει μόνο όποτε έχει όρεξη.

Ξυπνάτε λίγο με απόψεις άλλου αιώνα, που ο μόνος λόγος που ζητάνε επιστροφή στα γραφεία όλες οι μεγάλες εταιρείες είναι για να επιβλέπουν τους εργαζομένους και να νιώθουν ασφάλεια ότι αν τους βλέπουν συνέχεια, θα αποδίδουν και συνέχεια στα μέγιστα... Μόνο για καταπίεση είναι αυτή η αλλαγή πολιτικής.

δεν σε αναγκασε κανενας! ειστε ελευθερος να πατε οπου καλυπτουν τις απαιτησεις σας!

28 minutes ago, BlueBlade said:

Πολύ βαβούρα για το τίποτα ειδικά όταν μιλάμε για τον κλάδο της τεχνολογίας που είναι άπειρες οι εταιρίες που προσφέρουν Remote για να δελεάσουν υποψηφίους.

Προσωπικά, αν μου πει η εταιρία ότι επιστρέφουμε όλοι 5/5 γραφείο πολύ απλά την ίδια στιγμή αρχίζω να στέλνω βιογραφικά και φιλάκια. Τόσο απλά και χωρίς βαβούρες. Δικαίωμα της εταιρίας να διαλέξει το μοντέλο που θέλει, δικαίωμα και τον υπαλλήλων να τους ρίξουν πιστόλι.

Απλά εγώ είμαι περίεργος που θα βρουν να τους αντικαταστήσουν όλους αυτούς. Γιατί επαγγελματίες με χρόνια εμπειρίας σε αυτόν τον κλάδο δεν θα βρεις που να έρχονται 5/5 στο γραφείο. Εκτός αν βολεύονται με Juniors, εκεί πάσο.

υπαρχουν πολλες πορτοκαλιες.......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...