Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, σπουδάζω επιστήμη υπολογιστών στο πανεπιστήμιο Κρήτης(CSD). Αυτό το καλοκαίρι έκανα καλού κακού ξανά μηχανογραφικό με 10%, και με πήραν στην πληροφορική στο οπα, όπου και σκέφτομαι να παω. Οι λόγοι που σκέφτομαι να πάω, είναι αρχικά η δυσκολία της σχολής του Ηρακλείου, και οι θυσίες που πρέπει να κάνεις σχετικά με τις φοιτητικές εξόδους και την νυχτερινή ζωή για να περνάς τα μαθήματα. Βέβαια από τα 4 εξάμηνα που είμαι στην σχολή, μόνο το ένα έχω παρακολουθήσει (όπου και πέρασα όλα τα μαθήματα εκτός ενός μαθήματος επιλογής) καθώς τα άλλα 3 εξάμηνα είχα ένα θέμα υγείας και βρισκόμουν στα Χανιά από όπου και κατάγομαι. Άρα δεν έχω νιώσει προσωπικά την πίεση από την σχολή(καθώς το πρώτο εξάμηνο δεν είναι αντιπροσωπευτικο της δυσκολίας μιας σχολής) αλλά τα λόγια άλλων φοιτητών, κατά συντριπτική πλειοψηφία είναι αρνητικά στο θέμα της δυσκολίας. Επομένως σκέφτομαι να πάω στην Αθήνα όπου η σχολή λένε πως είναι πολύ πιο εύκολη και βατή (προφανώς θα διαβάζω), είναι η πρωτεύουσα, άρα έχει πολλές επιλογές, και πάνω κάτω έχει την ίδια βαρύτητα σε πτυχίο με του Ηρακλείου. Να σημειώσω πως και στο Ηράκλειο και ελπίζω και στην Αθήνα, θα μένω σε εστίες (και οι 2 γονείς μηδενικό εισόδημα και στον οαεδ). Θα ήθελα να ακούσω σας παρακαλώ την γνώμη σας. Ευχαριστώ πολύ. 

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, King14 είπε

Καλησπέρα, σπουδάζω επιστήμη υπολογιστών στο πανεπιστήμιο Κρήτης(CSD). Αυτό το καλοκαίρι έκανα καλού κακού ξανά μηχανογραφικό με 10%, και με πήραν στην πληροφορική στο οπα, όπου και σκέφτομαι να παω. Οι λόγοι που σκέφτομαι να πάω, είναι αρχικά η δυσκολία της σχολής του Ηρακλείου, και οι θυσίες που πρέπει να κάνεις σχετικά με τις φοιτητικές εξόδους και την νυχτερινή ζωή για να περνάς τα μαθήματα. Βέβαια από τα 4 εξάμηνα που είμαι στην σχολή, μόνο το ένα έχω παρακολουθήσει (όπου και πέρασα όλα τα μαθήματα εκτός ενός μαθήματος επιλογής) καθώς τα άλλα 3 εξάμηνα είχα ένα θέμα υγείας και βρισκόμουν στα Χανιά από όπου και κατάγομαι. Άρα δεν έχω νιώσει προσωπικά την πίεση από την σχολή(καθώς το πρώτο εξάμηνο δεν είναι αντιπροσωπευτικο της δυσκολίας μιας σχολής) αλλά τα λόγια άλλων φοιτητών, κατά συντριπτική πλειοψηφία είναι αρνητικά στο θέμα της δυσκολίας. Επομένως σκέφτομαι να πάω στην Αθήνα όπου η σχολή λένε πως είναι πολύ πιο εύκολη και βατή (προφανώς θα διαβάζω), είναι η πρωτεύουσα, άρα έχει πολλές επιλογές, και πάνω κάτω έχει την ίδια βαρύτητα σε πτυχίο με του Ηρακλείου. Να σημειώσω πως και στο Ηράκλειο και ελπίζω και στην Αθήνα, θα μένω σε εστίες (και οι 2 γονείς μηδενικό εισόδημα και στον οαεδ). Θα ήθελα να ακούσω σας παρακαλώ την γνώμη σας. Ευχαριστώ πολύ. 

Η δυσκολία των σχολών είναι κυρίως στο πρώτο έτος άντε και στο δεύτερο όπου συνήθως είναι και βαριά μαθήματα τύπου Άλγεβρα, Ανάλυση, και Διακριτά Μαθηματικά. Αυτά τα μαθήματα σε όποια σχολή Πληροφορικής και να πας θα έρθεις αντιμέτωπος με αυτά. Για να τελειώσεις την σχολή στον προβλεπόμενο χρόνο (ειδικά εφόσον θα μένεις σε εστίες) και με έναν αξιοπρεπή βαθμό θα χρειαστούν όπου και να πας θυσίες και μεθοδικό διάβασμα. Εγώ έκανα προπτυχιακό σε τμήμα παρόμοιας δυσκολίας με του ΟΠΑ και μεταπτυχιακό σε πολύ απαιτητικό τμήμα και σε κανένα από τα δύο δεν ήμουν με τον καφέ στο χέρι.

Επίσης, πρέπει να συμπεριλάβεις γενικά το κόστος ζωής της Αθήνας το οποίο είναι στα ύψη συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη πόλη στην Ελλάδα (πόσο μάλλον επαρχία) άσχετα με το αν δεν θα έχει ενοίκιο και επίσης την τραγική κατάσταση των εστιών της Αθήνας (μια φορά που τις είχα επισκεφτεί). Φαντάζομαι οι εστίες του πανεπιστημίου της Κρήτης θα είναι μέρα με την νύχτα συγκριτικά με της Αθήνας.

Προσωπική μου άποψη έχοντας σπουδάσει κιόλας στην Αθήνα είναι να μείνεις στο τμήμα που είσαι στην Κρήτη μιας και είναι αξιόλογο, σου δίνει τις ίδιες επαγγελματικές ευκαιρίες με του ΟΠΑ και σε καμία περίπτωση το ΟΠΑ δεν θα βγει με καθόλου προσπάθεια. Μάλιστα το 2018 που είχα γνωστούς που φοιτούσαν μου είχαν πει ότι τα μαθήματα είναι αλυσιδωτά οπότε αν δεν περάσεις κάποιο το επόμενο εξάμηνο δεν μπορούσες καν να δώσεις το επόμενο μάθημα (ίσως να έχει αλλάξει).

Δημοσ.

Οι εστίες στο Ηράκλειο είναι σε ξενοδοχείο καθώς οι κανονικές είχαν πιάσει φωτιά πριν κάτι χρόνια. Τα θετικά είναι πως έχουμε καθαριστριες, κλιματισμό και τσάμπα χαρτιά υγείας, αλλά κυριολεκτικά μόνο αυτά είναι το θετικά 🤣. Κάθε χρόνο δεν ξέρουμε αν θα είναι οι εστίες στο ίδιο ξενοδοχείο και είμαστε στον αέρα. Επίσης σε αντίθεση με της Αθήνας, οι εστίες είναι δικλινες. Ακόμα, ο χρόνος που απαιτείται για να πας στο πανεπιστήμιο απτις εστίες είναι τουλάχιστον μισή ώρα (με την συγκοινωνία) και αυτό με την προϋπόθεση πως με το που φτάσεις στην στάση θα περασει το λεωφορείο. Γενικά το πανεπιστήμιο Κρήτης είναι εκτός πόλης. Τέλος, αν βγεις βόλτα στο κέντρο του Ηρακλείου το βράδυ , για να γυρίσεις στην εστία πρέπει να πάρεις το τελευταίο λεωφορείο που είναι στις δωδεκαμισι....... 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, King14 είπε

Οι εστίες στο Ηράκλειο είναι σε ξενοδοχείο καθώς οι κανονικές είχαν πιάσει φωτιά πριν κάτι χρόνια. Τα θετικά είναι πως έχουμε καθαριστριες, κλιματισμό και τσάμπα χαρτιά υγείας, αλλά κυριολεκτικά μόνο αυτά είναι το θετικά 🤣. Κάθε χρόνο δεν ξέρουμε αν θα είναι οι εστίες στο ίδιο ξενοδοχείο και είμαστε στον αέρα. Επίσης σε αντίθεση με της Αθήνας, οι εστίες είναι δικλινες. Ακόμα, ο χρόνος που απαιτείται για να πας στο πανεπιστήμιο απτις εστίες είναι τουλάχιστον μισή ώρα (με την συγκοινωνία) και αυτό με την προϋπόθεση πως με το που φτάσεις στην στάση θα περασει το λεωφορείο. Γενικά το πανεπιστήμιο Κρήτης είναι εκτός πόλης. Τέλος, αν βγεις βόλτα στο κέντρο του Ηρακλείου το βράδυ , για να γυρίσεις στην εστία πρέπει να πάρεις το τελευταίο λεωφορείο που είναι στις δωδεκαμισι....... 

Όλα αυτά τα προβλήματα που μου περιγράφεις θα τα έχεις κατά πάσα πιθανότητα και στην Αθήνα ως φοιτητής. Οι παρέες που θα κάνεις θα είναι σκόρπιοι σε διάφορες περιοχές οι οποίες δεν θα έχουν απαραίτητα 24ωρο λεωφορείο και το Μετρό/Ηλεκτρικός έχουν συγκεκριμένες ώρες που κλείνουν. Π.χ. ο ηλεκτρικός για να πάω Πειραιά που έμενα έκλεινε και αυτός στις 12:30. Στις εστίες τουλάχιστον που είχα πάει εγώ στην Αθήνα ήταν λες και είχαν βγει από ταινία θρίλερ οπότε δεν ξέρω το πως το να μένεις σε ξενοδοχείο είναι απαραίτητα αρνητικό.

Δημοσ.

Τι εννοείς με το ότι οι εστίες ήταν σαν ταινία θρίλερ; τόσο παρατημενες είναι οι εστίες; 

Δημοσ.

Έχεις κάνει 4 εξάμηνα άρα μπαίνεις τρίτο έτος. 

Εφόσον δεν έχεις περάσει τα μαθήματα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σου αναγνωρίσουν τα έτη και μάλλον θα μπεις πρώτο έτος. 

Γιατί να κάνεις +2 χρόνια;; Δεν βρίσκω τον λόγο, θα πάρεις και το ρίσκο ότι μπορεί να μπεις σε εστία. 

Δημοσ.

Έχω περάσει τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου μόνο. Και λογικά αυτά αναγνωριζονται στην Αθήνα. Και Ηράκλειο να κάτσω πάλι σαν πρώτο έτος θα είναι γιατί δεν έχω περάσει τπτ. 

• Sad 1
Δημοσ.
Στις 18/8/2024 στις 3:02 ΜΜ, King14 είπε

Το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, θεωρείται top. Η γνώμη μου είναι να μείνεις σ΄αυτό.

Το ότι το εξάμηνο που παρακολούθησες, πέρασες όλα τα μαθήματα, είναι ενδεικτικό ότι έχεις την ικανότητα ν΄ανταποκριθείς στις απαιτήσεις του. Η δυσκολία των επόμενων εξαμήνων θα είναι κλιμακούμενη οπότε μια χαρά θα τα καταφέρεις όπως και τόσοι άλλοι φοιτητές του Τμήματός σου. Μην ακούς τι λέει ο ένας και ο άλλος και μην τρομοκρατείσαι. Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια που σίγουρα δεν είναι αυταπόδεικτο ότι ταυτίζονται με τα δικά σου. ΄Ασε που μπορεί να λέγονται διάφορα για χίλιους δυο, άλλους λόγους, μην το ψάχνεις...

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να συνεχίσεις την παρακολούθηση από το εξάμηνο που την σταμάτησες. Τυπικά δηλαδή θα είσαι στο 5ο εξάμηνο αλλά ουσιαστικά θα είσαι στο 2ο. Αν κάνεις το λάθος να παρακολουθήσεις μαθήματα του 5ου εξαμήνου, είναι ευνόητο ότι θα χάσεις το "παιχνίδι". Αν αποφοιτήσεις και 2 χρόνια αργότερα (μιας που έχασες 3 εξάμηνα), δεν χάλασε ο κόσμος. Εδώ υπερδιπλασιάζουν τον χρόνο αποφοίτησης, τι να λέμε τώρα...

Επίσης για την φοιτητική ζωή που ανέφερες, σε διαβεβαιώνω ότι είναι πολύ καλύτερη στο Ηράκλειο παρά στην Αθήνα. Γιατί;;; Επειδή στην Αθήνα οι αποστάσεις είναι χαώδεις, η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι απερίγραπτη, οι συγκοινωνίες λίγο μετά τα μεσάνυχτα σταματούν και λειτουργούν μόνο ελάχιστες που μπορεί να μην σ΄εξυπηρετούν, δύσκολα θα συναντιέσαι με τους συμφοιτητές σου αφού μπορεί να μένουν μακριά και το κυριότερο, μιλάμε για μια ακριβή πόλη με όλα όσα αυτό συνεπάγεται. To glitter της εξιδανίκευσης που έχεις κάνει, θα σκορπιστεί πολύ γρήγορα μόλις την απομυθοποιήσεις. 

Καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...