Προς το περιεχόμενο

Ελάχιστη ταχύτητα σε VDSL

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από poulinos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είδα εκ νέου τις φωτογραφίες... κάνα μπουάτ κρυμμένο ή κάποια πρίζα μεταξύ γραφείου (τρίτη φωτογραφία) και φωτογραφίας με αύξοντα κόκκινο αριθμό 1.... Να του τα πούμε και αυτά γιατί εάν σκοπεύει να ανέβει στα 100 δύσκολα θα έρθουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

παιδιά δείτε κ τις δικές μου μετρήσεις , εχω δυνατότητα να αυξήσω τη ταχύτητα ; πριν 2 χρόνια θυμάμαι ότι κλειδωνε στα 52mbps αλλα μηνα με το μηνα επεσε σημαντικά η ταχύτητα (οι τεχνικοί λενε δεν γίνεται κάτι ) ( καλωδίωση του σπιτιού είναι νεα απευθείας απο το κουτι οτε)

Screenshot_20240823_141943_Opera.jpg

6 λεπτά πριν, sv8iik είπε

παιδιά δείτε κ τις δικές μου μετρήσεις , εχω δυνατότητα να αυξήσω τη ταχύτητα ; πριν 2 χρόνια θυμάμαι ότι κλειδωνε στα 52mbps αλλα μηνα με το μηνα επεσε σημαντικά η ταχύτητα (οι τεχνικοί λενε δεν γίνεται κάτι ) ( καλωδίωση του σπιτιού είναι νεα απευθείας απο το κουτι οτε)

Από καμπίνα ή από αστικό κέντρο το ίντερνετ? Έχεις στατιστικά από τότε που λες ότι έπιανες 52? Το line attenuation είναι λίγο απαγορευτικό.

κάπου πρέπει να εχω screen shot , αλλα οχι εύκολο αυτή τη στιγμή . επίσης οταν υπάρχει διακοπή ρεύματος μπαίνω με 54 ! (περιοχή Καρλόβασι Σάμου ) περίπου 1χλμ απο κτήριο Οτε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 23/08/2024 at 14:34, sv8iik said:

κάπου πρέπει να εχω screen shot , αλλα οχι εύκολο αυτή τη στιγμή . επίσης οταν υπάρχει διακοπή ρεύματος μπαίνω με 54 ! (περιοχή Καρλόβασι Σάμου ) περίπου 1χλμ απο κτήριο Οτε

μπαινεις με 54 επειδη δεν παιζει crosstalk για λιγο.μετα σε πεταει και ξαναμπαινεις σωστα.an εισαι στο 1Km απο το κτιριο του οτε τοτε στεκει το attenuation αν και με παραξενευει οτι στο Upload εχεις πιο πολυ απο το down. αλλα λογικα αν παιρνεις απο το κτιριο του οτε και οχι απο Kv αστα να πανε

Επεξ/σία από poulinos

Όλο το ζουμί στο: 1χλμ. από το κτήριο του ΟΤΕ..... δυστυχώς όχι. Μόνο εάν τυχόν μπει καμπίνα vdsl κάπου πιο κοντά σε σένα θα μπορείς να πας σε αναβάθμιση ταχύτητας, καθώς παίρνεις γραμμή από το αστικό κέντρο...

26 λεπτά πριν, poulinos είπε

μπαινεις με 54 επειδη δεν παιζει crosstalk για λιγο.μετα σε πεταει και ξαναμπαινεις σωστα

όντως μετά από επαναφορά ηλ.ρευματος παει σε χαμηλές ταχύτητες .

19 λεπτά πριν, athmich1 είπε

Όλο το ζουμί στο: 1χλμ. από το κτήριο του ΟΤΕ..... δυστυχώς όχι. Μόνο εάν τυχόν μπει καμπίνα vdsl κάπου πιο κοντά σε σένα θα μπορείς να πας σε αναβάθμιση ταχύτητας, καθώς παίρνεις γραμμή από το αστικό κέντρο...

εχει στα 100mt απο εμενα καμπίνα ftth έως 200 , αλλα μου είπαν οτι το σπίτι δεν συνδέετε εκει...  ( αν βάλω σε σπίτι γνωστού 150mt από εμένα ,  point to point wifi θα εχω ολη τη ταχύτητα που έχει ο γνωστός μου ;   ) 

36 λεπτά πριν, athmich1 είπε

Από καμπίνα ή από αστικό κέντρο το ίντερνετ? Έχεις στατιστικά από τότε που λες ότι έπιανες 52? Το line attenuation είναι λίγο απαγορευτικό.

το attainable rate μπορω να το πλησιάσω κάπως ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, athmich1 said:

Εάν τυχόν βγάλεις τα powerline, μπορείς να μπεις στο μενού να δούμε που συγχρονίζει το ρούτερ? Γιατί καθώς φαίνεται να είναι σχετικά κοντά το καφάο από τα στατιστικά, θα περίμενα να έχεις attainable πάνω από 100 και όχι 94κατι.  

Συγχρονιζει στα 54959 με τα powerline πανω.

Ετσι κ αλλιως δε νομίζω να εχει σχεση το powerline καθώς η ταχυτητα που λεω ειναι στο ρουτερ και οπως ερχεται απο εξω. Μέσα με wifi πιανω 45 περίπου (λογικο).

Εδω και 1 μέρα και κάτι (γραφει χρονο η εικονα), ειναι σταθερη η ταχύτητα, οποτε θεωρω οτι το θεμα λυθηκε. Ολες οι εσωτερικες πριζες εχουν απενεργοποιηθει και παιζει μονο μια η κεντρική που παει στο ρουτερ με ενα ζεύγος καλωδίων 

Screenshot_20240823_160017_Chrome.jpg

Επεξ/σία από insoholic
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε πάρα πολλές πολυκατοικίες είναι παραλληλισμένες οι πρίζες τηλεφώνου. Η απλή λύση που δουλεύει 100% είναι να φέρεις ένα ηλεκτρολόγο και να βρει την πρίζα η οποία συνδέεται πρώτη στο καλώδιο που έρχεται από το κουτί ΟΤΕ της πολυκατοικίας. Κρατάς αυτήν και αποσυνδέεις τις άλλες παραλληλίες και ΙΔΟΎ παίρνεις 100% την ταχύτητα που σου έρχεται κάτω στο κουτί.

Επεξ/σία από kalmik
  • Thanks 1

1 hour ago, kalmik said:

Σε πάρα πολλές πολυκατοικίες είναι παραλληλισμένες οι πρίζες τηλεφώνου. Η απλή λύση που δουλεύει 100% είναι να φέρεις ένα ηλεκτρολόγο και να βρει την πρίζα η οποία συνδέεται πρώτη στο καλώδιο που έρχεται από το κουτί ΟΤΕ της πολυκατοικίας. Κρατάς αυτήν και αποσυνδέεις τις άλλες παραλληλίες και ΙΔΟΎ παίρνεις 100% την ταχύτητα που σου έρχεται κάτω στο κουτί.

Αυτο εχω κανει χωρις ηλεκτρολόγο. Εχω αποσυνδεσει ολες τις πρίζες και εχω κρατήσει μονο αυτη του ρουτερ που εχει ενα ζεύγος καλωδίων. 

Η ταχυτητα ιντερνετ φαινεται σταθερή πλέον και θεωρω οτι ειμαστε οκ 

• Like 2

On 23/08/2024 at 14:09, athmich1 said:

Είδα εκ νέου τις φωτογραφίες... κάνα μπουάτ κρυμμένο ή κάποια πρίζα μεταξύ γραφείου (τρίτη φωτογραφία) και φωτογραφίας με αύξοντα κόκκινο αριθμό 1.... Να του τα πούμε και αυτά γιατί εάν σκοπεύει να ανέβει στα 100 δύσκολα θα έρθουν.

ή κανα παραλληλο οχι πισω απο πριζακι αλλα σε κουτακι στον τοιχο.

On 23/08/2024 at 14:22, sv8iik said:

πολυ μακρια απο το Kv/αστικο κεντρο. οτι καποτε επαιζες παραπανω δεν λεει κατι.μπορει 

α.να εχει παθει κατι το ζευγαρι .

β.μπορει λογω παραπανω crosstalk.

σκοπος ειναι ναγινει μια δοκιμη κατω στον κατανεμητη/χωνευτη.

On 23/08/2024 at 15:05, sv8iik said:

όντως μετά από επαναφορά ηλ.ρευματος παει σε χαμηλές ταχύτητες .

εχει στα 100mt απο εμενα καμπίνα ftth έως 200 , αλλα μου είπαν οτι το σπίτι δεν συνδέετε εκει...  ( αν βάλω σε σπίτι γνωστού 150mt από εμένα ,  point to point wifi θα εχω ολη τη ταχύτητα που έχει ο γνωστός μου ;   ) 

το attainable rate μπορω να το πλησιάσω κάπως ;

ε ναι μολις ξαναμπουν ολοι πεφτει η ταχυτητα σου.στην ουσια πεφτει το snr μεχρι που κανει αποσυνδεση και ξανασυνδεεσαι πιοχαμηλα. πρεπει να ριξεις το snr margin για να δειςτο attainable το οποιο δεν γινεται γιατι ελαχιστα router το κανουν και επισης μπορει να εχεις αποσυνδεσεις.

On 23/08/2024 at 15:59, insoholic said:

Συγχρονιζει στα 54959 με τα powerline πανω.

Ετσι κ αλλιως δε νομίζω να εχει σχεση το powerline καθώς η ταχυτητα που λεω ειναι στο ρουτερ και οπως ερχεται απο εξω. Μέσα με wifi πιανω 45 περίπου (λογικο).

Εδω και 1 μέρα και κάτι (γραφει χρονο η εικονα), ειναι σταθερη η ταχύτητα, οποτε θεωρω οτι το θεμα λυθηκε. Ολες οι εσωτερικες πριζες εχουν απενεργοποιηθει και παιζει μονο μια η κεντρική που παει στο ρουτερ με ενα ζεύγος καλωδίων 

απλα στο λεει οτι μπορει τα powerlines να επηρεαζουν την γραμμη σαν dsl. για αυτο και πολλα Powerlines αν καποιος δει προβληματα συγχρονισμου του vdsl ειδικα, να διαλεξει ενα διαφορετικο Profile (στο powerline)

On 23/08/2024 at 17:44, kalmik said:

δεν χρειαζεται να τα αφησεις ανενεργα.μπορεις να βαλεις διπλο πριζακι και να μπει το σπλιττερ εκει και να κανεις επιστροφη την τηλεφωνια σε ολα τα αλλα πριζακια.και παλι το 100 τοις 100 θα παρεις.

On 23/08/2024 at 19:09, insoholic said:

Αυτο εχω κανει χωρις ηλεκτρολόγο. Εχω αποσυνδεσει ολες τις πρίζες και εχω κρατήσει μονο αυτη του ρουτερ που εχει ενα ζεύγος καλωδίων. 

Η ταχυτητα ιντερνετ φαινεται σταθερή πλέον και θεωρω οτι ειμαστε οκ 

λογικα πιστευω οτι θα παιξεις απλα σιγουρα κατι παραξενο εχει κανει ο ηλεκτρολογος με βαση τις φωτογραφιες που ανεβασες.

• Like 1

1 ώρα πριν, poulinos είπε

λογικα πιστευω οτι θα παιξεις απλα σιγουρα κατι παραξενο εχει κανει ο ηλεκτρολογος με βαση τις φωτογραφιες που ανεβασες.

Θα του πρότεινα να δοκιμάσει εάν υπάρχει συγχρονισμός στις πρίζες με το διπλό ζεύγος καλωδίων, έτσι για το γαμώτο, ποτέ δεν ξέρεις τι κατέβασε το μυαλό του μάστρομητσου. Λες να είναι κάποια από αυτές με το διπλό ζεύγος η "πρώτη" πρίζα και να δούμε κάνα θαύμα?

• Like 1

2 minutes ago, athmich1 said:

Θα του πρότεινα να δοκιμάσει εάν υπάρχει συγχρονισμός στις πρίζες με το διπλό ζεύγος καλωδίων, έτσι για το γαμώτο, ποτέ δεν ξέρεις τι κατέβασε το μυαλό του μάστρομητσου. Λες να είναι κάποια από αυτές με το διπλό ζεύγος η "πρώτη" πρίζα και να δούμε κάνα θαύμα?

ηθελα και εγω να του το προτεινω.τωρα θεωρητικα που τα εχει βγαλει ολα να δει αν παει να συγχρονισει σε αλλο πριζακι ωστε να ξερει αν πραγματι το εχει αποσυνδεσει και υπαρχει κανα παραλληλο σε κανα κουτακι πιο μετα ή αν εχει γινει κανα παραλληλο πιο πριν.το καλο ειναι οτι παιζει σταθερα και επισης εχει καλο attainable.θελει αρκετες δοκιμες κτλ για να δει που εχει γινει το παραλληλο ή αν ειναι κανα πριζακι ακομα πουθενα θαμμενο.εχω δει καλωδια να βγαινουν ολα μεσα στο κουτι του συναγερμου

μακαρι παντως να πηγαινει απευθειας στην διπλη πριζα και μετα απο εκει να ειναι ολα τα παραξενα. οποτε με το που τα εχει βγαλει ολα να ειναι χωρις παραλληλα.αν και ενταξει αν εχει μεινει και κανα παραλληλο δεν θα καταστραφει και ο κοσμος αλλα καλο ειναι να μην υπαρχουν.και εγω σπιτι εχω παραλληλα αλλα δεν ειναι ευκολο να φτιαχτουν δυστυχως

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ταχυτητα κολλημένη στα 55mbps εδω και 4 μέρες και 10 ώρες. Δεν εχει αλλάξει οσες φορες και να εχω μπει.

Εχω κρατησει οπως ειπαμε μονο την πριζα με ενα ζευγος που παει στο ρουτερ. Τα αλλα ειναι αποσυνδεδεμενα.

Το τηλεφωνο ειναι voip οπότε δεν εχει νόημα να κρατάω τις αλλες πρίζες εφόσον το τηλέφωνο συνδέεται πανω στο ρούτερ. 

Screenshot_20240826_232116_Chrome.jpg

Επεξ/σία από insoholic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...