Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

ενώ ο ενεργοβόρος chrome που καταπίνει cpu & RAM δεν έχει θέμα με αυτό?

Ίσα ίσα που ο chrome έχει καλύτερη διαχείριση πόρων.

• Like 1
  • Haha 5
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Εμείς που δεν σταματήσαμε ποτέ να χρησιμοποιούμε firefox το ξέρουμε ήδη. Δεν υπάρχει καλύτερη εμπειρία για σερφάρισμα από το να έχεις έναν browser που σου επιτρέπει να τον αλλάξεις όπως θέλεις.

Δηλαδη; τι αλλαγες;

Δημοσ.
7 hours ago, Exodia The Forbidden One said:

εδω και χρονια ff και uo και στα κινητo adguard

Αν εχεις Android βάζεις και στο firefox ublock + Video Background Play Fix, κανεις και default να σου ανοιγει τα youtube links με το Firefox και εχεις υπεροχο youtube να παιζει σαν να εισαι subscriber

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Te0sX είπε

Αν εχεις Android βάζεις και στο firefox ublock + Video Background Play Fix, κανεις και default να σου ανοιγει τα youtube links με το Firefox και εχεις υπεροχο youtube να παιζει σαν να εισαι subscriber

ξέρεις αν ο Edge στο Android κόβει ads?

Δημοσ.

Για να βάλουμε την είδηση στο σωστό πλαίσιο, κάθε εταιρεία επιδιώκει μεγαλύτερα ποσοστά από την αγοραστική πίτα.

Με αυτό σαν δεδομένο, ο Chrome καταργεί το πρωτόκολλο Manifest V2 για χάρη του V3.

Αυτή η κίνηση, πέρα από κάθε άλλο πλεονέκτημα που ενδεχομένως έχει, ακυρώνει το uBlock σαν κόφτη διαφημίσεων.

Έτσι η κατάργηση του Νο 1 ad blocking extension παγκοσμίως, δίνει δύο πόντους στο Chrome και κατ' επέκταση στη Google:

1. Κερδίζει η Google ελεύθερο πεδίο να σου πασάρει διαφημίσεις, δηλαδή να αυξήσει τα κέρδη της.

2. Χτυπάει σε όλα τα υπόλοιπα ad blocking extensions το καμπανάκι για να μην τους πάρει και αυτούς η μπάλλα στην επόμενη έκδοση Manifest V4 που θα έρθει στο μέλλον.

Με αυτά σαν βάση, μπορεί ο κάθε ένας μας να κάνει την πιο συμφέρουσα επιλογή σχετικά με τον browser που χρησιμοποιεί.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, haga είπε

Για να βάλουμε την είδηση στο σωστό πλαίσιο, κάθε εταιρεία επιδιώκει μεγαλύτερα ποσοστά από την αγοραστική πίτα.

Με αυτό σαν δεδομένο, ο Chrome καταργεί το πρωτόκολλο Manifest V2 για χάρη του V3.

Αυτή η κίνηση, πέρα από κάθε άλλο πλεονέκτημα που ενδεχομένως έχει, ακυρώνει το uBlock σαν κόφτη διαφημίσεων.

Έτσι η κατάργηση του Νο 1 ad blocking extension παγκοσμίως, δίνει δύο πόντους στο Chrome και κατ' επέκταση στη Google:

1. Κερδίζει η Google ελεύθερο πεδίο να σου πασάρει διαφημίσεις, δηλαδή να αυξήσει τα κέρδη της.

2. Χτυπάει σε όλα τα υπόλοιπα ad blocking extensions το καμπανάκι για να μην τους πάρει και αυτούς η μπάλλα στην επόμενη έκδοση Manifest V4 που θα έρθει στο μέλλον.

Με αυτά σαν βάση, μπορεί ο κάθε ένας μας να κάνει την πιο συμφέρουσα επιλογή σχετικά με τον browser που χρησιμοποιεί.

Οπότε μια ωραιότατη λύση είναι ο Firefox (σταθερή αξία) ή ο Maxthon που αν και όχι τόσο γνωστός προσφέρει ενσωματωμένο ad blocker και cloud synchronization ενώ παράλληλα είναι εξίσου γρήγορος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ ανάλογα με τα κέφια χρησιμοποιώ τέσσερις περιηγητές ιστοσελίδων. Edge, Chrome, Firefox, Brave. Παραδόξως κάποιες ιστοσελίδες φαίνονται καλύτερα σε κάποιους περιηγητές και σε κάποιους άλλους όχι. Πιο γρήγορος μου φαίνεται από όλους ο Brave. Αλλά μου αρέσει η AI στον Edge. Με την έννοια των λίγο διαφορετικών αναζητήσεων που μπορώ να κάνω σε σχέση με τον Chrome. Ο οποίος με την σειρά του είναι ο default για κλασικές αναζητήσεις. Τον Firefox τον χρησιμοποιώ από παλιά, από συνήθεια αλλά εκεί έχω βάλει μηχανή αναζήτησης το duckduckgo. Εκεί έχω και σαν πρόσθετο το unblock origin. Τον έχει κάνει λίγο ταχύτερο. Ιδιωτικότητα μην περιμένετε από κανέναν παιδιά. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Χρησιμοποιείτε όποιον περιηγητή είναι πιο κοντά στα γούστα σας.

Επεξ/σία από JonnyBoy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, haga είπε

Αυτό το επιχείρημα δεν στέκει αφού η συντριπτική πλειοψηφία δεν ξέρει καν τι σημαίνει και δεν έχει adblock.

Αυτοί οι λίγοι που έχουν είναι συνήθως χρήστες-γνώστες. Άρα και το να πας από v2 σε v3 κλαιν μαιν, θα βρουν κάτι. Απλά είναι άπλιστοι και θέλουν μερίδιο και από αυτό το λίγο.

Επίσης έχουμε 2024 και ο browser είναι irrelevant. Εγώ όπως έγραψα έβαλα edge για secondary και πλέον έχει γίνει main. Για μένα ο browser είναι irrelevant. Όλα το ίδιο πράγμα μου φαίνονται εμφανισιακά απλά ο ένας έχει στρογγυλές γωνίες ο άλλος πιο τετράγωνες. Η ουσία είναι ότι όλοι τους έχουν στα ίδια σημεία τα controls (bookmark etc) κι άρα μιλάμε για ίδιο UX. Το UI δεν με νοιάζει γιατί στον browser το 95% της οθόνης είναι το rendered site που είναι παντού το ίδιο.

Επεξ/σία από atypicalcoder
Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι στα κινητά που οι διαφημίσεις αφήνουν ελάχιστη οθόνη να δεις κάτι. Πραγματικά αηδία. Εκεί τι κάνουμε;

• Like 1
Δημοσ.

Στον Vivaldi ΔΕΝ χρειάζεται plugin για το κόψιμο διαφημίσεων. Είτε πάμε σε Manifest 3 4 ή 14... To φιλτράριασμα διαφημίσεων και η ελεύθερη προβολή youtube videos χωρίς διαφημίσεις είναι build in στην πλατφόρμα.

https://vivaldi.com/blog/manifest-v3-webrequest-and-ad-blockers/

https://vivaldi.com/features/ad-blocker/

Δημοσ.

Και εγώ vivaldi είμαι,έχω απορία όμως .Υπαρχουν άλλοι browsers με speed dial πέραν του Vivaldi και του opera ?

Δημοσ.
1 hour ago, haga said:

Να δεν χτυπάει καμπανάκι πρακτικά όλα τα adblock το έχει βγάλει off με το v3 και αυγεκριμενα μείωσε πάρα πολύ την αποτελεσματική τους λειτουργία

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Volga είπε

Στον Vivaldi ΔΕΝ χρειάζεται plugin για το κόψιμο διαφημίσεων. Είτε πάμε σε Manifest 3 4 ή 14... To φιλτράριασμα διαφημίσεων και η ελεύθερη προβολή youtube videos χωρίς διαφημίσεις είναι build in στην πλατφόρμα.

https://vivaldi.com/blog/manifest-v3-webrequest-and-ad-blockers/

https://vivaldi.com/features/ad-blocker/

Μόνο kiwi browser στο κινητό 

Πραγματικό amoled σε όλα τα sites που δεν το κάνει κανένας άλλος browser και βάζεις οποίο πρόσθετο του chrome θέλεις. 

Δοκίμασε με vivaldi να δεις κάτι στο kourbeti. Σου πετάει παράθυρα 

Επεξ/σία από adi32
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, adi32 είπε

Μόνο kiwi browser στο κινητό 

Πραγματικό amoled σε όλα τα sites που δεν το κάνει κανένας άλλος browser και βάζεις οποίο πρόσθετο του chrome θέλεις. 

Δοκίμασε με vivaldi να δεις κάτι στο kourbeti. Σου πετάει παράθυρα 

Δεν μου πετάει τίποτα. Παίζει κρύσταλο η σελίδα χωρίς ίχνος διαφήμισης ή popup. Ισως δεν έχεις φιλτράρει σωστά τις λίστες διαφημίσεων από τα settings.

21 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε

Και εγώ vivaldi είμαι,έχω απορία όμως .Υπαρχουν άλλοι browsers με speed dial πέραν του Vivaldi και του opera ?

ε με plugins ισως ναι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...