Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση σχετικά με επέκταση μνήμης στον Acer Aspire 5742g

thebest201

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω αν το συγκεκριμένο μοντέλο που έχω αρκετά χρόνια, παίρνει επέκταση μνήμης ώστε να είναι πιο γρήγορα.

Πήγαινα το λάπτοπ τόσα χρόνια στον "καλύτερο" τεχνικό της περιοχής κ είχε προκαλέσει πολλά θέματα αλλά κ πολλά έξοδα 

Κεντρικά που τον πήγα πρόσφατα ευτυχώς άψογη δουλειά, καθάρισε τελείως ανεμιστηρακι, άλλαξε βύσμα στην υποδοχή καλωδίου και μου έδωσε νέο τροφοδοτικό που είχε θέμα.

Για επέκταση μνήμης ram ή αντικατάσταση, γνωρίζετε σχετικά με το συγκεκριμένο μοντέλο. Βέβαια θα ρωτήσω και σε αυτό το κεντρικό κατάστημα που το πήγα και μου έκανε μια χαρά δουλειά.

Και γενικά αξίζει η αναβάθμιση, σε λάπτοπ 12ετιας, αλλά δεν είχε πολύ χρησιμοποιηθεί. Στην ουσία το είχε συγγενής κ μου το δάνεισε αλλά θα πάρει καινουριο λάπτοπ οπότε μάλλον θα το κρατήσω. Κατά τ'αλλα,έχει γίνει σαν καινούργιο. Υπάρχει περίπτωση να καεί η μητρική αν γίνει αλλαγή ram, γιατί έτσι μου είπαν 2-3 γνωστοί μου.Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Επεξ/σία από thebest201
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

40 λεπτά πριν, thebest201 είπε

Καλησπέρα, σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Δεν γνωρίζω πώς τσεκάρω τη CPU απλά βάζω τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Εννοείς μήπως τα 6GB RAM;

New-Bitmap-Image.jpg

Όχι εννοούσα τον επεξεργαστή. Έχεις τον i3 380M, ο οποίος υποστηρίζει μέχρι 8GB RAM. 

Ότι και να του κάνεις δεν θα γίνει πιο γρήγορο. Πολύ λίγοι πυρήνες και τρομερά αργοί, για την σήμερον ημέρα. Έχω λάπτοπ με i3 3130M που είναι 3 χρόνια μπροστά και αρκετά ανώτερος, αλλά το λάπτοπ παραμένει αργό του θανατά. 

Μην σπαταλήσεις χρήματα, δεν αξίζει. 

• Like 1

Σε ευχαριστώ πολύ που μου απάντησες τόσο γρήγορα! Εντάξει, κανένα πρόβλημα! Μόνο για κάποιες συγκεκριμένες δουλειές ίσως ήθελα να είναι πιο γρήγορο, για απλές εργασίες είναι μια χαρά!!!!

Όπως είπε και ο Κώστας, σε τέτοια παλιά συστήματα δεν αξίζει να ξοδεύεις λεφτά. Ήδη όπως σου ανέφερε ο επεξεργαστής σου "σηκώνει" μέχρι 8GB και έχεις ήδη 6GB! Η μόνη οικονομική αναβάθμιση σε τόσο παλιά συστήματα είναι να αλλάξεις τον σκληρό δίσκο του (HDD) με κάποιον SSD, αν δεν το έχεις κάνει ήδη!

Αν και δεν νομιζω να θες να μπεις σε αυτη τη διαδικασια εγω το γραφω για εκπαιδευτικούς λογους. Ο επεξεργαστης σου με μια προχειρη αναζητηση ειναι σε socket G1. Στα 35W tdp μπορεις να τον αναβαθμισεις με τον i7-640m ο οποιος σε μια ακομη προχειρη αναζητηση κοστιζει γυρω στα 20-25 euro στο ebay. Πιθανων να χρειαστει και αναβαθμιση bios. Το G1 socket δεν ειναι bga οποτε δεν χρειαζεται κατι. Βγαζεις βαζεις. Σε μνημη το μηχανημα σου παιρνει 8Gb max. Με αυτα εαν βαλεις και εναν ssd σιγουρα θα ειναι ενα μετριο μηχανημα που θα σου κοστισει 100 euro. Με 100 ευρω μπορεις να βρεις ενα refurbished 5-7 ετων που θα ειναι σαφως πιο γρηγορο. Η να τα φας στα μπουζουκια. Οτι απο τα δυο εξυπηρετει

Αφού μπήκες στον κόπο και έκανες τόσες επισκευές( βύσματα, φορτιστές κτλ ) ίσως αξίζει να το κρατήσεις σαν δεύτερο ή να του δώσεις κάποια άλλη χρήση όπως να γίνει media player στην τηλεόραση σου. Επειδή πλέον είναι ήδη πολύ μικρή η RAM του, θεωρώ ότι τα 8GB σε RAM θα κάνουν κάποια μικρή διαφορά αλλά περισσότερο θα κάνει ένας SSD. Μην δώσεις λεφτά για κάποιον με τρελές ταχύτητες θα έχει σίγουρα SATA II θύρες το laptop οπότε και τις πιο αργές δεν θα μπορεί να τις εκμεταλλευτεί. Επόμενη καλύτερη αναβάθμιση είναι η RAM. Λογικά έχεις ήδη μία στα 4GB και μία στα 2GB αλλά θα πρέπει να το τσεκάρεις για σιγουριά. Βλέπεις τα χαρακτηριστικά της 4GB και παίρνεις άλλη μία με ίδια χαρακτηριστικά για να αποφύγεις και τυχών ασυμβατότητες. Τελευταία αναβάθμιση είναι ο επεξεργαστής που ειπώθηκε πιο πάνω. Επειδή απ' όσο είδα το laptop σου δεν βγαίνει με i7 είναι πιθανό και με αναβάθμιση του bios να μην παίξει. Παρόλα αυτά αν έχεις 20€ για πέταμα μπορείς να δοκιμάσεις.

Στα βασικά αν όλα αυτά δεν τα κάνεις μόνος σου υπολόγισε ότι η μεταφορά του λειτουργικού στον SSD και η εγκατάσταση όλων αυτών θα πάει 80€+ΦΠΑ σε κάποιο τεχνικό. Εκτός και αν είναι ο "καλύτερος" του χωριού.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To e-shop έχει dimmakia sodimm-ddr3 από 9 ευρώ

Ένας ssd sata 256gb έχει 17ευρω

Εάν είχα 0 απαιτήσεις από το μηχάνημα, έκανα περιστασιακή και απολύτως βασική χρηση(κοινός το κινητό σου πιθανότατα να είναι ταχύτερο) και είχα πολύ υπομονή μπορεί να έδινα το 25ευρω για αυτή την αναβάθμιση.

Ειδικά εφόσων έχεις ήδη πληρώσει και όντως έχει γινει καλό εσωτερικό καθαρισμα και αλλαγή πάστας.

Και εννοείτε ότι το clone/αλλαγή δισκου θα πρέπει να το κάνεις μόνος σου σε κάποιο άλλο pc η έστω να σε βοηθήσει/ στο κάνει κάποιος φίλος σου(εννοω πως εάν είναι να δώσεις αλλά 20-30ευρω σε τεχνικό πετά το από τώρα στο κάδο)

Spoiler

Υ.γ Εγώ έχω ένα laptop με b980 pentium (στα ίδια πες με τους i3 που συζητάμε) και ο μόνος λόγος που "βρίσκετε" είναι για το dvd-r που την τελευταία 3ετια μου έχει χρειαστεί 3 φορές για δουλεια.

Έχει και αυτό 6gb ram αλλά του είχα ssd, τώρα τελευταία ήθελα να αγοράσω έναν ssd για μια εφαρμογη και σκέφτηκα να κάνω clone τον ssd του σε έναν random 2,5 μηχανικό μιας όπως είπα ότι συγκεκριμένο laptop δεν το χρησιμοποιώ.

Ε, δεν είχα την υπομονή να φορτώσουν τα windows.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι παρόλο που είναι αργά του θανάτα πλέον αυτά τα laptop(λογικό βέβαια γιατί μετράνε ~15ετια), ένας ssd τους δίνει μια κάποια πνοή.

Επεξ/σία από @topos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...