Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 hours ago, georgeole said:

Προτιμάς τους Ecotank της Epson γιατί έχουν σοβαρή εγγύηση και φυσικά η εγγύηση να είναι τριετής.

Είχα δουλέψει ένα φεγγάρι τον L365 εάν θυμάμαι καλά και δεν έμεινα ικανοποιημένος το μόνο θετικό ήταν τα αναλώσιμα που με ένα μπουκαλάκι 6 ευρώ έβγαζα πολλές χιλιάδες σελίδες κατα τα αλλά μέσα σε 2 χρόνια τον είχα πάει 3-4 φορές για επισκευή κυρίως στην κεφάλι ήταν το θέμα νομίζω και έπρεπε να τον δουλεύω σε τέρμα χαμηλή ανάλυση Εκτύπωσης για να μην έχω πρόβλημα με την ταχύτητα 

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 15/11/2024 στις 10:24 ΠΜ, dimigero88 είπε

Από 1102 έρχομαι αλλά κατά πάσα πιθανότητα μετά από παρά πολλά χρόνια χρήσης δεν επισκευάζεται πλέον , θα ξέρω αύριο σίγουρα , Ο καινούργιος ο hp που ανέφερα πάνω δεν είναι σκυλί στην δουλειά σαν τους παλιούς ;

Τι προβλημα εχει ο 1102 που δε φτιαχνεται;

Δημοσ.

Μια ερώτηση για φίλους που έχουν εμπειρία με συμβατά τονερ.

Έχω τον Brother HL-L3240CDW σχεδόν 1 χρόνο. Πολύ ευχαριστημένος κτλ κτλ κτλ.

Ηταν πολύ καινούργιο μοντέλο όταν τον πήρα και συμβατά τόνερ βγήκαν στην πορεία. Τα γνήσια μεγάλα (2600-3000k σελίδες) κοστίζουν 100€...και μιας και ειναι έγχρωμος μιλάμε για 400€.

Εχω ψάξει αρκετά γνώμες/εμπειρίες (γενικά) για την αγορά των συμβατών και δεν έχω καταλήξει αν τουλάχιστον στα Brother συμβατά ειναι μια καλή λύση.

Κάποιος που έχει εμπειρία μπορεί να με κατευθύνει please?

Ποια απο τα συμβατά που κυκλοφορούν, να αποφύγω; Υπάρχουν συμβατά και ....συμβατά;

Δημοσ.
13 hours ago, lector said:

Τι προβλημα εχει ο 1102 που δε φτιαχνεται;

Έβγαζε μια λευκή γραμμή μισού εκατοστού σχεδόν τέρμα αριστερά της σελίδας  λίγο που τον σκάλισα σε εκείνη την μεριά πάνω έβγαζε υπόλειμματα από σφουγγάρι . Δεν τον άνοιξα τελείως αλλά νομίζω είχε φθαρεί ένα ρόλο που έχει πάνω λογικά να απλώνει το μελάνι ; Δεν έχω ιδέα και τον πήγα σε τεχνικό και με πήραν τηλέφωνο να μου που ότι έφταιγε που έβαζα συμβατά και άμα βάλω το αυθεντικό όλα θα λυθούν . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, octap79 είπε

Ποια απο τα συμβατά που κυκλοφορούν, να αποφύγω; Υπάρχουν συμβατά και ....συμβατά;

Καλησπέρα, αγαπητέ φίλε. Εννοείται πως υπάρχουν συμβατά και συμβατά και εννοείται πως είναι άριστη λύση, αρκεί να ξέρεις δύο βασικά πραγματάκια: Στους μονόχρωμους laser πολλές φορές συγχωρούνται ατασθαλίες/φτηνές αγορές συμβατών, στους έγχρωμους όμως ΟΧΙ. Πρέπει λοιπόν να είσαι πολύ προσεκτικός στην επιλογή. Το κατάστημα που θα διαλέξεις καλό είναι να μην πρόκειται για ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ, πχ Πλαίσιο ή Public. Προτιμάμε πάντα μικρά καταστήματα με χρόνια στην πιάτσα, τεχνογνωσία, ISO, σταθερούς προμηθευτές, άμεση αντικατάσταση του προϊόντος στην παραμικρή στραβή κλπ κλπ.

Πέρα όμως από τις γενικές οδηγίες, το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι σχετικά καινούριο στην αγορά. Κατά συνέπεια ούτε πολλά συμβατά υπάρχουν ούτε πολύ φθηνά. Θα πέσουν με τον καιρό, χρειάζεται όμως υπομονή. Για να σου δώσω εικόνα, υπάρχει τετράδα συμβατών με 122€, για την οποία δίνω 60-70% να δουλέψει απροβλημάτιστα και υπάρχει και τετράδα με 240€, για την οποία δίνω 99,99999999% (παραπάνω δεν υπάρχει για κανέναν) να σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Για περισσότερες λεπτομέρειες, στείλε pm.

Επεξ/σία από georgeole
Δημοσ.
9 ώρες πριν, dimigero88 είπε

Έβγαζε μια λευκή γραμμή μισού εκατοστού σχεδόν τέρμα αριστερά της σελίδας  λίγο που τον σκάλισα σε εκείνη την μεριά πάνω έβγαζε υπόλειμματα από σφουγγάρι . Δεν τον άνοιξα τελείως αλλά νομίζω είχε φθαρεί ένα ρόλο που έχει πάνω λογικά να απλώνει το μελάνι ; Δεν έχω ιδέα και τον πήγα σε τεχνικό και με πήραν τηλέφωνο να μου που ότι έφταιγε που έβαζα συμβατά και άμα βάλω το αυθεντικό όλα θα λυθούν . 

Για φθαρμενο pressure roller ακουγεται αυτο που περιγραφεις. ΟΚ φτιαχνεται απλα πρεπει να βρεθει το καταλληλο ανταλλακτικο και θελει αρκετο λυσιμο. Αν ειναι οντως αυτο, σιγουρα δε θα λυθει με το να γυρισεις σε γνησια πρωτον, και δευτερον δε φταινε απαραιτητα τα συμβατα, αν εχει ξεπερασει καποιες χιλιαδες σελιδες το μηχανημα μπορει και με γνησια να συμβει.

Δημοσ.
On 18/11/2024 at 22:43, lector said:

Για φθαρμενο pressure roller ακουγεται αυτο που περιγραφεις. ΟΚ φτιαχνεται απλα πρεπει να βρεθει το καταλληλο ανταλλακτικο και θελει αρκετο λυσιμο. Αν ειναι οντως αυτο, σιγουρα δε θα λυθει με το να γυρισεις σε γνησια πρωτον, και δευτερον δε φταινε απαραιτητα τα συμβατα, αν εχει ξεπερασει καποιες χιλιαδες σελιδες το μηχανημα μπορει και με γνησια να συμβει.

Αξίζει να μπω στην διαδικασία ; Μόνο Κίνα κ eBay το βρήκα . Θα είναι συμβατό ; Μπορώ να το βρω κάπου άλλου ;

Δημοσ.
11 ώρες πριν, dimigero88 είπε

Αξίζει να μπω στην διαδικασία ; Μόνο Κίνα κ eBay το βρήκα . Θα είναι συμβατό ; Μπορώ να το βρω κάπου άλλου ;

Αν δεν το δει καποιος εμπειρος τεχνικος να σου πει οτι οντως αυτο ειναι, μη μπεις. Εγω μαντεψιες κανω απο τις περιγραφες σου, δεν το εχω δει με τα ματια μου.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 18/11/2024 στις 12:44 ΜΜ, octap79 είπε

Μια ερώτηση για φίλους που έχουν εμπειρία με συμβατά τονερ.

Έχω τον Brother HL-L3240CDW σχεδόν 1 χρόνο. Πολύ ευχαριστημένος κτλ κτλ κτλ.

Ηταν πολύ καινούργιο μοντέλο όταν τον πήρα και συμβατά τόνερ βγήκαν στην πορεία. Τα γνήσια μεγάλα (2600-3000k σελίδες) κοστίζουν 100€...και μιας και ειναι έγχρωμος μιλάμε για 400€.

Εχω ψάξει αρκετά γνώμες/εμπειρίες (γενικά) για την αγορά των συμβατών και δεν έχω καταλήξει αν τουλάχιστον στα Brother συμβατά ειναι μια καλή λύση.

Κάποιος που έχει εμπειρία μπορεί να με κατευθύνει please?

Αν και δεν είναι ίδιο μοντέλο να πω εγώ την εμπειρία μου με τους Brother είχα πάρει τον HL-L2350DW το μακρινό 2020 (με τα μεταφορικά 105 ευρώ τελική τιμή τώρα που κοιτάω το τιμολόγιο), δεν του έβαλα ποτέ γνήσιο toner πλην του αρχικού που είχε, έπαιρνα και παίρνω  πάντα αυτά των 6.000 σελίδων από συγκεκριμένο κατάστημα με όχι πάνω από 12 ευρώ το τόνερ, και επειδή ήμουν ευχαριστημένος πήρα μετά από μερικούς μήνες ακριβώς τον ίδιο και για το σπίτι που  χρειάζεται η σύζυγος μου να εκτυπώνει σε αραιρότερο βαθμό όμως.  Δεν μου δημιούργησαν ποτέ πρόβλημα με τις εκτυπώσεις. 

Κάποια στιγμή ο ένας εκτυπωτής εμφάνιζε μήνυμα να ανικαταστήσω το τόνερ αλλά και στο καινούριο το ίδιο. Να πω την αλήθεια επειδή ήμουν απασχολημένος δεν έκατσα να ασχοληθώ καθόλου, είδα ότι με το toner και το drum αλλάζοντας το δεν φτιάχνει και το άφησα για αργότερα (ήταν αυτός του σπιτιού), εν τω μεταξύ όμως το πήρε η σύζυγος και το πήγε σε εξουσιοδοτημένο σέρβις της Brother και έδωσε το δικό μου τηλέφωνο για επικοινωνία.

Κάποια στιγμή με πήραν να μου πουν ότι πρέπει να βάλουμε γνήσια μελάνια και μάλλον γνήσιο drum για να δουν αν θα δουλέψει ή πρέπει να το ψάξουν, κόστος 170 ή 190 ευρώ δεν θυμάμαι τώρα. Τους λέω ευχαριστώ αλλά όχι. 

Πήγα τον πήρα, έψαξα στο ίντερνετ, βρήκα σε μερικά λεπτά τι έπρεπε να κάνω για να κάνω reset στις ρυθμίσεις που εμφάνιζαν το πρόβλημα και έτοιμος ο εκτυπωτής (και εδώ είναι το ερώτημα γιατί δεν το έκανα από την αρχή) λειτουργικός χωρίς πάλι πρόβλημα και με τα συμβατά του των 12 ευρώ και το drum ίδιας αξίας.

Για το επίσημο σέρβις, να πω ότι δεν με χρέωσαν κάτι, αλλά αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν ήξεραν να το διορθώσουν, εγώ πήγα για να πληρώσω και να μου φτιάξουν τον εκτυπωτή, αυτοί προφανώς ήθελαν κάτι άλλο. Αυτά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στην παρέα! Ξεθαβω το νήμα γτ έχω ένα θεματακι με τους brother hl-l2375dw.

Αγοράστηκαν 2 μηχανήματα τέλος Αυγούστου. Τώρα το ένα μου βγάζει προβληματικές εκτυπώσεις ενώ το άλλο όλα καλά. Καμιά σκέψη του τι φταίει? Υπάρχει περίπτωση το προβληματικό απλά να τελειώνει το τόνερ και να μη το ξέρει?

received_1270830077494621.jpeg

received_449913961492991.jpeg

Επεξ/σία από pados1002
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αφου εχεις 2 μηχανηματα, κανεις τραμπα μεταξυ τους και τα 2 αναλωσιμα, και παρατηρεις πως αλλαζει η συμπεριφορα του εκτυπωτη. Ετσι θα καταλαβεις ποιο αναλωσιμο φταιει. Συνηθως το drum εχει να κανει με την ποιοτητα εκτυπωσης αλλα εχει να κανει με τη λειτουργια του καθε μοντελου αυτο.

Δημοσ.
Στις 13/12/2024 στις 10:06 ΠΜ, pados1002 είπε

Καλημέρα στην παρέα! Ξεθαβω το νήμα γτ έχω ένα θεματακι με τους brother hl-l2375dw.

Αγοράστηκαν 2 μηχανήματα τέλος Αυγούστου. Τώρα το ένα μου βγάζει προβληματικές εκτυπώσεις ενώ το άλλο όλα καλά. Καμιά σκέψη του τι φταίει? Υπάρχει περίπτωση το προβληματικό απλά να τελειώνει το τόνερ και να μη το ξέρει?

received_1270830077494621.jpeg

received_449913961492991.jpeg

Έχεις ακόμα στο πρώτο το αρχικό toner ή έχεις κάνει reset τις μετρήσεις;

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, σήμερα παρέλαβα τα  καινούρια toner... Πήρα το premium xxl των 6000 σελίδων από το printking. Ελπίζω να είναι καλό. Τα εργοστασιακά τα έκανα αλλαγή μεταξύ τους και σκέτα τα toner και όλο το μηχανισμό. Τελικά όντως το πρόβλημα είναι ότι τελειώνει το toner. Στα καινούργια που είναι aftermarket θα χρειαστεί να κάνω κάτι εγώ για να δουλέψουν σωστά?

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, pados1002 είπε

Καλησπέρα παιδιά, σήμερα παρέλαβα τα  καινούρια toner... Πήρα το premium xxl των 6000 σελίδων από το printking. Ελπίζω να είναι καλό. Τα εργοστασιακά τα έκανα αλλαγή μεταξύ τους και σκέτα τα toner και όλο το μηχανισμό. Τελικά όντως το πρόβλημα είναι ότι τελειώνει το toner. Στα καινούργια που είναι aftermarket θα χρειαστεί να κάνω κάτι εγώ για να δουλέψουν σωστά?

Ας τα δούμε ένα ένα, αγαπητέ φίλε:

α) Το printking δεν το ήξερα, από μια ματιά όμως που του έριξα, δείχνει τυπικό κατάστημα της κατηγορίας του. Ούτε φτηνιάρικα ούτε και top συμβατά. Το ρίσκο όμως δεν είναι μεγάλο, ειδικά επειδή πρόκειται για μονόχρωμο laser.

β) Δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο που να πρέπει να κάνεις. Απλά βλέπεις την ποιότητα των εκτυπώσεων και παρακολουθείς στις πόσες σελίδες θα αδειάσει. Ένας τυπικός μ.ο. πραγματικών εκτυπώσεων για ένα τόνερ των 6.000 σελίδων είναι χοντρικά 2.000 - 4.000 σελίδες - εξαρτάται πάντα από την επικάλυψη της σελίδας. Πάντως, ζήτα να σου δώσει το μηχάνημα αριθμό εκτυπωμένων σελίδων μόλις το τοποθετήσεις. Το ίδιο θα κάνεις και μόλις σου πει ότι άδειασε, ώστε να δεις πόσες πραγματικές σελίδες απέδωσε.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, georgeole είπε

Ας τα δούμε ένα ένα, αγαπητέ φίλε:

α) Το printking δεν το ήξερα, από μια ματιά όμως που του έριξα, δείχνει τυπικό κατάστημα της κατηγορίας του. Ούτε φτηνιάρικα ούτε και top συμβατά. Το ρίσκο όμως δεν είναι μεγάλο, ειδικά επειδή πρόκειται για μονόχρωμο laser.

β) Δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο που να πρέπει να κάνεις. Απλά βλέπεις την ποιότητα των εκτυπώσεων και παρακολουθείς στις πόσες σελίδες θα αδειάσει. Ένας τυπικός μ.ο. πραγματικών εκτυπώσεων για ένα τόνερ των 6.000 σελίδων είναι χοντρικά 2.000 - 4.000 σελίδες - εξαρτάται πάντα από την επικάλυψη της σελίδας. Πάντως, ζήτα να σου δώσει το μηχάνημα αριθμό εκτυπωμένων σελίδων μόλις το τοποθετήσεις. Το ίδιο θα κάνεις και μόλις σου πει ότι άδειασε, ώστε να δεις πόσες πραγματικές σελίδες απέδωσε.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Αν ήταν να επιλέξεις κατάστημα και προϊόν για μεγαλύτερη αξιοπιστία από που θα ψωνιζες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...