Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι ακριβώς λέει ο τίτλος . Πιο συγκεκριμένα σε λογαριασμό συγγενικού μου προσώπου που είμαι συν δικαιούχος  υπάρουνι πάγιες εντολές εξόφλησης λογαριασμών ρεύματος . Μπορώ εγώ σαν συν δικαιούχος να ζητήσω από την τράπεζα την διακοπή των πάγιων εντολών?. Σημειωτέον στον λογαριασμό είμαστε ένα κύριο όνομα και δύο συν δικαιούχοι.Πρέπει να το ζητήσουμε και οι τρεις?

Επεξ/σία από mathimatikos196
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε ακύρωση πάγιας εντολής πληρωμής ΔΕΗ απο συν δικαιούχο λογαριασμού
Δημοσ.

Η πάγια ακυρώνεται μόνο από αυτόν που την έθεσε.

Οι κοινοί λογαριασμοί στην Ελλάδα είναι κατά βάση διαζευκτικοι, δηλαδή ο κάθε (συν)δικαιούχος μπορεί να ενεργεί μόνος του και καθ' ολοκληρίαν πάνω στο λογαριασμό χωρίς να απαιτείται συγκατάθεση των υπολοίπων. Η πάγια είναι απλά άσκηση αυτού του δικαιώματος. Επομένως όπως δεν μπορείς να αφαιρέσεις το δικαίωμα από αυτόν τον συνδικαιουχο να κάνει αναλήψεις κατά το δοκούν, έτσι δεν μπορείς να του κόψεις και την πάγια.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, mathimatikos196 είπε

Ότι ακριβώς λέει ο τίτλος . Πιο συγκεκριμένα σε λογαριασμό συγγενικού μου προσώπου που είμαι συν δικαιούχος  υπάρουνι πάγιες εντολές εξόφλησης λογαριασμών ρεύματος . Μπορώ εγώ σαν συν δικαιούχος να ζητήσω από την τράπεζα την διακοπή των πάγιων εντολών?. Σημειωτέον στον λογαριασμό είμαστε ένα κύριο όνομα και δύο συν δικαιούχοι.Πρέπει να το ζητήσουμε και οι τρεις?

Ποιανού είναι τα χρήματα?

Δημοσ.

ο λογαριασμός είναι της μητέρας μου στον οποίο μπαίνει η σύνταξη της. Υπάρχει πάγια εντολή για εξόφληση της ΔΕΗ στο σπίτι που μένει , της ΔΕΗ του δικού μου σπιτιού.και της ΔΕΗ ενός εξοχικού στο χωριό στο οποίο έχει το 25% (ανοίγει μόνο 20 ημέρες το καλοκαίρι). Θέλω τουλάχιστον να διακοπεί η πληρωμή της δικής μου ΔΕΗ και του εξοχικού από τον λογαριασμό της.Σημειωτέον ότι σε όλους τους λογαριασμούς φαίνεται το όνομά της.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...