Προς το περιεχόμενο

Οι εφαρμογές γνωριμιών αντιμετωπίζουν κρίση εμπιστοσύνης και πτώση χρηστών


Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η βιομηχανία των διαδικτυακών εφαρμογών γνωριμιών αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις, με τις μετοχές των εταιρειών του κλάδου να σημειώνουν πτώση και σχεδόν τους μισούς χρήστες να αναφέρουν αρνητικές εμπειρίες.

Σύμφωνα με έρευνα του Pew, το 52% των χρηστών έχει συναντήσει προφίλ που θεωρεί ύποπτα για απάτη, ενώ το 57% των γυναικών δηλώνει ότι δεν αισθάνεται ασφάλεια κατά τη χρήση των εφαρμογών.

Η κρίση στον κλάδο αντικατοπτρίζεται στα οικονομικά αποτελέσματα των μεγάλων παικτών. Η Bumble είδε τις μετοχές της να καταρρέουν κατά 30% μετά από μια απογοητευτική οικονομική έκθεση, ενώ ο όμιλος Match Group, ιδιοκτήτης των Tinder, Match.com, OkCupid και Hinge, καταγράφει μείωση στον αριθμό των επί πληρωμή χρηστών για επτά συνεχόμενα τρίμηνα.

Η δυσαρέσκεια των χρηστών έχει οδηγήσει σε μια αυξανόμενη τάση προς την αγαμία, με διάσημες προσωπικότητες να δηλώνουν ανοιχτά την προτίμησή τους για μια "στεγνή περίοδο". Ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο αυτό αντανακλά μια βαθύτερη δυσαρέσκεια με το status quo των σεξουαλικών σχέσεων και μια απόρριψη των άκαμπτων κανόνων που διέπουν τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Οι χρήστες εκφράζουν κόπωση από την απρόσωπη φύση των διαδικτυακών γνωριμιών και αναζητούν πιο οργανικούς τρόπους συνάντησης νέων ανθρώπων. Ομάδες τρεξίματος και λέσχες ραπτικής αναδεικνύονται ως εναλλακτικές επιλογές, προσφέροντας ένα πιο φυσικό περιβάλλον για κοινωνικοποίηση.

Ωστόσο, η πανδημία έχει περιπλέξει την κατάσταση, καθώς για πολλούς νέους ενήλικες, οι διαδικτυακές εφαρμογές αποτέλεσαν τη μοναδική εμπειρία γνωριμιών. Η μετάβαση σε πιο παραδοσιακούς τρόπους κοινωνικοποίησης παρουσιάζει προκλήσεις για αυτή τη γενιά.

Παρά τις δυσκολίες, η βιομηχανία των διαδικτυακών γνωριμιών παραμένει σημαντική, με ετήσια έσοδα 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι ειδικοί του κλάδου υποστηρίζουν ότι οι εφαρμογές πρέπει να επιστρέψουν στις βασικές αρχές τους, ξεπερνώντας το "παράδοξο της επιλογής" και προσφέροντας πιο ουσιαστικές συνδέσεις.

Η εξειδίκευση των εφαρμογών σε συγκεκριμένες ομάδες ενδιαφέροντος, όπως θρησκεία, σεξουαλικές προτιμήσεις ή οικονομική κατάσταση, αποτελεί μια αναδυόμενη τάση. Παράλληλα, εφαρμογές που προσομοιάζουν την τυχαία συνάντηση στον πραγματικό κόσμο, όπως η Happn, κερδίζουν έδαφος.

Παρά τις προκλήσεις, οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι διαδικτυακές εφαρμογές γνωριμιών διατηρούν την αξία τους, επιτρέποντας στους χρήστες να απαντήσουν σε κρίσιμες ερωτήσεις εξαρχής. Η χημεία παραμένει κλειδί, αλλά η γνώση βασικών πληροφοριών για τον πιθανό σύντροφο μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και ενέργεια στην αναζήτηση μιας ουσιαστικής σχέσης.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικό 

DkZdbhgU0AIwNHG.jpg

k6p09vmmw4n71.jpg

 

bd795003461cc3bb7755fa83a0ff5cf0.jpg

IMG_20240819_221542.png

15 λεπτά πριν, ardi21 είπε

Ναι, θα βρουμε γκομενα απο λεσχες ραπτικης.

Ξεκινα το ράψιμο 

 

same-sewing-mistake-1024x1024.jpg

sewing-memes-850x567.jpg

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 8
  • Thanks 2
  • Haha 13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υπαρχει το insomnia. τι να το κανεις τo tinder.

9 minutes ago, BadMathematics said:

 

Ας επιστρέψει επιτέλους το φλερτ που έχει χαθεί χρόνια τώρα μπας και βρέξει χαχα.

 

δεν βρεχει πλεον.απο καυσωνα σε καυσωνα .χαχα.κλιματικη αλλαγη

  • Haha 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 minutes ago, BadMathematics said:

Η παλιοτεχνολογία μας κατέστρεψε αχ βαχ... δώσαμε βαρύτητα στο μπλα μπλα και ξεχάσαμε τις πράξεις ..κλιματική αλλαγή πήρε φωτιά το πληκτολόγιο χαχα  

μου θυμιζει το αστειο

α.ειμαι 25 χρονων και εχω 1200 ωρες πτησης.

β.πως γινεται?

α.σε εξομοιωτη σε  pc

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

37 λεπτά πριν, BadMathematics είπε

Δε βλέπω η γατούλα να έχει καμιά σπουδαία επιλογή, τα ζεστά σκυλάκια όλα ίδια είναι και "βρώμικα" lol :-) γι αυτό έχει και τέτοια έκφραση 

Στις 17/8/2024 στις 6:57 ΜΜ, Axlmon είπε

ναι αλλα εχει επιλογες....
απο την αλλη οι ανδρες ομως.... beggars can't be choosers 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1ον έχει χαθεί η εμπιστοσύνη, 2ον είμαστε κολλημένοι στις οθόνες, 3ον η κρίση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα αποδομεί την σύναψη σχέσεων και μάλλον συνέβαλαν σε αυτό τα ψεύτικα προφίλ, οι απάτες και η ιδιοτέλεια 

  • Like 4
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...