Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ίσως δεν υπάρχει ακριβως κατι τετοιο για αυτο το σκοπο, αλλά κάποιο άλλο που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί, σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει.

Υπαρχει μπιντες στο μπανιο, που δεν χρησιμοποιείτε ποτε. Αρα, απλα δεσμευει χωρο. Τωρα, για να ξηλωθει, ειναι πολυ μεγαλη κουβεντα, δεν θα γινει κατι τετοιο. 

Αρα, η μονη λυση, να αξιοποιηθει καπως, ο χωρος που πιανει, ειναι οπως κατι ειδικα επιπλα που εχω δει, που περικλειουν πχ πλυντηρια, κι απο πανω εχουν κανονικο ντουλαπι με πορτες για να βαζεις πραγματα, ενω απο κατω ειναι το πλυντηριο. Φανταζομαι καποιου τετοιου ειδους λυση, θα ηταν οτι πλησιεστερο, τουλαχιστον τον χωρο πανω απο τον μπιντε στο μπανιο, να μπορω να τον αξιοποιησω και να βαζω πραγματα.

Κατα καιρους, εχει τυχει να δω στα φυλλαδια του lidl, ειδικα επιπλα για πλυντηρια, δηλαδη ουσιαστικα εχεις το πλυντηριο μεσα-απο κατω, δεξια κι αριστερα ειναι πλατες του επιπλου που εκτεινονται προς τα πανω, κι απο πανω απο το πλυντηριο το ειδικο επιπλο συνεχιζει εχοντας πορτες ανοιγομενες με ραφια εσωτερικα.

Εχετε μηπως εντοπισει καπου, καποια τετοια λυση, σε ikea/jysk/lidl ή οτιδήποτε συναφες;

Δημοσ.

Κάτι τόσο εξειδικευμένο ως "έπιπλο μπάνιου" αν πιάνουν τα χέρια σου, μπορείς να φτιάξεις μόνος σου παραγγέλνοντας ξύλα στις διαστάσεις (τύπο, χρώματα, κτλ) που θες. Αν δεν πιάνουν, θα στο φτιάξει μαραγκός.

• Like 1
Δημοσ.
8 minutes ago, _Biohazard_ said:

Κάτι τόσο εξειδικευμένο ως "έπιπλο μπάνιου" αν πιάνουν τα χέρια σου, μπορείς να φτιάξεις μόνος σου παραγγέλνοντας ξύλα στις διαστάσεις (τύπο, χρώματα, κτλ) που θες. Αν δεν πιάνουν, θα στο φτιάξει μαραγκός.

Μονος δεν μπορω, δεν πιανουν τα χερια μου, ο δε μαραγκος, θα θελησει 'ενα ποδι κι ενα χερι' για να το φτιαξει. Με τα λεφτα που θα θελει για το 'ειδικο επιπλο', θα μπορουσα να αγορασω βιβλιοθηκη να καλυπτει ολοκληρο τοιχο. Βαρανε στο ψαχνο...

Οποτε αναγκαστικα, ετοιματζιδικο.

Λογικα, θα κανει και αυτο που φερνει το lidl καθε τοσο, αλλα δεν το εχει μονιμα και κανεις δεν ξερει ποτε και αν θα το ξαναφερει, αλλα το θυμαμαι αρκετα καλα ως εικονα απο τα φυλλαδια του. Αντι για πλυντηριο απο κατω, καλλιστα εγω μπορω να ειχα τον μπιντε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στη θέση θα προσωρούσα σε αποξύλωση του μπιντέ (εύκολη διαδικασία) και στη θέση του θα έβαζα ένα ντουλάπι και με αυτό τον τρόπο θα έχεις περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.

Επεξ/σία από cger
Δημοσ.

Κανεις την τριχα τριχια... δωσε ενα 50αρικο σε εναν υδραυλικο να ερθει να σου ξηλωσει το μπιντε και καθαριζεις. 

• Confused 1
Δημοσ.

Μετρας, σε ενα κομματι χαρτι φτιαχνεις ενα επιπλο, γραφεις και το ιδανικο βαθος που θες και πας σε εναν επιπλοποιο/ξυλουργο να στο κανει 

Δημοσ.

Μια κλωτσια αν ριξεις στον μπιντε θα ξεκολλησει. Αποσυνδεεις τα σπιραλακια, και τον βαζεις στην αποθηκη. Μην ξεχασεις να ταπωσεις την αποχετευση απο κατω.

Δημοσ.
12 hours ago, mindreader said:

Μονος δεν μπορω, δεν πιανουν τα χερια μου, ο δε μαραγκος, θα θελησει 'ενα ποδι κι ενα χερι' για να το φτιαξει. Με τα λεφτα που θα θελει για το 'ειδικο επιπλο', θα μπορουσα να αγορασω βιβλιοθηκη να καλυπτει ολοκληρο τοιχο. Βαρανε στο ψαχνο...

Οποτε αναγκαστικα, ετοιματζιδικο.

Λογικα, θα κανει και αυτο που φερνει το lidl καθε τοσο, αλλα δεν το εχει μονιμα και κανεις δεν ξερει ποτε και αν θα το ξαναφερει, αλλα το θυμαμαι αρκετα καλα ως εικονα απο τα φυλλαδια του. Αντι για πλυντηριο απο κατω, καλλιστα εγω μπορω να ειχα τον μπιντε.

αν δεν πιανουν τα χερια σου πως θα συναρμολογησεις το επιπλο του lidl;

Δημοσ.
15 minutes ago, tzotzo said:

αν δεν πιανουν τα χερια σου πως θα συναρμολογησεις το επιπλο του lidl;

Συναρμολογηση μπορω να κανω. Να φτιαξω μονος μου δεν μπορω.

Δημοσ.
14 hours ago, mindreader said:

Συναρμολογηση μπορω να κανω. Να φτιαξω μονος μου δεν μπορω.

Αφου μπορεις να κανεις συναρμολογηση, θα πας σε ενα καταστημα τυπου φτιαχτο μονος σου που κοβει ξυλεια στα μετρα που θες, και θα φτιαξεις ενα.
Σιγουρα δεν θα κανει 50€ που κανει το επιπλο του Lidl, αλλα θα ειναι ακριβως αυτο που θες στις διαστασεις που θες.

Το επιπλο του lidl, χωρια που θα ειναι της πλακας και με τα νερα, υδρατμους στο μπανιο θα φουσκωσει, σιγουρα θα φαινεται μια αηδια, καθως θα εχεις ενα μπιντε που θα φαινεται και απο πανω ενα επιπλο. ενω αν το σχεδιασεις μονος σου θα μπορεις να βαλεις ενα πορτακι μπροστα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο παλιο φυλλαδιο του lidl, κατι τετοιο. Ειπα μηπως υπαρχει καμια εναλλακτικη σαν αυτο (κανενα ikea/jysk - να παω αμεσα να αγορασω) - δεν θα παω σε μαραγκο, κι ειπα μηπως ειχε κανεις το ιδιο προβλημα να πει τι εκανε, αλλα μαλλον μονο το lidl θα δωσει τη λυση, οταν το φερει...

spacer.png

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.

Βγάλε τον μπιντε να φύγει και βάλε ένα ντουλάπι στην θέση του, αυτά που θέλεις να κάνεις είναι γυφτιες, θα τον κλείσεις και αν σπάσει χαλάσει κάτι και τρέχουν νερά θα τα ξηλωνεις όλα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και σε εμενα το σπιτι ειχε μπιντε και τον  εβγαλα μονος μου. Βάρεσα μια δυο με καλέμι και βαριά στη βάση του και αντίο. Επειδή ήταν πρακτικά άχρηστος εδω και χρόνια δεν με ένοιαζε και πολύ να σπασει όπως και έγινε σε ενα σημείο. Ο τότε μάστορας είχε σφραγίσει το "κενο" του μπιντε με τσιμεντο, επομενως εχω μια τσιμεντενια κοτρωνα που τη βαζω στην απλωστρα (στη βαση) το χειμωνα να μην την σηκωνει ο αερας. Το πατωμα ήθελε λιγο τριψιμο να φυγουν τα υπολείμματα τσιμεντου. Ψαχνω και εγω ντουλαπακι να βαλω και ότι έχω βρει ειναι 1.50-160 υψος και δεν βολευει να το βαλω στο πατωμα που θελω

Επεξ/σία από panosno1com
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 23/8/2024 στις 10:44 ΜΜ, tzotzo είπε

Το επιπλο του lidl, χωρια που θα ειναι της πλακας και με τα νερα, υδρατμους στο μπανιο θα φουσκωσει, σιγουρα θα φαινεται μια αηδια, καθως θα εχεις ενα μπιντε που θα φαινεται και απο πανω ενα επιπλο. ενω αν το σχεδιασεις μονος σου θα μπορεις να βαλεις ενα πορτακι μπροστα.

Έπιπλο μπάνιου δεν έχει τύχει να πάρω από lidl, αλλά έχω πάρει 2-3 ντουλάπια και μια μικρή ραφιέρα, γύρω στα 20 χρόνια πριν. Τα ντουλάπια είναι σα καινούρια, έχουν μείνει στο πατρικό. Η ραφιέρα που ταλαιπωρήθηκε περισσότερο, έχει περάσει απ όλα τα δωμάτια του σπιτιού, μέχρι και στο μπαλκόνι την είχα 1-2 χρόνια, είναι ακόμα χρηστική απλά στα δυο ραφάκια έχουν δημιουργηθεί "καρουμπαλάκια" λόγω υγρασίας, καλύφθηκε με μεγάλο πετσετάκι και είναι μια χαρά για τη χρήση που την έχω πλέον. Συγκριτικά με τα αντίστοιχης τιμής από ΙΚΕΑ πχ, περισσότερο σε εκτίμηση έχω του Lidl.

13 ώρες πριν, mindreader είπε

Ειπα μηπως υπαρχει καμια εναλλακτικη σαν αυτο (κανενα ikea/jysk - να παω αμεσα να αγορασω)

Στα sites τους δες, αν δεν έχουν εκεί, δε θα έχουν ούτε στο κατάστημα.

• Like 1
Δημοσ.
13 hours ago, mindreader said:

Απο παλιο φυλλαδιο του lidl, κατι τετοιο. Ειπα μηπως υπαρχει καμια εναλλακτικη σαν αυτο (κανενα ikea/jysk - να παω αμεσα να αγορασω) - δεν θα παω σε μαραγκο, κι ειπα μηπως ειχε κανεις το ιδιο προβλημα να πει τι εκανε, αλλα μαλλον μονο το lidl θα δωσει τη λυση, οταν το φερει...

spacer.png

καντο θα φαινεται πολυ ομορφο

c.jpg

• Haha 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...