Προς το περιεχόμενο

Ο Snapdragon 7s Gen 3 φέρνει επανάσταση στα smartphones μεσαίας κατηγορίας


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Qualcomm ανακοίνωσε το νέο Snapdragon 7s Gen 3 SoC, προσφέροντας σημαντικές αναβαθμίσεις στην απόδοση για smartphones μεσαίας κατηγορίας.

Ο νέος επεξεργαστής υπόσχεται 20% ταχύτερη CPU και εντυπωσιακή αύξηση 40% στην απόδοση της GPU σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Ο Snapdragon 7s Gen 3 έρχεται να συμπληρώσει τη σειρά των πρόσφατα ανακοινωθέντων Snapdragon 7 Plus Gen 3 και Snapdragon 7 Gen 3, στοχεύοντας στην κατηγορία των προσιτών συσκευών υψηλών επιδόσεων. Παρά το γεγονός ότι είναι ο λιγότερο ισχυρός της τριάδας, ο νέος επεξεργαστής φέρνει σημαντικές βελτιώσεις που αναμένεται να αναβαθμίσουν την εμπειρία χρήσης σε διαδόχους συσκευών όπως το Motorola Edge 50 Fusion και το Redmi Note 13 Pro.

Η αρχιτεκτονική του νέου επεξεργαστή περιλαμβάνει τέσσερις πυρήνες Cortex-A720 και τέσσερις πυρήνες Cortex-A520. Συγκεκριμένα, ένας πυρήνας Cortex-A720 λειτουργεί στα 2,5GHz, τρεις στα 2,4GHz, ενώ οι τέσσερις μικρότεροι πυρήνες χρονίζονται στα 1,8GHz. Η χρήση νεότερων πυρήνων CPU σε έναν επεξεργαστή μεσαίας κατηγορίας αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου.

Στον τομέα των γραφικών, ο Snapdragon 7s Gen 3 φέρνει αξιοσημείωτες βελτιώσεις. Εκτός από την αύξηση της ταχύτητας κατά 40%, η Qualcomm ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες όπως το Adaptive Performance Engine για βελτιωμένη σταθερή απόδοση σε παιχνίδια, το Adreno HDR Fast Blend για ταχύτερη απόδοση γραφικών, και υποστήριξη ρυθμού ανανέωσης 144Hz σε ανάλυση WFHD+.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι φήμες σχετικά με την εσωτερική ονομασία του νέου GPU ως Adreno 810. Αν και η Qualcomm δεν επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία, υπονόησε ότι πρόκειται για μια νέα αρχιτεκτονική GPU, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ανήκει στη premium κατηγορία. Η εταιρεία τόνισε ότι η νέα GPU αποτελεί την επόμενη γενιά της σειράς Adreno, ειδικά σχεδιασμένη για τη συγκεκριμένη κατηγορία επεξεργαστών.

Η εισαγωγή του Snapdragon 7s Gen 3 αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην αγορά των smartphones μεσαίας κατηγορίας, προσφέροντας βελτιωμένες επιδόσεις σε προσιτές τιμές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Xiaomi θα είναι η εταιρεία που θα υιοθετήσει αρχικά το νέο επεξεργαστή, με την πρώτη σχετική συσκευή να αναμένεται τον Σεπτέμβριο. Ακολουθούν η Realme, η Samsung και η Sharp, οι οποίες επίσης αναπτύσσουν συσκευές με τον Snapdragon 7s Gen 3.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το άρθρο και δεν βλέπω καμία επανάσταση από τον νέο επεξεργαστή για τα κινητά της μεσαίας κατηγορίας…

λέω και εγώ, επιτέλους έπιασαν οι 7 gen 3 την απόδοση του sd 860 που βγήκε πριν 5 χρόνια…

  • Like 10
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο 8s Gen 3/7+ Gen 3 είναι κορυφή στην μεσαία κατηγορία κινητών 300-400€. Αυτόι οι 7s Gen 2/7 Gen 1/7 Gen 3 κλπ. είναι ο 778G/780G με άλλο όνομα. (Οι cortex 710/720 είναι ελάχιστα καλύτεροι από τους Α78 σε απόδοση ανά watt και επιδόσεις)

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ και μερικά χρόνια το επίπεδο του hardware στα τηλέφωνα έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που η όποια "βελτίωση" έχει ακαδημαικό και μόνο ενδιαφέρον. Υπάρχουν βέβαια και οι youtubers, όπως και οι τεχνολογικές σελίδες, που ασχολούνται με τα millisecond διαφοράς που ανοίγει μια εφαρμογή με τον ένα ή τον άλλο επεξεργαστή κάνοντας την τρίχα τριχιά. Για τους υπόλοιπους λογικά σκεπτόμενους, αυτό που έχει πλέον σημασία είναι το software. Όσο βέβαια θα περνάμε στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης η ανάγκη για επεξεργαστική ισχύ θα επανέρθει έως του σημείου που και πάλι θα κορεστεί. 

  • Like 9
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, me00016 είπε

Έλα να βλέπω τα POCO να παίρνουν θέση! Τρέχουμε τώρα, τρέχουμε!

Μονο 8s gen 3 ο 7s gen 3 ειναι πολυ χαμηλα και σιγουρα οχι performance soc. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, me00016 είπε

Έλα να βλέπω τα POCO να παίρνουν θέση! Τρέχουμε τώρα, τρέχουμε!

Τα ποκο είναι ήδη εδώ και αρκετό καιρό με 8gen2 και 12//512 στα 500€

Επεξ/σία από kostasfalcon
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Fulgore είπε

:)

image.png.5970a84d060a7ee6bf95546a77f73366.png

Αυτό το ξέρω, από κεκτημένη ταχύτητα ξέχασα το “s” δίπλα από το “7”…

ευχαριστώ πάντως… 🙂
 

ψάχνωντας λίγο παραπάνω είδα ότι ο 7s gen 3 θα είναι πάνω κάτω σε επιδόσεις σαν τον 860…

ωραιότατα…

Επεξ/σία από AtiX
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...