piccolino Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου 3 λεπτά πριν, sdikr είπε Η διαδικασία για το δημόσιο είναι να παίρνουν το αντίγραφο σε ηλεκτρονική μορφή, δεν καταργήθηκε. Για όλες τις άλλες περιπτώσεις, όπως πχ τράπεζες, τηλεφωνία, ηλεκτρικό κλπ μπορείς πάντα να κάνεις έκδοση αντιγράφου απο το wallet, αν απαγορευόταν να κρατάνε αντίγραφα, δεν θα το βάζανε και σαν επιλογή, δεν νομίζεις; https://www.in.gr/2024/02/09/in-science/technology/gov-gr-wallet-psifiako-antigrafo-tis-taytotitas-se-pdf-ta-vimata-gia-ti-lipsi/ Το ξαναγράφω και μπορείς να το googlάρεις. Στο δημόσιο πλέον δεν χρειάζεται να δίνουμε ταυτότητα σε όποια μορφή, φωτοτυπία ή ηλεκτρονικά, θα γίνεται ταυτοποίηση από τον υπάλληλο που μας εξυπηρετεί, ηλεκτρονικά. Θα δείχνουμε απλά την ταυτότητα μας σε όποια μορφή την έχουμε. Και έγραψα ξεκάθαρα οτι αφορά στο δημόσιο αυτό. Οι τράπεζες κλπ που αναφέρεις είναι ιδιώτες.
sdikr Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου 1 minute ago, piccolino said: Το ξαναγράφω και μπορείς να το googlάρεις. Στο δημόσιο πλέον δεν χρειάζεται να δίνουμε ταυτότητα σε όποια μορφή, φωτοτυπία ή ηλεκτρονικά, θα γίνεται ταυτοποίηση από τον υπάλληλο που μας εξυπηρετεί, ηλεκτρονικά. Θα δείχνουμε απλά την ταυτότητα μας σε όποια μορφή την έχουμε. Και έγραψα ξεκάθαρα οτι αφορά στο δημόσιο αυτό. Οι τράπεζες κλπ που αναφέρεις είναι ιδιώτες. Εδώ είσαι, το έχω υπογραμμίσει κιόλας https://www.lawspot.gr/nomika-nea/telos-ta-antigrafa-taytotitas-sto-dimosio-shedio-nomoy?PageSpeed=noscript 2
piccolino Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, sdikr είπε Εδώ είσαι, το έχω υπογραμμίσει κιόλας https://www.lawspot.gr/nomika-nea/telos-ta-antigrafa-taytotitas-sto-dimosio-shedio-nomoy?PageSpeed=noscript Το ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ το διάβασες παραδίπλα; Αυτό ακριβώς που είπα από την αρχή. Δε θα δίνουμε αντίγραφο σε όποια μορφή, θα κάνει ο υπάλληλος την ταυτοποίηση. Τώρα αν θα γίνει ηλεκτρονικά, αν θα κατεβάσει αντίγραφο, αν θα εκτυπώσει αν αν αν ποσώς μας ενδιαφέρει. Εμείς δε θα χρειάζεται να το δίνουμε. 1 1
polaki Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου πριν 30+ χρόνια είχε ο πατέρας μου στα ενοικιαζόμενα δωμάτια το μηχάνημα που έκανε carbon copy ή ότι τελοσπάντων έκανε τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας των πελατών. Επαιρνε αρχικά τηλέφωνο «στην τράπεζα» να πάρει έγκριση για τη συναλλαγή και στη συνέχεια εκανε αντίγραφο της κάρτας τους, πολλές φορές και φωτοαντίγραφο της ταυτότητας/διαβατηριου τους για πιστοποίηση ότι δεν είναι κλεμμένη η κάρτα. Θυμαμαι πολύ καλά δε, ότι ένας απτό δωμάτιο παρέδιδε την ταυτότητα/διαβατηριο στη ρεσεψιόν και τα έπαιρνε όταν έφευγαν. Ποια GDPR και fishing και κουραφέξαλα τότε! 1
sdikr Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 50 minutes ago, piccolino said: Το ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ το διάβασες παραδίπλα; Αυτό ακριβώς που είπα από την αρχή. Δε θα δίνουμε αντίγραφο σε όποια μορφή, θα κάνει ο υπάλληλος την ταυτοποίηση. Τώρα αν θα γίνει ηλεκτρονικά, αν θα κατεβάσει αντίγραφο, αν θα εκτυπώσει αν αν αν ποσώς μας ενδιαφέρει. Εμείς δε θα χρειάζεται να το δίνουμε. Ακριβώς αυτό που λες, λαμβάνεται το αντίγραφο end of story Το θέμα του ts είναι να μην έχουν καθόλου αντίγραφο, όχι ο τρόπος και το μέσο που θα το λάβουν ΥΓ σύντομα με τον ίδιο τρόπο μέσα απο το wallet θα το λαμβάνουν και οι ιδιώτες, μέχρι τότε όμως το λαμβάνει ο πολίτης Επεξ/σία 20 Αυγούστου από sdikr 1
piccolino Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου Μόλις τώρα, sdikr είπε Ακριβώς αυτό που λες, λαμβάνεται το αντίγραφο end of story ΥΓ σύντομα με τον ίδιο τρόπο μέσω του wallet θα το λαμβάνουν και οι ιδιώτες, μέχρι τότε όμως το λαμβάνει ο πολίτης Έπρεπε να το πας από Λαμία μέχρι να συμφωνήσεις 🤨. Το τι θα γίνει για τους ιδιώτες θα το δούμε όταν γίνει (θα αρχίσει το δράμα τότε: Με πήραν από τη Χ εταιρεία για προσφορά για ίντερνετ, ξέρουν το όνομα μου, μπορούν να βρουν την ταυτότητα μου από το wallet; Μπορώ να τους κάνω μήνυση;) .
stavpup Δημοσ. 20 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 5 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Υπάρχει νόμος της δημοκρατίας περί αυτής της απαγόρευσης; Γιατί στο λινκ από τον Alpha δεν υπάρχει παραπομπή σε νομοθεσία. Υπάρχει https://www.dataprotection.gov.cy/dataprotection/dataprotection.nsf/All/8F25292B763A7B4DC22582720029644D?OpenDocument 2 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Πολύ φασαρία για το τίποτε. Αν θεωρείτε ότι το ξενοδοχείο παραβιάζει την νομοθεσία, αρνείστε να την δώσετε για φωτοτυπία με ότι συνεπεια μπορεί να προκύψει μετά πχ να μην σε δεχτούν για πελάτη. Εναλλακτικά, κοιτάς αν μπορείς να υποβάλλεις καταγγελία. Τώρα οποίος έχει όρεξη να αρπάζεται και να τσακώνεται με τους υπαλλήλους της ρεσεψιόν και τον προϊστάμενο, να τους τρίβει στην μούρη τον νόμο, αυτοί με την σειρά τους ενδέχεται να κάνουν πίσω, αλλά ενδέχεται και να σε παραπεμψουν στο νομικό τμήμα όπου ο δικηγόρος θα έχει τις εξηγήσεις του να δικαιολογηθει προφανώς, εν τέλει να χαλάσουν οι διακοπές σου, ε πάω πάσο. Η εφαρμογή των νόμων είναι υπόθεση όλων των πολιτών. Καταλαβαίνω αυτό που λες, αλλά υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Κάποια στιγμή πρέπει όλοι να (συμ)μορφωθούν. 41 λεπτά πριν, sdikr είπε Ακριβώς αυτό που λες, λαμβάνεται το αντίγραφο end of story Το θέμα του ts είναι να μην έχουν καθόλου αντίγραφο, όχι ο τρόπος και το μέσο που θα το λάβουν ΥΓ σύντομα με τον ίδιο τρόπο μέσα απο το wallet θα το λαμβάνουν και οι ιδιώτες, μέχρι τότε όμως το λαμβάνει ο πολίτης Χωρίς να είμαι σίγουρος, αυτό που θα λαμβάνει το δημόσιο θα είναι "αντίγραφο" κάτι σαν μια Α4 με τα στοιχεία και θα έχει συγκεκριμένη χρήση για τον φορέα του Δημοσίου και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλού. Δεν θα είναι δηλ. φωτοτυπία των όψεων της ταυτότητας. 1 1
JakeKaufman Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου 23 minutes ago, stavpup said: Υπάρχει https://www.dataprotection.gov.cy/dataprotection/dataprotection.nsf/All/8F25292B763A7B4DC22582720029644D?OpenDocument Οι νόμοι της Κύπρου που κολλάνε; Εδώ είναι Ελλάδα 1
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου Και αφού ειναι ιντερνάσιοναλ το θέμα ,έχω μείνει σε ξενοδοχείο στην Αγγλία πάνω απο 20 φορές.Στα πιο πολλά αρκούσε να πω το επώνυμο και μου έδιναν κλειδι.Σε κάποια ζητούσαν το διαβατήριο για να το διαβάσουν επειδή δεν έβρισκαν το επώνυμο.Σε κανένα δεν μου κράτησαν κάτι ή έβγαλαν φωτοτυπία.Δεν ξέρω αν έπαιζε ρόλο ότι ηταν προπληρωμένη η διαμονή μου. Ελλάδα δεν έχω μεινει σε ξενοδοχείο.
piccolino Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Και αφού ειναι ιντερνάσιοναλ το θέμα ,έχω μείνει σε ξενοδοχείο στην Αγγλία πάνω απο 20 φορές.Στα πιο πολλά αρκούσε να πω το επώνυμο και μου έδιναν κλειδι.Σε κάποια ζητούσαν το διαβατήριο για να το διαβάσουν επειδή δεν έβρισκαν το επώνυμο.Σε κανένα δεν μου κράτησαν κάτι ή έβγαλαν φωτοτυπία.Δεν ξέρω αν έπαιζε ρόλο ότι ηταν προπληρωμένη η διαμονή μου. Ελλάδα δεν έχω μεινει σε ξενοδοχείο. Ελλάδα, συνήθως μας ζητάνε μια ταυτότητα απλά να τη δουν και γράφουν ονοματεπώνυμο ίσως και αριθμό (;) στο σύστημα/βιβλίο τους. Τελευταία χρόνια τουλάχιστον δε θυμάμαι να έχω ακούσει από κανέναν πως του κράτησαν ταυτότητα. Ίσως να γινόταν παλιότερα; Επεξ/σία 20 Αυγούστου από piccolino 1
mindreader Δημοσ. 22 Αυγούστου Δημοσ. 22 Αυγούστου Τελικα, συμφωνα με τα νεα δεδομενα, τι ισχυει; Επιδειξη της ταυτοτητας στα ξενοδοχεια; Την βλεπουν, γραφουν το ονομα σου, στην δινουν πισω;
tsifotis Δημοσ. 22 Αυγούστου Δημοσ. 22 Αυγούστου Ειναι συνηθης πρακτικη τα ξενοδοχεια να σκαναρουν ΟΛΑ τα διαβατηρια των πελατων, κι οχι μονο του ατομου που εκανε την κρατηση. Ετσι μεταξυ αλλων σε περιπτωση παρανομιας μπορουν να δωσουνε στην αστυνομια τα στοιχεια του πελατη αν αυτη τα ζητησει. Το κακο ειναι το εξης: επαφιεσαι στον επαγγελματισμο του καταλυμματος να μην διαρρευσουν τα στοιχεια σε οσους τα αγοραζουνε με το κιλο. Ειναι πολυ χρησιμο σε καποιον που κανει απο τελειως ανηθικα scams τυπου μικρο δανειο στο ονομα σου μεχρι πιο γκριζας ζωνης ηθικη πχ να δημιουργει accounts σε online καζινο για να παιρνει τα bonus Ακομα και αν ειναι σοβαρη επιχειρηση πως μπορεις να εισαι 100% σιγουρος οτι ενας ρεσεψιονιστ λαμογιος κανει ανεχλοτητος τετοιες κομπινες; 2
mindreader Δημοσ. 22 Αυγούστου Δημοσ. 22 Αυγούστου 2 minutes ago, tsifotis said: Ειναι συνηθης πρακτικη τα ξενοδοχεια να σκαναρουν ΟΛΑ τα διαβατηρια των πελατων, κι οχι μονο του ατομου που εκανε την κρατηση. Ετσι μεταξυ αλλων σε περιπτωση παρανομιας μπορουν να δωσουνε στην αστυνομια τα στοιχεια του πελατη αν αυτη τα ζητησει. Το κακο ειναι το εξης: επαφιεσαι στον επαγγελματισμο του καταλυμματος να μην διαρρευσουν τα στοιχεια σε οσους τα αγοραζουνε με το κιλο. Ειναι πολυ χρησιμο σε καποιον που κανει απο τελειως ανηθικα scams τυπου μικρο δανειο στο ονομα σου μεχρι πιο γκριζας ζωνης ηθικη πχ να δημιουργει accounts σε online καζινο για να παιρνει τα bonus Ακομα και αν ειναι σοβαρη επιχειρηση πως μπορεις να εισαι 100% σιγουρος οτι ενας ρεσεψιονιστ λαμογιος κανει ανεχλοτητος τετοιες κομπινες; Κατα τα λοιπα, μας τα χουν ζαλισει με την 'προστασια προσωπικων δεδομενων'.
stavpup Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Παρένθεση: https://www.dnews.gr/eidhseis/ellada/491221/arxi-prostasias-prosopikon-dedomenon-kampanes-150-000-evro-sto-ypourgeio-prostasias-tou-politi-gia-tis-nees-taftotites Είμαι στην αναμονή απάντησης... Υ.Γ. πέρασε ένας μήνας και ακόμα απάντηση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Θα περιμένω λίγο και μετά θα το στείλω στο συνήγορο του Πολίτη, αυτό θα είναι διασκεδαστικό ! Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου από stavpup 1
lector Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Στις 20/8/2024 στις 3:50 ΜΜ, george1807 είπε Πάντως, με φωτοτυπία ταυτότητας μπορείς εύκολα να κάνεις αλλαγές σε προγράμματα τηλεφωνίας (βλ κινητή), οπότε το Sim Swapping γίνεται παιχνιδάκι. Λαθος, κανονικα δεν επιτρεπεται αυτο. Πρεπει να υπαρχει γνησιο εγγραφο. Το αν διαφοροι υπαλληλοι καταστηματων κινητης το βροντανε και κανουν τη δουλεια με φωτοτυπιες, ειναι αλλο ζητημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα