Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδες ολα καλα...... θα ζησουμε. Θα βαλουμε αλλο. Και το ublock να μη ξαναβγει........ παλι θα ζησουμε, οποτε χαλαρωστε λιγο με αυτες τις καρασημαντικες ειδησεις.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, haga said:

Για να βάλουμε την είδηση στο σωστό πλαίσιο, κάθε εταιρεία επιδιώκει μεγαλύτερα ποσοστά από την αγοραστική πίτα.

Με αυτό σαν δεδομένο, ο Chrome καταργεί το πρωτόκολλο Manifest V2 για χάρη του V3.

Αυτή η κίνηση, πέρα από κάθε άλλο πλεονέκτημα που ενδεχομένως έχει, ακυρώνει το uBlock σαν κόφτη διαφημίσεων.

Έτσι η κατάργηση του Νο 1 ad blocking extension παγκοσμίως, δίνει δύο πόντους στο Chrome και κατ' επέκταση στη Google:

1. Κερδίζει η Google ελεύθερο πεδίο να σου πασάρει διαφημίσεις, δηλαδή να αυξήσει τα κέρδη της.

2. Χτυπάει σε όλα τα υπόλοιπα ad blocking extensions το καμπανάκι για να μην τους πάρει και αυτούς η μπάλλα στην επόμενη έκδοση Manifest V4 που θα έρθει στο μέλλον.

Με αυτά σαν βάση, μπορεί ο κάθε ένας μας να κάνει την πιο συμφέρουσα επιλογή σχετικά με τον browser που χρησιμοποιεί.

Είμαι σίγουρος ότι έτσι σκέφτηκαν και οι μανατζαρεοι στη Google και πήραν και 2-3k bonus. 

Το ότι υπάρχουν και εναλλακτικές βέβαια, ούτε που τους πέρασε από το μυαλό.

Λόγω δουλειάς, χρησιμοποιώ πολλούς browsers (opera, Firefox, edge, Vivaldi, brave, Samsung browser) . Ξέρεις τι διαφορά έχουν μεταξύ τους; Απολύτως καμία. Όποιον και να ανοίξω, με την ίδια ευκολία σερφαρω. Πλέον όλοι ακολουθούν τα ίδια πρωτόκολλα. 

Ο chrome πλέον ούτε ο πιο ελαφρύς είναι, ούτε ο πιο αξιόπιστος, οπότε αν αλλάξει κάποιος, δύσκολα θα ξαναγυρίσει πίσω. Είναι ακριβώς το ίδιο σκηνικό που είχε γίνει με τον ff όταν βγήκε ο chrome  και με τον ee όταν βγήκε ο ff ...

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 4
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, DarkNGrimm είπε

Μάλιστα. Τώρα θα επιλέγουμε δλδ browser με βάση ένα extension...

Το έχουμε πάει σε άλλο επίπεδο...

Επιλέγεις με βάση το αν θες να βομβαρδίζεσαι από διαφημίσεις ή όχι. 

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Te0sX είπε

Αν εχεις Android βάζεις και στο firefox ublock + Video Background Play Fix, κανεις και default να σου ανοιγει τα youtube links με το Firefox και εχεις υπεροχο youtube να παιζει σαν να εισαι subscriber

το κινητο ειναι iphone σε ενα android tablet που εχω εχω περασει το revanced

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω γυρίσει πάλι full time σε firefox τα τελευταία 3+ χρόνια.

Εντελώς μπακαλίστικα έχω την αίσθηση ότι είναι ένα 5 -10% πιο αργός από chrome.

Αλλά

Είναι επίσης απείρως καλύτερος και πιο παραμετροποιήσιμος σε θέματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας ενώ αρκετές επεκτάσεις που χρησιμοποιώ λειτουργούν καλύτερα η μόνο σε ff.

Σε chrome συναντούσα όλο και περισσότερο το φαινόμενο σταδιακά να σακατεύονται η να σταματάνε να λειτουργούν διάφορα χρήσιμα extensions και να πρέπει να ψάχνομαι μέσω userscripts.

Η διασύνδεση που προσφέρει η Google (κωδικοί/gmail/android/apps κτλ) για μένα είναι πλέον μειονέκτημα. Mου έφτιαξες ωραίους δρόμους(ευκολία) άλλα όλοι οδηγούν στο μαντρί(οικοσύστημα). Κι όταν είσαι εσύ πίσω από κάθε διαδρομή(μονοπώλιο), αρχίζουν τα διόδια που δεν μπορεί κανείς ν' αποφύγει(συνδρομές/forced διαφημίσεις).

Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

Επεξ/σία από wakabanka
  • Like 5
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Saggitaro είπε

Ρε παιδιά δεν ξέρω εγώ χρησιμοποιούσα Firefox από τότε που έφτιαξα τον πρώτο μου υπολογιστή αλλά τον άλλαξα γιατί απο ένα σημείο κι έπειτα μου κόλλαγε σαν τρελός.Τωρα χρησιμοποιώ brave αλλά με εκνευρίζει που ο συγκεκριμένος δεν έχει cloud save και θέλει συνεχόμενα χειροκίνητο backup επειδη ένα ξαφνικό φορμάτ σε κάνει να τα χάνεις όλα.

Η αλήθεια είναι ότι στον Firefox έχω περισσότερη εμπιστοσύνη αλλά ο Chrome τότε με κέρδισε για την ευκολία την ταχύτητα και την παραμετροποίηση του.Θελω χρόνια να γυρίσω σε αυτόν αλλά όταν το προσπαθώ μετά από λίγο καιρό αρχίζει τα κολλήματα και ξενερώνω.

Ο μόνος λόγος να σου γίνει αργός και να κολλάει ενας Browser είναι απλώς οτι κάποια addons / plugins είναι κακογραμμένα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Volga said:

Ο μόνος λόγος να σου γίνει αργός και να κολλάει ενας Browser είναι απλώς οτι κάποια addons / plugins είναι κακογραμμένα.

Αυτό ήθελα να γράψω και εγώ. Βέβαια μερικά addons όσο καλά και να είναι γραμμένα κόβουν (πχ password managers).

firefox overall >>> chrome/edge overall
chrome/edge performance > firefox performance

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.

Βρίσκω λόγους να ξανα τσεκάρω  firefox. Αυτό που δε βρίσκω πλέον είναι κάποιο κομμάτι στ οποίο ο chrome πλέον υπερέχει του ίδιου, αλλα καλύτερου σε υλοποίησ edge. 

Υπάρχει πραγματικά κάποιος που πήγε απο chrome σε ;edge, και ξανα γύρισε; Έχω την εντύπωση οτι ο της ms, τα κάνει όλα ίδια και καλύτερα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Volga είπε

Στον Vivaldi ΔΕΝ χρειάζεται plugin για το κόψιμο διαφημίσεων. Είτε πάμε σε Manifest 3 4 ή 14... To φιλτράριασμα διαφημίσεων και η ελεύθερη προβολή youtube videos χωρίς διαφημίσεις είναι build in στην πλατφόρμα.

https://vivaldi.com/blog/manifest-v3-webrequest-and-ad-blockers/

https://vivaldi.com/features/ad-blocker/

Φίλε υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στον adblocker του αγαπημένου Vivaldi.

Δεν υποστηρίζει scriplets και τα πιο περίπλοκά filter syntax.

Ας ελπίσουμε να τον κάνουν καλύτερο μέχρι τον Ιούνιο γιατί στη φάση αυτή δεν είναι έτοιμος.

Ποια φίλτρα χρησιμοποιείς γιατί τα default του επίσης είναι ιδιαίτερα ελλιπή.

Πιάνουν 60% στα ablock tests.

Θα σου πρότεινα μερικά φίλτρα αν θες που τον κάνουν να πιάνει περισσότερο από 60%.

Πρέπει να κάνουν δουλειά εκεί, πρέπει να τον κάνουν συμβατό με όλα τα filter syntax.

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, trelaras22 είπε

Υπάρχει πραγματικά κάποιος που πήγε απο chrome σε ;edge, και ξανα γύρισε; Έχω την εντύπωση οτι ο της ms, τα κάνει όλα ίδια και καλύτερα.

Ιδέα σου είναι. Ο chrome  σήμερα έχει λιγότερο bloatware και δεν κάνει reset τις επιλογές ποτέ όπως ο Edge.

3 χρόνια πριν θα συμφωνούσα.

Η Microsoft φορτώνει συνέχεια bloatware στον Edge ενώ ο Chrome αφαιρεί (πχ έστειλαν στο διάολό όπως έπρεπε το τρισκατάρατο Cleanup Tool).

15 ώρες πριν, Le Perv είπε

Ειναι σπαστικη η μεταβαση σε αλλο browser.
Πλησιαζει την αλλαγη λειτουργικου.
Αλλα οποιος σεβεται το χρονο του και το επιχειρει,
- το σεταρει 1 φορα
- φτιαχνει λογαριασμο
και μετα γινονται ολα "λιγο" πιο ευκολα.

Προσωπικά δεν δίνω τα passwords και τα boomakrs μου σε συγκεκριμένο browser και δεν κάνω λογαριασμό σε συγκεκριμένο browser. Έτσι μπορώ να εναλλάσσω browsers ευκολότερα.

Bitwarden και startme και έχω σε όλους τα ίδια passwords και bookmarks.

Πληρώνω και τα 2 (δεν είναι υποχρεωτικό αυτό γιατί και τα free tiers τους καλά είναι ) αλλά την ευκολία να γλυτώνω την διαδικασία του sync ανάμεσα σε συσκευές και browsers δεν την αλλάζω.

Επεξ/σία από aypnia
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε κάποιους μπορεί να φανεί γελοίο αλλά δεν έφυγα ποτέ από τον FF για ένα και μοναδικό χαρακτηριστικό που είχε: την Menu bar. Με βόλευε πάντα αφάνταστα, οπότε ποτέ δεν κοίταξα καν τον Chrome , τον Chromium ή οποιονδήποτε άλλον αντίστοιχο. addons στον FF έχω 3 - 4 και ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλήματα. Ναι κάποιες φορές παλιότερα ήταν σχετικά αργός, αλλά η άνεση που μου προσέφερε σε κάθε περίπτωση η menu bar συγκριτικά με τους υπόλοιπους ισοφάριζε. Από κει και πέρα όταν άρχισαν να τίθενται και θέματα ιδιωτικότητας, διαφημίσεων κλπ η επιλογή ήταν απλά μονόδρομος.

Επεξ/σία από ovidius80
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...