YKouts Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 Καλησπέρα σας, Χθες έλαβα ένα περιεργο μήνυμα (SMS) από τον αριθμό +447538717662. Το μήνυμα υποτίθεται πως είναι από την ELTA courier, χωρίς όμως εγώ να περιμένω την αποστολή-παράδοση κάποιας παραγγελίας. Εντός του μηνύματος υπήρχε ένα link που οδηγεί στους χάρτες (του Google Maps, ενω η εικόνα του link απεικόνιζε στο χαρτη τα κεντρικα της Google) και συνοδεύεται από το μήνυμα "ELTA Service Notice: Due to incorrect information...(με κάποιες συντεταγμένες)". Στην αρχή το αγνόησα κάνοντας μπλοκ τον αριθμό, όμως σήμερα έλαβα αλλά δύο αντίστοιχα μηνύματα από παρόμοιους αριθμούς, κάτι το οποίο με προβλημάτισε. (Αφού έκανα μπλοκ τον αριθμό του δεύτερου μηνύματος, μου ήρθε και τρίτο μήνυμα από άλλον παρόμοιο αριθμό με το ίδιο link των προηγούμενων μηνυμάτων) Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με τα παραπάνω ή εάν έχει λάβει αντίστοιχο μήνυμα. Παρακάτω επισυνάπτω σχετικό screenshot. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 1
YKouts Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 Με τόσα που διαβάζουμε και ακούμε το μπλοκ είναι σίγουρο. Ευχαριστώ!
konet Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 Τελευταία έχουν αρχίσει και παίρνουν τηλέφωνο με Ελληνικούς αριθμούς για παρόμοιες απάτες προερχόμενες από το εξωτερικό. Οτιδήποτε δεν είναι μέσα στα αναμενόμενα (είτε SMS, είτε κλήση, είτε Email), δεν απαντάς ή ακόμη καλύτερα δεν ανοίγεις. Αν έχεις τον αριθμό τηλεφώνου σου σε κοινή θέα στο διαδίκτυο, αφαίρεσέ το. Πολύ εύκολα αντί για τηλεφωνικό νούμερο θα μπορούσε να σου γράφει "Elta Courier" και να προέρχεται, για παράδειγμα, το SMS από Μοζαμβίκη. Ποτέ δεν κάνεις το κλικ παραπάνω εκεί που δεν πρέπει! 1
YKouts Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 15 λεπτά πριν, konet είπε Τελευταία έχουν αρχίσει και παίρνουν τηλέφωνο με Ελληνικούς αριθμούς για παρόμοιες απάτες προερχόμενες από το εξωτερικό. Οτιδήποτε δεν είναι μέσα στα αναμενόμενα (είτε SMS, είτε κλήση, είτε Email), δεν απαντάς ή ακόμη καλύτερα δεν ανοίγεις. Αν έχεις τον αριθμό τηλεφώνου σου σε κοινή θέα στο διαδίκτυο, αφαίρεσέ το. Πολύ εύκολα αντί για τηλεφωνικό νούμερο θα μπορούσε να σου γράφει "Elta Courier" και να προέρχεται, για παράδειγμα, το SMS από Μοζαμβίκη. Ποτέ δεν κάνεις το κλικ παραπάνω εκεί που δεν πρέπει! Συμφωνώ Με τις διαστάσεις που έχει πάρει όλο αυτό, σκέφτομαι ότι στο άμεσο μέλλον θα είναι αδύνατο για κάποιον να μην εξαπατηθεί, ακόμα και αν είναι σχετικά εξοικειωμένος με απάτες ή παρόμοια ζητήματα. Αν π.χ. περίμενα όντως ένα δέμα από τα ΕΛΤΑ ή αν ήταν περίτεχνα τοποθετημένο το σχετικό μήνυμα, θα μπορούσα να την είχα πατήσει πολύ εύκολα. Ευχαριστώ πολύ!
tkat Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 Χθες έλαβα κι εγώ 4 τέτοια μηνύματα και επειδή περίμενα ένα δέμα άνοιξα το link που οδηγούσε στo Google Maps στα 2 από τα 4 βλακωδώς. Μήπως έχετε καμία ιδέα τι μπορώ να κάνω τώρα αν έχει μολυνθεί το κινητό μου από malware; Μέχρι στιγμής δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ευχαριστώ πολύ!
YKouts Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, tkat είπε Χθες έλαβα κι εγώ 4 τέτοια μηνύματα και επειδή περίμενα ένα δέμα άνοιξα το link που οδηγούσε στo Google Maps στα 2 από τα 4 βλακωδώς. Μήπως έχετε καμία ιδέα τι μπορώ να κάνω τώρα αν έχει μολυνθεί το κινητό μου από malware; Μέχρι στιγμής δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ευχαριστώ πολύ! Δεν γνωριζω τι θα μπορούσες να κάνεις αλλά ειναι ακριβώς το σενάριο που περιγράφω παραπάνω για το πως ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να την πατήσει. Αν εντοπίσεις κάτι περίεργο ενημέρωσε και εδώ. 39 λεπτά πριν, lector είπε Το λινκ ηταν οντως της google ή εμοιαζε;
lector Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 Μουφα δειχνει... καλο θα ταν να μπορουσες να δεις το url οπου οδηγει αλλα απο sms δεν ξερω αν και πως γινεται αυτο 1
tkat Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Εγώ που το άνοιξα δυστυχώς, με έβγαζε σε ένα pin στην Λατινική Αμερική κάπου νομίζω αλλά επειδή συνειδητοποίησα ότι το πιθανότερο είναι απάτη το έκλεισα γρήγορα και δεν πρόσεξα πολλά. Είχα κάνει παραγγελία στο σκρουτζ όπου είχα βάλει το νούμερο του κινητού μου την προηγούμενη ακριβώς μέρα. Δυστυχώς δεν είχα προσέξει με ποιο courier θα ερχόταν το πακέτο και επειδή είμαι επαρχία αυτό το διάστημα θεώρησα πολύ φυσιολογικό να μη βρίσκουν την τοποθεσία και να θέλουν να τους δείξω στο google maps που ακριβώς είμαι. Την πάτησα τελείως. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2024 από tkat
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 20 λεπτά πριν, tkat είπε Εγώ που το άνοιξα δυστυχώς, με έβγαζε σε ένα pin στην Λατινική Αμερική κάπου νομίζω αλλά επειδή συνειδητοποίησα ότι το πιθανότερο είναι απάτη το έκλεισα γρήγορα και δεν πρόσεξα πολλά. Είχα κάνει παραγγελία στο σκρουτζ όπου είχα βάλει το νούμερο του κινητού μου την προηγούμενη ακριβώς μέρα. Δυστυχώς δεν είχα προσέξει με ποιο courier θα ερχόταν το πακέτο και επειδή είμαι επαρχία αυτό το διάστημα θεώρησα πολύ φυσιολογικό να μη βρίσκουν την τοποθεσία και να θέλουν να τους δείξω στο google maps που ακριβώς είμαι. Την πάτησα τελείως. Nα θελουν να τους δείξεις τοποθεσία κλπ δεν παίζει ούτε με τα ΕΛΤΑ.Απορώ πως τα σκέφτεστε.
tkat Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Nα θελουν να τους δείξεις τοποθεσία κλπ δεν παίζει ούτε με τα ΕΛΤΑ.Απορώ πως τα σκέφτεστε. Δεν παραγγέλνω συχνά. Δεν ξέρω πώς λειτουργεί η κάθε εταιρεία και δε νομίζω ότι είναι η πιο περίεργη σκέψη.
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, tkat είπε Δεν παραγγέλνω συχνά. Δεν ξέρω πώς λειτουργεί η κάθε εταιρεία και δε νομίζω ότι είναι η πιο περίεργη σκέψη. Να έχεις δώσει διευθυνση και να σου ζητάνε πιν απο τους χάρτες,ναι ειναι η πιο περίεργη σκέψη.Μαζί με σμς απο αγγλικό νούμερο με αγγλικό κείμενο για παράδοση απο τα ΕΛΤΑ.
tkat Δημοσ. 23 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Δεν είχα δώσει διεύθυνση γιατί βρίσκομαι σε μικρό επαρχιακό μέρος. ΤΚ είχα δώσει και οδηγίες και το σκρουτζ έχει επίσης ένα χάρτη στο οποίο βάζεις με pin την τοποθεσία σου. Το αγγλικό νούμερο επειδή βιαζόμουν και δεν ήθελα να χάσω την παραλαβή της παραγγελίας, που μου έχει συμβεί στο παρελθόν, δεν το πρόσεξα αρχικά. Το αγγλικό κείμενο τη σημερινή εποχή δεν νομίζω ότι είναι τόσο ασυνήθιστο π.χ. ξένες εφαρμογές/υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται και από ελληνικές εταιρείες. Από ότι κατάλαβα είσαι πολύ έξυπνος και δεν κινδυνεύεις να πέσεις θύμα απάτης, οπότε δεν με αφήνεις καλύτερα να δώ τι μπορώ να κάνω τώρα και να ειδοποιήσω και τυχόν άλλους; Ευχαριστώ Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2024 από tkat
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2024 26 λεπτά πριν, tkat είπε Δεν είχα δώσει διεύθυνση γιατί βρίσκομαι σε μικρό επαρχιακό μέρος. ΤΚ είχα δώσει και οδηγίες και το σκρουτζ έχει επίσης ένα χάρτη στο οποίο βάζεις με pin την τοποθεσία σου. Το αγγλικό νούμερο επειδή βιαζόμουν και δεν ήθελα να χάσω την παραλαβή της παραγγελίας, που μου έχει συμβεί στο παρελθόν, δεν το πρόσεξα αρχικά. Το αγγλικό κείμενο τη σημερινή εποχή δεν νομίζω ότι είναι τόσο ασυνήθιστο π.χ. ξένες εφαρμογές/υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται και από ελληνικές εταιρείες. Από ότι κατάλαβα είσαι πολύ έξυπνος και δεν κινδυνεύεις να πέσεις θύμα απάτης, οπότε δεν με αφήνεις καλύτερα να δώ τι μπορώ να κάνω τώρα και να ειδοποιήσω και τυχόν άλλους; Ευχαριστώ Προσπαθώ να σε κάνω να καταλάβεις τα περίεργα ώστε να είσαι προετοιμασμένος.Κάνε ότι θες και αγαπάς. ____________________________________________________________________ Σε άλλα νέα: Tρίτη πρωί παραγγέλνω στο aliexpress.Tρίτη μεσημέρι έρχεται το παρακάτω sms : Αποστολέας το +1 902-508-3184 EVRI service notification: The item has been put on hold due to incorrect information and cannot be delivered. Please update the information within 24 hours, otherwise it will be returned: https://qrco.de/bfK6G6?pCq=oTmZsjiQkW?iuf=1HG4AUEI6r The EVRI team wishes you a wonderful day! Κάποιοι θα πατήσουν το λινκ,κάποιοι θα το κοιτάξουν καλύτερα και θα σκεφτούν πότε πρόλαβε και το παρέλαβε η EVRI ώστε να μπορεί να το γυρίσει πίσω;Θα δουν το νούμερο που έστειλε το sms.Και θα δουν το λινκ ότι δεν γράφει καν evri.Ουτε καν tracking number δεν έχουν βάλει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα