Προς το περιεχόμενο

Διαμοιρασμός δικτύου σε μαγαζί και οικία

psyaris
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από uniquegr,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, 

Μένω σε μια πολυκατοικία στον πρώτο όροφο και στην διαγώνια  απέναντι πολυκατοικία ( είναι σχεδόν διασταύρωση - σαν ταφ) στο ισόγειο έχω μαγαζί. Αυτή τη στιγμή έχω 24αρα γραμμή και στο σπίτι και στο μαγαζί. Σκέφτομαι να βάλω οπτικόλη ίνα στο μαγαζί ( μόνο εκεί μπορώ - καταραμένη Λάρισα) και να στέλνω το wifi στο σπίτι μου. Οπτική επαφή υπάρχει άψογη. Και αυτήν την στιγμή στο μπαλκόνι μου πιάνω το wifi του μαγαζιού με ρουτερ 2,5-5 hz αλλά όχι καλο σήμα. Τι θα ήταν καλό να αγορασω για να έχω wifi στο σπίτι; είδα και διάβασα για τα ubiquity, ή κεραια ή τα nanostation. Θα χρειαστώ μόνο αυτά ή και κάτι άλλο; 

Επεξ/σία από psyaris
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Έγινε αλλαγή τίτλου σε Διαμοιρασμός δικτύου σε μαγαζί και οικία
10 minutes ago, psyaris said:

Καλησπέρα σας, 

Μένω σε μια πολυκατοικία στον πρώτο όροφο και στην διαγώνια  απέναντι πολυκατοικία ( είναι σχεδόν διασταύρωση - σαν ταφ) στο ισόγειο έχω μαγαζί. Αυτή τη στιγμή έχω 24αρα γραμμή και στο σπίτι και στο μαγαζί. Σκέφτομαι να βάλω οπτικόλη ίνα στο μαγαζί ( μόνο εκεί μπορώ - καταραμένη Λάρισα) και να στέλνω το wifi στο σπίτι μου. Οπτική επαφή υπάρχει άψογη. Και αυτήν την στιγμή στο μπαλκόνι μου πιάνω το wifi του μαγαζιού με ρουτερ 2,5-5 hz αλλά όχι καλο σήμα. Τι θα ήταν καλό να αγορασω για να έχω wifi στο σπίτι; είδα και διάβασα για τα ubiquity, ή κεραια ή τα nanostation. Θα χρειαστώ μόνο αυτά ή και κάτι άλλο; 

αυτά θα πάρεις και τέλος....θα χρειαστείς και ένα παλιό ρουτερ στο σπίτι για διαμοιρασμο ......

• Λύση

Κάνω ακριβώς αυτό εδώ και τουλάχιστον 6 χρόνια. Θα πάρεις ένα ζευγάρι nanostation, ένα παλιό ρούτερ για το σπίτι ( δεν έχει σημασία, μιας που το ρούτερ του μαγαζιού θα κάνει τη κλήση και του σπιτιού θα λειτουργεί σαν switch και σαν wifi access point ). Μάλιστα, αν το ρούτερ του σπιτιού έχει δυνατότητες voip, μπορείς να πάρεις τα στοιχεία πρόσβασης απο τον πάροχό σου και να έχεις το σταθερό στο σπίτι. Έχω δοκιμάσει το speedport με τα ubiquiti, λειτουργούν μια χαρά.

Ένα καλό κεντράρισμα θα χρειαστεί να κάνεις, για να πάρεις το μέγιστο των δυνατοτήτων της διασύνδεσης και θα είσαι αρχηγός. Αν χρειαστείς βοήθεια με τις ρυθμίσεις, θα χαρώ να σε καθοδηγήσω.

Σε ευχαριστώ πολύ να σαι καλά. 

Λογικά θα σε ενοχλήσω σε κάποιο διάστημα όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την οπτική ίνα. 

4 ώρες πριν, psyaris είπε

Σε ευχαριστώ πολύ να σαι καλά. 

Λογικά θα σε ενοχλήσω σε κάποιο διάστημα όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την οπτική ίνα. 

Όποτε θέλεις, στείλε μου προσωπικό μήνυμα ή άνοιξε νήμα ή γράψε σε αυτό με αναφορά σ'εμένα για να το δω. Ό,τι σε βολεύει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...