Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Θέλω μεταφέρω σήμα WiFi από τον 1ο όροφο πολυκατοικίας στον δεύτερο. 
Τα δυο σπίτια δεν βρίσκονται το ένα «πάνω» από το άλλο για να περάσω καλώδιο εξωτερικά.

Χρήση ιντερνετ στον 2ο όροφο, browsing με λαπτοπ, σύνδεση smartphone και παρακολούθηση Netflix από tv box.

Αν αγοράσω ένα ζευγάρι TP-LINK Deco (δίπλα στις δυο μπαλκονόπορτες) θα έχω αποτέλεσμα ή πρέπει να ψάξω άλλη λύση;

image.png.8dd4a2f22c2c80c9d41a82a5937e6538.png

Επεξ/σία από Neo4
Δημοσ.

Το WiFi υπάρχει ήδη στο κάτω διαμέρισμα αλλά επάνω πιάνει μόνο πολύ κοντά στο μπαλκόνι.

Παλαιότερα είχε χρησιμοποιηθεί ένα extender (δεν θυμάμαι ποιο) και η σύνδεση γινόταν με απελπιστική ταχύτητα και συχνές αποσυνδέσεις. Ίσως υπάρχει ακόμα ένα ρουτερ xiaomi Router 4A, υπάρχει περίπτωση να κάνει τη δουλειά;

Δημοσ.

Καλή λύση φαίνεται το AP αν και θα προτιμούσα να αποφύγω να πάρω και extender.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Neo4 είπε

Καλή λύση φαίνεται το AP αν και θα προτιμούσα να αποφύγω να πάρω και extender.

Μην πάρεις το Lite που σου προτείνει ο φίλος, αλλά το LR - Long Range, παίξε με 2.4 και 5Ghz μπάντες και θα είσαι κομπλέ.

• Thanks 1
Δημοσ.

Με μόνο ένα εξωτερικό ΑΡ, δεν γίνεται σωστή δουλειά. Άντε να ανέβει λίγο το σήμα, αλλά σε ταχύτητα δεν θα υπάρχει ουσιαστική αλλαγή.

Το ότι κάποιος χρησιμοποιεί ντουτούκα και φθάνει η φωνή του δυνατή στον απέναντι γείτονα, δεν σημαίνει ότι ισχύει και το αντίθετο χωρίς χρήση και από αυτόν ίδια λύση. Η ασύρματη  επικοινωνία είναι αμφίδρομη και όταν βάζουμε ένα ισχυρό ΑΡ δεν σημαίνει ότι αυτόματα η άλλη ασύρματη συσκευή (που θα συνδεθεί πάνω του) χωρίς άμεση οπτική επαφή και εντός εσωτερικού χώρου, ως δια μαγείας θα αυξηθεί η ταχύτητα στο διαδίκτυο και η επικοινωνία μεταξύ τους.

Δημοσ.

Μένω στο ισόγειο και από πάνω μένουν οι δικοί μου, έχω πάρει το TP-LINK RE305 RANGE EXTENDER AC1200 FAST ETHERNET v3 όμως παρατηρώ τελευταία ότι έχει πολύ η ταχύτητα του και έχω συχνά αποσυνδέσεις.

Είναι στα τελευταία του ή δεν ήταν ποτέ σωστή η αγορά του;

Δημοσ.
14 hours ago, jkoukos said:

Με μόνο ένα εξωτερικό ΑΡ, δεν γίνεται σωστή δουλειά. Άντε να ανέβει λίγο το σήμα, αλλά σε ταχύτητα δεν θα υπάρχει ουσιαστική αλλαγή.

Το ότι κάποιος χρησιμοποιεί ντουτούκα και φθάνει η φωνή του δυνατή στον απέναντι γείτονα, δεν σημαίνει ότι ισχύει και το αντίθετο χωρίς χρήση και από αυτόν ίδια λύση. Η ασύρματη  επικοινωνία είναι αμφίδρομη και όταν βάζουμε ένα ισχυρό ΑΡ δεν σημαίνει ότι αυτόματα η άλλη ασύρματη συσκευή (που θα συνδεθεί πάνω του) χωρίς άμεση οπτική επαφή και εντός εσωτερικού χώρου, ως δια μαγείας θα αυξηθεί η ταχύτητα στο διαδίκτυο και η επικοινωνία μεταξύ τους.

Άρα συμφωνείς με την πρόταση του @Aris_ για συνδυασμό με extender;

Δημοσ.
1 hour ago, Neo4 said:

Άρα συμφωνείς με την πρόταση του @Aris_ για συνδυασμό με extender;

αγαπητέ βάλε καλώδιο για να κανείς σωστή δουλειά......με τις λιγότερες απώλειες ..... 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν δεν μπορείς να βάλεις καλώδιο, βάλε ένα ζευγάρι access points ( όπως για παράδειγμα τα ubuquiti loco m2 ή m5 ). Κεντράρισέ τα σωστά και θα έχεις σχεδόν την ίδια συμπεριφορά δικτύου με αυτή που έχεις απο το router, με εξαίρεση τη ταχύτητα του εσωτερικού δικτύου ( μεταξύ των εμπλεκόμενων υπολογιστών δηλαδή ), όπου είναι 100 mbps full duplex.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις. 
Η λύση του καλωδίου δυστυχώς δεν είναι εύκολη γιατί πρέπει να περάσει ή από τις εσωτερικές σκάλες ή εξωτερικά μέσω άλλου γείτονα το μπαλκόνι 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...