tonypapadovic Δημοσ. 23 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2024 Καλησπέρα Ρε παιδιά άλλαξα μια οθόνη 5ετίας + τουλάχιστον που τα έφτυσε (ASUS VX238H 23'') με την Dell P2422HE. Ειδικά το λευκό της, και έχοντας την δίπλα δίπλα με το Mac αλλά και σε σχέση με την προηγούμενη, είναι κάκιστο. Έπαιξα με τις ρυθμίσεις λιγάκι, δοκίμασα δηλαδή κάποια presets αλλά δεν βλέπω διαφορά, μόνο προς το χειρότερο - είναι πολύ κίτρινο. Τόσο κακή επιλογή έκανα; Τι να πηγαίνει στραβά; Έχουμε καμιά πρόταση; 1
somt Δημοσ. 24 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2024 ναι, παίξε με το white point σε συνδυασμό με το custom preset της Dell 1
J0hn82 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2024 Αν σε ενδιαφέρει σοβαρά η απόδοση χρώματος: https://www.datacolor.com/spyder/products/spyder-x-pro/ 1
miza Δημοσ. 24 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2024 Καλησπέρα, πήρα και εγώ αυτή την οθόνη και έχω ενα λίγο διαφορετικό πρόβλημα. Ειμαι με Macbook Pro και Macbook Air και εχω θέμα με ο sharpness, μου φαινονται κάπως πιξελιασμένα όλα, έχω δοκιμάσει και με usb-c και με hdmi και ειναι το ίδιο. Έχετε καμία ιδέα; @tonypapadovic εσύ εισαι οκ ως προς αυτό;
tonypapadovic Δημοσ. 26 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2024 Στις 24/8/2024 στις 12:09 ΠΜ, somt είπε ναι, παίξε με το white point σε συνδυασμό με το custom preset της Dell Ευχαριστώ φίλε μου, τώρα που κάθισα στο MacBook βρήκα που είναι αυτή η ρύθμιση - ουσιαστικά πρέπει να φτιάξω ένα νέο colour profile. Θα το δοκιμάσω - για κάποιον λόγο μου βγάζει ήδη αρκετά profiles οπότε θα τα δοκιμάσω και αυτά. btw διαφορά είχε και με το Zenbook που έχω Στις 24/8/2024 στις 10:22 ΠΜ, miza είπε Καλησπέρα, πήρα και εγώ αυτή την οθόνη και έχω ενα λίγο διαφορετικό πρόβλημα. Ειμαι με Macbook Pro και Macbook Air και εχω θέμα με ο sharpness, μου φαινονται κάπως πιξελιασμένα όλα, έχω δοκιμάσει και με usb-c και με hdmi και ειναι το ίδιο. Έχετε καμία ιδέα; @tonypapadovic εσύ εισαι οκ ως προς αυτό; Καλημέρα, ναι δεν έχω θέμα με το sharpness - 1920x1080 resolution by default. Tώρα είμαι με Preset στο Cool, Brightness & Contrast 95 και colour profile στα settings του Mac ένα με το ίδιο όνομα της οθόνης (μου έβγαλε 3 σύνολο) Εσένα @miza σου φαίνεται το άσπρο αρκετά κίτρινο σε σχέση με το Mac;
somt Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 με κλειστό καπάκι στο Macbook εχεις δοκιμάσει φανταζομαι, ετσι; γιατί αν είναι σηκωμένη η οθόνη του Macbook το truetone περναει και στην εξωτερική οθόνη αν δε κανω λαθος
somt Δημοσ. 28 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2024 επίσης το contrast στο 95 μου φαίνεται ακραίο, θα πρεπει να "καιγονται" όλα τα ανοιχτοχρωμα εγώ στη Dell μου (και γενικα σχεδον σε ολες τις οθόνες που μου έχουν τύχει) το βρίσκω μια χαρά στο default (στη δική μου είναι 75)
tonypapadovic Δημοσ. 28 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2024 Ευχαριστώ @somt για το ενδιαφέρον! Στις 26/8/2024 στις 9:33 ΜΜ, somt είπε με κλειστό καπάκι στο Macbook εχεις δοκιμάσει φανταζομαι, ετσι; γιατί αν είναι σηκωμένη η οθόνη του Macbook το truetone περναει και στην εξωτερική οθόνη αν δε κανω λαθος Σωστό, συμβαίνει (αλλά δεν αλλάζει και κάτι τραγικά) Στις 27/8/2024 στις 11:49 ΜΜ, somt είπε επίσης το contrast στο 95 μου φαίνεται ακραίο, θα πρεπει να "καιγονται" όλα τα ανοιχτοχρωμα εγώ στη Dell μου (και γενικα σχεδον σε ολες τις οθόνες που μου έχουν τύχει) το βρίσκω μια χαρά στο default (στη δική μου είναι 75) Κι όμως με τo cool preset δεν χάνει τόσο... το κατέβασα λιγάκι
kalmik Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2024 Επίσης για φωτορεαλιστικές επιδόσεις συνιστάται μόνο η σειρά Ultrasharp U της Dell όχι η P.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα