Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

όπως γράφω στο θέμα είναι ιδιώτης (όχι επιχείρηση).

Έχω ένα πάγιο έξοδο το οποίο θέλω να πληρώνω από alpha bank σε alpha bank άλλου ιδιώτη. Όμως ο λογαριασμός alpha δεν έχει χρήματα.

Έτσι θέλω να μεταφέρω από Εθνική σε alpha με το Iris (με τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου)

Δυστυχώς δεν τα κατάφερα. 

Δοκίμασα να μεταφέρω από ΕΘνική σε Πειραιώς και δούλεψε. 

Δεν ξέρω τι κάνω λάθος.

Επεξ/σία από stavpup
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πας στο ebanking της alpha και θα ενεργοποιήσεις το κινητό στο iris από για εκεί. Το iris κρατά τον τελευταίο λογαριασμό στον οποίο έγινε ενεργοποίηση του κινητού.

Το έκανα κι εγώ από Εθνική σε Eurobank τον προηγούμενο μήνα με αυτόν τον τρόπο.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, micos000 είπε

Θα πας στο ebanking της alpha και θα ενεργοποιήσεις το κινητό στο iris από για εκεί. Το iris κρατά τον τελευταίο λογαριασμό στον οποίο έγινε ενεργοποίηση του κινητού.

Το έκανα κι εγώ από Εθνική σε Eurobank τον προηγούμενο μήνα με αυτόν τον τρόπο.

Δεν μπορώ να κάνω τεστ τώρα, γιατί έστειλα σε πειραιώς στο όριο..

Θα δοκιμάσω αύριο το πρωί.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Επειδή είχες ενεργοποιήσει το κινητό στην Πειραιώς την τελευταία φορά είχε μείνει εκεί. Κάντο στην Alpha και θα το έχεις για εκεί και αν θέλεις να το επιστρέψεις στην Πειραιώς άλλαξε το πάλι.

Την αλλαγή μπορείς να την κάνεις και τώρα, δεν παίζει ρόλο το όριο.

• Like 1
Δημοσ.

Κάτι άσχετο με την Πειραιώς, σου ζητάει αλλαγή κωδικού κάθε 3-6 μήνες. Επειδή δεν μπαίνω συχνά, τι πιο σύνηθες να βάλω τον προηγούμενο κωδικό και να κλειδωθεί το account. Το ξεκλείδωμα γίνεται από το site με username και αριθμό κάρτας. Έλα όμως που δέχεται μόνο τις χρεωστικές!!! Η εναλλακτική είναι να περιμένεις μία ώρα στο ακουστικό μέχρι να συνδεθείς με υπάλληλο. Οπότε τα πήρα στο κρανίο και ακύρωσα την πιστωτική, που δεν πολυ-χρειάζομαι και έβγαλα χρεωστική.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, micos000 είπε

Γιατί να κλειδωθεί; Αφού σου ζητάει από μόνο του αλλαγή οπότε βάζεις τον παλιό και δύο φορές τον νέο και προχωράει.

Δεν κλειδώθηκε στην αλλαγή κωδικού..

Δημοσ.

Μάλλον κατάλαβα τι λέει... Είχε τον κωδικό password1. Κάποια στιγμή του ζητήθηκε υποχρεωτικά να γίνει αλλαγή σε password2. Αρκετό καιρό μετά (δεν μπαίνει και συχνά) δε θυμόταν ότι είχε αλλάξει σε password2 και έβαζε τον παλιό. Πολλές φορές μάλιστα πιστεύεις ότι έχεις κάνει τυπογραφικό λάθος και ξαναπροσπαθείς με τον ίδιο κωδικό.

Spoiler

Ακόμα πιο ενοχλητικό... σε κάποιες τράπεζες (τουλάχιστον στη euro) με τα νέα "standards" κάθε φορά που αλλάζεις κωδικό πρέπει να βάζεις καινούριο που δεν έχει ξαναμπεί. Δηλαδή στην επόμενη αλλαγή θα πρέπει να βάζεις password3, στην μεθεπόμενη password4, κλπ. Αυτό οδηγεί σε δημιουργία αδύνατων ή παρεμφερών με τα προηγούμενα passwords από τους χρήστες ώστε να συνεχίζουν να τα θυμούνται.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Engimek είπε

με τα νέα "standards" κάθε φορά που αλλάζεις κωδικό πρέπει να βάζεις καινούριο που δεν έχει ξαναμπεί.

Αυτό πάλι κι αν είναι εκνευριστικό. Τουλάχιστον ας κρατούσαν 3 κωδικούς πίσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...