MauroPaltoudias Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Voodooman said: Η ηλιακή φόρτιση δεν φορτίζει το ρολόι, το κάνει να εκφορτίζεται πιο αργά. Ακόμη και έτσι, όταν δουλεύει η ηλιακή φόρτιση, σου δίνει μια κάποια ικανοποίηση. Το γνωρίζω ήδη από πριν το πάρω. Σε αυτό αναφερόμουν... Για διατήρηση μπαταρίας λέω. Με 50.000lux κατά μέσο όρο x 6 ημέρες και με 3 ωριαίες προπονήσεις εβδομαδιαία, η μπαταρία φτάνει στο 10% την 6η ημέρα (όλα ανοιχτά προφανώς και οι προπονήσεις σε κλειστό χώρο, ήτοι χωρίς χρήση GPS). Ποιό μοντέλο έχεις; Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2024 από MauroPaltoudias
Voodooman Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 38 minutes ago, MauroPaltoudias said: Το γνωρίζω ήδη από πριν το πάρω. Σε αυτό αναφερόμουν... Για διατήρηση μπαταρίας λέω. Με 50.000lux κατά μέσο όρο x 6 ημέρες και με 3 ωριαίες προπονήσεις εβδομαδιαία, η μπαταρία φτάνει στο 10% την 6η ημέρα (όλα ανοιχτά προφανώς και οι προπονήσεις σε κλειστό χώρο, ήτοι χωρίς χρήση GPS). Ποιό μοντέλο έχεις; To 7 solar. Μέσα στην ημέρα δεν είχα ενεργοποιημένο το bluetooth, μόνο κατά τη διάρκεια της προπόνησης, μαζί με το GPS. Στη μονοήμερη που δεν έχασε καθόλου, απλά το είχα συνδεδεμένο με το bluetooth γύρω στις δύο από τις 12 ώρες που ήμουν έξω. 1
Ne0n Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Όταν θα δούμε την αξιοποίηση των αναδιπλούμενων οθονών ώστε να φτιάξουν αυτό το smartwatch τότε θα αντικατασταθούν και τα smartphones, μέχρι τότε νισάφι! 1
Socratis_g Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Τα πράγματα είναι απλά. Καταργεί το epix pro και κάνει τα Fenix με AMOLED. Στο epix51 η μπαταρία βγάζει μήνα, και με aod γύρω στις 10 μέρες. MIP στο Enduro 3 (πιθανόν με solar) και η μπαταρία θα βγάζει μήνα. Οπότε καλύπτει όλες τις ανάγκες. Απλά σε τιμές έχει ξεφύγει. 2
TasMan Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Το θέμα με τις amoled δεν είναι ΜΟΝΟ το marketing. Είναι και το γεγονός ότι είναι ευκολότερος ο χειρισμός γιατί είναι touch ενώ οι MIP θέλουν κουμπάκια (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Γι'αυτό είπα πριν ότι το instinct 2 το πήρα για προπονήσεις και όχι για smartwatch. Στο πρώτο θες με μια γρήγορη ματιά να βλέπεις αυτό που θες είτε είσαι σε ήλιο είτε σε ίσκιο είτε σε νερό, δεν πρόκειται πάνω στο τρέξιμο με τη γλώσσα έξω να κάθεσαι να ρυθμίζεις πράγματα, αν θες γραφήματα και μικρολεπτομέρειες τα βλέπεις μετά στο συχρονισμό με κινητό. Αντίθετα το smartwatch ΠΡΕΠΕΙ να έχει πολλές ρυθμίσεις, γραφικά γιατί έχει το ρόλο του υποκατάστατου του κινητού.
Voodooman Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 35 minutes ago, TasMan said: Το θέμα με τις amoled δεν είναι ΜΟΝΟ το marketing. Είναι και το γεγονός ότι είναι ευκολότερος ο χειρισμός γιατί είναι touch ενώ οι MIP θέλουν κουμπάκια (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Σε διορθώνω! 1 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 5 hours ago, Voodooman said: To 7 solar. Εκεί έγκειται η διαφορά : το Fenix 7s Pro solar έχει αρκετά μικρότερη αυτονομία (κατασκευαστικά μιλώντας). Σαν απλό smartwatch βέβαια, ναι, θα πιάσει και 12 και 13 ημέρες (με το battery saver στο ON). Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2024 από MauroPaltoudias 1
TasMan Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 9 ώρες πριν, Voodooman είπε Σε διορθώνω! Μπορείς να μου πεις κάποιο μοντέλο με ΜΙΡ που να το χειρίζεσαι με αφή; Δε ρωτάω ειρωνικά, αλήθεια με ενδιαφέρει.
mercator84 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 4 ώρες πριν, TasMan είπε Μπορείς να μου πεις κάποιο μοντέλο με ΜΙΡ που να το χειρίζεσαι με αφή; Δε ρωτάω ειρωνικά, αλήθεια με ενδιαφέρει. Vivoactive 3 για αρχή
Voodooman Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 5 hours ago, TasMan said: Μπορείς να μου πεις κάποιο μοντέλο με ΜΙΡ που να το χειρίζεσαι με αφή; Δε ρωτάω ειρωνικά, αλήθεια με ενδιαφέρει. Σχεδόν σίγουρα όλα τα Fenix 7 και τα μεταγενέστερα 7 pro, απολύτως σίγουρα το Fenix 7 solar που έχω.
TasMan Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 2 ώρες πριν, mercator84 είπε Vivoactive 3 για αρχή 1 ώρα πριν, Voodooman είπε Σχεδόν σίγουρα όλα τα Fenix 7 και τα μεταγενέστερα 7 pro, απολύτως σίγουρα το Fenix 7 solar που έχω. Έχετε απόλυτο δίκιο. Εγώ έβλεπα τις έγχρωμες οθόνες και νόμιζα ότι είναι lcd ή amoled 🤪. Παρόλα αυτά το vivoactive 3 έχει καταργηθεί εδώ και καιρό (έχουν πάει στο 5 που είναι amoled), ενώ η σειρά fenix (που είναι ρολογάρες και τις ζαχάρωνα) οικονομικά είναι αρκετά πιο πάνω απ'ότι προτείθεμαι να διαθέσω. Όπως και να έχει (για να μην ξεφεύγουμε από την κουβέντα) η προσωπική μου άποψη (και το τονίζω γιατί ο καθένας έχει τα δικά του θέλω και τις δικές του ανάγκες) είναι ότι ποτέ δεν θα έπαιρνα ρολόι που να θέλει φόρτιση κάθε λίγο και λιγάκι ή που να μην είναι ευανάγνωστο σε δύσκολες συνθήκες. Κάποια στιγμή πάντως ένα Fenix θα το τσιμπήσω! 😁 2
svartevarg Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2024 Στις 20/8/2024 στις 10:27 ΠΜ, Leonardo_10 είπε Θα συμφωνήσω μόνο στο γεγονός οτι η Ανάλυση δεν είναι αυτή που περιμένεις απο ενα ρολόι της τάξης ανω των 500 ευρώ. Αλλα δεν χρειάζεται να είναι και καλύτερη σε ενα ρολοι που είναι μόνο για προπονήσεις. Αυτό που θέλεις και κάνει σωστά και καλά είναι να μπορείς εκεί κάτω απο τον ήλιο, με τα γυαλιά και το καπέλο και τον ιδρώτα, και την κούραση, να κάνεις μια κίνηση να δείς γρήγορα και ευανάγνωστα τις μετρήσεις που θέλεις. Και εγώ έχω της Polar το V3 και το GritX2 Pro που έχει AMOLED τελευταίας τεχνολογίας, η οποία είναι πολυ καλή. Αλλα οχι τόσο καλή όσο η MIP για αυτό που θέλω εγώ προσωπικά να έχω. Δεν περιμένα και εγώ στην αρχή οτι οταν είσαι πάνω στο τρέξιμο και στην κούραση και θέλεις να διατηρήσεις το PACE και να βλέπεις τους καρδιακούς παλμούς για να μην ξεφύφεις οτι θα είναι τόσο σημαντικό εκείνη την ώρα να μην σε δυσκολεύει η AMOLED. Την πάτησα πραγματικά και αναγκάζομαι και χρησιμοποιώ 2 ρολόγια. Ενα με MIP για να μην με κουράζει και ενα με την AMOLED για να λέω οτι δεν έκαψα τα χρήματα μου. Το λέω ως παθόν. Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή για μένα εναλλακτική εκτός απο την MIP. Τουλάχιστον για τις προπονήσεις που κάνω εγώ. Παρακάτω οι ώρες προπόνησης Μ.Ο. σε μια εβδομάδα στο Polar Grit X2 Pro (AMOLED) και μια φωτό απο το Garmin 7 Pro (γύρω στον Απρίλιο) με την φοβερή MIP. Φυσικά και στις φωτό δεν φαίνεται αυτό το φοβερή MIP αλλά κάτω απο τον ήλιο είναι η μέρα με την νύχτα. Ισχύει πάντως αυτό που είπες για το τρέξιμο - αεροβικές/ ημι-αεροβικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους και τις amoled, όταν έχεις φτάσει σε peak και θέλεις να δώσεις λίγο ακόμα για να σπάσεις τα όριά σου. Κουράζεται το μάτι στην εστίαση σε τόσο μικρή οθόνη. Σε στατική γυμναστική πάντως δεν υπάρχει θέμα. Γενικά πιστεύω ότι το ζήτημα είναι προσωπικό σε σχέση με το αν το ρολόι ικανοποιεί τις απαιτήσεις σου και το σενάριο χρήσης. Στις 20/8/2024 στις 1:32 ΜΜ, Ne0n είπε Όταν θα δούμε την αξιοποίηση των αναδιπλούμενων οθονών ώστε να φτιάξουν αυτό το smartwatch τότε θα αντικατασταθούν και τα smartphones, μέχρι τότε νισάφι! Ωραίο concept, αλλά δυστυχώς θα συνεχίσουν να μας ξεζουμίζουν με συμβατικά smartwatches πριν φτάσουμε εκεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα