Ukforthemoment Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, nikpan316 είπε Νεα ενημερωση πολλαπλασιαστης δεν ειναι. Παμε για μπεκ η εγκεφαλο θα δοκιμασει το επομενο διωρο και θα μου πει. Γολγοθας ατελειωτος μηπως για αυτό το πούλησε ο προηγούμενος; Οπως και να έχει καλη τύχη . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikpan316 Δημοσ. 23 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 23 Αυγούστου Για τον εγκεφαλο? Μα δεν βγαζει ουτε τσεκ. Ακραιο μου πε βεβαιανο ηλεκτρολογος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 4 σελίδες μετά κρατάω τα εξής: το αμάξι πάσχει από αλλαγή χρονισμού (αυτό σημαίνει γωνία σπινθήρα) το αμάξι είχε μπουζί με 2πλάσιο διάκενο από το κανονικό. τα μπουζί αλλάχτηκαν με άλλο διάκενο για να προσαρμόζονται στον νέο χρονισμό δυστυχώς δε θέλω να σε πάω σε ακραία σενάρια αλλά αυτό δείχνει αμάξι με βρώμικο ιστορικό. Ο χρονισμός για να αλλάξει αλλάζει μόνο με παρέμβαση σε εγκέφαλο. Είτε αλλαγή με διαφορετικό τύπο κινητήρα συμβατού, είτε μαιμουδιά για αλλαγή χιλιομέτρων (να βρήκαν δηλαδή εγκέφαλο από άλλο c3 που φοράει ίδιο μοτέρ αλλά διαφορετική έκδοση ιπποδύναμης πχ 75 άλογα αντί 85 και τον φόρεσαν επάνω) Τον χρονισμό τον αλλάζουμε είτε για διαφορετικό είδος χαρτογράφησης εγκεφάλου (αλλαγή επιδόσεων ή χρήσης ή καυσίμου) Τώρα σε ένα citroen c3 τι ακριβώς αλλαγή σε επιδόσεις χρήση καύσιμο να κάνεις και για ποιό λόγο. Πολύς κόπος και πεταμένα λεφτά για το τίποτα. Άρα επικρατεί το σενάριο οτι μπήκε κάποια στιγμή εγκέφαλος από άλλο αμάξι, είτε γιατί ο ορίτζιναλ εγκέφαλος χάλασε και αυτός που βρήκε άλλον ήταν βλάκας άσχετος με την συμβατότητα είτε για να παραποιηθεί το ιστορικό χιλιομέτρων. Γνώμη μου μετά από όλα. Πας σε μια αντιπροσωπεία citroen (όχι εξουσιοδοτημένο)....ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ. και ζητάς να κουμπωθεί μια φύσα να δει ο μηχανικός αν ο σειριακός του εγκεφάλου είναι δηλωμένος με το VIN του συγκεκριμένου C3. ας γίνει και ένας οπτικός έλεγχος στον εγκέφαλο να δει ο μηχανικός αν φαίνονται σημάδια αντικατάστασης. κάτι ακόμα έξτρα. το διάκενο διπλασιάστηκε λόγω φθοράς ή ήταν άλλος ο κωδικός των μπουζί με άλλα με 2πλάσιο διάκενο; Επεξ/σία 23 Αυγούστου από greekfragma Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 45 λεπτά πριν, nikpan316 είπε Για τον εγκεφαλο? Μα δεν βγαζει ουτε τσεκ. Ακραιο μου πε βεβαιανο ηλεκτρολογος Και σε Opel χρονολογίας 2000-2006 βγάζουν εγκέφαλο πάλι χωρίς τσεκ αλλά βγάζουν ένα σωρό σφάλματα . Εάν είναι όντως εγκέφαλος μερικοί επισκευάζονται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikpan316 Δημοσ. 23 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 55 λεπτά πριν, greekfragma είπε 4 σελίδες μετά κρατάω τα εξής: το αμάξι πάσχει από αλλαγή χρονισμού (αυτό σημαίνει γωνία σπινθήρα) το αμάξι είχε μπουζί με 2πλάσιο διάκενο από το κανονικό. τα μπουζί αλλάχτηκαν με άλλο διάκενο για να προσαρμόζονται στον νέο χρονισμό δυστυχώς δε θέλω να σε πάω σε ακραία σενάρια αλλά αυτό δείχνει αμάξι με βρώμικο ιστορικό. Ο χρονισμός για να αλλάξει αλλάζει μόνο με παρέμβαση σε εγκέφαλο. Είτε αλλαγή με διαφορετικό τύπο κινητήρα συμβατού, είτε μαιμουδιά για αλλαγή χιλιομέτρων (να βρήκαν δηλαδή εγκέφαλο από άλλο c3 που φοράει ίδιο μοτέρ αλλά διαφορετική έκδοση ιπποδύναμης πχ 75 άλογα αντί 85 και τον φόρεσαν επάνω) Τον χρονισμό τον αλλάζουμε είτε για διαφορετικό είδος χαρτογράφησης εγκεφάλου (αλλαγή επιδόσεων ή χρήσης ή καυσίμου) Τώρα σε ένα citroen c3 τι ακριβώς αλλαγή σε επιδόσεις χρήση καύσιμο να κάνεις και για ποιό λόγο. Πολύς κόπος και πεταμένα λεφτά για το τίποτα. Άρα επικρατεί το σενάριο οτι μπήκε κάποια στιγμή εγκέφαλος από άλλο αμάξι, είτε γιατί ο ορίτζιναλ εγκέφαλος χάλασε και αυτός που βρήκε άλλον ήταν βλάκας άσχετος με την συμβατότητα είτε για να παραποιηθεί το ιστορικό χιλιομέτρων. Γνώμη μου μετά από όλα. Πας σε μια αντιπροσωπεία citroen (όχι εξουσιοδοτημένο)....ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ. και ζητάς να κουμπωθεί μια φύσα να δει ο μηχανικός αν ο σειριακός του εγκεφάλου είναι δηλωμένος με το VIN του συγκεκριμένου C3. ας γίνει και ένας οπτικός έλεγχος στον εγκέφαλο να δει ο μηχανικός αν φαίνονται σημάδια αντικατάστασης. κάτι ακόμα έξτρα. το διάκενο διπλασιάστηκε λόγω φθοράς ή ήταν άλλος ο κωδικός των μπουζί με άλλα με 2πλάσιο διάκενο; Λογω φθορας μου ειπε ο μηχανικος 3 λεπτά πριν, nikpan316 είπε Λογω φθορας μου ειπε ο μηχανικος Αν μπει εγκεφαλος συμβατος? Θα διορθωσει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2 minutes ago, nikpan316 said: Λογω φθορας μου ειπε ο μηχανικος αν τα μπουζί ήταν σωστά αλλαγή χρονισμού γίνεται μόνο με αλλαγή εγκεφάλου ή πείραγμα του εγκεφάλου. το σετ ιμάντα-χρονισμού το έλεγξε κάποιος εφόσον το αμάξι δείχνει αλλαγή γωνίας; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikpan316 Δημοσ. 23 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 4 λεπτά πριν, nikpan316 είπε Λογω φθορας μου ειπε ο μηχανικος Αν μπει εγκεφαλος συμβατος? Θα διορθωσει? Βεβαια δε μου ειπε ειναι ο εγκεφαλος. Αυτη τη στιγμη δοκιμαζει πραγματα αφου δεν εχει βγαλει τσεκ. Το θεμα μου τωρα θα ειναι με την μαντρα αυτοκινητων που το πηρα. Μόλις τώρα, greekfragma είπε αν τα μπουζί ήταν σωστά αλλαγή χρονισμού γίνεται μόνο με αλλαγή εγκεφάλου ή πείραγμα του εγκεφάλου. το σετ ιμάντα-χρονισμού το έλεγξε κάποιος εφόσον το αμάξι δείχνει αλλαγή γωνίας; Αλλαξα ιμαντα χτες Μαζι με αντλια νερου. Γτ ειναι εκει μεσα μαζι Στο κτεο δεν ελεγχεται ο αριθμος πλαισιου του κινητηρα? Εχει ιστορικο κτεο στο τελευταιο κτεο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 1 minute ago, nikpan316 said: Βεβαια δε μου ειπε ειναι ο εγκεφαλος. Αυτη τη στιγμη δοκιμαζει πραγματα αφου δεν εχει βγαλει τσεκ. Το θεμα μου τωρα θα ειναι με την μαντρα αυτοκινητων που το πηρα. Αλλαξα ιμαντα χτες σκέτο ιμάντα ή όλο το σετ; αυτός που τον έβαλε, χρόνισε σωστά; δε μπορεί να χρόνισε σωστά με σημάδια και το αμάξι να βγάζει πάλι λάθος χρονισμό. επίσης βλέπω οτι ο 1100 στο αμάξι σου βγάζει μόνο μία έκδοση και άρα δε παίζει να έβαλε εγκέφαλο από 1400 ας πούμε. καλά από μαντράδες 9 στις 10 περιπτώσεις είναι σκουπίδια μοτέρ και σάπια ημιτρακαρισμένα σασί. αλλαγές εγκεφάλων ή πειραγμένοι εγκέφαλοι είναι το λιγότερο. να προγραμμάτισε κάποιος τον εγκέφαλο για να κατεβάσει χιλιόμετρα παίζει. να φόρτωσε χάρτη από το 1400 ας πούμε επίσης παίζει...γενικά μύλος όλα. αλλά ξεκινάμε με το 1ο που έγραψα. εφόσον άλλαξες ιμάντα, άλλαξες όλο το σετ και γρανάζια και τεντωτήρα; ρυθμίστηκε σωστά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikpan316 Δημοσ. 23 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 23 Αυγούστου Μόλις τώρα, greekfragma είπε σκέτο ιμάντα ή όλο το σετ; αυτός που τον έβαλε, χρόνισε σωστά; δε μπορεί να χρόνισε σωστά με σημάδια και το αμάξι να βγάζει πάλι λάθος χρονισμό. επίσης βλέπω οτι ο 1100 στο αμάξι σου βγάζει μόνο μία έκδοση και άρα δε παίζει να έβαλε εγκέφαλο από 1400 ας πούμε. καλά από μαντράδες 9 στις 10 περιπτώσεις είναι σκουπίδια μοτέρ και σάπια ημιτρακαρισμένα σασί. αλλαγές εγκεφάλων ή πειραγμένοι εγκέφαλοι είναι το λιγότερο. να προγραμμάτισε κάποιος τον εγκέφαλο για να κατεβάσει χιλιόμετρα παίζει. να φόρτωσε χάρτη από το 1400 ας πούμε επίσης παίζει...γενικά μύλος όλα. αλλά ξεκινάμε με το 1ο που έγραψα. εφόσον άλλαξες ιμάντα, άλλαξες όλο το σετ και γρανάζια και τεντωτήρα; ρυθμίστηκε σωστά; Ναι πιστευω αλλα το προβλημα υπηρχε και πριν αρα δεν ειναι αυτο το θεμα. Ο μηχανικος ειναι αριστος. Μολις το πηγα για ελεγχο πριν το παρω μου πε πως ειδε το σασι και ειναι κομπλε. Τωρα τι να σου πω μηχανικος δεν ειμαι. Το θεμα μου ειναι αν αλλαξει ο εγκεφαλος θα διορθωσει? Αν ειναι ο εγκεφαλος και δεν ειναι τα μπεκ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου οι απαντήσεις σου δε καλύπτουν τίποτα σχετικά με το μάστορα και τις εργασίες που έκανε. πήγαινε το αμάξι σε αντιπρόσωπο να κάνουν εκείνοι έναν έλεγχο με μηχάνημα εγκεφάλου και να λύσουν ένα καπάκι για μπουζί μπεκ. Μαξ 100ευρώ θα σου πάρουν για όλα για να ξέρεις επίσημα τι θα πεις στον έμπορο που το πήρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikpan316 Δημοσ. 23 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 23 Αυγούστου Μπεκ θα κανει δοκιμη τωρα. Μακαρι να ειναι αυτο να τελειωνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 11 minutes ago, nikpan316 said: Μπεκ θα κανει δοκιμη τωρα. Μακαρι να ειναι αυτο να τελειωνω. πριν πας στον έμπορο προφανώς έχεις χαρτιά από όλα με αποδείξεις πληρωμής και σφραγίδες. μετά είναι άλλο θέμα αν θα τα πληρώσει ή αν θα ξεκινήσεις δικαστικά τρεχάματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikpan316 Δημοσ. 23 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 23 Αυγούστου Παμε απο δευτερα παλι. Δεν εβρισκε μπεκ δυστυχως. Πηρε απο 2 με μεταχειρισμενα ανταλλακτικα και ηταν χαλια απο δευτερα που ανοιγουν με τα ανταλλακτικα θα βρει 4 μπεκ να τα δοκιμασουμε. Και βλεπουμε...μου ειπε πολυ δυσκολα για εγκεφαλο. Βγαζουν ζημιες μου πε σε αυτα τα μοντελα τα μπεκ. Και ταιριαζουν με τα συμπτωματα που του ειπα. Απλα τις πιο πολλες φορες δεν βγαζουν τσεκ. Η βγαζουν σε πολυ προχωρημενη ζημια. Αυτα απο εμενα... Μόλις τώρα, nikpan316 είπε Παμε απο δευτερα παλι. Δεν εβρισκε μπεκ δυστυχως. Πηρε απο 2 με μεταχειρισμενα ανταλλακτικα και ηταν χαλια απο δευτερα που ανοιγουν με τα ανταλλακτικα θα βρει 4 μπεκ να τα δοκιμασουμε. Και βλεπουμε...μου ειπε πολυ δυσκολα για εγκεφαλο. Βγαζουν ζημιες μου πε σε αυτα τα μοντελα τα μπεκ. Και ταιριαζουν με τα συμπτωματα που του ειπα. Απλα τις πιο πολλες φορες δεν βγαζουν τσεκ. Η βγαζουν σε πολυ προχωρημενη ζημια. Αυτα απο εμενα... Μου ειπε πως δεν ειναι τιποτα και θα το λυσουμε. Κι οτι μπορω να το κινησω το αμαξι κανονικα δε θα ξεμεινω πουθενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mamak1989 Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου Στις 22/8/2024 στις 12:05 ΠΜ, bill999r είπε Μπεκ, πολλαπλάσιαστες, μπουζί, διαρροή αέρα από την εισαγωγή, αισθητήρας θερμοκρασίας, αισθητήρας maf , αισθητήρας λάμδα κ.α Περίεργο που δεν ανάβει λαμπάκι ότι δεν γίνεται καλή καύση . Μακαρι να είναι τα μπουζί να ξεμπερδεψεις φτηνά Μπορεί να έχει καμένη ασφάλεια έχω δει αυτοκίνητο που δεν είχε καθόλου λάδι και δεν άναβε το λαμπάκι παραλίγο να το καψει 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου Το αμαξι σου έχει EGR? Αν ναι δες μια το σωληνάκι που πάει στην εισαγωγή. Επισης τη λάδια έβαλες ? Έχεις κατανάλωση λαδιου ? Είσαι σίγουρος ότι το κροτάλισμα προέρχεται από κινητήρα? Μπορεί να το κάνει και από κιβώτιο στην νεκρά. Απλά όταν γκαζώνεις δεν ακούγεται γιατί καλύπτεται από το θόρυβο της μηχανής. Πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή από που προέρχεται το κροτάλισμα . Αν είναι όντως από κινητήρα , ότι έχει προαναφερθεί ισχύει. Αν και δεν ξέρω πως ακούγεται το κροταλισμα που λες , για μένα αν δεν είναι και κάτι άλλο μαζί , όπως να έχει πρόβλημα στα καυσαέρια και καταλύτη, για μένα είναι ίσως είναι φυσιολογικό από τα μπεκ που λόγω ηλικίας γίνονται πιο θορυβώδη κατά την λειτουργία τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα