somt Δημοσ. 19 Αυγούστου Share Δημοσ. 19 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα μια ζωή ιντελάκιας, αυτή τη φορά πέτυχα μια καλη προσφορά σε laptop AMD και το πήρα έχει τον Ryzen 5 7530U το πρόβλημα είναι ότι συνέχεια ακούγεται ο ανεμιστήρας αυτό που με προβληματίζει και επειδή δεν έχω εμπειρία από AMD, ενώ το base speed του είναι 2,00GHz παίζει μονίμως πάνω από αυτό. 2,3 - 2,7 - 2,9 τη στιγμή μάλιστα που είναι idle είναι νορμάλ; σε intel θυμάμαι πολλές φορές τον πετύχενα αρκετά κάτω από το base speed, 0,7GHz κλπ όταν ήταν idle τι χανω εδώ; ps. τελευταίο bios, καθαρή εγκατάσταση Windows και AMD Adrenalin latest version Επεξ/σία 19 Αυγούστου από somt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 19 Αυγούστου Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 14 λεπτά πριν, somt είπε τι χανω εδώ; Κάτι που τρέχει στο background μάλλον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
somt Δημοσ. 19 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 19 Αυγούστου μα είμαι idle cpu 1-2% Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 19 Αυγούστου Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 5 λεπτά πριν, somt είπε μα είμαι idle cpu 1-2% Την συχνότητα και το usage τα βλέπεις από το task manager; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
somt Δημοσ. 19 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 19 Αυγούστου (επεξεργασμένο) ναι πάντα είναι > 2.0GHz θα έπρεπε να πέφτει κάτω από 2? σε παλιότερα λαπτοπ με ιντελ το έβλεπα πολλές φορές στα 0,7GHz (από task manager παντα) Επεξ/σία 19 Αυγούστου από somt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 19 Αυγούστου Share Δημοσ. 19 Αυγούστου Το CPU μου είναι στα 3.6GHz σταθερά για ~10 δεύτερα, δες τι λέει το task manager. Επίσης όσο δεν το κοιτάς τα clocks πέφτουν και στα 400MHz ή κλείνει εντελώς ο πυρήνας. Όταν του ζητάς να κάνει report frequency τους ξυπνάει όλους και τους χρονίζει, οπότε πάντα θα σου δείχνουνε κάποιο clock πολύ μεγαλύτερο από αυτό που τρέχουν πραγματικά. Επίσης δες τι σου δείχνει πχ το hwinfo που χρησιμοποιώ και εγώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
somt Δημοσ. 19 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 19 Αυγούστου (επεξεργασμένο) στο hwinfo παρατηρώ ότι κυρίως παίζουν όλοι οι πυρήνες 2,7-3GHz και καμιά φορά κάποιοι πέφτουν στιγμιαία μέχρι 1,5 οι ιντελ κάνουν άλλο reporting? εκεί γιατί έβλεπα να κάθεται αρκετή ωρα στα 0,7GHz και από task manager? κάτι δε μου κάθεται καλά κυρίως λόγω του ανεμιστήρα που δεν ησυχάζει... εκτός αν είναι τα thermals του σασιού τέτοια που τον αναγκάζουν Επεξ/σία 19 Αυγούστου από somt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
somt Δημοσ. 20 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 20 Αυγούστου όσοι ειστε με AMD κάθεται ποτέ η ταχύτητα κάτω από το base speed? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
somt Δημοσ. 22 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 22 Αυγούστου στο bios πως είναι δυνατόν να είναι 93C (περιμενα 10 λεπτά μπας και κατέβει)... μαλλον με βλέπω για rma Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ice25 Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου Είμαι στην δουλειά με amd ,Ryzen 5 3500U , από περιέργεια μπήκα να δω τι γίνεται στον task manager ναι πέφτει κάτω από το base speed σε idle ,οσο idle μπορεί να είναι με τόσα εγκατεστημένα προγράμματα . Στο άλλο προσωπικό ,με ryzen 7 7730u με ανοιχτό firefox -thunderbird ,το store της epic και απο κάτω να τρέχουν apache και mysql είναι μόνιμα στο base speed 2ghz κάποιες στιγμές και χαμηλότερα ,τα ανεμιστήρια τα ακούω μόνο αν ανοίξω κάνα παιχνίδι . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
somt Δημοσ. 23 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 23 Αυγούστου φίλε σε ευχαριστώ πολύ έχω ξεκινήσει ήδη RMA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PadPoet Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου On 19/08/2024 at 23:37, somt said: ναι πάντα είναι > 2.0GHz θα έπρεπε να πέφτει κάτω από 2? σε παλιότερα λαπτοπ με ιντελ το έβλεπα πολλές φορές στα 0,7GHz (από task manager παντα) Τρέχεις 231 processes και 3136 threads, λογικό να φορτσάρει. Έχεις κάνει ποτέ optimisation στα Windows να μειώσεις τα processes; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
somt Δημοσ. 24 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 24 Αυγούστου ευχαριστώ για την προταση, αλλα το bios το είδες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PadPoet Δημοσ. 24 Αυγούστου Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 3 minutes ago, somt said: ευχαριστώ για την προταση, αλλα το bios το είδες; Ώπα, όχι. 93 βαθμούς έχεις με το που το μπουτάρεις από σβηστό ενώ δεν το χρησιμοποιούσες για ώρα χωρίς να κάνεις τίποτα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
somt Δημοσ. 24 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 24 Αυγούστου ναι απο εντελώς παγωμένο ξεκινάει από περίπου 50 και μέσα σε δέκα λεπτά σιγά σιγά φτάνει 90+ και ο ανεμιστήρας φουλ στο bios θα έλεγα οτι μπορεί να ειναι η πάστα (που ξεχασαν να βαλουν στο εργοστάσιο; ακραιο) αλλά το οτι δεν πέφτει κάτω από το base speed η συχνοτητα μου πάει προς κολλημένα C/P states ή κατι τέτοιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα