Προς το περιεχόμενο

Αναλογικος προενισχυτης

Chris2756

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προενισχυση χρειάζεσαι για πηγές που δεν διαθέτουν οι ίδιες, πχ pickup κάποια μικρόφωνα, για τα συνδέσεις στον τελικό ενισχυτή. Εσύ τι ακριβώς θες να συνδέσεις; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα αυτά που λες έχουν προενισχυση, αν βάλεις κι άλλη μπορεί μέχρι και να κάψεις τον ενισχυτή. Αυτό που θες ουσιαστικά είναι έναν μικτή για να επιλέξεις κάθε φορά τι θα παίζει ο ενισχυτής ή κάποιον επιλογέα εισόδου που θα έχεις συνδεδεμένες τις πηγές σου και θα επιλεγείς κάθε φορά τι θα παίζει. Ο τελικός σου πόσες εισόδους έχει; 

Επεξ/σία από fmarkos

Aκριβως, προενισχυτη AV receiver. Γιατι λογικα πρεπει να διαθετει και καποιο συστημα αποκωδικοποιησης, pro logic, DTS κτλ κτλ. Ο τελικος μου, σαν 5καναλος που ειναι εχει 5 εισοδους για ΑΡ-ΔΕ-Κεντρικο και 2 περιφεριακα καναλια. Rotel RB-985 THX. Παλαιο μοντελο, αλλα σκυλι μαυρο και καλοσυντηριμενος. Στην ιδια κατασταση και τα 6 ηχεια. Ο προενισχυτης που ειχα, ενας AMC, ειχε 9 εισοδους, η μια για πικαπ. Πλεον οι απαιτησεις μου ειναι λιγοτερες. Καμια ταινιουλα απο TV η DVD και επιδει υπαρχουν το 5δισκο για κανενα παρτακι και πολλα cd μουσικης, αντε και το tuner για λιγο ραδιοφωνο. Δεν βλεπω τον λογο να δωσω καποια 2000Ε για δυνατοτητες ψηφιακου προενισχυτη τις οποιες δεν θα χρισημοποιησω, γι αυτο ψαχνω αναλογικο, εστω και μεταχειρισμενο

Έχεις μπλέξει λίγο τις έννοιες... "αναλογικός προενισχυτής" με αυτό που χρειάζεσαι δεν έχουν επαφή.

Θες έναν απλό 5.1 AV receiver, αλλά με preouts για να συνδέσεις όπως θες τον τελικό σου ενισχυτή... κάτι που δεν είναι συχνό σε low end ενισχυτές πλέον, και δεν θα το βρεις φθηνά. Τι ηχεία έχεις και θες σώνει και καλά να χρησιμοποιήσεις τον τελικό της Rotel ?

Ο φθηνότερος μοντέρνος με 5 εξόδους pre-out (για σύνδεση τελικού) ξεκινάει από τα 1000€ (Denon 3800H αγορά από έξω, γιατί εδώ είναι στα 1460...).

Εσύ για τι ποσό μιλάς να διαθέσεις;

Μεταχειρισμένο θα έπαιρνες;

Οπως ειπα ο Rotel υπαρχει, παιζει καλα, εχει ελαχιστες ωρες λειτουργιας, σε σχεση με τα χρονια του. Το ιδιο και τα ηχεια. Κυρια ΔΕ-ΑΡ, Roister steles 130, Κεντρικο Roister 2/7 και περιφεριακα ΔΕ-ΑΡ Jamo 120.   Eνεργο γουφερ Rel Strata II. Προενισχυτη ειχα εναν AMC AV-81, εχει προβλημα στην επιλλογη εισοδου (πηγης) η οποια γινεται μονο απο το κοντρολ, δεν ξερω αν επισκευαζεται. Ναι θα κοιτουσα και για μεταχειρισμενο

3 hours ago, Chris2756 said:

Οπως ειπα ο Rotel υπαρχει, παιζει καλα, εχει ελαχιστες ωρες λειτουργιας, σε σχεση με τα χρονια του. Το ιδιο και τα ηχεια. Κυρια ΔΕ-ΑΡ, Roister steles 130, Κεντρικο Roister 2/7 και περιφεριακα ΔΕ-ΑΡ Jamo 120.   Eνεργο γουφερ Rel Strata II. Προενισχυτη ειχα εναν AMC AV-81, εχει προβλημα στην επιλλογη εισοδου (πηγης) η οποια γινεται μονο απο το κοντρολ, δεν ξερω αν επισκευαζεται. Ναι θα κοιτουσα και για μεταχειρισμενο

Αν και δεν βρίσκω νόημα με αυτά τα ηχεία να δώσεις τόσα λεφτά μόνο και μόνο για να αξιοποιήσεις τον Rotel.

Οι επιλογές σου σε γήινα βαλάντια (κάτω από 2000€) είναι οι εξής:

Denon AVC-X3800H (1449€)
Marantz Cinema 70s (989€)
Marantz Cinema 60 (1259€)
Denon AVC-X3700H (969€... αν όντως υπάρχει όμως, γιατί είναι παλιό μοντέλο και δεν πιστεύω να υπάρχει σε κάποιο κατάστημα απόθεμα)

Άλλες επιλογές που να έχουν και αυτοί τουλάχιστον 5 pre-outs, πάνε ακόμα πιο πάνω (π.χ. στα 2000€ ο Arcam AVR11)

Να βρείς κάποιον από αυτούς μεταχειρισμένο θα ήταν σούπερ, αλλά πολύ δύσκολο.

Αν πας σε καινούργιο μπορείς να μου στείλεις ένα μήνυμα να σου κάνω μια καλύτερη τιμούλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, HardwareZone είπε

Denon AVC-X3800H (1449€)
Marantz Cinema 70s (989€)
Marantz Cinema 60 (1259€)
Denon AVC-X3700H (969€... αν όντως υπάρχει όμως, γιατί είναι παλιό μοντέλο και δεν πιστεύω να υπάρχει σε κάποιο κατάστημα απόθεμα)

Σε όλες αυτές βέβαια τις περιπτώσεις τον τελικό ενησχητή που διαθέτει ο φίλος μας απλά τον αφήνει στην ντουλάπα.

Μπορείς βέβαια να ψαχτείς στα κινζέζικα μήπως βρεις κάτι να σου κάνει δουλειά. όπως πχ κάτι τέτοιο.

Επεξ/σία από fmarkos

4 minutes ago, fmarkos said:

Σε όλες αυτές βέβαια τις περιπτώσεις τον τελικό ενησχητή που διαθέτει ο φίλος μας απλά τον αφήνει στην ντουλάπα.

Δεν προσέχεις καθόλου μάλλον. Αυτοί οι ολοκληρωμένοι home Cinema ενισχυτές, έχουν εξόδους προενίσχυσης έτσι ώστε να συνδεθεί τελικός ενισχυτής για να οδηγήσει οποία κανάλια θέλουμε.

Είναι ακριβώς ότι χρειάζεται το παλικάρι αφού θέλει να χρησιμοποιήσει σώνει και καλά τον παλιό Rotel.

1 λεπτό πριν, HardwareZone είπε

Δεν προσέχεις καθόλου μάλλον. Αυτοί οι ολοκληρωμένοι home Cinema ενισχυτές, έχουν εξόδους προενίσχυσης έτσι ώστε να συνδεθεί τελικός ενισχυτής για να οδηγήσει οποία κανάλια θέλουμε.

Είναι ακριβώς ότι χρειάζεται το παλικάρι αφού θέλει να χρησιμοποιήσει σώνει και καλά τον παλιό Rotel.

Εγώ μια χαρά έχω κατάλάβει, και έχω παρακαταλάβει. Αλλά λες στον άνθρωπο δώσε 1000-1500 ενώ ζητάει μια λύση που δεν θα του κοσμήσει τόσο πολύ για να κάνει την δουλειά του. Θα το έψαχνα περισσότερο να του βρω λύσεις αν δεν ήμουν διακοπες, αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κι άλλες λύσεις σαν αυτές που το έδωσα στο πρωηγούμο ποστ για να κάνει την δουλειά του. Εγώ βέβαια δεν θέλω να πουλήσω κάτι, όποτε θα σε αφήσω να συνεχίσεις τις προτάσεις σου κι αν δεν έχει βρει άκρη ο φίλος μας, όταν γυρίσω από τις διακόπες μου θα ασχοληθώ πιο επισταμένως να του προτείνω κι άλλες λύσεις. Το να έχει δύο τελικούς ενισχυτές και να χρησημοποιεί τον ένα πάντως δεν είναι λύση και θα ντρεπώμουν σαν άνρθωπος να προτείνω κάτι τέτοιο. Εκτός αν εδώ μέσα δεν είμαστε για να βοηθάμε, αλλά για να πουλάμε. 

• Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, fmarkos said:

Εγώ μια χαρά έχω κατάλάβει, και έχω παρακαταλάβει. Αλλά λες στον άνθρωπο δώσε 1000-1500 ενώ ζητάει μια λύση που δεν θα του κοσμήσει τόσο πολύ για να κάνει την δουλειά του. Θα το έψαχνα περισσότερο να του βρω λύσεις αν δεν ήμουν διακοπες, αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κι άλλες λύσεις σαν αυτές που το έδωσα στο πρωηγούμο ποστ για να κάνει την δουλειά του. Εγώ βέβαια δεν θέλω να πουλήσω κάτι, όποτε θα σε αφήσω να συνεχίσεις τις προτάσεις σου κι αν δεν έχει βρει άκρη ο φίλος μας, όταν γυρίσω από τις διακόπες μου θα ασχοληθώ πιο επισταμένως να του προτείνω κι άλλες λύσεις. Το να έχει δύο τελικούς ενισχυτές και να χρησημοποιεί τον ένα πάντως δεν είναι λύση και θα ντρεπώμουν σαν άνρθωπος να προτείνω κάτι τέτοιο. Εκτός αν εδώ μέσα δεν είμαστε για να βοηθάμε, αλλά για να πουλάμε. 

Πώς θα έχει surround ήχο αστέρι μου;
Με mixer ?
Δεν θα σε ρωτήσω καν πως θα εφαρμώσει High Pass & Low Pass και να ευθυγραμίσει χρονικά το sub με τα main για να μην βαράει στον γάμο του καραγκιόζη.
Να πάρει κονσόλα + πηγή με αναλογικές πολυκάναλες εξόδους;
Να συνδέσει και με scart την TV ?

Περιμένω με ανυπομονησία να γυρίσεις από τις διακοπές σου να ακούσω κι άλλες εξυπνάδες :D

Επεξ/σία από HardwareZone

20 λεπτά πριν, HardwareZone είπε

Πώς θα έχει surround ήχο αστέρι μου;
Με mixer ?
Δεν θα σε ρωτήσω καν πως θα εφαρμώσει High Pass & Low Pass και να ευθυγραμίσει χρονικά το sub με τα main για να μην βαράει στον γάμο του καραγκιόζη.
Να πάρει κονσόλα + πηγή με αναλογικές πολυκάναλες εξόδους;
Να συνδέσει και με scart την TV ?

Περιμένω με ανυπομονησία να γυρίσεις από τις διακοπές σου να ακούσω κι άλλες εξυπνάδες :D

58 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Μπορείς βέβαια να ψαχτείς στα κινζέζικα μήπως βρεις κάτι να σου κάνει δουλειά. όπως πχ κάτι τέτοιο.

24 minutes ago, fmarkos said:

Να κρατήσει τον Rotel για να τον συνδέσει σε ενισχυτή κινεζιά, δίχως υποστήριξη DTS, με όλο το μηχάνημα να είναι εν αμφιβόλο και πότε θα αρπάξει κανένα ολοκληρωμένο και θα πάει άκλαυτο παρέα με τον Rotel δηλαδή...

Εν τω μεταξύ, θέλει και καλά να κρατήσει τον Rotel για ποιότητα ήχου (δεν σχολιάζω), αλλά να τον τροφοδοτήσουμε τον Rotel από ένα μηχάνημα που παίζει να έχει έξοδο με αρμονική παραμόρφωση 5-10%, ποιός ξέρει τι output level και με τι SINAD.
Αλλά ναι, θα έχει τα μικρά περιφερειακά Jam(b)o και τον Rotel να παίζουν... με έναν κινέζο που δεν ξέρουμε αν έχει καν crossover setting για τους δορυφόρους :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...