MariosX Δημοσ. 19 Αυγούστου Share Δημοσ. 19 Αυγούστου Καλησπέρα! Θέλω να αναβαθμίσω το οικιακό μου δίκτυο με καλώδιο σε 10Gbit και έχω κάπως μπερδευτεί με τα Switches για τον λόγο πως βγαίνουν με θύρες είτε με τις παραδοσιακές Ethernet RJ45 είτε με τις SFP PORTS οι οποίες θα δέχονται ένα adaptora ο οποίος βγάζει RJ45 είτε fiber cable. Αυτά που με μπερδεύουν είναι: 1. Μπορώ να κόψω οπτικό καλώδιο στα μέτρα μου; Αν ναι, τι βύσμα και εργαλείο μπορώ να αγοράσω για να μπορώ να το φτιάξω; Και σε σύγκριση με το RJ45, συμφέρει σε κόστος; 2. Για χρήση οπτικού καλωδίου και θύρα SFP, χρειάζεται να αγοράσω και adaptora/module; 3. Τα Managed Switches, προσφέρουν UI όπου στο οποίο μπορώ να το διαχειριστώ για να έχω περισσότερη ασφάλεια (subnet) στις συσκευές που συνδέω; 4. Καμία μάρκα να προτείνετε για switch με τουλάχιστο 5x10 Gbit θύρες και κατά προτίμηση Managed; budget 300€ Γνωρίζω πως θα χρειαστώ και κάρτες αντίστοιχες κάρτες δικτύου στις συσκευές για να υποστηρίζουν το 10 Gbit και αυτό θα κοστίσει αλλά οκ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 21 Αυγούστου Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 1.θες εργαλεια να κοψεις την ινσ. fiber cleaver και μηχανικους connectores., , αλλιως την παιρνεις ετοιμη με connectors. οχι δεν συμφερει σε κοστος 2.πρεπει να παρεις sfp ειτε 10g lr αν παιξεις με single mode ειτε 10g sr αν παιξεις με multimode. 3.ta managed εχουν web interface με διαφορες ρυθμισεις.καποια ειναι και l3. 4.θα κοιταγα cisco,netgear, d link, hp., δεν ξερω αν εχει η ubiquiti κσι η mikrotik. σωστα θες αντιστοιχες καρτες δικτυου. On 19/08/2024 at 22:01, MariosX said: Καλησπέρα! Θέλω να αναβαθμίσω το οικιακό μου δίκτυο με καλώδιο σε 10Gbit και έχω κάπως μπερδευτεί με τα Switches για τον λόγο πως βγαίνουν με θύρες είτε με τις παραδοσιακές Ethernet RJ45 είτε με τις SFP PORTS οι οποίες θα δέχονται ένα adaptora ο οποίος βγάζει RJ45 είτε fiber cable. Αυτά που με μπερδεύουν είναι: 1. Μπορώ να κόψω οπτικό καλώδιο στα μέτρα μου; Αν ναι, τι βύσμα και εργαλείο μπορώ να αγοράσω για να μπορώ να το φτιάξω; Και σε σύγκριση με το RJ45, συμφέρει σε κόστος; 2. Για χρήση οπτικού καλωδίου και θύρα SFP, χρειάζεται να αγοράσω και adaptora/module; 3. Τα Managed Switches, προσφέρουν UI όπου στο οποίο μπορώ να το διαχειριστώ για να έχω περισσότερη ασφάλεια (subnet) στις συσκευές που συνδέω; 4. Καμία μάρκα να προτείνετε για switch με τουλάχιστο 5x10 Gbit θύρες και κατά προτίμηση Managed; budget 300€ Γνωρίζω πως θα χρειαστώ και κάρτες αντίστοιχες κάρτες δικτύου στις συσκευές για να υποστηρίζουν το 10 Gbit και αυτό θα κοστίσει αλλά οκ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα