marag Δημοσ. 22 Αυγούστου Share Δημοσ. 22 Αυγούστου Δίλλημα πολλών ημερών , πάρθηκε η απόφαση σήμερα , έπρεπε να αλλαχθεί η CPU i7-13700Κ , όχι λόγω degradation 🫠 άψογος είναι, αλλά γιατί και ο υιός κάνει όνειρα που πρέπει να πραγματοποιούνται ενίοτε, αποφάσισα λοιπόν να πάω σε Intel (ξανά) , αναγκαστικά στην 14η γενιά και μετά το microcode update νομίζω ότι νιώθω την ώρα που μιλάμε πιο ασφαλής να τον εγκαταστήσω στο main μηχάνημά μου. Θα πει κανείς μα καλά σε 2 μήνες νέα σειρά CPU , νέα γενιά , νέο socket , γιατί δεν περιμένεις ? φοβάμαι την αλλαγή , κάθε νέο socket λέει ένας σοφός guru πρέπει να παλιώσει λίγο (τουλάχιστον για κανένα χρόνο) και μετά αγοράζεις …από την άλλη να δοκιμάσουμε AMD ? φοβάμαι περισσότερο , δεν θέλω ξαφνικά να δω καμιά μπλε οθόνη από το μακρινό παρελθόν , δεν θέλω να πειραματίζομαι με drivers , ταχύτητες μνήμης και άλλα τέτοια χαριτωμένα, τι λέτε ? θα ήθελα να διαβάσω απόψεις ... thnx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 22 Αυγούστου Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 7800X3D ή New Intel Τι χρήση θα κάνεις ? Ανάλυση οθόνης ? Κάρτα γραφικών ? 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marag Δημοσ. 22 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 22 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Οθόνη dell 2Κ 165hz , γραφικα 4070ti ,ram DDR5 6400 32GB, από games War thunder & Souls games από εφαρμογές βαριά spreadsheets excel & power point Επεξ/σία 22 Αυγούστου από marag Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 22 Αυγούστου Share Δημοσ. 22 Αυγούστου ρε αδερφέ συγγνώμη κιόλας αλλα φοβάσαι το νέο socket και δε φοβάσαι όλον αυτό τον ντόρο που έχει γίνει με τα cpu και όχι άδικα? και εγώ 14700k έχω αλλα αν ήταν να διαλέξω σήμερα cpu θα πήγαινα σε κάναν 7950x3D αφού κανεις και βαριες εργασίες και παίζεις ή θα περίμενα λίγο καιρό δεν αργούν τόσο πολύ τα καινούργια... κατά τα αλλα ο 14700k είναι τούμπανο και για παιχνίδια και για workloads 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marag Δημοσ. 22 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 22 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Δεν φοβάμαι γιατί είχα τον i7 13700K και δεν έπαθε το παραμικρό, επισης οι 2+ μήνες για τους νέους intel μου φαίνονται αιώνες και όπως έγραψα και στο αρχικό δεν μου αρέσει να αγοράζω Rev 1.0 προϊόντα, δεν ξέρω μπορεί να είναι υπερβολικό αλλά τόσες 10ετιες με τα PC , έχω και εγώ κολλήματα. Από την άλλη φιλε μου χωρίς να έχω δουλέψει AMD από την εποχή των bouldozers ακουω συνεχως για θέματα σταθερότητας, ξαφνικά freezes σε games κλπ , όντως είναι έτσι? Επεξ/σία 22 Αυγούστου από marag Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Give-me-a-hit Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου μονο απο καταναλωτικη συνειδηση μαυρο στην ιντελ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 5 hours ago, marag said: ακουω συνεχως για θέματα σταθερότητας, ξαφνικά freezes σε games κλπ , όντως είναι έτσι? Σήμερα οι youtubers μας πρήζουν για ένα stuttering που κάνει το τάδε game όταν περνάς το τάδε σημείο, αν υπήρχαν τα προβλήματα που γράφεις με τους AMD θα είχαμε απίστευτο online drama. Εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα στο μικρό ένα 7800X3D που σαν CPU δεν έχει απαιτήσεις ούτε από ακριβές μνήμες, ούτε από καλές μητρικές/κουτιά κλπ. Βέβαια επειδή το πιο σημαντικό για αυτόν θα είναι η GPU, θα έπεφτα ακόμα και σε 7600X CPU με μητρική των 140 ευρώ και τις πιο φθηνές 6000Mhz M-die για να μπορέσω να του πάρω τουλάχιστον μία 4070/7800XT και μία OLED οθόνη να χαρεί το παιδί. https://www.techspot.com/review/2790-faster-gpu-vs-faster-cpu/ 5 hours ago, marag said: Δεν φοβάμαι γιατί είχα τον i7 13700K και δεν έπαθε το παραμικρό Είναι και θέμα χρήσης και τύχης. Τι να πάθει το CPU με το excel και το powerpoint.. και σε 10 χρόνια σαν καινούργιο θα είναι. Δώσε το στο γιο σου να το λιώσει στο gaming και μετά θα δεις πραγματικά τι κομμάτι σου έχει τύχει. Επεξ/σία 23 Αυγούστου από elpenor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marag Δημοσ. 23 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 23 Αυγούστου Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας, να σημειώσω ότι το pc του υιού εχει μια 3080ti και ο δικος μου i7 13700k θα αντικαταστήσει έναν i5 10400 οπότε δυνατότητα για ultra setting σε games παρά έχει, τελικά για μενα θα καταλήξω στον i7 14700KF και στο μέλλον βλέπουμε... 2 ώρες πριν, elpenor είπε Σήμερα οι youtubers μας πρήζουν για ένα stuttering που κάνει το τάδε game όταν περνάς το τάδε σημείο, αν υπήρχαν τα προβλήματα που γράφεις με τους AMD θα είχαμε απίστευτο online drama. Εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα στο μικρό ένα 7800X3D που σαν CPU δεν έχει απαιτήσεις ούτε από ακριβές μνήμες, ούτε από καλές μητρικές/κουτιά κλπ. Βέβαια επειδή το πιο σημαντικό για αυτόν θα είναι η GPU, θα έπεφτα ακόμα και σε 7600X CPU με μητρική των 140 ευρώ και τις πιο φθηνές 6000Mhz M-die για να μπορέσω να του πάρω τουλάχιστον μία 4070/7800XT και μία OLED οθόνη να χαρεί το παιδί. https://www.techspot.com/review/2790-faster-gpu-vs-faster-cpu/ Είναι και θέμα χρήσης και τύχης. Τι να πάθει το CPU με το excel και το powerpoint.. και σε 10 χρόνια σαν καινούργιο θα είναι. Δώσε το στο γιο σου να το λιώσει στο gaming και μετά θα δεις πραγματικά τι κομμάτι σου έχει τύχει. Έπαιζε και war thunder στα ultra όπως και souls επίσης σε ultra settings ... δεν "χαλαρωνε" μόνο σε εφαρμογές του office, την δουλειά του μία χαρά την έκανε από τον Δεκέμβριο του 2022 που τον έχω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris2756 Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου Aν εφτιαχνα σημερα κομπιουτερ για gaming, 7800x3d θα εβαζα, απλα γιατι εχει τις καλυτερες κριτικες για gaming. Ομως απο τον περασμενο Ιανουαριο εχω i7 14700kf με ψυκτρα Noctua NH-D15S, σε μητρικη gicabyte Z790 aorus elite AX, μνημες gskill trident Z5 2x16/ddr5/6400 και καρτα γραφικων gigabyte 4070ti. Δεν εχω αντιμετωπισει καποιο απο τα προβληματα που εχουν αναφερθει, δεν εχω ξαναμπει στο bios, απο τοτε που εκανα τις αρχικες ρυθμισεις, δεν εχω δει υψηλες θερμοκρασιες. Τωρα τυχη? συντηρικη λειτουργια? καλη παρτιδα επεξεργαστη? Βεβαια δεν εχει πολυζοριστει το μηχανημα, εκτος απο καναδυο τεστ που εχω κανει. Οι δυνατοτητες του ειναι πολυ παραπανω απο τις αναγκες μου. Παντως οτι παιχνιδι εχω δοκιμασει σε φουλ ρυθμισεις το παιζω. Το κουτι μου ευρυχωρο και οι εξι ανεμιστηρες στην μεσαια κλιμακα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 18 hours ago, marag said: Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας, να σημειώσω ότι το pc του υιού εχει μια 3080ti και ο δικος μου i7 13700k θα αντικαταστήσει έναν i5 10400 οπότε δυνατότητα για ultra setting σε games παρά έχει, τελικά για μενα θα καταλήξω στον i7 14700KF και στο μέλλον βλέπουμε... Έπαιζε και war thunder στα ultra όπως και souls επίσης σε ultra settings ... δεν "χαλαρωνε" μόνο σε εφαρμογές του office, την δουλειά του μία χαρά την έκανε από τον Δεκέμβριο του 2022 που τον έχω Εάν δεν μπορείς να περιμένεις κανένα 4μηνο για τους νέους Intel(χρειαζετε και λίγος χρόνος για υπάρξει διαθεσιμότητα και να κάτσουν λίγο και οι τιμές από το launch) στήσε προφανώς κάτι τώρα. Όμως με την νέα πλατφόρμα θα έχεις δυνατότητα αναβάθμισης(εκτιμώ ότι δέχετε πίεση η Intel από την amd που κρατάει ζωντανές τις πλατφόρμες πολλά χρόνια και το πρώτο βήμα έγινε με το b1700 που πήρε 3 γενιές πάνω), επιπλέον πιστεύω με τόσα που βγήκαν με τους 13/14 gen ότι οι επόμενοι δεν θα έπρεπε να έχουν αντίστοιχα προβλήματα. Εν κατακλείδι, εσύ έχεις pc, ο γιος σου έχει pc(έστω και αν δεν αποδίδει στο 100% η 3080 με τον i5) δεν βλέπω τον λόγο για να μην περιμένεις. Επεξ/σία 24 Αυγούστου από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzavardin Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου Στις 22/8/2024 στις 10:56 ΜΜ, marag είπε Από την άλλη φιλε μου χωρίς να έχω δουλέψει AMD από την εποχή των bouldozers ακουω συνεχως για θέματα σταθερότητας, ξαφνικά freezes σε games κλπ , όντως είναι έτσι? Όχι. Πού τα ακούς τα θέματα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marag Δημοσ. 24 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2 ώρες πριν, tzavardin είπε Όχι. Πού τα ακούς τα θέματα; Μου το επιβεβαίωσαν και κάνα 2 φίλοι κάτοχοι ryzen σειράς 7ΧΧΧ ότι όλα τα games δεν παίζουν απροσκοπτα γι αυτό και συνεχως έχουν updated τα drivers του chipset & CPU Ίσως κάποια παιδιά από εδώ μέσα γνωρίζουν και καλύτερα το θέμα, Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzavardin Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, marag είπε Μου το επιβεβαίωσαν και κάνα 2 φίλοι κάτοχοι ryzen σειράς 7ΧΧΧ ότι όλα τα games δεν παίζουν απροσκοπτα γι αυτό και συνεχως έχουν updated τα drivers του chipset & CPU Ίσως κάποια παιδιά από εδώ μέσα γνωρίζουν και καλύτερα το θέμα, Απλά έψαξες stutter amd να υποθέσω. Το κάτω βίντεο αφορά κάρτες γραφικών κυρίως και δεν καταλαβαίνω καν τι προσπαθεί να λύσει ο Mike. Αν μη τι άλλο ξεκινάει με αυτό με radeon drivers δηλαδή. Το πάνω βίντεο είναι δέκα μήνες πριν, για ένα παιχνίδι και έχει 6.000 views. Οι φίλοι τι δεν μπορούν να παίξουν απρόσκοπτα και πότε χρειάστηκε να κάνουν update bios για να παίξουν κάποιο παιχνίδι; ;Έχω 7800x3d και δεν μου έχει τύχει. Επεξ/σία 24 Αυγούστου από tzavardin Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LouCi4er Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 3 ώρες πριν, marag είπε Μου το επιβεβαίωσαν και κάνα 2 φίλοι κάτοχοι ryzen σειράς 7ΧΧΧ ότι όλα τα games δεν παίζουν απροσκοπτα γι αυτό και συνεχως έχουν updated τα drivers του chipset & CPU Ίσως κάποια παιδιά από εδώ μέσα γνωρίζουν και καλύτερα το θέμα, Φίλε μου,έχεις αποφασίσει από την αρχή να αγοράσεις τον 14700,ότι και να σου λέγανε τα παιδιά,γνώμη δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξεις.Βασικα δεν κατάλαβα ακόμα τον λόγο που άνοιξες το θέμα,ρώτησες τι επεξεργαστή να πάρεις,είπες ότι σκέφτεσαι να πάρεις τον 14700,σου έγραψαν 4-5 άτομα να πάρεις amd μιας και την περίοδο που διανύουμε intel δεν ακουμπάς ούτε για πλάκα, πόσο μάλλον 14ης γενιάς και στο τέλος λες αποφάσισα να πάρω τον 14700kf.Οτι να ναι δλδ. Οι amd δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα,ούτε stutter ούτε μπλε οθόνες ουτε τίποτα άλλο φανταστικό πρόβλημα από αυτά που νομίζεις.Τα βίντεο δεν τα σχολιάζω καν αλλά για τους φίλους σου, ή σου λένε ψέματα ή δεν έχουν ιδέα ποιο είναι το πρόβλημα στον υπολογιστή τους.Παντως ο amd επεξεργαστής τους δεν είναι. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου Με διάθεση να χαλαρώσουμε την ατμόσφαιρα και μόνο: μπορεί να έχει μείνει πίσω στους αρχικούς Ryzen ο φίλτατος ρε ‘σεις μην τον πιάνετε από τα μούτρα. 😁 Πάντως στα σοβαρά εγώ έχω έναν 5600 παρέα με μια 4070 που λίγο μπουκάλι της ρίχνει. Αλλά stuttering σε games λόγω αρχιτεκτονικής, λόγω bios, λόγω chipset driver κλπ δεν είχα ποτέ. Λόγω του ότι είναι λιγάκι αργός ο επεξεργαστής μου σε κάποια cpu heavy σύγχρονα παιχνίδια (και αυτό σε συγκεκριμένα σημεία και αν) μπορεί…όχι λόγω amd και άλλων μαγγανειών. 🤪 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα