Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, vali said:

Εγώ έχω LG 9κιλο, τα περισσότερα ρούχα τα στίβω στις 1600 στροφές και βγαίνουν σχεδόν στεγνά. Δεν βλέπω φθορές από τις πολλές στροφές. Τα ρούχα της εργασίας που είναι και τα πιο λερωμένα, τα βάζω στο turbo με 60 βαθμούς και 1600στροφές και βγαίνουν πεντακάθαρα.

Το καλοκαίρι τι νόημα έχει να τα στίβεις σε τόσες στροφές? Εκτός και αν είναι κρυμμένο το διαμέρισμα από ήλιο. Το προηγούμενο Σάββατο έβαλα ενα πλυντήριο (30c / 800rpm) στις 12:00 το πρωί και στις 14:00 είχαν στεγνώσει όλα στο μπαλκόνι. Μόνο μια βερμούδα είχε λίγο υγρασία και μετά απο λίγο και αυτή ήταν στεγνή. Μετά έβαλα κάτι πετσέτες χωρίς στύψιμο και μέχρι το απόγευμα είχαν στεγνώσει και αυτές.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
18 ώρες πριν, xsterg είπε

ναι, ειναι πιο ακριβα αλλα αξιζει το κοστος. και αποψη οικονομιας θερμανσης νερου και απο ταχυτητα πλυσης. 

ενα λινκ για πλυντηριο με διπλη παροχη;;

ή πως μπορω να τα δω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέχνα τη 2πλή παροχή που σου λένε. Άνευ οποιασδήποτε σημασίας είναι πια. Έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα ρούχα τα τελευταία χρόνια πλύσιμο στους 30 βαθμούς συνιστούν. Το ζεσταίνει σε δευτερόλεπτα το νερό εκεί ακόμα και χειμώνα. Ένα 9κιλο Whirlpool πλυντήριο-στεγνωτήριο έχω από το 2018. Κανένα πρόβλημα εκτός από 1-2 φορές που κόλλησε το πρόγραμμα στο τέλος. Πάντα στους 30 πλένω είναι ζήτημα να έχω βάλει 60 βαθμούς 3 ή 4 φορές όλα αυτά τα χρόνια για δύσκολα πλυσίματα με σεντόνια. Στους 80 και 90 ποτέ. Το στεγνωτήριο είναι χρήσιμο "feature" αν ζεις σε περιοχή με βροχερούς χειμώνες ή δεν έχεις στεγασμένο χώρο για άπλωμα.

Επεξ/σία από theopan
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά κατέληξα στο  Inventor. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Είχε το 45' πρόγραμμα που τα άλλα δεν είχαν. Σε 15' που είχαν όλα δεν ξέρω τι μπορεί να πλυθεί. Κάποια με wifi που είδα σε παρόμοια τιμή δεν με τρέλαναν λόγω άγνωστου κατασκευαστή καθώς και ότι συνδέεσαι σε ξένους servers για να κάνεις τη δουλειά σου που είναι απλώς ένα πλύσιμο.  Κύριες επιλογές ήταν το Samsung και το Inventor, με το Inventor να έχει κάποια καλύτερα προγράμματα.

Επεξ/σία από loran
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, theopan είπε

Ξέχνα τη 2πλή παροχή που σου λένε. Άνευ οποιασδήποτε σημασίας είναι πια. Έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα ρούχα τα τελευταία χρόνια πλύσιμο στους 30 βαθμούς συνιστούν. Το ζεσταίνει σε δευτερόλεπτα το νερό εκεί ακόμα και χειμώνα. Ένα 9κιλο Whirlpool πλυντήριο-στεγνωτήριο έχω από το 2018. Κανένα πρόβλημα εκτός από 1-2 φορές που κόλλησε το πρόγραμμα στο τέλος. Πάντα στους 30 πλένω είναι ζήτημα να έχω βάλει 60 βαθμούς 3 ή 4 φορές όλα αυτά τα χρόνια για δύσκολα πλυσίματα με σεντόνια. Στους 80 και 90 ποτέ. Το στεγνωτήριο είναι χρήσιμο "feature" αν ζεις σε περιοχή με βροχερούς χειμώνες ή δεν έχεις στεγασμένο χώρο για άπλωμα.

Τα προγράμματα των 60-90 δεν είναι άχρηστα.

Είναι σημαντικό να μπαίνουν γιατί καθαρίζουν τον κάδο από κατάλοιπα πλύσης που άμα μείνουν παραπάνω δεν φεύγουν με τίποτα και χρειάζεται λύσιμο το πλυντήριο, πέραν της αντισηψίας που βοηθά το ζεστό νερό (φυσικά σε όσα ρούχα αντέχουν τέτοιες θερμοκρασίες).

By the way έχει και η miele διπλής παροχής

https://www.miele.gr/category/1015701/plunthria-rouxwn-emprosthias-fortwshs?page=1&query=:wa_0008:5_wa_0008_73

Επεξ/σία από cmaniac
  • Like 1
Δημοσ.

Εχει δικό του πρόγραμμα στους 90c το πλυντήριο που πήρε για καθαρισμό του κάδου, το γράφει στην 1η σελίδα του τοπικ. Μην ξεχάσεις όταν στο φέρουν να βγάλεις απο πίσω τις 4 ασφάλειες πριν το λειτουργήσεις.

Δημοσ.

Πρώτης γραμμής μάρκες είναι LG και Miele. Δεύτερης βάζω τις Siemens, Bosch, Pitsos. Από εκεί και μετά το χάος. 

Με τα προγράμματα τα έχουνε κάνει σκατα όλοι οι κατασκευαστές δήθεν για οικονομία νερού και ρεύματος. Χρησιμοποιώ είτε το πρόγραμμα των μικτών στους 40 είτε των λευκών στους 50-60. Στύψιμο βάζω 800 στροφές τον Χειμώνα με κρύο, 600 σε λιγότερο κρύο, και 400 καλοκαίρι και με ζεστη, αν και πάει 1400 μέγιστο, φθείρονται γρηγορότερα τα αμορτισέρ και άλλα στοιχεία όσο πιο πολλές φορές αυξάνεις τις στροφές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, cmaniac είπε

Τα προγράμματα των 60-90 δεν είναι άχρηστα.

Δεν είπα ότι είναι άχρηστα. Είπα ότι σε εμένα χρειάστηκαν ελάχιστες φορές. Και για ελάχιστες φορές χρήσης η οικονομία που θα προσφέρει η εισαγωγή ζεστού νερού είναι μάλλον ασήμαντη. Ας το ζεστάνει το νερό όταν χρειαστεί το πλυντήριο.

Επεξ/σία από theopan

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...