DreamAxe Δημοσ. 23 Αυγούστου Δημοσ. 23 Αυγούστου 6 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Οι γονείς μου που έχουν LG το μικρότερο πρόγραμμα των 60 πάει 2.30 ώρες π.χ. Έτσι το κάνουν τώρα δυστυχώς. Καίει λιγότερο ρεύμα γιατί παίρνει λιγότερο νερό αλλά για να καθαρίσουν καλά αναγκάζεται να πλένει περισσότερη ώρα (το μοτέρ καίει ψίχουλα σε σχέση με την αντίσταση). Έτσι βγαίνει πιο αποδοτική η ενεργειακή κλάση τεχνητά. Το κόλπο είναι να βρεις πρόγραμμα που να σηκώνει τα κιλά των ρούχων που θέλεις να βάλεις άλλα να είναι πιο σύντομο (πχ σκούρα, αθλητικά). Βάζεις έξτρα νερό με το χέρι αφού γεμίσει και πλένει καλύτερα σε λιγότερο χρόνο. Απλά προφανώς είναι ταλαιπωρία αν δεν έχεις λάστιχο να φτάνει από τη βρύση, δεν πατάς απλά το κουμπί και φεύγεις όπως κάναμε παλιά.
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Αυγούστου Δημοσ. 23 Αυγούστου 1 ώρα πριν, dimviii είπε και στην περιπτωση που το ζεστο νερο του ηλιακου ειναι στους 70-80-90 βαθμους δεν εχει καποιο προβλημα το πλυντηριο? εαν εσυ θελεις να πλυνεις στους 60 βαθμους? Θα κάνει ανάμιξη με κρύο ώστε να το φέρει εκεί που πρέπει. 50 λεπτά πριν, DreamAxe είπε Έτσι το κάνουν τώρα δυστυχώς. Καίει λιγότερο ρεύμα γιατί παίρνει λιγότερο νερό αλλά για να καθαρίσουν καλά αναγκάζεται να πλένει περισσότερη ώρα (το μοτέρ καίει ψίχουλα σε σχέση με την αντίσταση). Έτσι βγαίνει πιο αποδοτική η ενεργειακή κλάση τεχνητά. Το κόλπο είναι να βρεις πρόγραμμα που να σηκώνει τα κιλά των ρούχων που θέλεις να βάλεις άλλα να είναι πιο σύντομο (πχ σκούρα, αθλητικά). Βάζεις έξτρα νερό με το χέρι αφού γεμίσει και πλένει καλύτερα σε λιγότερο χρόνο. Απλά προφανώς είναι ταλαιπωρία αν δεν έχεις λάστιχο να φτάνει από τη βρύση, δεν πατάς απλά το κουμπί και φεύγεις όπως κάναμε παλιά. Πως βάζεις παραπάνω νερό αφού όταν ξεκινάνε διώχνουν ότι νερό υπάρχει πριν ξεκινήσουν το πρόγραμμα;;
DreamAxe Δημοσ. 23 Αυγούστου Δημοσ. 23 Αυγούστου 45 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Πως βάζεις παραπάνω νερό αφού όταν ξεκινάνε διώχνουν ότι νερό υπάρχει πριν ξεκινήσουν το πρόγραμμα;; Αφού βάλεις την πλύση, περιμένεις να πάρει ότι νερό πάρει και συμπληρώνεις μετά από τη θήκη του απορρυπαντικού είτε με λάστιχο είτε με κάποιο μπουκάλι.
chemkyr Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου η καθαριοτητα των ρουχων επηρρεάζεται από την ποσότητα του νερού πλύσης?
DreamAxe Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου 21 λεπτά πριν, chemkyr είπε η καθαριοτητα των ρουχων επηρρεάζεται από την ποσότητα του νερού πλύσης? Ναι! Με λιγότερο νερό χρειάζεται περισσότερη ώρα πλύση για το ίδιο αποτέλεσμα
chemkyr Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου εχω την εντυπωση οτι το πολυ νερο δεν βοηθα την καθαριοτητα των ρουχων στο πλυντηριο
xsterg Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου 11 ώρες πριν, dimviii είπε και στην περιπτωση που το ζεστο νερο του ηλιακου ειναι στους 70-80-90 βαθμους δεν εχει καποιο προβλημα το πλυντηριο? εαν εσυ θελεις να πλυνεις στους 60 βαθμους? κανενα προβλημα. κανει αναμιξη κρυου-ζεστου νερου και το φερνει στην επιθυμητη θερμοκρασια. τον χειμωνα σε βροχερες ημερες που δεν εχει νερο δουλευει η αντισταση περισσοτερη ωρα και μεγαλωνει ο χρονος πλυσης. τωρα το καλοκαιρι κανει αναμιξη κρυου ζεστου και ξεκιναει σχεδον αμεσως την πλυση. 1
cmaniac Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου 21 λεπτά πριν, xsterg είπε κανενα προβλημα. κανει αναμιξη κρυου-ζεστου νερου και το φερνει στην επιθυμητη θερμοκρασια. τον χειμωνα σε βροχερες ημερες που δεν εχει νερο δουλευει η αντισταση περισσοτερη ωρα και μεγαλωνει ο χρονος πλυσης. τωρα το καλοκαιρι κανει αναμιξη κρυου ζεστου και ξεκιναει σχεδον αμεσως την πλυση. Δεν είναι έτσι. Τα πλυντήρια αυτά έχουν άνω όριο θερμοκρασίας παροχής στο ζεστό. Σε ένα παλιό πίτσος τα λάστιχα του λέγανε 90 αλλά δεν ξέρω αν το υπόλοιπο άντεχε τόσο. Το άλλαξα πρόπερσι με ένα siemens και τα λάστιχα γράφουν 60. Κανονικά βέβαια δεν πρέπει να μπαίνουν τόσο μεγάλες θερμοκρασίες στο δίκτυο ύδρευσης του σπιτιού έτσι κι αλλιώς γιατί καταστρέφουν τις τσιμούχες στις βρύσες, λάστιχα κλπ. Υπάρχουν θερμοστατικές βαλβίδες γι' αυτόν τον σκοπό.
xsterg Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου κανονικα ναι, πρεπει να υπαρχει θερμοστατικη βαλβιδα και για προστασια της εγκαταστασης και για προστασια των χρηστων. τωρα το πλυντηριο της μανας μου πρεπει να ειναι 25 ετων περιπου. ποτε δεν υπηρξε προβλημα με τα υδραυλικα του μερη. μονο εναν διακοπτη πορτας εβγαλε.
HAS1972 Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου Εγω παντως πριν 1 χρονο πηρα αυτο: https://www.skroutz.gr/s/35710244/Indesit-Plyntirio-Rouchon-9kg-1200-Strofon-MTWA-91284-W-EE.html 1-2 πλυσεις την εβδομαδα κανω και ειμαι ευχαριστημενος. Το πηρα γιατι: 1. Ειναι επωνυμο και ξερω οτι θα βρω ανταλλακτικα για χρονια. 2. Ειναι inverter, που σημαινει πιο αθορυβο και οικονομικο. 3. Εχει πολλα συντομα προγραμματα που παιρνουν πολλα κιλα ρουχα. Μειον οτι ειναι λιγο μεγαλο σε βαθος, λογικο λογω 9 κιλων. 1
DreamAxe Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου 11 ώρες πριν, chemkyr είπε εχω την εντυπωση οτι το πολυ νερο δεν βοηθα την καθαριοτητα των ρουχων στο πλυντηριο Βοηθάει πολύ (αν ψάξεις υπάρχουν πηγές που εξηγούν τους μηχανισμούς που συμβαίνει αυτό) αλλά χρειάζεται σωστή αναλογία με το απορρυπαντικό, δεν μπορείς να βάλεις την ίδια ποσότητα με διπλάσιο νερό. Κάποια πλυντήρια έχουν και επιλογή για έξτρα νερό από μόνα τους αλλά είναι σχετικά σπάνιο. Μια δοκιμή θα σε πείσει. Προσωπικά από τότε που το δοκίμασα το κάνω πάντα.
chemkyr Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου αν το νερο ειναι πολυ, δεν θα υπαρχει η απαραιτητη τριβη μεταξυ των ρουχων και αρα το αποτελεσμα δεν θα ειναι ικανοποιητικο.
DreamAxe Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου 11 λεπτά πριν, chemkyr είπε αν το νερο ειναι πολυ, δεν θα υπαρχει η απαραιτητη τριβη μεταξυ των ρουχων και αρα το αποτελεσμα δεν θα ειναι ικανοποιητικο. Ναι, γι αυτό δε θα το γεμίσεις μέχρι πάνω (που δεν κάνει έτσι κι αλλιώς γιατί η πόρτα δεν είναι σχεδιασμένη να κρατάει αντίσταση σε τόσο βάρος νερού) αλλά να φαίνεται ένα-δύο δάχτυλα πάνω από την τσιμούχα της πόρτας όπως γέμιζαν πιο παλιά τα πλυντήρια. Εκεί δεν υπάρχει θέμα, τόσο γέμιζαν κάποτε και καθάριζαν μια χαρά (βασικά καλύτερα)
vali Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου Εγώ έχω LG 9κιλο, τα περισσότερα ρούχα τα στίβω στις 1600 στροφές και βγαίνουν σχεδόν στεγνά. Δεν βλέπω φθορές από τις πολλές στροφές. Τα ρούχα της εργασίας που είναι και τα πιο λερωμένα, τα βάζω στο turbo με 60 βαθμούς και 1600στροφές και βγαίνουν πεντακάθαρα. Το προηγούμενο πλυντήριο που είχα ήταν Siemens. Άντεξε από το 2002 μέχρι το 2023 με εξαμελη οικογένεια. Όταν ήταν να πάρω πλυντήριο, πριν 1 χρόνο, ρώτησα γείτονα που είναι τεχνικός και μου είπε ότι θεωρεί ότι τα πιο ποιοτικά πλυντήρια τα Bosch,Siemens ,LG και Samsung. Τα Samsung πάντως έχουν πλήρως αδιαβροχοποιημένες πλακέτες που ναι μεν είναι καλό, αλλά σε περίπτωση βλάβης δεν επιδιορθώνεται και θέλει αλλαγή(απαγορευτικό κόστος)
Doubt Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου 4 ώρες πριν, xsterg είπε κανενα προβλημα. κανει αναμιξη κρυου-ζεστου νερου και το φερνει στην επιθυμητη θερμοκρασια. τον χειμωνα σε βροχερες ημερες που δεν εχει νερο δουλευει η αντισταση περισσοτερη ωρα και μεγαλωνει ο χρονος πλυσης. τωρα το καλοκαιρι κανει αναμιξη κρυου ζεστου και ξεκιναει σχεδον αμεσως την πλυση. Είχα την εντύπωση πως δεν χρησιμοποιείται απευθείας για πλύση το ζεστό νερό, αλλά ζεσταίνει το "κρύο" μέσω σερπαντίνας όπως γίνεται στα μπόιλερ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα