Προς το περιεχόμενο

Η Intel πουλά το μερίδιό της στην Arm Holdings εν μέσω εκτεταμένης αναδιάρθρωσης

Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

2 ώρες πριν, AtiX είπε

Μόνο εγώ βρίσκω λάθος την κίνηση να πωλήσει της μετοχές της Arm, τώρα που όχι μόνο είναι στα πάνω της αλλά και συνεχίζει να ανεβαίνει αλλά είναι και πιθανόν να κυριαρχήσει και στο mobile κομμάτι των υπολογιστών?

Δείχνει περισσότερο απελπισία παρά μια κίνηση στρατηγικής. Αν μια τέτοια εταιρεία ρευστοποιεί για άμεσα μετρητά τότε μάλλον τα πράματα είναι πολύ χειρότερα απ'ότι δείχνουν.

• Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με την AMD να εχει "τελειωσει" το τμημα GPU, να ειναι στα σπάργανα στο AI και το τμημα desktop CPU να δειχνει ξεκαθαρα σημαδια "κόπωσης" πηγαινει και αυτη απο πισω ραγδαια...

Η Intel εχει μια τελευταία και "μοναδικη" απο αποψης συγκυρίας (αποτυχημενη σειρα 9ΧΧΧ για την AMD) ευκαιρία να επανελθει με την σειρα Core Ultra.

Παντως γενικα η αγορα των CPUs ειναι ώριμη για ενα νεο παίκτη, ετσι και κανει κινηση καμια nVidia τους εχει πεταξει εκτος αγορας εντος 24 μηνων και τους δυο μαζι...

Μου φαίνεται τη μόνη σοβαρη βελτίωση που έχει κάνει τα τελευταία 10 χρόνια είναι οι επεξεργαστές core Ultra για φορητούς που είναι στα 7nm (για 1η φορα μετα απο 10 χρόνια κολλημένη στα 10nm) και με 2πλασια gpu απ το παρελθόν. 

Αν και επίσης φαίνονται να ζεσταίνονται αρκετά και αυτοί, και χωρίς τοσο καλή αυτονομία οσο οι αντίστοιχοι amd. Πάντως είναι η 1η πραγματικη βελτίωση. Αν κατεβει στα 3nm ίσως ανατράπουν τα δεδομένα. 

Για τις τρέχουσες υποχρεώσεις της χρειάζεται 20 δις υπόλοιπο. Με τι συνεχίζει να επενδύει στην καινοτομία και την ανάπτυξη? Με φουσκωτές σαμπρέλες φλαμίνγκο και μπαλόνια γεμάτα με αέρα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε

Ελπίζω να κρύβει κάποιο άσσο στο μανίκι αλλιώς θα καταντήσει σαν την RIM που θεωρούσε ότι το iPhone και τα android δεν θα της φάνε το μερίδιο.

Η πραγματική εικόνα θα φανεί όταν τελειώσουν τα συμβόλαια με τους κατασκευαστές.

Δυστυχώς αν οι Qualcomm και Nvidia μπουν γερά στην αγορά των consumers CPU δύσκολα θα επιβιώσει.

Ήδη Google & Apple στα data center τους μάλλον θα χρησιμοποιήσουν δικές τους CPU. Η MS ίσως ακολουθήσει. Τέλος , η Nvidia έχει φάει όλη την υπόλοιπη πίτα του ΑΙ.

Η AMD παρότι και αυτή σε κίνδυνο δείχνει να έχει κάνει κάποιες κινήσεις (έστω και στο προφορικό). Η Intel έχει κολλήσει στο x86 ρισκάροντας με αποτυχίες τύπου 14th gen να εξαφανιστεί.

Μακάρι πάντως να έχουμε πολλούς ανταγωνιστές. Και μόνο η κίνηση της Apple με τους Μ Series έσπρωξε την αγορά μπροστά κι ας μην είναι ο άμεσος ανταγωνιστής τους.

Δεν πειραζει ας πεθανει η ιντελ,εχει ερθει η ωρα και για τπτ καινουργιο.

4 ώρες πριν, MikeGR7 είπε

Με την AMD να εχει "τελειωσει" το τμημα GPU, να ειναι στα σπάργανα στο AI και το τμημα desktop CPU να δειχνει ξεκαθαρα σημαδια "κόπωσης" πηγαινει και αυτη απο πισω ραγδαια...

Η Intel εχει μια τελευταία και "μοναδικη" απο αποψης συγκυρίας (αποτυχημενη σειρα 9ΧΧΧ για την AMD) ευκαιρία να επανελθει με την σειρα Core Ultra.

Παντως γενικα η αγορα των CPUs ειναι ώριμη για ενα νεο παίκτη, ετσι και κανει κινηση καμια nVidia τους εχει πεταξει εκτος αγορας εντος 24 μηνων και τους δυο μαζι...

Πολυ σωστος ο φιλος,το ειπα και εγω πιο πριν,εχει ερθει η ωρα για κατι καινουργιο φενεται.

Επεξ/σία από gurgurant
  • Like 2

21 λεπτά πριν, gurgurant είπε

Πολυ σωστος ο φιλος,το ειπα και εγω πιο πριν,εχει ερθει η ωρα για κατι καινουργιο φενεται.

που μπορει να ειναι η συγχωνευση με την AMD και να αναλαβει η Λιζα στην κοντρα με τον πετσινο ;

Καπως ετσι θα σωθουν και οι δυο  με Intel - Amd inside.

46 λεπτά πριν, nepomuk είπε

που μπορει να ειναι η συγχωνευση με την AMD και να αναλαβει η Λιζα στην κοντρα με τον πετσινο ;

Καπως ετσι θα σωθουν και οι δυο  με Intel - Amd inside.

Δεν μπορεί να υπάρξει συγχώνευση φίλε μου, μιας και είναι οι μοναδικές εταιρίες που παράγουν x86 επεξεργαστές…

• Like 1

4 λεπτά πριν, AtiX είπε

Δεν μπορεί να υπάρξει συγχώνευση φίλε μου, μιας και είναι οι μοναδικές εταιρίες που παράγουν x86 επεξεργαστές…

ξερω γω ρε μαν,δεν θα βγει καποιος κατι,τι διαολο....

2 λεπτά πριν, gurgurant είπε

ξερω γω ρε μαν,δεν θα βγει καποιος κατι,τι διαολο....

Καμία εταιρία δεν είναι διατεθημένη να βγάλει επεξεργαστές σε x86 αρχιτεκτονική…

έχω την εντύπωση ότι, ότι ήταν να δείξει αυτή η αρχιτεκτονική το έδειξε…

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω νομίζω θα χωρέσουν σιγα σιγα ισάξιο performance-per-watt με τους ARM και τελικά θα παραμείνουν ανταγωνιστικοί

οι ARM ερχόντουσαν αργα αλλά σταθερά από το μακρινό παρελθόν, δεν μπορω να πιστέψω ότι δεν εχουν προετοιμάσει σχεδιο αντεπίθεσης

θα μου πεις τόσοι και τόσοι δε διάβασαν σωστα το μέλλον...

Spoiler

Επεξ/σία από somt
  • Like 1

10 ώρες πριν, nepomuk είπε

Εχει ηδη αρχισει η αντιστροφη μετρηση για την Ιντελ . Δυο χρονια το πολυ εχει το περιθωριο να κανει την αναδιαρθρωση για να οθοποδησει και

μακροημερευσει . Αν δεν τα καταφερει το πιθανοτερο ειναι να συγχωνευθει με την AMD  και να αναλαβει η Λιζα Σου τον ομιλο.

Αυτό θα κάνει την AMD παγκόσμιο μονοπώλιο στους Χ86. Προσωπικά θεωρώ ΕΝΤΕΛΩΣ απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο.

• Like 1

12 hours ago, cpc464 said:

Α ρε Ίντελ πώς ήσουν και πώς κατάντησες, κρίμα γιατί χωρίς ανταγωνισμό θα πάνε οι τιμές για cpu στο θεό.

Μονοπώλιο ήταν,και είναι,Αμερικανική εταιρία τεχνολογίας που την έσπρωχνε η κυβέρνηση.

Καποια στιγμη την ξεπερνάνε οι εξελίξεις.

10 hours ago, AtiX said:

Μόνο εγώ βρίσκω λάθος την κίνηση να πωλήσει της μετοχές της Arm, τώρα που όχι μόνο είναι στα πάνω της αλλά και συνεχίζει να ανεβαίνει αλλά είναι και πιθανόν να κυριαρχήσει και στο mobile κομμάτι των υπολογιστών?

Μιλάμε για ισχνό μερίδιο. Θέλει τα χρηματα(;).

Όπως και να έχει,δεν είναι εταιρεία συμμετοχών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...