Προς το περιεχόμενο

Ελάχιστη ταχύτητα σε VDSL

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από poulinos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια,

Εχω ιντερνετ με έως 50mbps vdsl.

Βλέπω μεγάλες διακυμάνσεις στην ταχύτητα μέσα στο ρουτερ.. απο 47 μεχρι και 3!

Καλω στην τεχνική υποστήριξη και μου αναφέρουν οτι δεν υπάρχει πρόβλημα στη γραμμή και ότι βλέπουν 45 mbps ταχύτητα!

Ποια ειναι η ελάχιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα που θα πρέπει να έχω για να θεωρούμε ότι η υπηρεσία λειτουργεί σωστά; 

ΥΓ η 1η φωτο ειναι μετα απο restart στο ρουτερ.

Screenshot_20240821_224419_Chrome.jpg

Screenshot_20240821_221359_Chrome.jpg

Επεξ/σία από insoholic
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

11 λεπτά πριν, insoholic είπε

Καλησπερα παιδια,

Καλω στην τεχνική υποστήριξη και μου αναφέρουν οτι δεν υπάρχει πρόβλημα στη γραμμή και ότι βλέπουν 45 mbps ταχύτητα!

Ποια ειναι η ελάχιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα που θα πρέπει να έχω για να θεωρούμε ότι η υπηρεσία λειτουργεί σωστά; 

Screenshot_20240821_224419_Chrome.jpg

Screenshot_20240821_221359_Chrome.jpg

Παίζουν πολλά ρόλο.. Το ρούτερ, η γραμμή, καφαο, κτλπ.. Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχεις τέτοιες διακυμάνσεις στην ταχύτητα.. 

• Λύση
35 minutes ago, insoholic said:

Καλησπερα παιδια,

για αρχη must να μην εχεις bridge taps(παραλληλα) https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, poulinos said:

για αρχη must να μην εχεις bridge taps(παραλληλα) https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

Εχω 4 πριζακια στο σπιτι αλλα χρησιμοποιώ μονο το 1 που ειναι το ρουτερ πάνω. Το τηλεφωνο ειναι voip αλλα δεν εχω συσκευή ακόμα. 

Επίσης να σημειώσω οτι χρησιμοποιώ powerline σε 2 συσκευές, σταθερος υπολογιστής σε αλλο δωματιο και τιβι σε δεύτερο δωμάτιο. 

Επεξ/σία από insoholic

27 dB SNR φαίνεται να έχεις στο down. Είναι λες και σε κλείδωσαν επίτηδες χαμηλά επειδή είχες δηλώσει βλάβη για αποσυνδέσεις ή κάτι σχετικό. Ζήτα να σου αφήσουν ελεύθερο το προφίλ.

• Thanks 1

3 minutes ago, infin1tyGR said:

27 dB SNR φαίνεται να έχεις στο down. Είναι λες και σε κλείδωσαν επίτηδες χαμηλά επειδή είχες δηλώσει βλάβη για αποσυνδέσεις ή κάτι σχετικό. Ζήτα να σου αφήσουν ελεύθερο το προφίλ.

Ειναι νεα γραμμή με νεο αριθμό. Δεν ξέρω αν το κανουν επίτηδες. 

Θα δοκιμάσω να τους καλέσω για ελεύθερο προφιλ αλλα απο οτι κατάλαβα το 1st level support δε γνωριζει τα βασικά...

Τους ειπα οτι εχω χαμηλη ταχύτητα στο ρουτερ και μου έλεγαν να ανοίξω τη 5Ghz band στο wifi.

12 minutes ago, insoholic said:

Εχω 4 πριζακια στο σπιτι αλλα χρησιμοποιώ μονο το 1 που ειναι το ρουτερ πάνω. Το τηλεφωνο ειναι voip αλλα δεν εχω συσκευή ακόμα. 

ακομα και αν δεν τα χρησιμοποιεις εφοσον ειναι συνδεδεμενα κανουν θεμα αν υπαρχει παραλληλο

• Like 1

17 minutes ago, poulinos said:

Χρήσιμος οδηγός. 

Πράγματι είμαι στην master θεωρώ καθώς ειναι η πρίζα κοντά στην πόρτα του σπιτιού. Οι αλλες 3 πριζες ειναι σε δωμάτια χωρις να εχουν συσκευή πάνω. 

2 minutes ago, poulinos said:

ακομα και αν δεν τα χρησιμοποιεις εφοσον ειναι συνδεδεμενα κανουν θεμα αν υπαρχει παραλληλο

Πως θα γνωρίζω και πως θα καταλάβω τη συνδεσμολογια για να δω αν κανουν παράλληλο; 

Just now, insoholic said:

Χρήσιμος οδηγός. 

Πράγματι είμαι στην master θεωρώ καθώς ειναι η πρίζα κοντά στην πόρτα του σπιτιού. Οι αλλες 3 πριζες ειναι σε δωμάτια χωρις να εχουν συσκευή πάνω. 

πρεπει να αποσυνδεσεις απο την κεντρικη το,τα καλωδιο,καλωδια που πανε στα αλλα.αλλιως θεωρειτε bridge tap.

β.δεν λες οτι κατεβαζεις με 5.αναφερεις οτι συγχρονιζεις στα 5 η στα 10(οτι βλεπεις στο downstream line data rate). τα πσραλληλα καλο ειναι να τα φτιαξεις  no matter what

• Thanks 1

Just now, poulinos said:

πρεπει να αποσυνδεσεις απο την κεντρικη το,τα καλωδιο,καλωδια που πανε στα αλλα.αλλιως θεωρειτε bridge tap.

β.δεν λες οτι κατεβαζεις με 5.αναφερεις οτι συγχρονιζεις στα 5 η στα 10(οτι βλεπεις στο downstream line data rate). τα πσραλληλα καλο ειναι να τα φτιαξεις  no matter what

Οκ. Να κανω μια προσπαθεια να ανοιξω το πριζακι της κεντρικής.. θα καταλαβω ποια καλωδια πανε στα αλλα;

Να βγαλω τα παντα απο τις αλλες πριζες;

Ετσι κ αλλιως δε βλεπω να τις χρησιμοποιώ σε αυτη τη φαση...

Επισης τωρα που μπηκα βλεπω αυτην την εικονα... χωρις να εχω κανει κατι!

Πως εξηγειται αυτο;

ΥΓ το τεστ εγινε με wifi 2.4ghz

Screenshot_20240821_235030_Chrome.jpg

Screenshot_20240821_235130_Chrome.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν μας νοιαζει το speedtest.tο sync μας νοιαζει απο το router.κατι επηρεαζει το margin και για αυτο βλεπεις απο 5 μεχρι 55  sync. για αρχη ας δουμε αν ειναι κατι απο τα παραλληλα.αποσυνδεσε τα ζευγαρια που πανε στα αλλα πριζακια.θα πρεπει να μεινει ενα ζευγαρι καλωδια που θα σου δινει το σωστοοοοοοοο συγχρονισμο.αν εχεις πολυμετρο και μπαταρια ειναι πιο ευκολο

On 21/08/2024 at 23:53, insoholic said:

Οκ. Να κανω μια προσπαθεια να ανοιξω το πριζακι της κεντρικής.. θα καταλαβω ποια καλωδια πανε στα αλλα;

Ετσι κ αλλιως δε βλεπω να τις χρησιμοποιώ σε αυτη τη φαση...

Επισης τωρα που μπηκα βλεπω αυτην την εικονα... χωρις να εχω κανει κατι!

Πως εξηγειται αυτο;

ΥΓ το τεστ εγινε με wifi 2.4ghz

Επεξ/σία από poulinos
  • Thanks 1

2 minutes ago, poulinos said:

δεν μας νοιαζει το speedtest.tο sync μας νοιαζει απο το router.κατι επηρεαζει το margin και για αυτο βλεπεις απο 5 μεχρι 55  sync. για αρχη ας δουμε αν ειναι κατι απο τα παραλληλα.αποσυνδεσε τα ζευγαρια που πανε στα αλλα πριζακια.θα πρεπει να μεινει ενα ζευγαρι καλωδια που θα σου δινει το σωστοοοοοοοο συγχρονισμο.αν εχεις πολυμετρο και μπαταρια ειναι πιο ευκολο

Θα δοκιμασω αυριο να ανοιξω την πριζα να δω πως ειναι μεσα. Πολυμετρο δεν εχω.

Θα κανω πειραματα μεχρι να βρω το ζεύγος 

4 minutes ago, insoholic said:

Θα δοκιμασω αυριο να ανοιξω την πριζα να δω πως ειναι μεσα. Πολυμετρο δεν εχω.

Θα κανω πειραματα μεχρι να βρω το ζεύγος 

ναι καλο ειναι να αποσυνδεθουν τα υπολοιπα πριζακια.ελπιζω να μην εχεις κανα συναγερμο ξεχασμενο πανω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, poulinos said:

ναι καλο ειναι να αποσυνδεθουν τα υπολοιπα πριζακια.ελπιζω να μην εχεις κανα συναγερμο ξεχασμενο πανω

Οχι δεν εχω συναγερμό γενικά. 

Θα αρχισω να βγαζω καλωδια μεχρι να δω ποτε πεφτει το ιντερνετ ωστε να βρω το ενα καλωδιο. Θα αφησω μονο ενα ζεύγος οπως λες για λιγες μερες να δω πως θα παει και βλέπουμε..

Επεξ/σία από insoholic

49 λεπτά πριν, insoholic είπε

θα καταλαβω ποια καλωδια πανε στα αλλα;

Ανοιξε για αρχη τις πριζες. Δες μηπως σε μια ερχονται πανω απο ενα καλωδια αν ειναι ετσι, συννηθως αυτο που ερχετε απο πανω ειναι του οτε και αυτα που πανε κατω πανε στις αλλες πριζες. 

Δεν ειναι κανονας αυτο που γραφω. μπορει αυτο να εχει γινει στα κουτια. ή μπορει ο ηλεκτρολογος να εκανε οτι ηθελε και να μη βγαλεις ακρη

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...