Προς το περιεχόμενο

YAMAHA RX-V4A Δικτυακός Ραδιοενισχυτής Home Cinema με ηχεία Wharfedale DX-3 HCP 5.1

Composer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

Σκέφτομαι να πάρω το ακόλουθο σύστημα για σύνδεση με τον υπολογιστή μου όπου θα ακούω μουσική και θα βλέπω ταινίες blu-ray/4k.
Το έχει κανείς; Το συνιστάτε;  Έχει παρουσιάσει προβλήματα σε κανέναν;

https://www.nakas.gr/el/proionta/oikiakos-ichos-eikona/home-cinema/yamaha-yamaha-rx-v4a-diktyakos-radioenischytis-home-cinema-me-icheia-wharfedale-dx-3-hcp-5.1-bundle_850794/

Δυστυχώς δεν ξέρω και πολλά από home cinema. Είχα ένα μέχρι τώρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαρτάται από τις απαιτήσεις σου και το μπάτζετ που μπορείς να δώσεις.

Θα βάλεις τα ηχεία σε σωστές θέσεις ή θα τα αραδιάσεις όλα πάνω στο γραφείο;

1 ώρα πριν, HardwareZone είπε

Εξαρτάται από τις απαιτήσεις σου και το μπάτζετ που μπορείς να δώσεις.

Θα βάλεις τα ηχεία σε σωστές θέσεις ή θα τα αραδιάσεις όλα πάνω στο γραφείο;

Θα τα βάλω όπως γίνεται σε τέτοια συστήματα.

Τα 3 μπροστά (το κεντρικό στη μέση κάτω από την οθόνη), τα άλλα 2 δεξιά και αριστερά της οθόνης, και τα υπόλοιπα 2 πίσω (από τον καναπέ),
Το Subwoofer κάτω στο δάπεδο αριστερά.

Το budget μου είναι τόσο, όχι περισσότερα.

Δεν έχεις και πολλά περιθώρια σε αυτά τα χρήματα δυστυχώς.
Εδώ έχεις βεβαίως μια ανισορροπία, τα ηχεία αυτά είναι περισσότερο ηχειάκια... ο ενισχυτής τους πέφτει... "πολύς".
Εννοώντας πως είναι πιο πάνω κατηγορία από τα ηχεία σαν απόδοση.
Το subwoofer θα είναι περισσότερο πορδομηχανή παρά subwoofer, αλλά δεν έχεις και πολλές επιλογές.

Μόνο αν πήγαινες σε μεταχειρισμένα (όλα ή μέρος αυτών), έτσι ώστε να πάρεις μεγαλύτερης κατηγορίας, καλύτερης ποιότητας ήχου εξοπλισμό με τα λεφτά που διαθέτεις.

Μιας και μιλάμε για υπολογιστή, αν δεν θες απαραίτητα 5.1 και το βγάλεις από την εξίσωση με πολύ λιγότερα χρήματα θα έχεις πάρα πολύ ωραίο αποτέλεσμα με κάτι σαν το Edifier S351db

Παρόλο που δεν είναι αυτό που ζητάς, στο προτείνω σαν εναλλακτική, θα σε εντυπωσιάσει ηχητικά με πολύ χαμηλό κόστος σε σχέση με το αρχικό που υπολόγιζες.

2 hours ago, halvas69 said:

Μιας και μιλάμε για υπολογιστή, αν δεν θες απαραίτητα 5.1 και το βγάλεις από την εξίσωση με πολύ λιγότερα χρήματα θα έχεις πάρα πολύ ωραίο αποτέλεσμα με κάτι σαν το Edifier S351db

Παρόλο που δεν είναι αυτό που ζητάς, στο προτείνω σαν εναλλακτική, θα σε εντυπωσιάσει ηχητικά με πολύ χαμηλό κόστος σε σχέση με το αρχικό που υπολόγιζες.

Παιχνιδάκια είναι αυτά.

Και μιας και στα λεφτά αυτά υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις, καλύτερα να πάνε εκεί που τους αρμόζει (στο χρονοντούλαπο).
Υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις πλέον, από εταιρίες που ξέρουν από ήχο και όχι από μόστρα (χαζο-designιές).

JBL, Elac, Kali, Adam, Genelec, Kef, Dynaudio, Yamaha...

Ένας class D ημιδόκιμος (π.χ. Lokjie) και δύο ηχεία του στυλ Debut B5.2, JBL Stage A120 ή A130, JBL 306P MkII (ενεργά), Kali LP-6 (δεν θέλουν ενισχυτή, είναι ενεργά), Polk Signature Elite ES20,  θα σου δώσουν μερικές εκατοντάδες φορές πιο σωστό ήχο από ότι οποιοδήποτε Edifier, Creative, Razer, Mackie, και λοιπές μπούρδες.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Το συζήτησα με τον γαμπρό μου και λέω μήπως πάω στον Yamaha RX-V6A (που είναι και Atmos) και σε αυτά τα ηχεία.
Ανεβαίνει βέβαια η τιμή λίγο..

https://www.nakas.gr/el/proionta/oikiakos-ichos-eikona/home-cinema/yamaha-yamaha-rx-v6a-b-radioenischytis_572788
https://www.athensproaudio.gr/el/focal-sib-evo-dolby-atmos-5-1-2.html

Υπάρχει κάποια άποψη για αυτά;

πολλά λεφτά τα focal για την απόδοσή τους αλλά κατανοώ όπως μου γραψες στο μήνυμα οτι θες καινούρια κουτάτα και όχι το μεταχειρισμένο μου σετ με υπολειπόμενη εγγύηση. γνώμη μου είναι όμως οτι παίρνεις λιγότερα για όσα πληρώνεις.

• Haha 1

2 ώρες πριν, HardwareZone είπε

Αντίστοιχα σκουπίδια είναι αυτά τα focal...

Λίγο αυστηρό σε βρίσκω;
Στα 1500 δεν υπάρχει τίποτα "τίμιο";

Πάντως ως τώρα, έχω αυτό το σύστημα:
https://www.skroutz.gr/s/20759609/Pioneer-HTP-076-5-1.html#description
και πέρα από ένα προβληματάκι, τα ηχεία μια χαρά μου ακούγονται. Έχω και μικρό χώρο, οπότε...

48 minutes ago, Composer said:

Λίγο αυστηρό σε βρίσκω;
Στα 1500 δεν υπάρχει τίποτα "τίμιο";

Πάντως ως τώρα, έχω αυτό το σύστημα:
https://www.skroutz.gr/s/20759609/Pioneer-HTP-076-5-1.html#description
και πέρα από ένα προβληματάκι, τα ηχεία μια χαρά μου ακούγονται. Έχω και μικρό χώρο, οπότε...

Καθόλου αυστηρός.
Απλά λόγω επαγγέλματος ξέρω τι είναι καλός ήχος και τι όχι.

Δεν βγαίνει εύκολα στα 1500€ σετ που να έχει και ένα ουσιαστικό subwoofer (που του είναι απαραίτητο, ακόμα και τέρατα ηχεία να είχες πάρει).
Ένα σετ π.χ. 2* Elac Debut B5.2 bookshelf speakers (4 ηχεία, για Front Left, Front Right, Surround Left, Surround Right, best skroutz price=720€) + 1* Elac Debut C6.2 center speaker (Center, best skroutz price=385€) + έναν βασικό ενισχυτή 5.1 μοντέρνο, π.χ. Denon AVR-S670H (best price skroutz = 497€) πάνε στα 1600€ δίχως να έχουμε subwoofer (absolut minimum για subwoofer τα 340€ του Polk XT12)... δηλαδή 1940€ για τα 5.1 + ενισχυτή, και σου μένουν βάσεις ηχείων + καλώδια.

Για να χωρέσουν στο budget που λες, είτε πας σε κάτι μτχ, είτε ρίχνεις παρακάτω την ποιότητα. Πας π.χ. σε ακόμα πιο βασικό ενισχυτή (γλιτώνεις κανά 70αρι ευρώ, για πιο μεγάλη όμως πτώση σε ποιότητα και δυνατότητες!), κατεβάζεις και τα ηχεία πιο κάτω, π.χ. Magnat Monitor series, Dali Spektor series, JBL Stage A120, και κατεβαίνεις κανένα 250αρι-300αρι κάτω μπας και βγει το budget για προς το ημισόβαρο subwoofer.

Αυτό που λες πως έχεις τώρα, αν ακούσεις το συνολάκι της Elac που πρότεινα με τον μικρό Denon και ένα Polk/SVS subwoofer, καταλαβαίνεις από τα πρώτα δευτερόλεπτα πως αυτό που είχες, ήταν παιχνιδάκι και όχι ηχοσύστημα.

• Thanks 1

Ο μονος τροπος σ αυτο το μπατζετ ειναι μεταχειρισμενα ηχεια και subwoofer, και ενας καινουριος Denon 670H κι εισαι κομπλε, ολα τ αλλα επισης συμφωνω οτι ειναι περισσοτερο για το ματι παρα για το αυτι, ν ακουτε τους γνωστες και πιο εμπειρους γιατι μετα πληρωνετε διπλά κι ειναι κριμα, μην το παιδευετε αλλο.

• Thanks 1

3 ώρες πριν, HardwareZone είπε

Καθόλου αυστηρός.
Απλά λόγω επαγγέλματος ξέρω τι είναι καλός ήχος και τι όχι.

Δεν βγαίνει εύκολα στα 1500€ σετ που να έχει και ένα ουσιαστικό subwoofer (που του είναι απαραίτητο, ακόμα και τέρατα ηχεία να είχες πάρει).
Ένα σετ π.χ. 2* Elac Debut B5.2 bookshelf speakers (4 ηχεία, για Front Left, Front Right, Surround Left, Surround Right, best skroutz price=720€) + 1* Elac Debut C6.2 center speaker (Center, best skroutz price=385€) + έναν βασικό ενισχυτή 5.1 μοντέρνο, π.χ. Denon AVR-S670H (best price skroutz = 497€) πάνε στα 1600€ δίχως να έχουμε subwoofer (absolut minimum για subwoofer τα 340€ του Polk XT12)... δηλαδή 1940€ για τα 5.1 + ενισχυτή, και σου μένουν βάσεις ηχείων + καλώδια.

Για να χωρέσουν στο budget που λες, είτε πας σε κάτι μτχ, είτε ρίχνεις παρακάτω την ποιότητα. Πας π.χ. σε ακόμα πιο βασικό ενισχυτή (γλιτώνεις κανά 70αρι ευρώ, για πιο μεγάλη όμως πτώση σε ποιότητα και δυνατότητες!), κατεβάζεις και τα ηχεία πιο κάτω, π.χ. Magnat Monitor series, Dali Spektor series, JBL Stage A120, και κατεβαίνεις κανένα 250αρι-300αρι κάτω μπας και βγει το budget για προς το ημισόβαρο subwoofer.

Αυτό που λες πως έχεις τώρα, αν ακούσεις το συνολάκι της Elac που πρότεινα με τον μικρό Denon και ένα Polk/SVS subwoofer, καταλαβαίνεις από τα πρώτα δευτερόλεπτα πως αυτό που είχες, ήταν παιχνιδάκι και όχι ηχοσύστημα.

Τί ακριβώς επάγγελμα κάνεις αν επιτρέπεται να ρωτήσω;

Οκ, πες ότι κάνω μια υποχώρηση ακόμα και πάω στα 2000 ευρώ.
Δυστυχώς τα ηχεία αυτά μου φαίνονται μεγάλα για το γραφείο που θα τα βάλω (ειδικά το κεντρικό θα μου κρύβει την οθόνη, γιατί το βάζω μπροστά από αυτή), αλλά θα ξέρω σίγουρα κατά τη Δευτέρα που θα επιστρέψω σπίτι μου και θα κάνω τις μετρήσεις μου.

Για τα πίσω έχω δύο custom made βάσεις, πρέπει να δω αν χωράνε και κει.

2 hours ago, Composer said:

Τί ακριβώς επάγγελμα κάνεις αν επιτρέπεται να ρωτήσω;

Οκ, πες ότι κάνω μια υποχώρηση ακόμα και πάω στα 2000 ευρώ.
Δυστυχώς τα ηχεία αυτά μου φαίνονται μεγάλα για το γραφείο που θα τα βάλω (ειδικά το κεντρικό θα μου κρύβει την οθόνη, γιατί το βάζω μπροστά από αυτή), αλλά θα ξέρω σίγουρα κατά τη Δευτέρα που θα επιστρέψω σπίτι μου και θα κάνω τις μετρήσεις μου.

Για τα πίσω έχω δύο custom made βάσεις, πρέπει να δω αν χωράνε και κει.

Κατασκευάζω, ρυθμίζω, συστήματα και χώρους Home Cinema & Hi-Fi.

Το κεντρικό είναι ίσως το πιο σημαντικό ηχείο σε ένα σύστημα 5.1 ή και μεγαλύτερο (7.1, 5.1.2, 5.1.4, κλπ). Πάντα στις προτάσεις μου, βάζω μεγαλύτερο κεντρικό από τα κυρίως ηχεία. Συν ότι είναι ένα από τα πιο δύσκολα σε υλοποίηση και απόδοση ηχεία, λόγω των νόμων της φυσικής, των περιορισμών σε όγκο και σχήμα (ιδανικό είναι το κεντρικό να είναι και αυτό ένα κανονικό floorstanding ή bookshelf ηχείο "κάθετης" τοποθέτησης, και όχι οριζόντιο, αυτό βεβαίως προϋποθέτει προβολέα και ηχοδιαπερατή οθόνη).

Αν η οθόνη σου έχει ρυθμιζόμενο ύψος, στην χειρότερη βάζεις το ηχείο κάτω από την βάση της. Ή αν είσαι σε τοίχο κοντά, βάζεις το κεντρικό σε βάση στον τοίχο πάνω από την οθόνη, με στόχευση (γωνία) προς τα κάτω, έτσι ώστε να στοχεύει το κέντρο των αυτιών σου.

Δυστυχώς το μέγεθος είναι σχεδόν πάντα και παντού περιοριστικό μέγεθος/παράμετρος.
Δεν υπάρχει ηχείο "θαύμα" που να είναι π.χ. πολύ κομψό (πλάτος 15cm, ύψος 20cm, βάθος 15cm) που να παίζει σε όλο το εύρος το ίδιο καλά με ένα με καμπίνα μεγαλύτερου όγκου (και πιθανότατα μεγαλύτερες μονάδες οδηγών).
Τα πολύ μικρά της Kef, π.χ. τα LSX II για να παίξουν σωστά, θέλουν σχετικά μικρή απόσταση από εσένα, και ταυτόχρονα χρειάζονται ποιοτικό subwoofer που να απλώνεται μέχρι και τα 200Hz για να καλύπτει τις αδυναμίες των LSX στο upper base & lower midrange εύρος συχνοτήτων όταν θες να πιάσεις μεσαίες προς υψηλές στάθμες ("volume").

Ο καλός ήχος είναι πρόβλημα. Όταν τον ακούσεις, τον θες. Δεν τον ξεχνάς. Και δύσκολα συμβιβάζεσαι :D
Το ίδιο σοκ θα πάθεις αν ακούσεις τα τραγούδια σου και τα παιχνίδια σου, σε ένα πολύ καλό σετ ακουστικών (π.χ. AKG K371, Sennheiser HD 800S, Focal Utopia).

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...