Horn Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Καλησπερα,επειδη σιγα σιγα πεθαινει ο sata SSD ηρθε η ωρα για nvme πιστευω.1 TB αρκει και το budget ειναι 50-60 ευρω. Απο οσο θυμαμαι η μητρικη μου εχει pci express 3.0. Προς το παρων βρηκα αυτον https://www.skroutz.gr/s/37931416/Kingston-NV2-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-SNV2S-1000G.html Αλλα οποιαδηποτε γνωμη δεκτη.Ευχαριστω εκ των προτερων.
raul7 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Εγώ προσωπικά θα απέφευγα τον Kingston κυρίως λόγω μικρής αντοχής εγγραφών (320TBW). Με λίγα χρήματα παραπάνω, παίρνεις Western Digital SN580 ή Adata XPG SX8200 Pro, που δίνουν παρόμοιες ή και λίγο καλύτερες ταχύτητες, σχεδόν διπλάσιες εγγραφές (κάπου 600 TBW) και μεγαλύτερη εγγύηση (5 χρόνια limited warranty εταιρίας αντί για 3 του Kingston).
Horn Δημοσ. 24 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2024 Τελικα πηγα σε SSD ADATA ASX8200PNP-1TT-C XPG SX8200 PRO 1TB NVME M.2 2280 Αν και καπου διαβασα οτι αλλαξαν τον controller και εχουν πεσει οι ταχυτητες.
@topos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 On 20/08/2024 at 22:12, raul7 said: λόγω μικρής αντοχής εγγραφών (320TBW). Έχεις υπολογίσει πόσα gb είναι ανά ημέρα αυτός ο αριθμός?Περί τα 10gb κάθε μέρα για ~10 χρονια(αδιάλειπτα όμως). Οποτε ακόμα και τα 320 TBW που είναι πλέον λίγα δεν πρόκειται να προβληματίσουν τον απλό χρήστη ποτέ. Έχω τον Intel 660p 2tb με 400tbw από το 2020 ως κύριο δίσκο(με εξαίρεση ένα 6μηνο, αλλά τον ξαναβαλα πρόσφατα στο pc) + ingest δίσκο για όλα τα φωτογραφικά project μου. Έπειτα λοιπόν από 4 χρόνια ακόμα και αυτός ο "σαβουροδισκος" με μόνο 400tbw και την μη οικιακή χρήση που έχει υποστει έχει υπολοιπομενη ~90%+ ζωή. Spoiler Και ειχα πολλές παροτρύνσεις ατόμων να μην τον χρησιμοποιώ ως ingest(πρακτικά όλες οι SD cards ξεφορτώνονται σε αυτόν, γίνετε το edit και φεύγουν τα αρχεία σε μηχανικούς δίσκους και cloud) για να μην τον "χαλάσω".Εγώ από την άλλη και αύριο το πρωί να χαλούσε θεωρώ ότι έχει βγάλει τα χρήματα του προ πολλού(κανένα ~300αρη τον είχα πάρει) μόνο και μόνο από τον χρόνο που μου έχει γλιτώσει από το ξεφορτωμα των sd(συνήθως 2 ταυτόχρονα από 170mb/s η κάθε μια, κάποιες φορές και 3) Γενικά έχουμε φτάσει σε σημείο σήμερα που τα tbw δεν αποτελούν πρόβλημα για τον μέσο χρήστη(ακόμα και τα χαμηλά). 1
raul7 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 6 ώρες πριν, @topos είπε Έχεις υπολογίσει πόσα gb είναι ανά ημέρα αυτός ο αριθμός?Περί τα 10gb κάθε μέρα για ~10 χρονια(αδιάλειπτα όμως). Καταλαβαίνω αυτό που λες για τα tbw, η χρηματική διαφορά είναι αρκετά μικρή όμως (πχ ο SX8200 PRO που πήρε ο ts αυτή τη στιγμή κάνει 57€ στο Eshop, ίσως τον πήρε και από εκεί). Προσωπικά όταν αγοράζω nvme ο οποίος μπορεί να μείνει στο ίδιο σύστημα για αρκετά χρόνια, ή και να αλλάξει συστήματα, θα προτιμούσα να έχω αέρα. Οπότε δεν βρίσκω το λόγο να πας στο απόλυτα φθηνότερο και να πάρεις κάτι με την μισή αντοχή αλλά και γενικά χειρότερα specs (ταχύτητες, κατανάλωση κλπ, ακόμα και αν δεν είναι αντιληπτή η διαφορά σε κάθε σενάριο ή αν δεν εξαντλήσεις την αντοχή του ποτέ) και με 3 χρόνια εγγύηση αντί για 5, για διαφορά 5-6€.
@topos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 1 hour ago, raul7 said: Καταλαβαίνω αυτό που λες για τα tbw, η χρηματική διαφορά είναι αρκετά μικρή όμως (πχ ο SX8200 PRO που πήρε ο ts αυτή τη στιγμή κάνει 57€ στο Eshop, ίσως τον πήρε και από εκεί). Προσωπικά όταν αγοράζω nvme ο οποίος μπορεί να μείνει στο ίδιο σύστημα για αρκετά χρόνια, ή και να αλλάξει συστήματα, θα προτιμούσα να έχω αέρα. Οπότε δεν βρίσκω το λόγο να πας στο απόλυτα φθηνότερο και να πάρεις κάτι με την μισή αντοχή αλλά και γενικά χειρότερα specs (ταχύτητες, κατανάλωση κλπ, ακόμα και αν δεν είναι αντιληπτή η διαφορά σε κάθε σενάριο ή αν δεν εξαντλήσεις την αντοχή του ποτέ) και με 3 χρόνια εγγύηση αντί για 5, για διαφορά 5-6€. Δεν διαφωνω, και πιθανότατα τα tbw να είναι και μια ένδειξη "καλύτερης" ποιότητας overall. Εκεί που θέλω να καταληξω όμως είναι ότι τα άλλα specs είναι πιο σημαντικά.Π.χ εάν έχει dram πάνω, ποιον ελεγκτή έχει και τι ταχύτητες πιανει και προφανώς όλα τα παραπάνω σε συνάρτηση με την τιμή. Spoiler Όσο για τον Kingston nv2, τον εχω πάρει και αυτόν σε 512gb για το λάπτοπ της συντρόφου μου- και γενικά τον προτεινα για basic builds πριν ~2χρονια. Ομως εκείνη την περίοδο ήταν και ο φθηνοτερος με τους καλύτερους από αυτόν να έχουν ένα 30% πάνω σε τιμή. Τώρα που ήθελα άλλον ένα basic μικρό (512gb) για να τον βάλω σε λάπτοπ που θα ανάβει περιστασιακα(πρακτικά το back up μηχάνημα μου εάν τύχει και μου "καεί" ο σταθερός) πήρα έναν adata s40 από e-shop στο ~35ευρω. Ξεπεταξα 2-3 reviews που γράφανε καλά σχόλια, αλλά για να είμαι ειλικρινής ούτε θυμάμαι να πρόσεξα πόσα tbw είχε. 1
Horn Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 25/8/2024 στις 9:27 ΠΜ, raul7 είπε Καταλαβαίνω αυτό που λες για τα tbw, η χρηματική διαφορά είναι αρκετά μικρή όμως (πχ ο SX8200 PRO που πήρε ο ts αυτή τη στιγμή κάνει 57€ στο Eshop, ίσως τον πήρε και από εκεί). Προσωπικά όταν αγοράζω nvme ο οποίος μπορεί να μείνει στο ίδιο σύστημα για αρκετά χρόνια, ή και να αλλάξει συστήματα, θα προτιμούσα να έχω αέρα. Οπότε δεν βρίσκω το λόγο να πας στο απόλυτα φθηνότερο και να πάρεις κάτι με την μισή αντοχή αλλά και γενικά χειρότερα specs (ταχύτητες, κατανάλωση κλπ, ακόμα και αν δεν είναι αντιληπτή η διαφορά σε κάθε σενάριο ή αν δεν εξαντλήσεις την αντοχή του ποτέ) και με 3 χρόνια εγγύηση αντί για 5, για διαφορά 5-6€. Ναι απο eshop αγοραστηκε στα 56 ευρω. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2024 από Horn
Psyber Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2024 Η δική μου πρόταση είναι Kingston KC3000. Πιο ακριβός αλλά με φήμη αξιοπιστίας και καλές επιδόσεις.
Horn Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Για να μην ανοιγω αλλο θεμα. Για clone εχετε να προτεινεται καποιο tool? Η απλα παμε για adata migration tool. Δεν θα εχουμε θεμα για clone απο sata se nvme? Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2024 από Horn
tzavardin Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, Horn είπε Για να μην ανοιγω αλλο θεμα. Για clone εχετε να προτεινεται καποιο tool? Η απλα παμε για adata migration tool. Δεν θα εχουμε θεμα για clone απο sata se nvme? Αν εξαιρέσεις το cloning process της samsung που πραγματικά είναι το μόνο πράγμα που μου έχει λείψει από samsung, κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι δεν θα έχεις θέμα και θα γίνει τόσο απλά και απροβλημάτιστα. Ειδικά αν ο ssd σου πεθαίνει όπως λες. Εγώ σε κάθε περίπτωση θα έκανα backup αρχεία που μου είναι απαραίτητα. Από εκεί και πέρα, πολύ εύχρηστο και το πιο σύνηθες software είναι το macrium, και σαν δευτερεύουσα λύση θα έλεγα το clonezilla, αλλά δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με το macrium γενικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα