Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft κλείνει τα παραθυράκια για την εγκατάσταση των Windows 11 σε παλιούς υπολογιστές


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 hours ago, 50EuroUser said:

1. Windows 10 IoT LTSC με support εως 2027 (de-bloated και χωρις σαβουρο-apps οπως candycrush και τις αλλες αηδιες)

2. *Windows 11 IoT LTSC με 10 χρόνια support χωρίς να θέλει Secure Boot / TPM / UEFI / 4GB RAM. (Υπάρχει σε Preview release και θα βγεί μεσα στο 2024 σε κανονική εκδοση)

3. Κάποιο Linux distro για όσους σιχάθηκαν την microshaft και ίσως θέλουν να ανέβουν skill level. Mint/lubuntu π.χ και μετα ανεβαίνεις σε κανά debian/fedora μέχρι να γίνεις grandmaster και να περάσεις στο arch.

Εξαιρετικά όλα αυτά αλλά παίρνουν ενημερώσεις ασφαλείας; Πως μπορει ένας τελικός χρήστης να τις εγκαταστήσει και να αγοράσει license; (Σόβαρά ρωτάω, κάθε φορά που το έχω ψάξει πάντα πρέπει να κάνεις κάποια μαιμουδιά στην πορεία για να παιξει αν δεν έχεις κάποια Datacenter License) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

18 ώρες πριν, Georgios Pappas είπε

Η Microsoft να παει να αυτο*** Μας τα έχει κάνει @@@@@

Ποσο χρειαζόμαστε εναν πραγματικό ανταγωνιστή πραγματικά

Ανταγωνιστές υπάρχουν. Υπάρχει το MacOS, υπάρχει και το Linux. Ειδικά το Linux είναι κελεπούρι απο πολλές απόψεις, δεδομένου ότι εγκαθίσταται σε οτιδήποτε και είναι 100% δωρεάν. Φήμες λένε ότι είναι και πιο ασφαλές απο τα Windows. Το πρόβλημα δεν είναι λοιπόν η απουσία ανταγωνισμού. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιες εταιρείες, αρνούνται πεισματικά να παρέχουν το software τους στους χρήστες Linux. Για παράδειγμα η Adobe. Αν όμως ανέβει το ποσοστό χρηστών Linux με παράλληλη σημαντική μείωση αυτών των windows, τότε ΙΣΩΣ αναγκαστούν να ακολουθήσουν το ρεύμα, αλλά τότε θα πήγαιναν άπατα τα windows. 

17 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πάω οριστικά και αμετάκλητα σε linux μετά από καμιά 10αρια αποτυχημένες προσπάθειες (λόγω δικής μου παραξενιας αποτυχημένες). Το μόνο που θα με χαλάσει είναι η συνδρομή 365 που έχω για αλλά 3 χρόνια...

Γιατί, δεν έχεις δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις τις εφαρμογές μέσω web browser?

16 ώρες πριν, Toper Harley είπε

Σιγά το πρόβλημα... Dual boot... Κρατάς τα win10 (έστω και χωρις ενημερώσεις) για gaming και κάνα δυο δουλειές που θες απαραίτητα Windows και όλα τα υπόλοιπα σε μια ωραιότατη έκδοση Linux.

Εγώ έχω κάνει το άλλο. Πλέον χρησιμοποιώ συστηματικά Linux ( Mint ως επί το πλείστον ) και έχω φτιάξει virtual machine με Windows 10 στον server μου, χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο και με passthrough συσκευών του συστήματος, όπως η gpu, έτσι ώστε να μπορώ να χρησιμοποιώ τις εφαρμογές της Adobe. Και πραγματικά, αν δεν χρειαζόταν να τρέξω αυτές τις εφαρμογές, δεν θα ασχολιόμουν ποτέ ξανά με τα windows. 

14 ώρες πριν, liopyr είπε

Πάντως η 8η γενιά βγήκε το 2017, και έχουμε 2024.

7 χρόνια.

Δηλαδή πόσα χρόνια πίσω θα πρέπει να υποστηρίζεται το hardware από σύγχρονα λειτουργικά; Κάθε πότε κάνετε αναβάθμιση, κάθε 10ετία; Και αν ναι, τα windows 11 σας μαράνανε; Με τα 10 δεν καλύπτεται ένα σύστημα 10ετίας;

Debloated τα Windows 11 τρέχουν και σε αστείους επεξεργαστές, πολύ παλιότερους απ'ότι νομίζεις. Βέβαια, δεν είναι οικονομικό κάτι τέτοιο γιατί όσο πιο παλιός ένας επεξεργαστής, τόσο πιο ενεργοβόρος είναι. Αλλά για κάτι 4ης γενιάς ας πούμε, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Π.χ. είχα τον i7 4790S και έτρεχε windows 11 χωρίς πρόβλημα. Του είχα 16 gb ddr3 και μια RX570 nitro 8gb και έσπερνε για τη δουλειά που τον ήθελα. Φυσικά και έχω και ένα υπολογιστή με i5 10600 και 64Gb DDR4 ( στήθηκε για τις εφαρμογές της adobe πριν 4 χρόνια ), αλλά για μια απλή "καθημερινή" χρήση και ο 4790 ήταν εξαιρετικός.

14 ώρες πριν, kurkosdr είπε

Δεν υπάρχει "απλή" χρήση, ο καθένας τρέχει διαφορετικές εφαρμογές στο PC του. Αν το μόνο που ήθελε "το 99%" ήταν ένας browser και ένα Google Docs, το 99% των χρηστών θα είχαν Chromebooks/Chromeboxes.

Και εκεί είναι το πρόβλημα του Desktop Linux: Δεν έχει πείσει ότι με το Wine οι εφαρμογές σου θα έχουν σοβαρές πιθανότητες να λειτουργούν σωστά. Δες πχ το χάος στο Adobe Photoshop και θα καταλάβεις:
https://appdb.winehq.org/objectManager.php?iId=17&sClass=application

Ας έκανε η Adobe τη κίνηση να έβγαζε τα προϊόντα της για Linux και θα έβλεπες που θα πήγαιναν τα Windows... 

13 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Εγώ έχω γυρίσει σε Linux εδώ και 3-4 χρόνια. Για αυτές τις περιπτώσεις που αναφέρεις έχω σε εικονικό μηχάνημα μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 10 όπου έχω εγκαταστήσει κάποια πολύ βασικά προγράμματα που δεν υπάρχουν σε Linux, με βασικότερο το Microsoft Office.

Παρομοίως, μόνο που εγώ τρέχω το vm μέσα απο το proxmox και έχω κάνει και gpu passthrough, οπότε το λειτουργικό χρησιμοποιεί τους πόρους του συστήματος σαν να ήταν bare metal. Πλέον, για καθημερινή χρήση έχω Linux.

12 ώρες πριν, Paragontas-x είπε

Όχι φίλε μου δεν είναι έτσι.

Όσο καλά και να είναι τα linux δυστυχώς δεν έχουν την υποστήριξη που έχουν τα windows και αυτό γινότανε ανέκαθεν.

Πολλά προγράμματα που βγαίνουν σε windows δεν βγαίνουν καν σε linux.

Και στα linux πολλά παιχνίδια δεν παίζουν καν.

Ανέκαθεν τα windows ήταν εγκατεστημένα σε απείρως περισσότερα pc's απ' ότι τα linux αυτό από μόνο του κάνει τα windows να υποστηρίζονται πολύ περισσότερο απ' ότι τα linux από προγραμμάτισες κ.τ.λ. με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το Linux μια χαρά έχει αρχίσει να υποστηρίζεται για gaming και σιγά σιγά θα ανέβει κι άλλο, περίμενε και θα το δεις. Για τα προγράμματα που τρέχουν μόνο σε Windows, δεν φταίει το Linux, αλλά οι devs που δεν τα φέρνουν στο Linux. Όπως γράφω και παραπάνω, για τέτοιες περιπτώσεις μια καλή λύση είναι το virtualization.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 ώρες πριν, dieksodo είπε

καλη η προπαγανδα των πρασινων αλλα δεν εχετε ενημερωθει πως τα καινουρια συστηματα καταναλωνουν λιγοτερο ; Καταρχας ενα καινουριο μηχανακι και μονο οτι θα κανει μια διυλεια σε 1 λεπτο αντι για 12 σημαινει πως εξοικονομεις 90% ενεργεια. Ασε που τα καινουρια εχουν τροφοδοτικα επιπεδου φορητου. Τοσο woke πια το ινσομνια  

Δεν είναι θέμα wokeness. Καταρχάς ένα νέο σύστημα για να παραχθεί απαιτεί ενεργειακούς πόρους ίσους με 1000 φορές το βάρος του. Έπειτα τα gains στο efficiency είναι σημαντικά μόνο αν μιλάμε για πολύ παλιά συστήματα. Ακόμα, ελάχιστοι όταν αναβαθμίζουν θα πάνε από σύστημα που κατανάλωνε 300-500W σε σύστημα που καταναλώνει 30-50W καθώς κατά 90% δεν θα είναι αναβάθμιση αλλά sidegrade. Γενικά η τάση για λιγότερο ενεργοβόρα συστήματα που υπήρχε πριν 10-15 χρόνια έχει αντιστραφεί με μοναδική εξαίρεση την Apple. Τέλος, ένα παλιό σύστημα μπορεί να χρησιμεύσει ως backup σε περίπτωση που χαλάσει το καινούριο ή να δωριθεί σε κάποιο μέλος της οικογένειας με λιγότερες ανάγκες. Αν κάτι δουλεύει μια χαρά γιατί να καταστεί άχρηστο χωρίς λόγο; 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν επαρκή κίνητρα για την ανακύκλωση των ηλεκτρονικών συσκευών με κάποιο όφελος. Για παράδειγμα εάν η Microsoft και η κάθε εταιρία αναβαθμίζει το λειτουργικό της και απαιτεί την αναβάθμιση του απαραίτητου εξοπλισμού και δεν παρέχει κάποια προνόμια ή κάποια "έκπτωση" μέσω συμφωνιών, ανακύκλωσης τότε είναι καταδικασμένη να εξοστρακιστεί σε βάθος χρόνου. Για παράδειγμα όσον αφορά την ανακύκλωση των ηλεκτρονικών συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο, οι όγκοι ηλεκτρονικών αποβλήτων αυξήθηκαν σε 53,6 εκατομμύρια μετρικούς τόνους το 2019, σημειώνοντας αύξηση 21% από το 2014. Ωστόσο, μόνο το 17,4% των ηλεκτρονικών απορριμμάτων που απορρίφθηκαν το 2019 ανακυκλώθηκε. Στην Ευρώπη, το ποσοστό ανακύκλωσης κυμαίνεται από 30% έως 42%, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο 32,9%. Παρόλες τις προσπάθειες, πάρα πολλά ηλεκτρονικά απόβλητα καταλήγουν σε χωματερές.

Επεξ/σία από Ne0n
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, uniquegr είπε

Γιατί, δεν έχεις δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις τις εφαρμογές μέσω web browser?

 

Τελικά εβαλα ubuntu με clean install γιατί αυτό που με ένοιαζε ήταν το one drive. Μέσω web θα χρησιμοποιώ word κλπ ναι...

 

Το θέμα μου τώρα είναι άλλο. Για να έχω το onedrive στο ubuntu συνδεσα πριν μινα ώρα το λογαριασμό μου 365 που είναι και το βασικό μου gmail ταυτόχρονα (έκανα σύνδεση και το 365 και το gmail) που έχω και τα gservices στο κινητό μου και πριν από 5 λεπτά μου έβγαλε μηνυμα το κινητό μου ότι αποσυνδέθηκαν όλα τα mail που έχω και να κάνω επανασύνδεση...τι γίνεται εδώ;;;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, η κάθε Microsoft έχει δικαίωμα να κάνει ότι γουστάρει, όπως η Apple και η κάθε εταιρία, ο πελάτης - χρήστης επίσης με τη σειρά του είναι ελεύθερος να επιλέξει μια από τις διαθέσιμες λύσεις που υπάρχουν και η ιστορία τελειώνει εδώ. Ο καθένας μας ξεχωριστά μπορεί να ζυγίσει τις ανάγκες του, τις δυνατότητες του και τον χρόνο που θέλει να ξοδέψει γύρω από την τεχνολογία των υπολογιστών.

α) Οι περισσότεροι χρήστες απλά ανοίγουν τον υπολογιστή τους και κάνουν τη δουλεία τους, δε γνωρίζουν την εκδοσή windows που χρησιμοποιούν, ούτε είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Οπότε από τη στιγμή που δε θέλουν να μάθουν κάτι περισσότερο πολύ απλά μόλις ο υπολογιστής τους σταματήσει να λειτουργεί όπως πρέπει ή θορυβηθούν από τα μηνύματα που θα τους πετάει η Microsoft, θα πάνε σε ένα κατάστημα και θα αγοράσουν καινούριο υπολογιστή.

β) Οι επαγγελματίες θα αναβαθμίσουν τα μηχανήματα τους ξανά και ξανά ή θα μείνουν με λειτουργικό χωρίς υποστήριξη μέχρι να αναγκαστούν να αγοράσουν νέο εξοπλισμό κτλ

γ) Οι μερακλήδες με τα παιχνίδια θα συνεχίσουν να σκορπάνε αβέρτα χρήμα (δικαίωμα τους είναι φυσικά) οπότε δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα η έκδοση των windows

δ) Όσοι χρήστες θέλουν να πάρουν τον έλεγχο στα χέρια τους θα πάνε σε linux και εν μέρει θα ησυχάσει το κεφάλι τους, καθώς μετά από μια μικρή περίοδο προσαρμογής και ενασχόλησης με το linux όλα θα γίνουν πιο απλά και εύκολα! Το σύστημα τους θα είναι ασφαλές και γρήγορο, θα κάνουν ενημέρωση μόνο  όταν το επιθυμούν, ταυτόχρονα σε όλες τις εφαρμογές και στο λειτουργικό τους με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι εγκατάσταση των εφαρμογών γίνεται πανεύκολα  μέσω σχετικής εφαρμογής στυλ playstore και το σημαντικότερο θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν μόνοι τους μικροπροβλήματα! Κοινώς θα νιώθουν ελεύθεροι! 

Η επιλογή είναι δική σας! 

Θέλεις windows -> θα αγοράσεις νέο εξοπλισμό όταν είναι αναγκαίο.

Θέλεις macos -> θα πληρώσεις αδρά για σύστημα που θα υποστηρίζεται 7-8 χρόνια.

Θέλεις Linux -> θα πρέπει να ασχοληθείς, να προσαρμοστείς και να ξοδέψεις χρόνο για κάτι νέο.                            

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, Errik είπε

Πως μπορει ένας τελικός χρήστης να τις εγκαταστήσει και να αγοράσει license;

Όπως θα το έκανε αν υπήρχε οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα. Ή θα το κάνει μόνος του αν είναι ψαγμένος ή αν του αρέσει να ψάχνεται, ή αλλιώς θα πάει σε κάποιον τεχνικό να τον εξυπηρετήσει, έναντι κάποιας αμοιβής φυσικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 minutes ago, gokuthelegend said:

Όπως θα το έκανε αν υπήρχε οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα. Ή θα το κάνει μόνος του αν είναι ψαγμένος ή αν του αρέσει να ψάχνεται, ή αλλιώς θα πάει σε κάποιον τεχνικό να τον εξυπηρετήσει, έναντι κάποιας αμοιβής φυσικά.

Και ο τεχνικός θα έχει Datacenter License; Η οποία κοστίζει κάποια εκατομύρια ξερω γω; Η θα του τα μαιμουδιάσει όλα; Οπότε ερχόμαστε στην περιπτωση αν εχεις παράνομο λογισμικό, τι σε νοιαζει να είναι και λίγο παλιότερο, έτσι και αλλιώς είναι μη εμπιστοσύνης για ευαίσθητη χρήση. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

45 λεπτά πριν, Errik είπε

Και ο τεχνικός θα έχει Datacenter License; Η οποία κοστίζει κάποια εκατομύρια ξερω γω; Η θα του τα μαιμουδιάσει όλα; Οπότε ερχόμαστε στην περιπτωση αν εχεις παράνομο λογισμικό, τι σε νοιαζει να είναι και λίγο παλιότερο, έτσι και αλλιώς είναι μη εμπιστοσύνης για ευαίσθητη χρήση. 

Δεν χρειάζεται να βάλει μαϊμού λογισμικό, τα Windows συγκεκριμένα μπορείς να τα εγκαταστήσεις χωρίς κλειδί με το επίσημο ISO που θα έχεις κατεβάσει από την Microsoft, και θα λειτουργούν επαόριστον, απλώς στην κάτω δεξιά γωνία θα εμφανίζει ένα μήνυμα ότι δεν έχουν ενεργοποιηθεί. Δεν εγκαθιστά τίποτα παράνομο στον υπολογιστή και εφόσον μιλάμε για ιδιώτη τότε δεν θα τον ελέγξει κανείς, αν από την άλλη μιλάμε για επιχείρηση τότε για προφανείς λόγους θα πρέπει να αγοράσει άδειες, και όχι, δεν χρειάζεται να έχεις datacenter ούτε κοστίζουν μια περιουσία οι άδειες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

On 19/08/2024 at 21:15, MikeKata said:

Θα έλεγα, το ανάποδο. Η MS έχει "σπρώξει" το narrative του "αναγκαστικού" upgrade μέσω της συνεχούς αύξησης των απαιτήσεων του λειτουργικού λόγω bloat.

Ένα MacBook δεκαετίας μια χαρά τρέχει με MacOS. Ένα PC/laptop δεκαετίας με Linux distro τρέχει σφαίρα, όχι απλά μια χαρά. Το ίδιο με ένα Chromebook (Linux) ή FreeBSD. Δεν μπορεί όλα τα λειτουργικά να τρέχουν σε παλιά PC. αλλά μόνο τα Windows να σέρνονται. Βέβαια, την Apple δεν μπορούμε να την πάρουμε ως παράδειγμα γιατί άλλαξε σε ARM, οπότε λογικό είναι να θέλει να ξεφορτωθεί το support παλιών x86.

Ο κοινός παρονομαστής στην καθυστέρηση είναι τα Windows. Βάλε τα background services, βάλε το όλο και πιο bloated interface κλπ. 

Security patches θα μπορούσε να δώσει όπως παίρνουν π.χ τα Linux distros. Μια χαρά εγκαθιστάς πχ. Ubuntu 24.04 σε laptop 10/15-ετιας. Και δε θεωρώ (προσωπική γνώμη, χωρίς να έχω πείρα μέσα από την εταιρεία) ότι είναι τόσο μεγάλο "βάρος" το security support, μιας και δεν είναι τόσο δραματικά διαφορετικό το codebase των 11 και των 10.

Απλά η MS, ως εταιρεία θέλει να αλλάξεις PC για να σπρώξει τα sales και να πουλήσει άδειες. Εμείς, σαν καταναλωτές δε θέλουμε να αλλάξουμε, αν το μηχάνημα μας είναι ικανό να λειτουργήσει όπως την πρώτη μέρα. Δε μιλάμε να έχουμε απαιτήσεις για το top single threaded performance. Αν έχεις π.χ λογιστικό γραφείο, γιατί να αλλάξεις το PC που περνάει κάθε μέρα απλά Excelάκια, επειδή η MS αποφάσισε να διακόψει το support των 10;

Αντικρουόμενα συμφέροντα καταναλωτη-εταιρειας. Την τσέπη μας κοιτάμε, όχι αυτή της MS.


κι ομως αυτο το Mac με τις πρωτες 5Κ Retina https://support.apple.com/el-gr/112035 late 2015 αναβαθμιζε οριακα με προβληματα μεχρι τα Monterey (Ιουνιος 2021)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στην ουσια διαβασαμε αλλο ενα αρθρο που ενημερωνει-φοβιζει τους χρηστες, για να πουν για αλλη μια φορα τα ιδια κλισε, τι εμαθαν απο αυτο το αρθρο οι εμπειροι χρηστες του ινσομνια; τιποτα.., μαλλον οτι οσοι εχουν W10 με πλαγιο τροπο ερχεται η σειρα τους,

το αρθρο ομως απλα λεει οτι δε θα μπαινουν ως clean install σε "παλια μηχανηματα" κυριως laptop γιατι αυτα παιρνουν συνηθως ειδικη αναβαθμιση λογω των custom drivers του εκαστοτε κατασκευαστη, ολοι ξερουμε οτι δε μπορεις να βαλεις σε ολα τα λαπτοπ το ιδιο universal windows iso που κατεβαζουν ολοι δωρεαν..

το αρθρο επισης αναφερει οτι στο original iso κοπηκε μια εντολη που εδινες κατα την εγκατασταση σε παραθυρο cmd, δεν αναφερει πουθενα οτι με 3rd party προγραμματακια οπως το rufus δε θα συνεχιζεται να εφαρμοζεται η παρακαμψη..

φανταστειτε τωρα ποσοι χρηστες σε ενα τεχνολογικο site διαβασαν και καταλαβαν τι αναφερει το αρθρο,

ποσοι απο αυτους με W10 απο αυριο κανουν το σταυρο τους ή ειναι σε θεση να πανε στο φρη λινουξ ή καταλαβαν εν τελει οτι το νεο iso αφορα εγκαταταση απο format σε επεξεργαστες χωρις SSE4.2 που ειναι του ~2008 και πισω...

Επεξ/σία από Odyss3us
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν τα 11 LTSC αναμενόμενη κίνηση και νομίζω να εντατικοποιηθεί.

Οι επιχειρήσεις κλπ που αδυνατούν να κάνουν αλλαγές σε hardware θα μπορούν να πάρουν άδειες LTSC.

Για ένα ιδιώτη που θέλει να βάλει 11 σε παλιό hardware , μπορεί να βάλει σπασμένα LTSC.

Και στη τελική αυτά ταιριάζουν στο παλιό hardware που έχει γιατί είναι πιο ελαφριά από τις άλλες εκδόσεις των 11.

Η Microsoft ούτως η άλλως δεν περιμένει να βγάλει λεφτά από αυτό το συγκεκριμένο κοινό γιατί ξέρει ότι η πλειοψηφία του είτε είχε ήδη σπασμένα ή είχε άδειες των 10 ευρώ από κλειδάδικά ή παμπάλεα άδεια που έρχονταν μαζί με τον υπολογιστή.

Από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν τα 11 LTSC δεν πρόκειται να αφήσει για πάντα "τρύπες" γιατί δεν θέλει να τις χρησιμοποιούν επιχειρήσεις αντί να αγοράσουν άδειες LTSC.

Επεξ/σία από aypnia
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 19/08/2024 at 21:11, Thresh said:

  

Αν έχει Threadripper 2000 Series κι όχι 3000 ή μεταγενέστερους, τότε δεν υποστηρίζουν Win11.

Κι όμως έχω 3960X και μου βγάζει ότι δεν είναι συμβατό.

On 19/08/2024 at 21:04, kodorevi8ulis said:

έχεις τελευταίο bios , tpm ενεργό και gpt "δίσκους" και στο βγάζει μη συμβατό ; 
 

Δεν έκανα καμία κίνηση να βάλω windows 11 και να αποτύχω, δεν πείραξα κάτι δηλαδή από όταν το έφτιαξα, απλά όταν άρχισαν να πρήζουν συνεχώς με μήνυμα για windows 11 στα updates των 10, μου το έβγαζε δίπλα ότι δεν είναι συμβατό.

Είχα windows 7 μέχρι που δεν γινόταν να τρέξω αρκετές εφαρμογές και έβαλα τα 10, το ίδιο κάνω και τώρα.

Edit: Πήγα στα settings να δω και μου λέει TPM version 1.38 (3/2/2018) δεν ξέρω αν έχει βγει νεότερο bios (λογικά θα έχει) απλά προς το παρόν δεν με νοιάζει αφού δεν θέλω να βάλω 11.

Επεξ/σία από Diavolos666
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Κι όμως έχω 3960X και μου βγάζει ότι δεν είναι συμβατό.

Δεν έκανα καμία κίνηση να βάλω windows 11 και να αποτύχω, δεν πείραξα κάτι δηλαδή από όταν το έφτιαξα, απλά όταν άρχισαν να πρήζουν συνεχώς με μήνυμα για windows 11 στα updates των 10, μου το έβγαζε δίπλα ότι δεν είναι συμβατό.

Είχα windows 7 μέχρι που δεν γινόταν να τρέξω αρκετές εφαρμογές και έβαλα τα 10, το ίδιο κάνω και τώρα.

Edit: Πήγα στα settings να δω και μου λέει TPM version 1.38 (3/2/2018) δεν ξέρω αν έχει βγει νεότερο bios (λογικά θα έχει) απλά προς το παρόν δεν με νοιάζει αφού δεν θέλω να βάλω 11.

Δεν έχει να κάνει (στην περίπτωση σου) με τον επεξεργαστή , μια χαρά παίζει (ίσως να θέλει bios δεν ξέρω) 
Αλλά γενικά , ειδικά σε συστήματα που έχουν γίνει αναβαθμίσεις ε θέλει κάποια πράγματα να ενεργοποιηθούν χειροκίνητα για να φαίνονται συμβατά. 

1)Το απλό , να ενεργοποιήσεις δηλαδή το tpm από το bios (π.χ. σε intel να είναι ενεργό το intel platform trust technology) και
2)το "δύσκολο" , αν είχες σύστημα που αναβάθμισες , να είναι τα partition σε gpt αντί για mbr (που αν έχεις μέχρι 3 partition στον δίσκο ε απλά μια εντολή είναι για να γίνει η αλλαγή)
Χωρίς αυτά , ε και cpu που θα βγεί του χρόνουν να είχες πάλι δεν θα στο έβγαζε συμβατό το σύστημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, kodorevi8ulis said:

Δεν έχει να κάνει (στην περίπτωση σου) με τον επεξεργαστή , μια χαρά παίζει (ίσως να θέλει bios δεν ξέρω) 
Αλλά γενικά , ειδικά σε συστήματα που έχουν γίνει αναβαθμίσεις ε θέλει κάποια πράγματα να ενεργοποιηθούν χειροκίνητα για να φαίνονται συμβατά. 

1)Το απλό , να ενεργοποιήσεις δηλαδή το tpm από το bios (π.χ. σε intel να είναι ενεργό το intel platform trust technology) και
2)το "δύσκολο" , αν είχες σύστημα που αναβάθμισες , να είναι τα partition σε gpt αντί για mbr (που αν έχεις μέχρι 3 partition στον δίσκο ε απλά μια εντολή είναι για να γίνει η αλλαγή)
Χωρίς αυτά , ε και cpu που θα βγεί του χρόνουν να είχες πάλι δεν θα στο έβγαζε συμβατό το σύστημα.

Partition στον δίσκο των windows σίγουρα δεν έχω, αλλά όπως είπα δεν το έψαξα καν γιατί δεν θέλω windows 11. Δεν έχω ιδέα τι θέλει να αλλάξει για να είναι συμβατά και αν γίνεται απλά παράθεσα ότι όταν μου έβγαλε τις αναβαθμίσεις μου έβγαλε το μήνυμα ότι ο υπολογιστής μου δεν είναι συμβατός με 11.

Untitled-1.jpg.7d162eee061f7910042d9967a9f7df9c.jpg

Επεξ/σία από Diavolos666
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...