Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 ώρες πριν, dtk-386 είπε

καλά τώρα αρχίσαμε τις υπερβολές.....

δεν ήταν πάντα οκ ο ff, μια εποχή είχε πολλά προβλήματα.

τυχαία δεν έγινε πρώτος ο chrome ούτε όλοι είναι χαζοί και εσείς οι έξυπνοι.

εγινε πρωτος γιατι ειναι αυτος που ερχεται προεγκατεστημενος στο google android, οποτε οποιος ηθελε ευκολο συχρονισμο μεταξυ κινητου-ταμπλετ-λαπτοπ-Η/Υ ο chrome ηταν για πολλα χρονια μονοδρομος. το οτι πριν 10 χρονια ειχε θεματα η αλεπου δεν ειναι λογος να ανεχεται τα σκουπιδια που εχει γεμισει το ιντερνετ. μπαινω καμια φορα απο συσκευη φιλου/συγγενη και παθαινω ταρακουλο, πως μπορειτε να δουλεψετε ετσι?

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, trelaras22 είπε

Βρίσκω λόγους να ξανα τσεκάρω  firefox. Αυτό που δε βρίσκω πλέον είναι κάποιο κομμάτι στ οποίο ο chrome πλέον υπερέχει του ίδιου, αλλα καλύτερου σε υλοποίησ edge. 

Υπάρχει πραγματικά κάποιος που πήγε απο chrome σε ;edge, και ξανα γύρισε; Έχω την εντύπωση οτι ο της ms, τα κάνει όλα ίδια και καλύτερα.

100% δεν υπαρχει πραγματικα κανενας λογος καποιος να χρησιμοποιει chrome με τοσες εναλλακτικες. ειδικα ο edge (οσο ακομη η microsoft δεν δραστηριοποιειται διαφημιστικα στην Ελλαδα με εντονο τροπο), ειναι αριστος

6 ώρες πριν, Chachanoulis είπε

εγινε πρωτος γιατι ειναι αυτος που ερχεται προεγκατεστημενος στο google android, οποτε οποιος ηθελε ευκολο συχρονισμο μεταξυ κινητου-ταμπλετ-λαπτοπ-Η/Υ ο chrome ηταν για πολλα χρονια μονοδρομος.

οχι μονο αυτο! για πολλα χρονια βγαινανε συσκευες με 8gb αποθηκευτικο χωρο κανοντας απαγορευμενη την οποιασηποτε επιλογη browser. Αναγκαστηκα επρεπε να εχεις chrome.

12 ώρες πριν, aypnia είπε

Φίλε υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στον adblocker του αγαπημένου Vivaldi.

Δεν υποστηρίζει scriplets και τα πιο περίπλοκά filter syntax.

Ας ελπίσουμε να τον κάνουν καλύτερο μέχρι τον Ιούνιο γιατί στη φάση αυτή δεν είναι έτοιμος.

Ποια φίλτρα χρησιμοποιείς γιατί τα default του επίσης είναι ιδιαίτερα ελλιπή.

Πιάνουν 60% στα ablock tests.

Θα σου πρότεινα μερικά φίλτρα αν θες που τον κάνουν να πιάνει περισσότερο από 60%.

Πρέπει να κάνουν δουλειά εκεί, πρέπει να τον κάνουν συμβατό με όλα τα filter syntax.

μπορεις να φορτωσεις οποια φιλτρα θες εσυ. αφου σε αφηνει να βαλεις δικες σου λιστες. μπες github βρες τις λιστες που θες και αλλαξε τους τα φωτα

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Chachanoulis είπε

εγινε πρωτος γιατι ειναι αυτος που ερχεται προεγκατεστημενος στο google android, οποτε οποιος ηθελε ευκολο συχρονισμο μεταξυ κινητου-ταμπλετ-λαπτοπ-Η/Υ ο chrome ηταν για πολλα χρονια μονοδρομος. το οτι πριν 10 χρονια ειχε θεματα η αλεπου δεν ειναι λογος να ανεχεται τα σκουπιδια που εχει γεμισει το ιντερνετ. μπαινω καμια φορα απο συσκευη φιλου/συγγενη και παθαινω ταρακουλο, πως μπορειτε να δουλεψετε ετσι?

Το ότι έγινε πρώτος δεν αφορούσε τα κινητά φυσικά (που μάντεψε ... ως default είχες τον κάθε custom browser της κατασκευάστριας εταιρίας) και φυσικά ρόλο έπαιζε και ο "ανταγωνισμός" ... εγώ π.χ. όπως είπε κι άλλος έφυγα από τον firefox γιατί από μια έκδοση και μετά ναι σερνόταν .... το ότι έχουν περάσει χ ψ χρόνια ε δεν έχει σημασία αν (με την προσθήκη των addon φυσικά) κάνει ό.τι θες

(πάντα για pc μιλάμε εε)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Volga είπε

μπορεις να φορτωσεις οποια φιλτρα θες εσυ. αφου σε αφηνει να βαλεις δικες σου λιστες. μπες github βρες τις λιστες που θες και αλλαξε τους τα φωτα

Δεν μπορείς να βάλεις πχ τις λίστες του uBlock.

Κάνε ένα τεστ με τις λίστες του uBO, θα δεις ότι δεν μπορεί να φορτώσει ούτε τα μισά φίλτρα από τις λίστες του uBO γιατί δεν υποστηρίζει τα syntax του uBO.

Δες ποια syntax δεν υποστηρίζει ακόμη.

https://forum.vivaldi.net/topic/78622/improve-adblock-syntax-security-and-show-invalid-unsupported-filters

Θα σου πρότεινα τις παρακάτω λίστες στον Vivaldi.

https://fanboy.co.nz/r/fanboy-ultimate.txt

https://cdn.jsdelivr.net/gh/hagezi/dns-blocklists@latest/adblock/pro.plus.txt

Αλλά δεν υποστηρίζει scriptlets, οπότε σε διάφορα sites δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

Κάποια παραδείγματα, τη διαφήμιση που εμφανίζεται σαν πρώτο μήνυμα στο Outlook δεν μπορεί να την αφαιρέσει γιατί θέλει scriptlet για να αφαιρεθεί. Στο reddit τα διαφημιστικά "posts" ανάμεσα στα κανονικά δεν μπορεί να τα αφαιρέσει. Θέλουν κι αυτά scriptlets. Σε sites με επιθετικά popups και redirects δεν μπορεί να κάνει κάτι. 

Θέλει δουλεία και το παραδέχονται και οι ίδιοι οι developers.

Ο Brave έχει στη φάση αυτή τον καλύτερο native αν και αυτός δεν υποστηρίζει ακόμη $popup, του Vivaldi θέλει δουλειά.

Επεξ/σία από aypnia
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, aypnia είπε

Δεν μπορείς να βάλεις πχ τις λίστες του uBlock.

Κάνε ένα τεστ με τις λίστες του uBO, θα δεις ότι δεν μπορεί να φορτώσει ούτε τα μισά φίλτρα από τις λίστες του uBO γιατί δεν υποστηρίζει τα syntax του uBO.

Δες ποια syntax δεν υποστηρίζει ακόμη.

https://forum.vivaldi.net/topic/78622/improve-adblock-syntax-security-and-show-invalid-unsupported-filters

Θα σου πρότεινα τις παρακάτω λίστες στον Vivaldi.

https://fanboy.co.nz/r/fanboy-ultimate.txt

https://cdn.jsdelivr.net/gh/hagezi/dns-blocklists@latest/adblock/pro.plus.txt

Αλλά δεν υποστηρίζει scriptlets, οπότε σε διάφορα sites δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

Κάποια παραδείγματα, τη διαφήμιση που εμφανίζεται σαν πρώτο μήνυμα στο Outlook δεν μπορεί να την αφαιρέσει γιατί θέλει scriptlet για να αφαιρεθεί. Στο reddit τα διαφημιστικά "posts" ανάμεσα στα κανονικά δεν μπορεί να τα αφαιρέσει. Θέλουν κι αυτά scriptlets. Σε sites με επιθετικά popups και redirects δεν μπορεί να κάνει κάτι. 

Θέλει δουλεία και το παραδέχονται και οι ίδιοι οι developers.

Ο Brave έχει στη φάση αυτή τον καλύτερο native αν και αυτός δεν υποστηρίζει ακόμη $popup, του Vivaldi θέλει δουλειά.

Εννοείται οτι χρειάζεται δουλειά. Το post μου αφορά το γεγονός πως ΔΕΝ θα κοπεί με το Manifest v3. 
Επίσης, αυτά που δεν κοβει είναι πραγματικά αστεία. Δεν με επηρεάζει. Μακάρι το πρόβλημα στο web να ηταν αν δεν θα μου κοψει το πρώτο μήνυμα του Outlook :) 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πλέον βλέπω διαφημίσεις και "τρελαίνομαι", δεν μπορώ καθόλου. Χρόνια χρησιμοποιώ edge με ublockorigin, θεωρώ και τα δύο αρκετά αξιόπιστα. Ελπίζω να συνεχιστεί η υποστήριξη μεταξύ τους. Ειδάλλως θα κοιτάξω την εναλλακτική με αλλαγή του host file (λύση τύπου mvphosts που υπήρχε παλαιότερα), αλλά έχω χρόνια να το δοκιμάσω και δεν ξέρω αν ακόμα υπάρχει αυτή η δυνατότητα. 

Επεξ/σία από zananiro
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zananiro είπε

Εγώ πλέον βλέπω διαφημίσεις και "τρελαίνομαι", δεν μπορώ καθόλου. Χρόνια χρησιμοποιώ edge με ublockorigin, θεωρώ και τα δύο αρκετά αξιόπιστα. Ελπίζω να συνεχιστεί η υποστήριξη μεταξύ τους. Ειδάλλως θα κοιτάξω την εναλλακτική με αλλαγή του host file (λύση τύπου mvphosts που υπήρχε παλαιότερα), αλλά έχω χρόνια να το δοκιμάσω και δεν ξέρω αν ακόμα υπάρχει αυτή η δυνατότητα. 

Δεν θα συνεχιστεί. Υπάρχει και εκεί χρονοδιάγραμμα αφαίρεσης του MV2 ακόμη και σε enterprise.

https://learn.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/extensions-chromium/developer-guide/manifest-v3

CR49KkJ.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, somt είπε

οπότε αντι για διαφημίσεις θα πληρώνετε απευθείας οσους διαβάζετε/βλέπετε;

Δεν είναι το πρόβλημα οι διαφημίσεις, όσο η υπερχρήση τους.

Εχει τύχει να μπω σε Ελληνικό ενημερωτικό site παλαιότερα από κινητό όπου έβγαλε ένα layer διαφήμισης στην κορυφή της σελίδας. Ένα Popup Διαφήμισης που δεν έκλεινε και πίσω από το popup ένα layer διαφήμισης με ΒΙΝΤΕΟ που είχε auto play.

Αφού τα έκλεισα παλεύοντας (και επιλέγοντας τα καταλάθος πάνω από 4 φορές). Ξεκίνησα να διαβάζω το άρθρο(που παρεπιπτόντως μέσα στο κείμενο είχε και εκεί καθε 2-3 προτάσεις και διαφήμιση), το οποίο άρθρο σε κάθε Χ παραγράφους είχε επόμενη σελίδα που κάθε φορά σου ξαναπέταγε την όλη αυτή κατάσταση.

Ε... κάπου... να υπάρχει και λίγο φιλότιμο. 

Υπάρχουν όμως και site που οι διαφημίσεις τους είναι διακριτικές χωρίς να παρεμποδίζουν τη χρήση του ιστότοπου και από σωστούς AD Providers  και οχι... Taboola κλπ. Ε σε τέτοια site το adblock μου το απενεργοποιώ.

Όμως ολο αυτό το εχθρικό κλίμα για τις διαφημίσεις έγινε από το τσίρκο που καταντάνε οι περισσότεροι τα ίδια τους τα site. 

Σκέφτεσαι να θες πχ να δεις μια ταινία και σε κάθε πρόταση να βγάζει διαφήμιση; Θα συνέχιζες να βλέπεις ένα τέτοιο κανάλι;

Επεξ/σία από Volga

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...