Προς το περιεχόμενο

Επιστροφή προϊόντος σε κατάστημα στις 2 ημέρες

AlexanderK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Malthador said:

Υποθετικό σενάριο:

Πάω στο μαγαζί δίνω 1500 ευρώ και παίρνω iPhone 15 Pro. Το ανοίγει ο τύπος με το έτσι θέλω, του γλυστράει το κινητό από τα χέρια, πέφτει στο πάτωμα και ραγίζει η οθόνη.

Πώς πιστεύεις ότι θα εξελιχθεί το πράγμα από εκεί και πέρα;

Άμα έχει σκ@τα στα χέρια ο υπάλληλος, θα το πληρώσει κ όλας. 

Και εγώ σου λέω το άλλο, πας σπίτι και είναι σπασμένο. 

Αυτό πώς πιστευεις ότι θα εξελιχθεί; Το κατάστημα νομικά, είναι καλυμμένο. Και βίντεο να έχεις, σου λέει "το έκλεισες και το άνοιξες πάλι" (true story). Και σε συνήγορο να πας, πάλι δίκιο στο κατάστημα θα δώσουν.

Επεξ/σία από filip123go
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγορά / παραλαβή  από το κατάστημα :

Προσοχή: όλα τα προϊόντα ανοίγονται στο κατάστημα ώστε να βεβαιωθεί η αρτιότητα του προϊόντος .

να δωσω λινκ απο την σελιδα του καταστηματος ? δεν την παλευουν. απεξω περνάω αλλα ουτε μεσα δεν μπαινω.

(στ) Στις περιπτώσεις που η σύμβαση δε συνάπτεται από απόσταση, αλλά κατόπιν επίσκεψής σας στο φυσικό μας κατάστημα δεν έχετε δικαίωμα υπαναχώρησης.

kai παρακατω

Πληρωμή με την υπηρεσία της ΤΒΙ ΒΑΝΚ (TBI Bank - Δόσεις χωρίς κάρτα, 100% online!) *

Η TBI Bank είναι μία από τις πιο αναπτυσσόμενες τράπεζες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με ισχυρή

παρουσία στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία.  απλα το χρημα φευγει εξω. εδω μονο eurobank εντος χωρας και μετρητα στο καταστημα.

Επεξ/σία από xxatziva

34 λεπτά πριν, Kthulhou είπε

σοβαρά??? νέος νόμος είναι αυτός? 

https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/index_el.htm

....  Μπορείτε να επιστρέψετε οποιαδήποτε αγορά εντός 14 ημερών χωρίς αιτιολόγηση (βλ. 14ήμερη περίοδος υπαναχώρησης).....

Διαβάζουμε όλο το άρθρο όχι τις δύο πρώτες γραμμές 

Εάν αγοράσετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία μέσω διαδικτύου, έχετε το δικαίωμα να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την παράδοση χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσετε τους λόγους σας. Για συμβάσεις παροχής υπηρεσιών, η περίοδος υπαναχώρησης λήγει 14 ημέρες μετά την ημερομηνία σύναψης του συμβολαίου. Ωστόσο, αν η λήξη της περιόδου υπαναχώρησης συμπίπτει με αργία, η προθεσμία παρατείνεται μέχρι την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Αυτό ονομάζεται «δικαίωμα υπαναχώρησης».

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο συγκεκριμένο μαγαζί πρώτα σε ρωτάνε αν θες να την ανοίξουν μπροστά σου και μετά την ανοίγουν...έχω αγοράσει 2 πράγματα από εκεί και έχω δει και άλλους 10 που τους έχουν ρωτήσει...εγώ στο ένα αρνήθηκα και απλά το πήρα και έφυγα...ούτε υ.δ. ούτε τίποτα...

Επεξ/σία από panagiotis1988

25 λεπτά πριν, nikopoup είπε

Διαβάζουμε όλο το άρθρο όχι τις δύο πρώτες γραμμές 

Εάν αγοράσετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία μέσω διαδικτύου, έχετε το δικαίωμα να το επιστρέψετε εντός 14 ημερών από την παράδοση χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσετε τους λόγους σας. Για συμβάσεις παροχής υπηρεσιών, η περίοδος υπαναχώρησης λήγει 14 ημέρες μετά την ημερομηνία σύναψης του συμβολαίου. Ωστόσο, αν η λήξη της περιόδου υπαναχώρησης συμπίπτει με αργία, η προθεσμία παρατείνεται μέχρι την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Αυτό ονομάζεται «δικαίωμα υπαναχώρησης».

na στειλω λινκ με τους ορους του καταστηματος? τους εβαλα παραπανω για οσους ψωνισαν απο το καταστημα και οχι ονλαην. το ανοιγμα το κανουν στο καταστημα οταν πας κοντα να αγορασεις.

36 λεπτά πριν, xxatziva είπε

όλα τα προϊόντα ανοίγονται στο κατάστημα ώστε να βεβαιωθεί η αρτιότητα του προϊόντος

Αν κάνεις αναζήτηση αυτό, βγάζει 3 καταστήματα σε διαφορετικές περιοχές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου εχει τυχει σε αγορα 4κ τηλεορασης απο κωτσο στη κυπρο να θελω σφραγισμενη και μολις την πληρωσα να θενε να την ανοιξουν εκει για να δουν οτι δουλευει κατι που αρνηθηκα και μου ειπαν το θεικο να υπογραψω οτι εχω αρνηθει τον ελεγχο και αρα απαλλασονται του doa. Δεν υπεγραψα τπτ και εφυγα απο κει και για καλη τους τυχη η τηλεοραση δεν ειχε κανενα θεμα, ωστοσο τετοιες πρακτικες με αηδιαζουν οποτε και δεν ξαναπηρα απο κει. Υστερογραφο δεν εοστε υποχρεωμενοι να ανεκτειτε τπτ που δεν στεκει νομικα.

Επεξ/σία από forgotten
  • Like 1

27 λεπτά πριν, xxatziva είπε

na στειλω λινκ με τους ορους του καταστηματος? τους εβαλα παραπανω για οσους ψωνισαν απο το καταστημα και οχι ονλαην. το ανοιγμα το κανουν στο καταστημα οταν πας κοντα να αγορασεις.

Δεν ξέρω αν ήθελες να κάνεις εμένα παράθεση αλλά αυτό που έγραψα είναι ότι για να ισχύει η υπαναχωρηση πρέπει να έχει αγοραστεί ηλεκτρονικά. Να μην το έχεις δει από κοντά.

Τωρα αν είναι πολιτική του καταστήματος και ΔΕΝ αντιτιθεται σε κάποιο νόμο του κράτους δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Θα βοηθούσε μια ερώτηση στον συνήγορος του καταναλωτή.

Δεν μου έχει τύχει προσωπικά αλλά πιστεύω πως δεν θα άφηνα και εγώ να το ανοίξει εκεί ΑΦΟΥ το είχα πληρώσει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, nikopoup είπε

Δεν ξέρω αν ήθελες να κάνεις εμένα παράθεση αλλά αυτό που έγραψα είναι ότι για να ισχύει η υπαναχωρηση πρέπει να έχει αγοραστεί ηλεκτρονικά. Να μην το έχεις δει από κοντά.

Τωρα αν είναι πολιτική του καταστήματος και ΔΕΝ αντιτιθεται σε κάποιο νόμο του κράτους δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Θα βοηθούσε μια ερώτηση στον συνήγορος του καταναλωτή.

Δεν μου έχει τύχει προσωπικά αλλά πιστεύω πως δεν θα άφηνα και εγώ να το ανοίξει εκεί ΑΦΟΥ το είχα πληρώσει 

2. Η 14ήμερη περίοδος υπαναχώρησης δεν ισχύει για όλες τις αγορές.

Μερικές από τις εξαιρέσεις είναι οι εξής:

αεροπορικά και σιδηροδρομικά εισιτήρια, εισιτήρια συναυλιών, κρατήσεις ξενοδοχείων, κρατήσεις για ενοικίαση αυτοκινήτου και υπηρεσίες εστίασης για συγκεκριμένες ημερομηνίες

την προμήθεια αγαθών τα οποία μπορούν να αλλοιωθούν, ή λήγουν σύντομα

την προμήθεια αγαθών που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του καταναλωτή ή σαφώς εξατομικευμένων αγαθών

σφραγισμένο λογισμικό ήχου, εικόνας ή υπολογιστή, όπως DVD, που αποσφραγίσατε μετά την παραλαβή τους -αρα πατανε στην αποσφραγιση και σε πετανε εκτος δικαιωμάτων.

διαδικτυακό ψηφιακό περιεχόμενο, εάν έχετε ήδη ξεκινήσει την τηλεφόρτωσή του ή την αναπαραγωγή του σε συνεχή ροή και συμφωνήσατε ότι θα χάσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης σε περίπτωση που ξεκινήσετε τη σχετική διαδικασία

προϊόντα που αγοράστηκαν από ιδιώτη και όχι από επιχείρηση ή έμπορο

συμβάσεις για επείγουσες επισκευές και συντήρηση — για παράδειγμα, εάν καλέσετε έναν υδραυλικό να επισκευάσει διαρροή σε λουτρό, δεν μπορείτε να ακυρώσετε την ανάθεση της εργασίας εάν έχετε ήδη συμφωνήσει στην τιμή.

Να σημειωθεί ότι η παραπάνω λίστα είναι απλώς ενδεικτική.

https://www.ekpizo.gr/καταναλωτές/δικαιώματα/προϊόνταυπηρεσίες/δικαίωμα-υπαναχώρησης-για-αγορές-από-απόσταση

https://www.gov.gr/sdg/consumer-rights/consumer-rights-and-guarantees/general/right-of-cancellation

Αγόρασα εκτός εμπορικού καταστήματος ένα προϊόν αξίας 15 ευρώ και θέλω να υπαναχωρήσω. Έχω αυτό το δικαίωμα ;

Όχι, οι διατάξεις για τις συμβάσεις εκτός εμπορικού καταστήματος δεν εφαρμόζονται σε συμβάσεις για τις οποίες ο καταναλωτής καταβάλλει ποσό μικρότερο των 30 ευρώ. - επισης πατανε στον TS οτι ειναι κατω απο 30 ευρω αρα τον πετανε εκτος δικαιωμάτων. δηλαδη εχουν παρει διαφορους ορους στο νόμο και το προσαρμοζουν οπως τους βολευει ωστε να μην εχουν καμια υποχρεωση ως καταστημα.

δηλαδη αν ανοιχτει αν ειναι κατω απο 30ευρω αυτα μαζι δεν υπαρχουν. τα εφαρμόζουν μαζι ενω σε μενα προσωπικα ειναι παρανομο αυτο που διαβαζω.

προσωπικά δεν μου γεμιζει και το ματι ως καταστημα.

διαβαστε ελευθερα την σελιδα τους. https://www.kaizershop.gr/terms-of-use

Επεξ/σία από xxatziva

Ακόμα και μεγάλες αλυσίδες δε δέχονται επιστροφή προϊόντων εντός 14 ημερών, με παραγγελία πάντα από το ίντερνετ, εφόσον έχει ανοιχτεί η συσκευασία.

Δεν τους ενδιαφέρει τι λένε οι νομοθεσίες, το γράφουν στους όρους τους οπότε νομίζουν ότι ισχύει.

Με τον συνήγορο του πολίτη δε βγάζεις πάντα άκρη, εάν δεν απαντήσει το κατάστημα στις επιστολές - email δεν μπορεί να κάνει καμία ενέργεια, επίσης παίρνει πάνω από 2 μήνες.

Amazon μέχρι να έρθει στην Ελλάδα και να τους κλείσει όλους, όχι θα χάνω τον χρόνο μου μιλώντας με 10 "υπεύθυνους" και "manager" να μου λέει ο καθένας τα τρελά του.

Μπορεί οι έμποροι στην Ελλάδα να είναι απατεώνες και κερδοσκόποι αλλά ευτυχώς οι Έλληνες πελάτες είναι το απαύγασμα της ευγένειας και του ήθους.

• Like 3
  • Sad 1
  • Haha 2

2 ώρες πριν, Kthulhou είπε

σοβαρά??? νέος νόμος είναι αυτός? 

https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/index_el.htm

....  Μπορείτε να επιστρέψετε οποιαδήποτε αγορά εντός 14 ημερών χωρίς αιτιολόγηση (βλ. 14ήμερη περίοδος υπαναχώρησης).....

Μονο που το συγκεκριμενο αφορα για λογους εγγυησης ή μη διαφημιζομενης χρησης/χαρακτηριστικων. Το περι δικαιωματος υπαναχωρησης ειναι σε αλλο αρθρο

2 ώρες πριν, xxatziva είπε

να δωσω λινκ απο την σελιδα του καταστηματος ?

Δεν χρειαζεται. Κανοντας search το παραπανω κειμενο βγαζει το kaizershop

image.png.b5be56b044c8e017136a294e159a31e6.png

40 λεπτά πριν, KyrGR είπε

Μπορεί οι έμποροι στην Ελλάδα να είναι απατεώνες και κερδοσκόποι αλλά ευτυχώς οι Έλληνες πελάτες είναι το απαύγασμα της ευγένειας και του ήθους.

Δυστυχώς ισχύουν και τα δύο.

• Like 1

1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Μονο που το συγκεκριμενο αφορα για λογους εγγυησης ή μη διαφημιζομενης χρησης/χαρακτηριστικων. Το περι δικαιωματος υπαναχωρησης ειναι σε αλλο αρθρο

Δεν χρειαζεται. Κανοντας search το παραπανω κειμενο βγαζει το kaizershop

image.png.b5be56b044c8e017136a294e159a31e6.png

Μην αγοράζετε από το συγκεκριμένο κατάστημα Kaizershop.gr και τα θυγατρικά του καταστήματα.
Σε περίπτωση αγοράς εξ' αποστάσεως, αν παραλάβετε ελλαττωματικό προιόν,
δεν επιστρέφουν τα χρήματα, δεν αντικαθιστούν το προιόν με καινούργιο, αλλά επισκευασμένο,
αν είστε φυσικά τυχεροί και δεχτούν να το επιστρέψετε, δεν απαντούν στα τηλεφωνήματα.

Αναφορά σε κείμενο

Η εγγύηση D.O.A.-D.A.P. παρέχεται για τις πρώτες 7 ημερολογιακές ημέρες

Αφού στους όρους λένε ότι το DOA ισχύει για 7 ημέρες, ποιο το νόημα να ανοίγουν το προϊόν; Το προϊόν μπορεί να λειτουργήσει την πρώτη φορά και να χαλάσει αμέσως μετά. Εφόσον είναι μέσα σε διάστημα 7 ημερών, οφείλουν να τηρήσουν τους όρους αγοράς.

(ξέρω ότι δεν είναι DOA η περίπτωση του op, απλά δεν βγάζει νόημα η πρακτική τους να ανοίγουν συσκευασίες και δεν πρέπει να συμφωνείτε με τη κάθε μλκία που σας λέει κάποιος)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...