Dr.Fuzzy Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Έχω το Fenix 6 και για το σκοπό που το θέλω (crossfit και running) με καλύπτει με το παραπάνω συν wireless payment. Calls και μουσική δε με ενδιαφέρουν. Πραγματικά δε βλέπω το λόγο για Amoled και touch συν ότι χάνεις και το always on της LCD και την ευκρίνεια που έχει στον ήλιο. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2024 από Dr.Fuzzy
mariosCS Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Όταν σταματήσει η Garmin να προσφέρει MIP LCD επιλογές, θα είναι και η μέρα που θα αποκλείσω την Garmin σαν επιλογή για Activity SmartWatch. 3
mercator84 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Πρώτα κατήργησε τις MIP στη σειρά vivoactive, μετά έβγαλε ένα fenix με amoled και το ονόμασε epix, μετά έβγαλε τη σειρά forrunner και με MIP και με amoled και τώρα απότι βλέπω τέλος και τα fenix με MIP. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2024 από mercator84 1
Voodooman Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Πάντως μην ανησυχείτε, για την ώρα φαίνεται ότι το Fenix E θα είναι ένα κανονικό Fenix 8, αλλά με MIP οθόνη. Δεν είναι χαζή η Garmin να την αφαιρέσει μαχαίρι από τη σειρά, θα γίνει ό,τι και με τα 955/965. Δύο απαράλλαχτα ρολόγια με μόνη διαφορά την τεχνολογία της οθόνης και ας αποφασίσει το κοινό. Δυστυχώς βλέπω να γίνεται ό,τι συνήθως, το κοινό θα πάει προς το φανταχτερό... 2
MauroPaltoudias Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 2 hours ago, Voodooman said: Δυστυχώς βλέπω να γίνεται ό,τι συνήθως, το κοινό θα πάει προς το φανταχτερό... Πάντοτε το κοινό θα πηγαίνει προς το φανταχτερό. Άρρητος κανόνας της αγοράς και του marketing. 1
Leonardo_10 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, MauroPaltoudias said: Πάντοτε το κοινό θα πηγαίνει προς το φανταχτερό. Άρρητος κανόνας της αγοράς και του marketing. το 'κοινό'. Δεν υπάρχει κοινό. Η συγκεκριμένη περιοχή δραστηριοτήτων είναι για ανθρώπους που επιλέγουν ενα ρολόι που να τους καλύπτει για αυτό που θέλουν να δούν απο τα δεδομένα που παιρνουν. Δεν είναι smartwatch. Είναι ρολόι δραστηριοτήτων. Τώρα αν η Garmin επιλέγει να φύγει απο αυτό το πεδίο και να φτιάξει ενα all around ρολόι, το οποίο να είναι και smartwatch, και δεν μας αφήνει την επιλογή ενός πιο απλού ρολογιού δραστηριότητας, τότε εγώ θα επιλέξω με την σειρά μου samsung, ή pixel watch, ή της apple, έτσι απλά γιατί παρέχει πολύ περισσότερα απο οτι ενα garmin για all around watch. Ελπίζω να ΜΗΝ είναι χαζοί εκεί στην Garmin γιατί αν πάει να παίξει μπάλα σε ανοιχτό γήπεδο μαζί με τα θηρία της Apple, Google, Samsung, θα δεί να κλείνει την επόμενη χρονιά. Και τότε θα είναι πολύ αργά για να επιστρέψει. Εχει ενα κοινό που επιλέγει την Garmin μόνο και μόνο γιατι είναι ενα ρολόι δραστηριοτήτων με MIP που καλύπτει το συγκεκριμένο πεδίο. Τίποτα αλλο. Εγώ το λέω οτι αν αλλάξει ρότα, τότε πάω βουρ για ενα all around watch που θα έχει καλύτερα χαρακτηριστικά και θα έχω μαζί και το κινητό με esim στο ρολόι. Ποιός ο λόγος να παω σε Garmin? Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2024 από Leonardo_10
Black Flag Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 12 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Πάντοτε το κοινό θα πηγαίνει προς το φανταχτερό. Άρρητος κανόνας της αγοράς και του marketing. Χαχα. Εννοείς Rayban γυαλιά με μεταλλικό σκελετό με κρύσταλλα καθρέπτες; Ποτέ! Πλαστικά, στυλ 1990s μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
MauroPaltoudias Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 49 minutes ago, Black Flag said: Χαχα. Εννοείς Rayban γυαλιά με μεταλλικό σκελετό με κρύσταλλα καθρέπτες; Ποτέ! Πλαστικά, στυλ 1990s μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Χαχα, όχι δεν εννοούσα κάτι τέτοιο. Για ρολόγια δεν μιλούσαμε ή όχι; 51 minutes ago, Leonardo_10 said: 'κοινό'. Δεν υπάρχει κοινό. Φυσικά και υπάρχει. Συνήθως είναι μοιρασμένο στα δύο : οι μεν όπου αγοράζουν στοχευμένα εξοπλισμό για κάτι πολύ συγκεκριμένο και οι δε, που βλέπουν τους πρώτους να τον αγοράζουν και οι οποίοι σε συνδυασμό με τις διαφημίσεις και την εν γένει προώθηση, "πείθουν" εαυτούς να τον προμηθευτούν (χωρίς ιδιαίτερο λόγο). Όλες οι εταιρείες στοχεύουν παντού (σε όσο περισσότερο κοινό μπορούν, άσχετους κι σχετικούς). Το ποσοστό που καταλαμβάνει το κάθε κοινό επί της πίτας, νομίζω είναι περιττό να το αναφέρω. Λάβε απλά υπόψη α) τον βομβαρδισμό διαφημίσεων, β) το brand (ως brand απλά και μόνον), γ) την τιμή φυσικά ("όσο πιο ακριβά, τόσο πιο καλά") και πολύ εύκολα θα καταλήξεις σε αριθμούς. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2024 από MauroPaltoudias
kammenostypos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Θλιβερό να κόβει τα MIP Fenix η Garmin. Θα μπορούσε να παίζει AMOLED μπάλα στα Epix, Marcq κλπ. Αν θέλω amoled με smartwatch χαρακτήρα, μικρόφωνα, e-sim πάω σε apple watch ultra που το κάνει καλύτερα και το κάνει χρόνια και τα ξέρουν και οι γκόμενες οπότε πουλάς μούρη. Οποίος πάει σε fenix πηγαίνει για συγκεκριμένες δυνατότητες, αν η garmin επιλέξει να αντικαταστήσει αυτές τις δυνατότητες καλά θα κάνει να βρει και ποιος θα αγοράσει τις νέες σειρές που είναι και πανάκριβες εκτός των άλλων.
matsakonistisbm Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Οι φημες ελεγαν οτι εκτος απο την amoled οθονη οπως τα Εpix, θα προστεθει solar φορτιση.
Voodooman Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Ξαναλέω, το πιο πιθανό είναι το 8Ε να είναι με MIP οθόνη. Ίδια χαρακτηριστικά με το Fenix 8 47mm, αλλά με MIP οθόνη. Ας μη ξεγράφουμε τόσο γρήγορα τις AMOLED. Ο φίλος μου με το "ταπεινό" T-Rex 2 δεν έχει ποτέ παραπονεθεί για δυσκολία ανάγνωσης κάτω από ακόμη και τον πιο δυνατό ήλιο, κάτι που διαπιστώνω και εγώ. Αν η Garmin χρησιμοποιήσει ακόμη καλύτερη οθόνη από το T-Rex 2 (κάτι που θεωρώ δεδομένο), τότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάγνωσης. Οπότε μετά μας μένει μόνο το θέμα αυτονομίας. Όσοι έχουμε μάθει στα MIP και τις -θεωρητικές-14 ημέρες τουλάχιστον από φόρτιση σε φόρτιση (στην πράξη το φορτίζω 20-80% κάθε 10 ημέρες τώρα το καλοκαίρι με 3-4 προπονήσεις την εβδομάδα) δύσκολα θα συμβιβαστούμε με 30 και 40 ώρες αυτονομία. Αλλά κακά τα ψέματα, αυτή η ανάλυση 260x260 του Fenix 7 σε ρολόι των €700 το 2022 είναι απλά απαράδεκτη. 15 minutes ago, matsakonistisbm said: Οι φημες ελεγαν οτι εκτος απο την amoled οθονη οπως τα Εpix, θα προστεθει solar φορτιση. Η νηπιακού σταδίου ηλιακή φόρτιση των Garmin δεν θα προσφέρει απολύτως τίποτα σε μια AMOLED οθόνη με τις μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις. Εδώ πασχίζει να προσφέρει πραγματικό όφελος ακόμη και στις MIP των Fenix 7 Solar... Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2024 από Voodooman 3
MauroPaltoudias Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 7 hours ago, Voodooman said: Εδώ πασχίζει να προσφέρει πραγματικό όφελος ακόμη και στις MIP των Fenix 7 Solar... Πάρα πολύ σωστή παρατήρηση 🤝🏽 Αυτό ομολογουμένως, μου έχει αφήσει πολύ άσχημη εντύπωση. Είτε το έχει είτε δεν το έχει (και με πολλές προσπάθειες να ανεβάσει τα lux, 60.000-70.000), είναι μη άξια αναφοράς η διαφορά. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2024 από MauroPaltoudias
Voodooman Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 39 minutes ago, MauroPaltoudias said: Πάρα πολύ σωστή παρατήρηση 🤝🏽 Αυτό ομολογουμένως, μου έχει αφήσει πολύ άσχημη εντύπωση. Είτε το έχει είτε δεν το έχει (και με πολλές προσπάθειες να ανεβάσει τα lux, 60.000-70.000), είναι μη άξια αναφοράς η διαφορά. Η ηλιακή φόρτιση δεν φορτίζει το ρολόι, το κάνει να εκφορτίζεται πιο αργά. Ακόμη και έτσι, όταν δουλεύει η ηλιακή φόρτιση, σου δίνει μια κάποια ικανοποίηση. Στις διακοπές μου έφυγα με το ρολόι στο 100%. Έξι ημέρες μετά, με 5 προπονήσεις 5+ ωρών, το ρολόι ήταν στον 70%. Προχθές, έφυγα για μια ημέρα με το ρολόι στο 87%, όλη την ημέρα στη θάλασσα, το ρολόι μάζεψε 100k LX και δεν έχασε ούτε 1%!.. 1
Leonardo_10 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 10 hours ago, Voodooman said: Ξαναλέω, το πιο πιθανό είναι το 8Ε να είναι με MIP οθόνη. Ίδια χαρακτηριστικά με το Fenix 8 47mm, αλλά με MIP οθόνη. Ας μη ξεγράφουμε τόσο γρήγορα τις AMOLED. Ο φίλος μου με το "ταπεινό" T-Rex 2 δεν έχει ποτέ παραπονεθεί για δυσκολία ανάγνωσης κάτω από ακόμη και τον πιο δυνατό ήλιο, κάτι που διαπιστώνω και εγώ. Αν η Garmin χρησιμοποιήσει ακόμη καλύτερη οθόνη από το T-Rex 2 (κάτι που θεωρώ δεδομένο), τότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάγνωσης. Οπότε μετά μας μένει μόνο το θέμα αυτονομίας. Όσοι έχουμε μάθει στα MIP και τις -θεωρητικές-14 ημέρες τουλάχιστον από φόρτιση σε φόρτιση (στην πράξη το φορτίζω 20-80% κάθε 10 ημέρες τώρα το καλοκαίρι με 3-4 προπονήσεις την εβδομάδα) δύσκολα θα συμβιβαστούμε με 30 και 40 ώρες αυτονομία. Αλλά κακά τα ψέματα, αυτή η ανάλυση 260x260 του Fenix 7 σε ρολόι των €700 το 2022 είναι απλά απαράδεκτη. Η νηπιακού σταδίου ηλιακή φόρτιση των Garmin δεν θα προσφέρει απολύτως τίποτα σε μια AMOLED οθόνη με τις μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις. Εδώ πασχίζει να προσφέρει πραγματικό όφελος ακόμη και στις MIP των Fenix 7 Solar... Θα συμφωνήσω μόνο στο γεγονός οτι η Ανάλυση δεν είναι αυτή που περιμένεις απο ενα ρολόι της τάξης ανω των 500 ευρώ. Αλλα δεν χρειάζεται να είναι και καλύτερη σε ενα ρολοι που είναι μόνο για προπονήσεις. Αυτό που θέλεις και κάνει σωστά και καλά είναι να μπορείς εκεί κάτω απο τον ήλιο, με τα γυαλιά και το καπέλο και τον ιδρώτα, και την κούραση, να κάνεις μια κίνηση να δείς γρήγορα και ευανάγνωστα τις μετρήσεις που θέλεις. Και εγώ έχω της Polar το V3 και το GritX2 Pro που έχει AMOLED τελευταίας τεχνολογίας, η οποία είναι πολυ καλή. Αλλα οχι τόσο καλή όσο η MIP για αυτό που θέλω εγώ προσωπικά να έχω. Δεν περιμένα και εγώ στην αρχή οτι οταν είσαι πάνω στο τρέξιμο και στην κούραση και θέλεις να διατηρήσεις το PACE και να βλέπεις τους καρδιακούς παλμούς για να μην ξεφύφεις οτι θα είναι τόσο σημαντικό εκείνη την ώρα να μην σε δυσκολεύει η AMOLED. Την πάτησα πραγματικά και αναγκάζομαι και χρησιμοποιώ 2 ρολόγια. Ενα με MIP για να μην με κουράζει και ενα με την AMOLED για να λέω οτι δεν έκαψα τα χρήματα μου. Το λέω ως παθόν. Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή για μένα εναλλακτική εκτός απο την MIP. Τουλάχιστον για τις προπονήσεις που κάνω εγώ. Παρακάτω οι ώρες προπόνησης Μ.Ο. σε μια εβδομάδα στο Polar Grit X2 Pro (AMOLED) και μια φωτό απο το Garmin 7 Pro (γύρω στον Απρίλιο) με την φοβερή MIP. Φυσικά και στις φωτό δεν φαίνεται αυτό το φοβερή MIP αλλά κάτω απο τον ήλιο είναι η μέρα με την νύχτα. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2024 από Leonardo_10 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα