Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 hours ago, magicnumbers said:

Επιτέλους πρόοδος για τα τροχαια βέβαια θα βρίσκουν σε πραγματικό χρονο που ειναι το καθε οχημα. Με οτι συνεπαγεται αυτο.

Στης περρισοτερες χώρες (όχι Ελλάδα) το βλέπουν έτσι και αλλιος καθος 80% οδικού δυκτιου έχει κάμερες, στην Ελλάδα ευτιχος δεν έχει τέτοια και οδηγας όπως θες όπου θες με όσα θες, από της λίγες ελεύθερες χώρες

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, Black Demis είπε

... Ελλάδα ευτιχος δεν έχει τέτοια και οδηγας όπως θες όπου θες με όσα θες, από της λίγες ελεύθερες χώρες

ναι πολύ ελεύθερη χώρα η Ελλάδα. Τόση ελευθεριά ζηλεύουν οι Ευρωπαίοι το γρικ ντριμ. Υπόδειγμα είναι η Ελλάδα για όλους. Στα πανεπιστήμια ανα τον κόσμο μιλάνε για την ελευθεριά αυτής της χώρας. Βεεεεβαια.

Επεξ/σία από Tablet
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαντάζομαι ότι δεν θα δούμε στην δεκαετία πλήρως αυτοκινούμε ούτε καν στην Αμερική ακόμα και με V2X σύστημα. Πιστεύω ότι περισσότερο θα ενισχυθούν τα συστήματα αυτόματης πέδησης, το όχημα θα παίρνει καλύτερες πληροφορίες για τα όρια ταχύτητας, έργα, ατυχήματα κτλ.

Μην το περιμένετε Ελλάδα. Εδώ δεν μπορούμε να εγκαταστήσουμε παρόμοια συστήματα σε μέσα σταθερής τροχιάς.

Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφιστεί κυβέρνηση που όντως θα το εφαρμόσει γιατί ο ψηφοφόρος εδώ θέλει όπως και ο προηγούμενος.... "Την ελευθερία του"

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ.

Κρίνοντας από την φωτογραφία, ο αρθογράφος ονειρεύεται ταξίδι στην Μπανγκόκ. Καλά να περάσεις!

Δημοσ.
12 hours ago, mariosraptor84 said:

Ε τότε ας παίρνω ΜΜΜ. Δεν θα λέγετε οδήγηση. Και δεν θα έχει καμία απόλαυση. Αν αν όλα επικοινωνούν τότε ούτε μποτιλιάρισμα θα έχει. Όποτε γιατί να χρεωθείς με την αγορά ενός οχήματος;

Βασικά όχημα κυρίως παίρνει ο κόσμος για να μπορεί να πάει ανά πάσα ώρα και στιγμή από το σημείο Α στο Β οικονομικά. Όχι επειδή γουστάρει να οδηγάει. Προφανώς κάποιοι γουστάρουν. Αλλά δεν είναι ο βασικός λόγος. Μακάρι να είχα γρήγορη, αξιόπιστη και φθηνή μαζική μεταφορά παντού

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, adi32 είπε

Έτσι όπως οδηγεί το 80% καλύτερα θα είναι 

θέλω να υποθέσω ότι όσοι γράφουμε εδώ ανήκουμε στο 20% οεο......εγω θα το θέσω διαφορετικά γιατι όσο δεν αναγνωρίζουμε πως οδηγούμε λάθος δεν προκειται να διορθωσούμε την οδηγηση μας και αυτό το κακό έχει ο Έλληνας οδηγός δεν φταίει ποτε αυτός και είμαστε όλοι Έλληνες οδηγοι. 

Το 100% στην Ελλάδα δεν οδηγεί σωστά και βάζω τον ευατό μου....όταν το αντιληφθούμε αυτό δηλαδή ποτε ισώς τοτε να μην έχουμε καθε μέρα θανάτους και τραυματισμούς στην άσφαλτο.

Αδέρφια πρέπει όλοι να το πάμε απο την αρχή κάτι κάνουμε λάθος όλοι μας.

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, Tablet said:

ναι πολύ ελεύθερη χώρα η Ελλάδα. Τόση ελευθεριά ζηλεύουν οι Ευρωπαίοι το γρικ ντριμ. Υπόδειγμα είναι η Ελλάδα για όλους. Στα πανεπιστήμια ανα τον κόσμο μιλάνε για την ελευθεριά αυτής της χώρας. Βεεεεβαια.

Ειρονικα το είπα... Ότι μπορείς να κάνεις ότι θες όπου θες όπως θες και κάνεις δεν κάνει τπτ η άλλος χάος

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Η τεχνολογία V2X επιτρέπει στα οχήματα να επικοινωνούν μεταξύ τους, με πεζούς, ποδηλάτες και την οδική υποδομή, ανταλλάσσοντας πληροφορίες για τη θέση, την ταχύτητα και τις συνθήκες του δρόμου.

Πως γίνεται δηλαδή να επικοινωνεί το όχημα με πεζούς και ποδηλάτες, θα έχει ο καθένας από έναν πομπό να αναμεταδίδει την θέση του και τις προθέσεις του; Και πως μπορείς να βάλεις τέτοια συστήματα σε κάθε φανάρι, διασταύρωση, όχημα, σε κάθε δρόμο ουσιαστικά;  Η λύση δεν είναι να καλωδιώσεις ολόκληρο τον πλανήτη, η λύση είναι τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα που θα τα αντιλαμβάνονται όλα αυτά μόνα τους (που ήδη υπάρχουν και είναι σημαντικά ασφαλέστερα από τους ανθρώπους οδηγούς). Τέτοια χαζά μη ρεαλιστικά μέτρα μου φαίνονται σαν άλλη μια αρπαχτή για επιδοτήσεις των αγαπημένων εργολάβων και κατασκευαστών της παρούσας Αμ.κυβέρνησης που έχασαν το τρένο της αυτονομίας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Braveheart1980 είπε

ΑΣΕ ΜΑΣ ΒΡΕ V2X, ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΧΩ ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΧΑΧΑ

Ακριβώς αυτό, το λέμε για πλάκα εγώ όμως το έχω ακούσει και σοβαρά όταν 2 τύποι τράκαραν μπροστά μου! Κι αν και οι 2 είναι από το ίδιο χωριό προτεραιότητα έχει αυτός που προλαβαίνει!

Επεξ/σία από TasMan
  • Haha 1
Δημοσ.

1. Οπότε ο κάθε χακερας θα παίρνει μια πλακέτα από ένα τρακαρισμένο θα τη βραχυκυκλωνει λίγο και θα μεταδίδει ότι έχει δυστύχημα ο δρόμος. Οπότε όλα μαζί φρένο.Η ακόμα καλύτερα θα το κάνει και η κυβέρνηση....

2. Ας βάλουν κάνα αισθητήρα πρώτα στα τρένα που είδαμε τι πάθαμε και μετά...

Όσο για αυτά τα κόλπα όντως επιδοτήσεις μυρίζει. Τη νομοθεσία σε αυτά (και αλλα) τη γράφουν οι λομπιστες της κάθε εταιριας. Οπότε το κριτήριο δεν είναι το καλό σου

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, armitatz είπε

2. Ας βάλουν κάνα αισθητήρα πρώτα στα τρένα που είδαμε τι πάθαμε και μετά...

Όχι  φίλε μου μετα....τώρα χθες πρέπει να λυθεί η μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. 

Πρέπει να Είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα στην Ελλάδα για δες τα νούμερα κάτω και βγάλε μία σούμα πόσα σπίτια έχουν κλείσει τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα.....

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το 2023, σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν

11.201 τροχαία ατυχήματα,

νεκροί έφτασαν τους 621,

Οι βαριά τραυματίες ήταν 657

οι ελαφρά τραυματίες 12.644 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gliogas είπε

Όχι  φίλε μου μετα....τώρα χθες πρέπει να λυθεί η μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. 

Πρέπει να Είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα στην Ελλάδα για δες τα νούμερα κάτω και βγάλε μία σούμα πόσα σπίτια έχουν κλείσει τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα.....

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το 2023, σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν

11.201 τροχαία ατυχήματα,

νεκροί έφτασαν τους 621,

Οι βαριά τραυματίες ήταν 657

οι ελαφρά τραυματίες 12.644 

Δε νομίζω να σε σώσει αυτό. Όταν το κράνος σταματήσει να είναι είδος πολυτελείας και φτιαχτούν και μερικοί δρόμοι πολλά μπορούν να γίνουν. Το αυτόματο δε θα βοηθήσει αυτόν που λειτουργεί σε καθεστώς ατιμωρησίας και νομίζει ότι ο δρόμος είναι σπίτι του για να κάνει ότι θέλει. Είμαι υπέρ άλλων αυτόματων όταν οδηγάς όπως το να μη κοιτάς κινητά κλπ

Δημοσ.
4 ώρες πριν, armitatz είπε

Δε νομίζω να σε σώσει αυτό. Όταν το κράνος σταματήσει να είναι είδος πολυτελείας και φτιαχτούν και μερικοί δρόμοι πολλά μπορούν να γίνουν. Το αυτόματο δε θα βοηθήσει αυτόν που λειτουργεί σε καθεστώς ατιμωρησίας και νομίζει ότι ο δρόμος είναι σπίτι του για να κάνει ότι θέλει. Είμαι υπέρ άλλων αυτόματων όταν οδηγάς όπως το να μη κοιτάς κινητά κλπ

Φίλε μου εγώ δεν έδωσα λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών στην Ελλάδα το οποίο δεν λύνεται εν μια νυχτη απλά λέω ότι είναι μάστιγα και ότι κάτι πρέπει να γίνει...τώρα περί χρήση κράνους κινητά δρόμων κλπ όλοι τα ξέρουμε το πρόβλημα όμως  παραμένει και αύριο το πρωί κάποιος δεν θα σηκωθεί επειδή θα έχει φύγει σε ένα τροχαίο... υπάρχει κράτος και προσωπική ευθύνη σε συνδυασμό αυτά τα δύο πρέπει πρέπει να αφυπνίστουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...