Προς το περιεχόμενο

Τι προβλήματα μπορεί να υπάρξουν για αγορές μεσω Temu, Aliexpress, DHGate κτλ ;

Antiriad
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από sakisgri,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θυμαμαι πρίν αρκετά χρόνια είχα θέματα με αγορές μέσω Aliexpress όπου έπαιζες κορώνα-γράματα τις πιθανότητες το πακέτο να πάει τελωνείο με όλη τα προβλεπόμενη ταλαιπωρία. Επίσης πολλές φορές ότι αγορές έκανες ερχόντουσαν σε πολλαπλά πακετάκια με αρκετά μεγάλες πιθανότητες να χαθουνε. 

Τι ισχυεί σήμερα; Απο ότι έχω ακούσεις τώρα καταλαμβάνεις το ΦΠΑ κατά την Αγορα και επισης τα πακέτα αρκετές φορές έρχονται όλα μαζί. Επισης το Temu και το Ali σε πληρώνουν κάποιο ποσό αν το πακέτα αργήσει. Ισχυει κάτι τετειο και για την Ελλαδα;

Υπάρχει τίποτα που θα πρέπει να προσέξω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Λύση
5 ώρες πριν, Antiriad είπε

Θυμαμαι πρίν αρκετά χρόνια είχα θέματα με αγορές μέσω Aliexpress όπου έπαιζες κορώνα-γράματα τις πιθανότητες το πακέτο να πάει τελωνείο με όλη τα προβλεπόμενη ταλαιπωρία. Επίσης πολλές φορές ότι αγορές έκανες ερχόντουσαν σε πολλαπλά πακετάκια με αρκετά μεγάλες πιθανότητες να χαθουνε. 

Τι ισχυεί σήμερα; Απο ότι έχω ακούσεις τώρα καταλαμβάνεις το ΦΠΑ κατά την Αγορα και επισης τα πακέτα αρκετές φορές έρχονται όλα μαζί. Επισης το Temu και το Ali σε πληρώνουν κάποιο ποσό αν το πακέτα αργήσει. Ισχυει κάτι τετειο και για την Ελλαδα;

Υπάρχει τίποτα που θα πρέπει να προσέξω;

Από Aliexpress εδώ και 3 χρόνια που έχω πάρει πάραααα πολλά δέματα μου έχουν έρθει όλα κανονικά χωρίς να περάσουν τελωνειο στην Ελλαδα και χωρις να πληρώσω κάτι παραπάνω (μεχρι το όριο 186€). Σχεδόν ότι χρειάζεται να ξέρεις για αγορές από το Aliexpress  θα το βρεις εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/?do=findComment&comment=60122907 και ότι απορία εχεις μπορεις να ρωτήσεις στο συγκεκριμένο θέμα.

Από temu δεν έχω ψωνίσει αλλά απ' ότι έχω διαβάσει ειναι full safe. Και το temu δίνει 5€ αν αργήσει το δέμα (απ' ότι είχα διαβάσει)

Επισης υπάρχει και το Banggood που έχω πάρει κυρίως πιο ακριβά προϊόντα όπως θερμική κάμερα, προτζεκτορα, 3d scanner και άλλα από Ευρωπαϊκές αποθήκες. Ούτε με το Banggood είχα ποτέ θέμα. Και στο Banggood και από Κινα να πάρεις κάποιο προϊόν με αξία πάνω από τα 186€ πάλι δεν θα πληρωσεις κάτι παραπάνω. ειναι όλα μέσα στη τιμή.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...