Προς το περιεχόμενο

Κροταλισμα κινητηρα

nikpan316

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ο κινητήρας σου έχει κάποιες  μικρές άστοχες καύσεις , αλλά ο θόρυβος που ακούγεται δεν είναι από αυτές. Κάποια τροχαλία κάνει θόρυβο από  το ρουλεμάν της και επίσης στο κιβώτιο ταχυτήτων σαν να ακούγεται το ρουλεμάν δίσκου ή στο βολάν κάτι. 

Θα σου συνιστούσα να φύγεις από αυτούς που έχεις πάει ως τώρα για διάγνωση . Ο κινητήρας θέλει κατέβασμα και έλεγχο . Τσάμπα το ταλαιπωρείς με μικρό service , χαλώντας λεφτά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, nikpan316 είπε

τι εννοεις psa

Google it.

Ερώτηση 

Όταν έχεις στριμμένο τελείως το τιμόνι σταματημένος και αφήνεις συμπλέκτη για να ξεκινήσει, είναι ομαλή η διαδικασία ή έχεις κάποιο δυνατό κραδασμό;

Επεξ/σία από Doubt

7 λεπτά πριν, atheatos είπε

Ο κινητήρας σου έχει κάποιες  μικρές άστοχες καύσεις , αλλά ο θόρυβος που ακούγεται δεν είναι από αυτές. Κάποια τροχαλία κάνει θόρυβο από  το ρουλεμάν της και επίσης στο κιβώτιο ταχυτήτων σαν να ακούγεται το ρουλεμάν δίσκου ή στο βολάν κάτι. 

Θα σου συνιστούσα να φύγεις από αυτούς που έχεις πάει ως τώρα για διάγνωση . Ο κινητήρας θέλει κατέβασμα και έλεγχο . Τσάμπα το ταλαιπωρείς με μικρό service , χαλώντας λεφτά.

Κατεβασμα κινητηρα?σοβαρα μιλας?

Μόλις τώρα, nikpan316 είπε

Κατεβασμα κινητηρα?σοβαρα μιλας?

Ο θόρυβος που ακούγεται είναι συνεχόμενη τριβή με κάτι και όχι κροτάλισμα . Φοβάμαι ότι έχεις πρόβλημα που θέλει κατέβασμα ο κινητήρας και έλεγχο αντλία λαδιού , νερού και ότι άλλο κινείται περιστροφικά. 

Αν δεν θες να κατεβάσεις κινητήρα και να περίμενεις ποτέ θα τα παίξει τελείως ,τότε απλά άλλαζε του λάδια κάθε χρόνο και να ετοιμάζεσαι για αλλαγή του.

1 ώρα πριν, Doubt είπε

Google it.

Ερώτηση 

Όταν έχεις στριμμένο τελείως το τιμόνι σταματημένος και αφήνεις συμπλέκτη για να ξεκινήσει, είναι ομαλή η διαδικασία ή έχεις κάποιο δυνατό κραδασμό;

Οχι μια χαρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, atheatos είπε

Ο θόρυβος που ακούγεται είναι συνεχόμενη τριβή με κάτι και όχι κροτάλισμα . Φοβάμαι ότι έχεις πρόβλημα που θέλει κατέβασμα ο κινητήρας και έλεγχο αντλία λαδιού , νερού και ότι άλλο κινείται περιστροφικά. 

Αν δεν θες να κατεβάσεις κινητήρα και να περίμενεις ποτέ θα τα παίξει τελείως ,τότε απλά άλλαζε του λάδια κάθε χρόνο και να ετοιμάζεσαι για αλλαγή του.

Αντλια νερου αλλαξα μαζι με το σετ ιμαντα

https://we.tl/t-fKFCZ7rnLH

Το ξαναβαζω το βιντεο μη χαθρι στις σελιδες

Επεξ/σία από nikpan316
  • Like 1

51 λεπτά πριν, nikpan316 είπε

Στις 23/8/2024 στις 1:07 ΠΜ, nikpan316 είπε

Φίλε μου, μια χαρά ακούγεται ο κινητήρας σου, εγώ τουλάχιστον από το βίντεο δεν καταλαβαίνω κάτι περίεργο.

Το ίδιο κ η εξάτμιση, δεν κάνει σκασιματα όπως λες.

Άντε να θέλεις κανένα τελικό καζανάκι για αυτό ακούγεται λίγο σαν ντέφι η εξάτμιση.

Γνώμη μου μην το σκαλίζεις άλλο. Το αμάξι είναι μια χαρά.

12 λεπτά πριν, bill999r είπε

Φίλε μου, μια χαρά ακούγεται ο κινητήρας σου, εγώ τουλάχιστον από το βίντεο δεν καταλαβαίνω κάτι περίεργο.

Το ίδιο κ η εξάτμιση, δεν κάνει σκασιματα όπως λες.

Άντε να θέλεις κανένα τελικό καζανάκι για αυτό ακούγεται λίγο σαν ντέφι η εξάτμιση.

Γνώμη μου μην το σκαλίζεις άλλο. Το αμάξι είναι μια χαρά.

Σε ευχαριστω φιλε. Θα παω αυριο μια για την εξατμιση να δω τι θα μου πει. Πιστευω στο τελος θα λυσω το μυστηριο.

2 ώρες πριν, nikpan316 είπε

Όπως προαναφερθηκε. Μη το σκαλίζεις άλλο. Για να το κανείς πλήρως αθορυβο δεν είναι τόσο εύκολο. Έχει κάποιες φθορές ο κινητήρας αλλά δεν είναι δυνατόν να τις επισκευάσεις χωρίς να τον κατεβάσεις. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις αλλά λεφτά να βρεις τι είναι. Είναι φθορές λόγω χιλιομέτρων και σχεδίασης του κινητήρα . Δεν διορθώνονται μόνο με τον εξάτμισα ή τον ηλεκτρολόγο. Ο ηλεκτρολόγος δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα αν οι εκκεντροφόροι ή η αντλία λαδιου έχουν φθορές. 

Τελος περιπετειας μπεκ τελικα μαζι με μπεκιερα. Διορθωσε 90% το θεμα. Μου ειπε θα στρωσει κι αλλο. Η εξατμιση απλα κουνιεται ελαφρως μπορει να ναι και το φυσιολογικο της. Και το κροταλισμα συον κινητηρα ειναι ανεπαισθητο

Στις 22/8/2024 στις 8:06 ΜΜ, nikpan316 είπε

Δεν ειναι και 1000% σιγουρος απ οτι καταλαβα αλλα ειναι το μονο που του δειχνει κατι. Μετρησε και τα μπεκ ηταν οκ. Φοβαμαι αν δεν ειναι αυτο μη δωσω το 100αρικο τσαμπα.

Τα μπεκ τα μετρησε μεσα απο τον υπολογιστη. Μου ειπε πως οτι του δειχνει το μηχανημα ειναι σωστο. Απο κει και περα ομως μπορει να πρεπει να λυσει για να δει μου ειπε.

Τα μπεκ μετά από κάποιο χιλιάδες ώρες λειτουργίες κάνουν κροτάλισμα λόγω αυξήσεις διακενων αλλά δεν σχετίζονται ιδιαίτερα με τα υπόλοιπα προβλήματα και θορύβους που έχει ο κινητήρας σου. Μείωσες δηλαδή το θόρυβο αλλά τα υπόλοιπα προβλήματα παραμένουν.

4 ώρες πριν, nikpan316 είπε

Τελος περιπετειας μπεκ τελικα μαζι με μπεκιερα. Διορθωσε 90% το θεμα. Μου ειπε θα στρωσει κι αλλο. Η εξατμιση απλα κουνιεται ελαφρως μπορει να ναι και το φυσιολογικο της. Και το κροταλισμα συον κινητηρα ειναι ανεπαισθητο

Στο ειπα απο το πρωτο ποστ οτι μπορει να ειναι μπεκ 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...