Προς το περιεχόμενο

Κροταλισμα κινητηρα

nikpan316

Προτεινόμενες αναρτήσεις

32 λεπτά πριν, atheatos είπε

Το αμαξι σου έχει EGR? Αν ναι δες μια το σωληνάκι που πάει στην εισαγωγή.  

Επισης τη λάδια έβαλες ? Έχεις κατανάλωση λαδιου ?  Είσαι σίγουρος ότι το κροτάλισμα προέρχεται από κινητήρα? Μπορεί να το κάνει και από κιβώτιο στην νεκρά. Απλά όταν γκαζώνεις δεν ακούγεται γιατί καλύπτεται από το θόρυβο της μηχανής. Πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή από που προέρχεται το κροτάλισμα . Αν είναι όντως από κινητήρα , ότι έχει προαναφερθεί ισχύει. 
Αν και δεν ξέρω πως ακούγεται το κροταλισμα που λες , για μένα αν δεν είναι και κάτι άλλο μαζί , όπως να έχει πρόβλημα στα καυσαέρια και καταλύτη, για μένα είναι ίσως είναι φυσιολογικό από τα μπεκ που λόγω ηλικίας γίνονται πιο θορυβώδη κατά την λειτουργία τους.

Τι ειναι το egr?

45 λεπτά πριν, mamak1989 είπε

Μπορεί να έχει καμένη ασφάλεια έχω δει αυτοκίνητο που δεν είχε καθόλου λάδι και δεν άναβε το λαμπάκι παραλίγο να το καψει

Καμμενη ασφαλεια σε τι? Λαδι εβαλε χτες ο μηχανικος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 λεπτά πριν, nikpan316 είπε

Τι ειναι το egr?

Καμμενη ασφαλεια σε τι? Λαδι εβαλε χτες ο μηχανικος

Βαλβίδα επανακυκλοφορίας ακαυστου μείγματος. Ουσιαστικά στέλνει καυσαέρια στην εισαγωγή  για να ελαττώσει το φορτίο στον καταλύτη που ειναι ακομα κρύος κατα την εκκίνηση. Αν το σωληνάκι δεν κουμπωθεί καλά ή έχει διαρροή , τραβάει αέρα δημιουργώντας φτωχό μίγμα και κρουστικά καύση. 
Επισης η βαλβίδα αναθυμιάσεων από το χώρο λαδιου του κινητήρα πάει και αυτή στην εισαγωγή και μπορεί και εκείνο το σωληνάκι να σου δημιουργεί πρόβλημα στο ρελαντί.

Γενικα είναι πολλά πράγματα που καταλαβαίνεις στο ρελαντί για έναν κινητήρα αλλά είναι δύσκολο να βρεις πιο ακριβώς φταίει.  Ο δικός σου κινητήρας δεν είναι πολύπλοκος αλλά από κατασκευής είναι ιδιαίτερα θορυβώδης. Για να πετύχουν χαμηλή κατανάλωση , η συμπίεση είναι αυξημένη και κραδασμοί έντονοι σε πολλά μοντέλα Citroen .

πήγαινε σε αντιπροσωπεία, όπως λένε και οι άλλοι.
μπορεί απλά να είναι από χάλια καύσιμο (προανάφλεξη - αυτό που λένε "πυράκια") σε συνδυασμό με κανένα βουλωμένο μπεκ (καθαρίζουν με μπανάκι σε υπέρηχο) και να σε αρμέγει ο μάστορας....

• Like 1

Τα μπεκ παντως οταν εβαλε τον υπολογιστη εδειχναν ενταξει μου ειπε. Αλλα μππρει να εχουν φθορες μου ειπε και να το κανει κι ας δειχνει σωστες μετρησεις. Παιδια περα απο τη μεγαλη ταλαιπωρια μου μεχρι τωρα πληρωνει ο μαντρας εκτος απο το σερβις

14 λεπτά πριν, SoullessRider είπε

μπορεί απλά να είναι από χάλια καύσιμο (προανάφλεξη - αυτό που λένε "πυράκια") σε συνδυασμό με κανένα βουλωμένο μπεκ (καθαρίζουν με μπανάκι σε υπέρηχο) και να σε αρμέγει ο μάστορας....

Ρε παιδια σορρυ για την αφελη ερωτηση εγω κανονισα δευτερα να παω στην αντιπροσωπεια. Αλλα τι περισσοτερο θα δουν στον δικο τους υπολογιστη σε σχεση με του μαστορα που παω? Συγνωμη μην με παρεξηγησετε απλα ρωταω να μαθω.

1 ώρα πριν, SoullessRider είπε

Ρε παιδια σορρυ για την αφελη ερωτηση εγω κανονισα δευτερα να παω στην αντιπροσωπεια. Αλλα τι περισσοτερο θα δουν στον δικο τους υπολογιστη σε σχεση με του μαστορα που παω? Συγνωμη μην με παρεξηγησετε απλα ρωταω να μαθω.

Οποιος θελει ας μου απαντησει. Ευχαριστω. Ειδικα αυτο για την αντιπροσωπεια.

Ρε παιδια να κανω μια αλλη χαζη παλι ερωτηση. Αν εχει καποιο προβλημα η εξατμιση παιζει να κανει τρεμουλο και δτον κινητηρα? Μηπως να το παω σε καναν αλλον εξατμισα να το δει. Γτ αυτος που το ειδε μακροσκοπικα ειπε ετδι κανουν ολες. Τι λετε?

1 ώρα πριν, nikpan316 είπε

Οποιος θελει ας μου απαντησει. Ευχαριστω. Ειδικα αυτο για την αντιπροσωπεια.

Ρε παιδια να κανω μια αλλη χαζη παλι ερωτηση. Αν εχει καποιο προβλημα η εξατμιση παιζει να κανει τρεμουλο και δτον κινητηρα? Μηπως να το παω σε καναν αλλον εξατμισα να το δει. Γτ αυτος που το ειδε μακροσκοπικα ειπε ετδι κανουν ολες. Τι λετε?

Αναλόγως το διαγνωστικό που έχει ο μάστορας σου . Μερικά είναι απλής χρήσης .

Σε αντιπροσωπεία σίγουρα θα μπορεσουν να διαβάσουν για έλεγχο όλες τις μονάδες και να δουν παραμέτρους  . Πες ότι βρουν τη αναφορά να σου τη εκτυπώσουν .

Αν εχει τρυπησει η εξατμιση η εχει κανα θεμα ο καταλυτης ξερω γω. Θα ετρεμε ο κινητηρας? Οποιος ξερει η εχει εμπειρια ας μας πει

7 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Αναλόγως το διαγνωστικό που έχει ο μάστορας σου . Μερικά είναι απλής χρήσης .

Σε αντιπροσωπεία σίγουρα θα μπορεσουν να διαβάσουν για έλεγχο όλες τις μονάδες και να δουν παραμέτρους  . Πες ότι βρουν τη αναφορά να σου τη εκτυπώσουν .

Που να ξερω τι διαγνωστικο εχει. Ενα με ενα ταμπλετ. Ο αλλος ηλεκτρολογος ειχε με εναν υπολογιστη. Πιο οργανωμενος μου φανηκε. Παρολα αυτα δεν ξερω αν θα κερδισω κατι.

Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε γτ δεν διάβασα και τις 5 σελίδες. Αλλά μήπως έχει κοπεί κάποια βάση μηχανής; Το τρέμουλο στο ρελαντί είναι χαρακτηριστικό και τα χλμ που έχει το αμάξι το κάνουν ιδιαίτερα πιθανό.

• Like 1

7 λεπτά πριν, for4 είπε

Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε γτ δεν διάβασα και τις 5 σελίδες. Αλλά μήπως έχει κοπεί κάποια βάση μηχανής; Το τρέμουλο στο ρελαντί είναι χαρακτηριστικό και τα χλμ που έχει το αμάξι το κάνουν ιδιαίτερα πιθανό.

Και θα εσκαγε η εξατμιση?

Μόλις τώρα, nikpan316 είπε

Και θα εσκαγε η εξατμιση?

Στο σερβις δε θα το ειδε ο μηχανικος?

Ότι και να σου πούμε εμείς δεν θα αλλάξει κάτι , θα πας και θα πεις στον μηχανικό μου είπε ένας χρήσης στο insomnia ότι φταίει αυτό; Θα γελάσει…

σε ποια περιοχή είσαι; Νομίζω το σωστό θα ήταν να ξεκινήσεις από αυτό μήπως και μπορούμε να σε βοηθήσουμε να πας σε κάποιον καλό Μαστορα να τελειώνεις…

25 λεπτά πριν, arxontas2323 είπε

Ότι και να σου πούμε εμείς δεν θα αλλάξει κάτι , θα πας και θα πεις στον μηχανικό μου είπε ένας χρήσης στο insomnia ότι φταίει αυτό; Θα γελάσει…

σε ποια περιοχή είσαι; Νομίζω το σωστό θα ήταν να ξεκινήσεις από αυτό μήπως και μπορούμε να σε βοηθήσουμε να πας σε κάποιον καλό Μαστορα να τελειώνεις…

Πατρα αδερφε

13 ώρες πριν, nikpan316 είπε

Πατρα αδερφε

Απο Θεσσαλονίκη μεχρι Αλεξανδρούπολη θα ήξερα να σου πω!! Πάτρα ολο και κάποιος θα βρεθεί που να ξέρει κάποιον καλό 

Μηπως να ξεκιμησω με μια μετρηση στην εξατμιση να δει ολο το συστημα και μετα με τη μετρηση να παω σε ηλεκτρολογο? Υπαρχει περιπτωση το κουνημα του κινητηρα στο ρελαντι να σχετιζεται με προβλημα στην εξατμιση?

3 minutes ago, nikpan316 said:

Μηπως να ξεκιμησω με μια μετρηση στην εξατμιση να δει ολο το συστημα και μετα με τη μετρηση να παω σε ηλεκτρολογο? Υπαρχει περιπτωση το κουνημα του κινητηρα στο ρελαντι να σχετιζεται με προβλημα στην εξατμιση?

ρε καλε μου φίλε. έχεις μηχανικό που σου είπε οτι ο χρονισμός του σπινθήρα είναι λάθος.

είναι έτσι ή δεν είναι;

Ναι μου το ειπε. Οχι χρονισμος γωνια αναφλεξης μου ειπε ελαφρως διαφορετικη. Μου ειπε πως μαλλον ειναι πολλαπλασιαστης. Πολλαπλασιαστη βαλαμε και δεν διορθωσε 

Εγω θα το παω στην αντιπροσωπεια τη δευτερα απλα ρωτησα αν υπαρχει περιπτωση το τρεμουλο κινητηρα να ειναι κατι απο το συστημα της εξατμισης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...