Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Τώρα για διαμέρισμα με ένα λουτρό, στην θέση σου αν εμένα μόνος μου θα έβαζα τον σωλήνα του πλυντηρίου στην λεκάνη χωρίς άλλη ταλαιπωρία. Αλλά δεν είναι ότι καλύτερο αυτό αν τύχει να θες να χρησιμοποιήσεις την λεκάνη, θα πρέπει να βγάλεις τον σωλήνα, όσο μάλλον να έχεις και οικογένεια και να την χρησιμοποιούν άλλοι, θα πρέπει δηλαδή να εξασφαλίσεις ότι όταν εσύ ή κάποιος άλλος θα βάλει πλυντήριο δεν θα χρειαστεί κανένας την λεκάνη, ειδάλλως παίζει να βγάλει τον σωλήνα και να σου πετάξει τα νερά έξω το πλυντήριο.....

Υπαρχει και η παυση στα πλυντηρια, οποτε το σταματας, βγαζεις σωληνα, κανεις δουλεια και το συνεχιζεις 

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, troi.g είπε

Αν ρίξεις τα νερά στη μπανιέρα ή στη λεκάνη, τότε δεν υπάρχει θέμα.

Εχω ζησει σε σπιτια και με τα 2. Η μπανιερα ειχε γινει ρδελομπου επειδη το ειχαν ετσι μονιμα,ειχε χαλασει το σμαλτο κυριολεκτικα.

Στη λεκανη ηταν παντα αβολο,γιατι επρεπε να βγαινει ο σωληνας.

19 ώρες πριν, poulinos είπε

αν ειναι δικο σου προσωρινα θα τα ριχνα μπανιερα τα νερα 

Ουδεν μονιμοτερο του προσωρινου.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, StamTheMan said:

Εχω ζησει σε σπιτια και με τα 2. Η μπανιερα ειχε γινει ρδελομπου επειδη το ειχαν ετσι μονιμα,ειχε χαλασει το σμαλτο κυριολεκτικα.

Στη λεκανη ηταν παντα αβολο,γιατι επρεπε να βγαινει ο σωληνας.

Ουδεν μονιμοτερο του προσωρινου.

αν δεν παιζουν χρηματα δυστυχως τπτ δεν γινεται

Δημοσ.
Στις 20/8/2024 στις 7:42 ΜΜ, Rena_kou είπε

Καλησπέρα σας. 

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει από υδραυλικά... Μετακομίζω και στο μπάνιο του σπιτιού που θα πάω δεν υπάρχει υποδοχή για πλυντήριο. Υπάρχει όμως ένας μπιντές. Είχε τύχει και στο σπίτι της γιαγιάς μου το ίδιο και ο μάστορας τότε είχε βγάλει τον μπιντέ για να μπει το πλυντήριο και απλά το λάστιχο που έβγαζε τα νερά έπεφτε στην μπανιέρα. Αντιαισθητικό μεν αλλά η δουλειά γινόταν χωρίς πρόβλημα. Θα μπορούσε να γίνει αυτό και τώρα; Υπάρχει κάποια άλλη λύση; 

Όχι. Η διάμετροι είναι ίδιοι? Απλά σκέφτομαι ο μπιντες έχει και ζεστό νερό χρήσης ενώ το πλυντήριο όχι. 

Δημοσ.

Ήμουν στην ίδια φάση πριν μερικούς μήνες. Στο ζεστό μπήκε τάπα, το κρύο συνδέθηκε στο πλυντήριο και η αποχέτευση συνδέθηκε με έξτρα σωλήνα (λόγω των διατομών). 

Στην χειρότερη, βάλε την αποχέτευση στο καζανάκι. Δεν θα χρειάζεται να μετακινείς τον σωλήνα και θα έχεις δωρεάν πατήματα. 

• Like 1
Δημοσ.
11 minutes ago, csontheline said:

Ήμουν στην ίδια φάση πριν μερικούς μήνες. Στο ζεστό μπήκε τάπα, το κρύο συνδέθηκε στο πλυντήριο και η αποχέτευση συνδέθηκε με έξτρα σωλήνα (λόγω των διατομών). 

Στην χειρότερη, βάλε την αποχέτευση στο καζανάκι. Δεν θα χρειάζεται να μετακινείς τον σωλήνα και θα έχεις δωρεάν πατήματα. 

αν τον βαλει μεσα στο καζανακι εφοσον ειναι γεματο θα βγει το εξτρα νερο απο Overflow.αλλα με την ροη που θα βγει παιζει να μην προλαβει να το τραβηξει το Overflow.αν καταλαβα καλα τι εννοεις.

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, csontheline είπε

Μην το κάνεις αυτό.Με το πρώτο νερό που θα βγάλει το πλυντήριο θα υπερχειλίσει . 

14 λεπτά πριν, poulinos είπε

αν τον βαλει μεσα στο καζανακι εφοσον ειναι γεματο θα βγει το εξτρα νερο απο Overflow.αλλα με την ροη που θα βγει παιζει να μην προλαβει να το τραβηξει το Overflow.αν καταλαβα καλα τι εννοεις.

Ακόμα και να κλείσει το νερό που πάει στο καζανάκι θα έχει το βρώμικο νερό να κάθεται και να  βρωμάει στο καζανάκι;Θα τραβάει καζανάκι μονο όταν βάζει πλυντήριο;

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, Ukforthemoment said:

Μην το κάνεις αυτό.Με το πρώτο νερό που θα βγάλει το πλυντήριο θα υπερχειλίσει . 

Ακόμα και να κλείσει το νερό που πάει στο καζανάκι θα έχει το βρώμικο νερό να κάθεται και να  βρωμάει στο καζανάκι;Θα τραβάει καζανάκι μονο όταν βάζει πλυντήριο;

και στην ουσια μονο ενα τραβηγμα θα μπορουσες να κερδισεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Ukforthemoment said:

Η ροή που έχει η υπερχείλιση είναι ίδια με το να πατάς καζανάκι. Κανένα πλυντήριο δεν μπορεί να βγάλει τόσο μεγάλη ποσότητα. Ίσως δημιουργήσει πρόβλημα στα πλαστικά το πολύ ζεστό νερό, αλλά κρίνω εξ'ιδίων τα αλλότρια που δεν βάζουμε σχεδόν ποτέ πάνω από 40. Το βρώμικο νερό που αναφέρεις, στην χειρότερη θα είναι στην αρχή (όσο βρώμικο μπορεί να είναι το σαπουνόνερο του πλυντηρίου). Στο τελευταίο ξέβγαλμα που θα κάνει το πλυντήριο, θα φύγει το κρύο νερό που -θεωρητικά- σου ξέπλυνε τα τελευταία υπολλείματα από τα καθαρά ρούχα.

Πάντως, οι ίδιοι οι κατασκευαστές πλυντηρίων προτείνουν τον νεροχύτη, όπου πάμε και πλένουμε τα μούτρα μας, οπότε η τουαλέτα -θεωρώ- ότι δεν αποτελεί πρόβλημα καθαριοτήτας (πέρα από το ζεστό/καυτό νερό που προανέφερα).

Άσε που μπορεί να γράφουμε μόνο για να γράφουμε γιατί κατά πάσα πιθανότητα η ύπαρξη μπιντέ σημαίνει ΚΑΙ αποχεύτεση ΚΑΙ πλακάκι από κάτω (είτε κολλούνταν, είτε βιδώνονταν τα είδη υγιεινής).

1 hour ago, poulinos said:

και στην ουσια μονο ενα τραβηγμα θα μπορουσες να κερδισεις.

Το νόημα δεν είναι το οικονομικό κέρδος, αλλά 1) η διευκόλυνση, 2) το κέρδος σε πόρους (1 καζανάκι λιγότερο πόσιμο νερό μπορεί να είναι και 10 λίτρα). Στην Ιαπωνία (υποθέτω και αλλού) έχουν τουαλέτες που τα καζανάκια έχουν νιπτήρα πάνω τους, οπότε δεν γεμίζει με καθαρό νερό, αλλά με το "βρώμικο" των χεριών.

Edit : Ήθελα και εγώ τέτοιο, αλλά που στα κομμάτια βρίσκεις; (γυναίκα που να το δέχεται, όχι καζανάκι-νιπτήρα)

Επεξ/σία από csontheline
Δημοσ.
6 minutes ago, csontheline said:

Το νόημα δεν είναι το οικονομικό κέρδος, αλλά 1) η διευκόλυνση, 2) το κέρδος σε πόρους (1 καζανάκι λιγότερο πόσιμο νερό μπορεί να είναι και 10 λίτρα). Στην Ιαπωνία (υποθέτω και αλλού) έχουν τουαλέτες που τα καζανάκια έχουν νιπτήρα πάνω τους, οπότε δεν γεμίζει με καθαρό νερό, αλλά με το "βρώμικο" των χεριών.

Edit : Ήθελα και εγώ τέτοιο, αλλά που στα κομμάτια βρίσκεις; (γυναίκα που να το δέχεται, όχι καζανάκι-νιπτήρα)

ποσο ποσιμο νερο παει χαμενο για την τουαλετα οταν θα μπορουσε με χ ψ τροπο να ηταν μη ποσιμο. απο πλυσιμο χεριων ,απο μπανιο,απο πλυντηριο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, csontheline είπε

Η ροή που έχει η υπερχείλιση είναι ίδια με το να πατάς καζανάκι. Κανένα πλυντήριο δεν μπορεί να βγάλει τόσο μεγάλη ποσότητα. Ίσως δημιουργήσει πρόβλημα στα πλαστικά το πολύ ζεστό νερό, αλλά κρίνω εξ'ιδίων τα αλλότρια που δεν βάζουμε σχεδόν ποτέ πάνω από 40. Το βρώμικο νερό που αναφέρεις, στην χειρότερη θα είναι στην αρχή (όσο βρώμικο μπορεί να είναι το σαπουνόνερο του πλυντηρίου). Στο τελευταίο ξέβγαλμα που θα κάνει το πλυντήριο, θα φύγει το κρύο νερό που -θεωρητικά- σου ξέπλυνε τα τελευταία υπολλείματα από τα καθαρά ρούχα.

Πάντως, οι ίδιοι οι κατασκευαστές πλυντηρίων προτείνουν τον νεροχύτη, όπου πάμε και πλένουμε τα μούτρα μας, οπότε η τουαλέτα -θεωρώ- ότι δεν αποτελεί πρόβλημα καθαριοτήτας (πέρα από το ζεστό/καυτό νερό που προανέφερα).

Άσε που μπορεί να γράφουμε μόνο για να γράφουμε γιατί κατά πάσα πιθανότητα η ύπαρξη μπιντέ σημαίνει ΚΑΙ αποχεύτεση ΚΑΙ πλακάκι από κάτω (είτε κολλούνταν, είτε βιδώνονταν τα είδη υγιεινής).

Aλλο το καζανάκι που θα μένει στάσιμο και άλλο ο νιπτήρας/τουαλέτα που θα φευγει κατευθείαν.

Επίσης μην ξεχνάς ότι το βρώμικο νερό θα μένει και στην λεκάνη.

Και αν το σκεφτείς δεν κερδίζεις και τίποτα απο οικονομία νερού .

Ασε που ανάλογα και το καζανάκι μπορεί να μην δουλευει με το καπάκι στραβά ή καθόλου για να βάλεις το λαστιχο της αποχετευσης.Και αυτό μονο αν το καζανάκι είναι πίσω απο την τουαλέτα.Αν είναι κοντά στο ταβάνι ή στο πατάρι.............

Πιο πίσω έβαλα λινκ με σωλήνα για να μπει κάτω απο το σιφώνι του νιπτήρα.Στο δικό μου σπίτι αυτό θα έκανα.

1 λεπτό πριν, poulinos είπε

ποσο ποσιμο νερο παει χαμενο για την τουαλετα οταν θα μπορουσε με χ ψ τροπο να ηταν μη ποσιμο. απο πλυσιμο χεριων ,απο μπανιο,απο πλυντηριο.

Οταν βλέπεις βρώμικο νερό στην τουαλέτα δεν πατας το καζανάκι;Απο τον κουβά του σφουγγαρίσματος  ή απο το πλυντήριο.Μόνο εγώ το κάνω;

Δημοσ.
On 21/08/2024 at 17:17, poulinos said:

αν ειναι δικο σου προσωρινα θα τα ριχνα μπανιερα τα νερα και θα τραβαγα απο μπιντε.αλλα θα βαζα στοχο να το φτιαξω σωστα μολις θα ειχα τα χρηματα. σωστο ξηλωμα σωσυη υδραυλικηεγκατασταση και πλακακια.δεν ειναι τεραστιο μερεμετι

Αυτό πιστεύω ότι είναι το καλύτερο. Ωστόσο, θα εξέταζα αν γίνεται να τοποθετηθεί το πλυντήριο στο μπαλκόνι. Ένας φίλος μου που το έκανε, το προτιμάει έτσι. Βέβαια, η διαρρύθμιση τον βόλευε, γιατί το μπαλκόνι είναι δίπλα στο μπάνιο και ήταν εύκολο να περαστούν βρύση, πρίζα και αποχέτευση στο μπαλκόνι. Επίσης, το μπαλκόνι αυτό δεν το χρησιμοποιούσε, ενώ είχε διάφανη τέντα.

Φυσικά, υπάρχουν μειονεκτήματα, αλλά κερδίζεις χώρο (και αισθητική) στο μπάνιο, αν είναι μικρό.

Δημοσ.
On 29/08/2024 at 15:48, techartware said:

Αυτό πιστεύω ότι είναι το καλύτερο. Ωστόσο, θα εξέταζα αν γίνεται να τοποθετηθεί το πλυντήριο στο μπαλκόνι. Ένας φίλος μου που το έκανε, το προτιμάει έτσι. Βέβαια, η διαρρύθμιση τον βόλευε, γιατί το μπαλκόνι είναι δίπλα στο μπάνιο και ήταν εύκολο να περαστούν βρύση, πρίζα και αποχέτευση στο μπαλκόνι. Επίσης, το μπαλκόνι αυτό δεν το χρησιμοποιούσε, ενώ είχε διάφανη τέντα.

Φυσικά, υπάρχουν μειονεκτήματα, αλλά κερδίζεις χώρο (και αισθητική) στο μπάνιο, αν είναι μικρό.

το κακο ειναι η υγρασια κτλ με το να ειναι εξω το πλυντηριο.αλλα οπως ειπες το μεγαλο πλεονεκτημα ειναι οτι κερδιζεις χωρο.αν ο αλλος το εχει κλεισει και με διαφανη τεντα γλυτωνεις αρκετα απο τα προβληματα της χαμηλης θερμοκρασιας κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...