nchatz Δημοσ. 16 Αυγούστου Share Δημοσ. 16 Αυγούστου Η μετάβαση του Google Chrome στο Manifest V3 προκαλεί αναταραχή στον κόσμο των plugins για browsers, με το δημοφιλές uBlock Origin να βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης. Καθώς το νέο πρωτόκολλο περιορίζει τις δυνατότητες των ad blockers, οι χρήστες αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να διατηρήσουν την αποτελεσματική προστασία από ανεπιθύμητο περιεχόμενο. Ο Firefox της Mozilla αναδεικνύεται ως η πιο ελπιδοφόρα επιλογή για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το uBlock Origin. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να διατηρήσει την υποστήριξη για το Manifest V2, επιτρέποντας στα plugins/extensions να λειτουργούν χωρίς περιορισμούς. Επιπλέον, ο Firefox σχεδιάζει να υποστηρίξει το Manifest V3 στο μέλλον, προσφέροντας έτσι το καλύτερο και από τους δύο κόσμους. Ο Vivaldi αποτελεί μια άλλη εναλλακτική λύση, αν και με περιορισμένο χρονικό ορίζοντα. Οι προγραμματιστές του έχουν επιβεβαιώσει ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Manifest V2 μέχρι τον Ιούνιο του 2025, οπότε και θα αφαιρεθεί πλήρως από το Chromium. Ωστόσο, η εγκατάσταση πρόσθετων μέσω του Chrome Web Store ενδέχεται να γίνει προβληματική, καθώς η Google σχεδιάζει να “κρύβει” τα plugins που βασίζονται στο Manifest V2 στο εγγύς μέλλον. Ο Microsoft Edge βρίσκεται σε μια ιδιόμορφη θέση, έχοντας ήδη υιοθετήσει το Manifest V3, αλλά χωρίς να έχει ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση της υποστήριξης του Manifest V2. Παρόλο που η Microsoft δεν δέχεται πλέον νέα plugins με Manifest V2, οι χρήστες μπορούν ακόμη να εγκαταστήσουν και να ενημερώσουν τα υπάρχοντα. Ο Brave Browser, αν και όχι η πιο δημοφιλής επιλογή, έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει συγκεκριμένα πρόσθετα όπως το uBlock Origin. Ωστόσο, οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας υποδηλώνουν ότι αυτή η υποστήριξη ενδέχεται επίσης να διαρκέσει μόνο μέχρι τον Ιούνιο του 2025. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tombyraider13 Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Firefox & ublock origin for the win!!! Επεξ/σία 18 Αυγούστου από tombyraider13 13 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δημοφιλής ανάρτηση Diavolos666 Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοφιλής ανάρτηση Share Δημοσ. 17 Αυγούστου Εμείς που δεν σταματήσαμε ποτέ να χρησιμοποιούμε firefox το ξέρουμε ήδη. Δεν υπάρχει καλύτερη εμπειρία για σερφάρισμα από το να έχεις έναν browser που σου επιτρέπει να τον αλλάξεις όπως θέλεις. 51 16 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
link_z Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου Και ακόμη καλύτερα αν χρησιμοποιείτε τον waterfox. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
morfeas-dsl- Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου Έβαλα ήδη Firefox. Αντίο Chrome 10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hyperspaced Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου Μέχρι τον Ιούνιο του 2025 ή μέχρις ότου ο Edge καταργήσει πλήρως το V2 ποιος ζει και ποιος πεθαίνει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Saggitaro Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου Ρε παιδιά δεν ξέρω εγώ χρησιμοποιούσα Firefox από τότε που έφτιαξα τον πρώτο μου υπολογιστή αλλά τον άλλαξα γιατί απο ένα σημείο κι έπειτα μου κόλλαγε σαν τρελός.Τωρα χρησιμοποιώ brave αλλά με εκνευρίζει που ο συγκεκριμένος δεν έχει cloud save και θέλει συνεχόμενα χειροκίνητο backup επειδη ένα ξαφνικό φορμάτ σε κάνει να τα χάνεις όλα. Η αλήθεια είναι ότι στον Firefox έχω περισσότερη εμπιστοσύνη αλλά ο Chrome τότε με κέρδισε για την ευκολία την ταχύτητα και την παραμετροποίηση του.Θελω χρόνια να γυρίσω σε αυτόν αλλά όταν το προσπαθώ μετά από λίγο καιρό αρχίζει τα κολλήματα και ξενερώνω. 1 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Balantakos Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου Brave + Ublock Origin! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spigias Δημοσ. 18 Αυγούστου Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duellergr Δημοσ. 18 Αυγούστου Share Δημοσ. 18 Αυγούστου Το ublock στο YouTube με Chrome εδώ και πολύ καιρό πέταγε διαφημίσεις ή περίμενες χωρίς να παίζουν μέχρι να περάσει ολόκληρη η διάρκεια τους. Οπότε αναγκαστικά έβαλα AdBlock και επίσης πέρασα στον edge για pc και edge Canary στο android που επιτρέπει επίσης πρόσθετα. Αισθητή βελτίωση απόδοσης ειδικά στο pc. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panagi0tisgr Δημοσ. 18 Αυγούστου Share Δημοσ. 18 Αυγούστου Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το κόλλημα με το ublock. Υπάρχουν ένα σωρό ad blockers εκεί έξω. Τι το ιδιαίτερο έχει αυτός που δεν έχουν οι άλλοι; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosCS Δημοσ. 18 Αυγούστου Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 31 minutes ago, Balantakos said: Brave + Ublock Origin! Διάβασε την είδηση 38 minutes ago, Saggitaro said: Ρε παιδιά δεν ξέρω εγώ χρησιμοποιούσα Firefox από τότε που έφτιαξα τον πρώτο μου υπολογιστή αλλά τον άλλαξα γιατί απο ένα σημείο κι έπειτα μου κόλλαγε σαν τρελός.Τωρα χρησιμοποιώ brave αλλά με εκνευρίζει που ο συγκεκριμένος δεν έχει cloud save και θέλει συνεχόμενα χειροκίνητο backup επειδη ένα ξαφνικό φορμάτ σε κάνει να τα χάνεις όλα. Η αλήθεια είναι ότι στον Firefox έχω περισσότερη εμπιστοσύνη αλλά ο Chrome τότε με κέρδισε για την ευκολία την ταχύτητα και την παραμετροποίηση του.Θελω χρόνια να γυρίσω σε αυτόν αλλά όταν το προσπαθώ μετά από λίγο καιρό αρχίζει τα κολλήματα και ξενερώνω. Εξελίχθηκε η Αλεπού. Δοκίμασε ξανά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Noreak Δημοσ. 18 Αυγούστου Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 1 hour ago, Saggitaro said: Ρε παιδιά δεν ξέρω εγώ χρησιμοποιούσα Firefox από τότε που έφτιαξα τον πρώτο μου υπολογιστή αλλά τον άλλαξα γιατί απο ένα σημείο κι έπειτα μου κόλλαγε σαν τρελός.Τωρα χρησιμοποιώ brave αλλά με εκνευρίζει που ο συγκεκριμένος δεν έχει cloud save και θέλει συνεχόμενα χειροκίνητο backup επειδη ένα ξαφνικό φορμάτ σε κάνει να τα χάνεις όλα. Η αλήθεια είναι ότι στον Firefox έχω περισσότερη εμπιστοσύνη αλλά ο Chrome τότε με κέρδισε για την ευκολία την ταχύτητα και την παραμετροποίηση του.Θελω χρόνια να γυρίσω σε αυτόν αλλά όταν το προσπαθώ μετά από λίγο καιρό αρχίζει τα κολλήματα και ξενερώνω. Με τι μηχανημα σερφαρεις? Ειναι λιγο πιο γρηγορος αλλα σε συγχρονα σχετικα μηχανηματα δε νομιζω να μπορεις να καταλαβεις διαφορα.Εγω που σερφαρω με εναν FX-6300 το καταλαβαινω αλλα σε ryzen και 9+ gen intel δε νομιζω να ειναι τοσο εμφανης. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
freegr Δημοσ. 18 Αυγούστου Share Δημοσ. 18 Αυγούστου Άρα να το δοκιμάσουμε αν και πολύ καλή επιλογή που δουλεύει μέχρι σε MAC είναι ο brave Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asmilon Δημοσ. 18 Αυγούστου Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 1 ώρα πριν, panagi0tisgr είπε Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το κόλλημα με το ublock. Υπάρχουν ένα σωρό ad blockers εκεί έξω. Τι το ιδιαίτερο έχει αυτός που δεν έχουν οι άλλοι; Mε το Manifest V3 ολοι οι adblockers επηρεαζονται, η αναφορα στο ublock γινεται απλα επειδη ειναι απο τους πιο δημοφιλεις. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα