eliasj Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου Καλησπερα σε ολους. Πρεπει να αλλαξω το κινητο μου επειδη 1ον θελω μεγαλυτερη οθονη απο 6.1 που εχω (iPhone 11), και δευτερον η μπαταρια του πια δεν κραταει και δεν θελω να ξανακανω αλλαγη μπαταριας. Ειμαι με iPhone απο το 4 αλλα το διαθεσιμο budget ειναι 750 ευρω οχι μεταχειρισμενο, μονο καινουργιο. Ειδα το pixel απο κοντα στο πλαισιο και η διαφορα της οθονης λογω του refresh rate ειναι απιστευτη σε σχεση με το iPhone 11 που εχω. Οι ενστασεις μου ειναι οι εξης: Μενω σε κατι που γνωριζω και με βολευει παρα πολυ, ειδικα το face ID στο σκοταδι, με καλυτερο επεξεργαστη απο το Pixel, αλλα χειροτερη οθονη, οχι usb-c χειροτερες καμερες. Με φοβιζει περισσοτερο το θεμα του επεξαργαστη του Pixel. Θελω το τηλεφωνο να βγαλει απροβληματιστα τουλαχιστον 2 χρονια και με το iPhone αυτο ειναι δεδομενο. Να τονισω οτι κοιταω για το plus και οχι το Pro λογω μεγεθους οθονης. Χρειαζομαι μπαταρια που να βγαζει την ημερα ανετα, και να τονισω οτι χρησιμοποιω 2 CRM εφαρμογες, maps/navigation, πολυ email, office 365 (word, excel) and social media και πολλα notifications on. Το Samsung S23+/Ultra δεν το σκεφτομαι καν γιατι το εχει η σύζυγος 😛 Και τα δυο απο Skroutz βρησκω σχεδον ιδια τιμη (710 pixel, 735 iPhone 14 Plus), αλλα πραγματικα εχω τεραστιο διλημα. Τι θα προτεινατε? Υπαρχει καποιος που να εχει δουλέψει και τα δυο? Ευχαριστω
tsimisdel Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου Νομίζω ότι σε θέμα μπαταρίας, το 14 plus θα σε καλύψει και με το παραπάνω, σίγουρα βγάζεις μια μέρα χρήσης, κάνει πολύ καλή διαχείριση το iOS ως λογισμικό. Το pixel από την άλλη, έχει το πλεονέκτημα ότι φοράει το λογισμικό το οποίο είναι της Google επομένως, θα το έχουν προσαρμόσει καταλλήλως για τα "μέτρα" της συσκευής και φαντάζομαι θα έχει καλή αντοχή στο χρόνο, δεν έχω όμως εμπειρία, δεν ξέρω. Για να είμαι ειλικρινής, επειδή έχω περάσει και από τα δύο "στρατόπεδα", θα έλεγα ότι δεν με ξενίζει και τόσο το ότι το iPhone έχει 60 Hz Ρυθμό ανανέωσης, κυλάει τόσο ομαλά γενικότερα και δεν νομίζω να σε απασχολεί από ένα σημείο και έπειτα. Στο pixel, σου έκανε εντύπωση επειδή δεν το είχες συνηθίσει, γενικότερα όμως, στην πράξη, δεν θα έλεγα ότι έχει σημαντική διαφορά.
eliasj Δημοσ. 18 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2 hours ago, tsimisdel said: Νομίζω ότι σε θέμα μπαταρίας, το 14 plus θα σε καλύψει και με το παραπάνω, σίγουρα βγάζεις μια μέρα χρήσης, κάνει πολύ καλή διαχείριση το iOS ως λογισμικό. Το pixel από την άλλη, έχει το πλεονέκτημα ότι φοράει το λογισμικό το οποίο είναι της Google επομένως, θα το έχουν προσαρμόσει καταλλήλως για τα "μέτρα" της συσκευής και φαντάζομαι θα έχει καλή αντοχή στο χρόνο, δεν έχω όμως εμπειρία, δεν ξέρω. Για να είμαι ειλικρινής, επειδή έχω περάσει και από τα δύο "στρατόπεδα", θα έλεγα ότι δεν με ξενίζει και τόσο το ότι το iPhone έχει 60 Hz Ρυθμό ανανέωσης, κυλάει τόσο ομαλά γενικότερα και δεν νομίζω να σε απασχολεί από ένα σημείο και έπειτα. Στο pixel, σου έκανε εντύπωση επειδή δεν το είχες συνηθίσει, γενικότερα όμως, στην πράξη, δεν θα έλεγα ότι έχει σημαντική διαφορά. Το θεμα του επεξεργαστη με φοβιζει το οποιο δεν ξερω αν θα μπορει να σηκωσει τις εφαρμογες σε ενα δυο χρονια. Εδω το 11 πια κολλαει αρκετα ειδικα οταν πηγα στη 17. Δεν εχω παραπονο βεβαια ειναι 5 ετων τηλεφωνο και εχει βγαλει τα χρηματα του με το παραπανω. Οσο αφορα την οθονη δεν ειναι μονο το refresh rate αλλα και θεμα φωτεινοτητας της οθονης σε εξωτερικο χωρο. Πραγματικα ενας απο τους λογους που μπηκα σε διλημα να παω Android ειναι η χαλια οθονες στα απλα μοντελα και εχω βαρεθει πια το ιδιο design στην Apple. Απο την αλλη δεν θελω να παρω τηλεφωνο που να θελει αλλαγη σε ενα χρονο λογω επεξεργαστη
tsimisdel Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου 16 λεπτά πριν, eliasj είπε Το θεμα του επεξεργαστη με φοβιζει το οποιο δεν ξερω αν θα μπορει να σηκωσει τις εφαρμογες σε ενα δυο χρονια. Εδω το 11 πια κολλαει αρκετα ειδικα οταν πηγα στη 17. Δεν εχω παραπονο βεβαια ειναι 5 ετων τηλεφωνο και εχει βγαλει τα χρηματα του με το παραπανω. Οσο αφορα την οθονη δεν ειναι μονο το refresh rate αλλα και θεμα φωτεινοτητας της οθονης σε εξωτερικο χωρο. Πραγματικα ενας απο τους λογους που μπηκα σε διλημα να παω Android ειναι η χαλια οθονες στα απλα μοντελα και εχω βαρεθει πια το ιδιο design στην Apple. Απο την αλλη δεν θελω να παρω τηλεφωνο που να θελει αλλαγη σε ενα χρονο λογω επεξεργαστη Κατανοητά τα όσα λες και ναι, θα συμφωνήσω, ένας λόγος που έφυγα από το iOS, ήταν λόγω της οθόνης και συγκριτικά με το τι παίρνει κάποιος στο Android στρατόπεδο σε αυτό τον τομέα. Προσωπικά μιλώντας, δε νομίζω να έχεις θέμα στο χρόνο πάνω καθώς η Google, δίνει για αρκετά χρόνια αναβαθμίσεις και επίσης, δεν πρόκειται για Android που κοστίζει 200€ για να κολλήσει στο χρόνο επάνω. Δεν έχω ψαχτεί βέβαια καθόλου με τα Pixel αλλά, φαντάζομαι ότι δεν θα έχεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Ίσως είναι η καλύτερη επιλογή επειδή είναι τα κινητά που βγάζει η Google και είναι δικό της το λογισμικό επομένως, δεν θα έχει σκαλωματα, δεν είναι φορτωμένο με σκουπιδαριό & διαφημίσεις όπως σε άλλες συσκευές, σε θέμα επεξεργαστή δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται.... 1
eliasj Δημοσ. 18 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου Θα ηταν ιδανικο αν υπαρχει καποιο μελος που να εχει χρησιμοποιησει το Pixel 8 Pro αρκετα να μου ελεγε εντυπωσεις σε σχεση με τον επεξεργαστη. Απο research που εχω κανει πραγματικα δεν μπορω να αποφασισω και ουτε εχω βγαλει ακρη σχετικα με τον επεξεργαστη του. Εχω διαβασει πολες αντικρουομενες αποψεις. Οπως και να εχει πρεπει να αποφασισω μεχρι αυριο το βραδυ, να κανω την αγορα να το εχω μεχρι Παρασκευη γιατι απο μεθεπομενη Δευτερα ξανααρχιζει η δουλεια!
screaming_trees Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου Αυτές τις μέρες βγαίνει η σειρά 9 της google. Δεν ξέρω πόσο βιάζεσαι αλλα ίσως αν περιμένεις λίγο να πεσει η τιμή του 8.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα